Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Restartovanje kompjutera problem
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Restartovanje kompjutera problem

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
eva81 View Drop Down
Active member
Active member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj eva81 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Restartovanje kompjutera problem
    Objavljeno: 01.Svibanj/May.2009 u 19:02
Imam problem da mi se kompjuter restartuje iz cista mira kad mu se cefne,
da li zna neko resenje da nemoram ponovo obarati

Hvala unapred!
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Svibanj/May.2009 u 19:03
da nije pad napona,pa u momentu izgubi struju pa se ugasi i upali ili restartuje ?
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
Buki View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Weed Expert

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Buki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Svibanj/May.2009 u 19:05
To se i meni događalo, vjerojatno je riječ o napajanju, ja sam ga morao mijenjati tada.
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Svibanj/May.2009 u 19:08
Najpre pocisti kulere od prasine

Ažurirao prijatel-MKD - 01.Svibanj/May.2009 u 19:08
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
eva81 View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj eva81 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Svibanj/May.2009 u 19:09
neverujem da je do napajanja jer mi se to pre isto desilo
pa kad sam oborila bilo je sve ok, al sad mi se nikako ne obara bas mi mrsko
al ako nema resenja moracu
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Svibanj/May.2009 u 19:12
Originalno postovano od strane eva81 eva81 piše:

jer mi se to pre isto desilo pa kad sam oborila bilo je sve ok,

Moguce je da ti je antivirus (virus) ili da redovno posetis neku stranicu odakle ti se virus ubaci.

@buki Cestitam novo napajanje, mogucnost da se napajanje pokvari je <0.02%

Ažurirao prijatel-MKD - 01.Svibanj/May.2009 u 19:15
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
eva81 View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj eva81 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Svibanj/May.2009 u 19:17
neverujem ni to
posto mi se desilo ocu da narezem ili npr kad vise stvari radi (vise net strana usput skidam nesto pa ocu i da rezem) i kao da se optereti i samo se restartuje tako mi se sad desilo
dok juce nista skoro nisam radila i restartovao se

izgleda da mi negine obaranje Cry
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Svibanj/May.2009 u 19:22
Slucajno da te ne zezaju drajveri za graficku? Probaj skini najnovije za tvoju graficku, instaliraj, restartuj pa probaj... Jel dobijes neki error report kad se ponovo upali?

Ažurirao icemaher - 01.Svibanj/May.2009 u 19:23
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Svibanj/May.2009 u 19:27
Opet kao prvo, koliko mjeseci ima kom. a da nije pocistena prasina unutra, kuler, ventilator za procesor itd. Kad se optereti zbog zagrevanja i povecane temperature procerora (osobno kad istovrjemeno rade vise programa), najpre lagano pocinje da usporure radom i povremene blokade (oko 2-10 sekundi), za da na kraju se restartuje i sasvim na kraju se gasi i ne restartuje.
Drugo, koji antivirus imas, nabavi dobar antivirus.
Na vrh
eva81 View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj eva81 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Svibanj/May.2009 u 19:27
vidis mozda je do drajvera posto juce kad sam upalila izbacio mi eror za graficku
al inace nista ne izbacuje

hvala bas cu da probam
Na vrh
eva81 View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj eva81 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Svibanj/May.2009 u 20:43
Originalno postovano od strane prijatel-MKD prijatel-MKD piše:

Opet kao prvo, koliko mjeseci ima kom. a da nije pocistena prasina unutra, kuler, ventilator za procesor itd. Kad se optereti zbog zagrevanja i povecane temperature procerora (osobno kad istovrjemeno rade vise programa), najpre lagano pocinje da usporure radom i povremene blokade (oko 2-10 sekundi), za da na kraju se restartuje i sasvim na kraju se gasi i ne restartuje.
Drugo, koji antivirus imas, nabavi dobar antivirus.

star je 7 meseci otprilike, a koristim kasperski

hvala i tebi na pomoci ocisticu komp iznutra (cistila sam pre jedno 2 meseca kada mi crklo napajanje)
a instalirala sam ponovo i drajvere pa cemo da vidimo reakciju

Hvala vam svima Clap

Ažurirao eva81 - 01.Svibanj/May.2009 u 20:44
Na vrh
zizu1109 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zizu1109 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Svibanj/May.2009 u 23:33
Pored spomenutih opcija sa neispravnim napajanjem, pregrevanjem zbog prljavih kulera i problema sa drajverima za grafiku, postoji jos nekoliko solucija..Nadam se da nije to, ali ukoliko se desava da se komp restartuje pri vecem "naprezanju" tj. multitaskingu, moze da se desi da ti je neka od memorija neispravna (naravno, ako imas par memorija). To se da proveriti nekim od testova za memorije (npr. memtest, moze da se nadje na netu)...

