Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Uklanjanje logoa sa videa
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Uklanjanje logoa sa videa

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Paradox_Lik View Drop Down
Banned user
Banned user

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Paradox_Lik Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Uklanjanje logoa sa videa
    Objavljeno: 09.Svibanj/May.2011 u 18:01
Posedujem par filmova koji imaju iritantne logoe TV stanica u cosku.Ko'ko sam video,moguce je uz pomoc pojedinih programa (MSU Logo Remover,etc).
E sad,interesuje me jel neko ima iskustva sa praktikovanjem doticnih aplikacija,i ono najbitnije - da li se odrazi na kvalitet samom snimka,i koliko su zapravo efikasne?

Ažurirao Paradox_Lik - 09.Svibanj/May.2011 u 18:02
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Svibanj/May.2011 u 18:34
Prilično su efikasne (dobije se manje ili više zamazan deo sa logom, a koristi se materijal koji je najbliži logo-u), ali film se mora konvertovati i naravno dolazi do određene degradacije video kvaliteta. S obzirom da su snimci sa TV-a, njihov kvalitet ionako nije prevelik pa se verovatno neće ni primetiti previše gubitka, pod uslovom da se konverzija vrši u dva prolaza.

U paketu dodataka za VirtualDub koji sam postavio na server ima osim MSU-a (koji je meni nepotrebno komplikovan) ima i logoaway koji je krajnje jednostavan za korišćenje i podešava se direktno na video materijalu, i DeLogo za koji je potrebno prvo napraviti screenshot filma u .bitmap, zatim u Paint-u deo sa logom odseći i popuniti crvenom bojom i na kraju uvući u DeLogo. Ja preporučujem logoaway zbog brzine i jednostavnosti, dok je DeLogo izvanredan za capture sa TV-a.

Ovde je uputstvo za podešavanje logoaway-a. Naći ćeš ga negde na polovini uputstva.
Na vrh
Paradox_Lik View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Paradox_Lik Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Svibanj/May.2011 u 23:46
Originalno postovano od strane Movie Master Movie Master piše:

Prilično su efikasne (dobije se manje ili više zamazan deo sa logom, a koristi se materijal koji je najbliži logo-u), ali film se mora konvertovati i naravno dolazi do određene degradacije video kvaliteta. S obzirom da su snimci sa TV-a, njihov kvalitet ionako nije prevelik pa se verovatno neće ni primetiti previše gubitka, pod uslovom da se konverzija vrši u dva prolaza.

U paketu dodataka za VirtualDub koji sam postavio na server ima osim MSU-a (koji je meni nepotrebno komplikovan) ima i logoaway koji je krajnje jednostavan za korišćenje i podešava se direktno na video materijalu, i DeLogo za koji je potrebno prvo napraviti screenshot filma u .bitmap, zatim u Paint-u deo sa logom odseći i popuniti crvenom bojom i na kraju uvući u DeLogo. Ja preporučujem logoaway zbog brzine i jednostavnosti, dok je DeLogo izvanredan za capture sa TV-a.

Ovde je uputstvo za podešavanje logoaway-a. Naći ćeš ga negde na polovini uputstva.

Odlican je i lak za upotrebu.Hvala na preporuci.
Samo me zbunjuje jedna stvar:Na samom,kraju,da l' kliknem na "direct stream copy",pa "Save as AVI file" ili?I da li imaju jos neka audio podesavanja i sl.?

Ažurirao Paradox_Lik - 10.Svibanj/May.2011 u 03:40
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Svibanj/May.2011 u 07:48
Imaš kompletno uputstvo za VDub, ali da ti i ovde objasnim. Na samom kraju, ako klikneš na "direct stream copy" za video znaš šta biva - logoaway nema efekta, dok za audio ako nije VBR
nema potrebe ništa da diraš i može "direct stream copy".
  Znači radiš po uputstvu za video:
1. Staviš video na "Full processing mode" i ako želiš bolji kvalitet videa u samom
    kodeku određuješ u koliko prolaza da radi
2. Prema dužini filma i bitrate-u tona odrediš bitrate u samom podešavanju kodeka
    (i XviD i DivX imaju u svom podešavanju kalkulator za određivanje bitrate-a)
3. Ubaciš u video delu pod "Filters..." logoaway i podesiš šta ti treba
4. Ton ako treba menjaš, ako ne treba staviš "Direct stream..."
5. Klikneš na "Save as Avi..." ako je u pitanju samo jedan prolaz (single pass),
   a ako radiš u dva prolaza, prvo u kodeku staviš "Twopass - 1st pass" pa onda
   "Queue batch operation - Save as Avi" i imenuješ ga recimo Film - 1st pass,
   zatim opet u kodeku staviš "Twopass - 2nd pass" pa opet na
   "Queue batch operation - Save as Avi" sačuvaš kao Film - 2nd pass.
   Kad to završiš, ideš na "Job control...", otvoriće ti se prozor za zadate zadatke u
   kome će se videti oba zadatka, klikneš na start i čekaš da završi oba prolaza.
   Dobićeš na kraju dva rezultata od kojih prvi fajl "Film-1st pass" možeš obrisati,
   a fajl "Film - 2nd pass" je tvoj obrađeni video.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.