Sto djavola cuci u toj cudnoj asocijalnoj napravi nazvanoj kompjuter...
Na vrh
eva81 View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj eva81 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Svibanj/May.2009 u 23:59
Nisu mi pomogli ni drajveri ni ciscenje,
problem sam ipak resila samo sto sam oborila sistem i sad je sve ok Smile
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Svibanj/May.2009 u 00:02
Ako je sada u redu, to meni ukazuje na virus.
Na vrh
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Svibanj/May.2009 u 00:06

virus crv ili koja vec stetocina  sad je vise nema 

stavi neki dobar  antivirus  i oprezno sa flesevima  ne otvaraj ih pre skeniranja

Na vrh
rad2905 View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj rad2905 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Svibanj/May.2009 u 22:24
Originalno postovano od strane eva81 eva81 piše:

neverujem ni to
posto mi se desilo ocu da narezem ili npr kad vise stvari radi (vise net strana usput skidam nesto pa ocu i da rezem) i kao da se optereti i samo se restartuje tako mi se sad desilo
dok juce nista skoro nisam radila i restartovao se

izgleda da mi negine obaranje Cry
Memory error
Skini bilo koji linux boot cd, (recimo ubuntu, www.ubuntu.org) bootuj sa njega i izaberi memory test
...
veruj mi...
Na vrh
N.B.G. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Sick Boy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj N.B.G. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Svibanj/May.2009 u 22:52
Meni se to desavalo pre 4-5 godina i jedino sam to uspeo da sredim sa novom/ponovnom instalacijom XP-a a pre toga sam probao sve zivo i nikako nisam uspeo, mada naravno pokusaj sve pre toga..
I jos nesto postoji neki glupavi code, nije ni virus ni spyware koji klinci iz zezanja salju nasumice na odredjene IP adrese i pojavi se neki kvadratic koji odbrojava za restart ali ni to nije frka, jedino ako si se napunio nekim virusima pa ocistio ali ostali su osteceni neki bitni fajlovi, to je davno bio moj slucaj koji kao sto rekoh:
Again install XP..
To je to, ali ne mora da znaci, pokusaj sve ako ne uspe sta ces nego Fresh XP.. Ili je Memory.DMP fajl u Windows folderu ako ti pre restarta bude plav ekran..
Srecno!

Ažurirao N.B.G. - 21.Svibanj/May.2009 u 22:53

Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Svibanj/May.2009 u 04:09

Kompjuter se bezrazložno restartuje iz nekoliko mogućih razloga.

1.Loš bios

2.loše RAM memorije

3.Nestabilno napajanje

4.Pregrevanje sistema

5.Zapravo najčešća je nekompatibilnost komponenti u mašini :grafička-memorije-napajanje-bios,i to baš tim redosledom.Ako poznajete nekog dilera komponenti za računare pa možete pozajmiti radi probe,to bi bilo super.Ja sam imao isti slučaj i ispostavilo se na kraju da mi je napajanje padalo u nesvest od tri maxtor HDD-a od po 120Gb.Prostom zamenom napajanja za codegen 400W rešio sam deo problema,zatim sam uvalio prokletinje maxtorove i stavio WD 320Gb.Na drugom kompu sam stavio Chiftec 350W i izvadio maxtor 250Gb a stavio WD 250Gb.Tako sad oba rade dobro,treba samo još da flešujem bios na Intelovom 43 čipsetu što i nije neophodno i gotovo.

Sve u svemu,retko su za takve situacije krivi virusi.Kad je virus ili crv u pitanju primećuje se prvo čudno ponašanje OS-a ,pa počinje ludovanje.

Kod pregrevanja sistema,zaprljanih kulera,prvo se čuje bučniji rad mašine i kod samo-restartovanja većina ploča daje i zvučni signal da je došlo do pregrevanja.

Plavi ekran smrti se pojavljuje kad pobrljave drajveri za komponente u sistemu.Nekada je dovoljno samo iskopčati komp. iz struje i normalno ga startovati da se resetuje bios i mašina radi kao da se ništa nije desilo,a ponekad mora da se zameni komponenta koja pravi probleme a to je najčešće grafička kartica,memorije a verovali ili ne i poneki USB uređaj (jer rad USB-a reguliše čipset) a tu ne mislim na fleške i USB HDD-ove.

Na vrh
N.B.G. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Sick Boy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj N.B.G. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Svibanj/May.2009 u 07:14
Ok. istina je da sam uzeo isto napajanje, mnogo jace i drugi/veci HD, takodje i flesovao bios mada tu plocu nisam vracao kasnije ova mi radi ok koju sam uzeo dok sam cekao flesovanje, moguce da je i to problem ali kao sto rekoh reseno, trebalo bi zameniti mozda i kablove, tacnije sata cable itd. ima dosta stvari, kao sto rece kolega najbolje neko ko se kapira pa da resi ili konstatuje sta je...
Svaki PC prica za sebe.

Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Svibanj/May.2009 u 08:59

Ako nemate mogućnost zamene komponenti ili flešovanja bios-a,da bi izbegli mučno instaliranje OS-a svaki put kad komp. počne da brljavi,upotrebite butabilni disk HEREN'S BOOT 9.1 u kome postoji SIMANTEC GHOST program kojim pravite imidž (sliku) particije na kojoj je čista instalacija vašeg OS-a.Uputstvo za korišćenje tog diska imate ovde:

http://www.divx-titlovi.com/forum/windows-7-ultimate-7100-rc_t25448.html

u prvom postu.

Ažurirao Movie Master - 22.Svibanj/May.2009 u 09:00
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.