Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Blue Valentine (2010)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Blue Valentine (2010)

Blue Valentine

Blue Valentine (2010)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Blue Valentine

Godina:

2010

Žanr:

drama, ljubavni

Trajanje:

112 min

Režija:

Derek Cianfrance

Scenarij:

Derek Cianfrance
, Joey Curtis
, Cami Delavigne

Glavne uloge:

John Doman
  >  Jerry
Ryan Gosling
  >  Dean
Enid Graham
  >  Professor
Maryann Plunkett
  >  Glenda
Ben Shenkman
  >  Dr. Feinberg
Carey Westbrook
  >  Charley
Michelle Williams
  >  Cindy
Mike Vogel
  >  Bobby
Jen Jones
  >  Gramma
Faith Wladyka
  >  Frankie
Marshall Johnson
  >  Marshall
Eileen Rosen
  >  Mimi
Ashley Gurnari
  >  Checker
Barbara Troy
  >  Jo
James Benatti
  >  Jamie

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Blue Valentine (2010)
    Objavljeno: 17.Svibanj/May.2010 u 23:04

Žanr: Drama / Romansa

Scenario: Derek Cianfrance, Joey Curtis, Cami Delavigne

Režija: Derek Cianfrance

Glavne uloge: Ryan Gosling, Michelle Williams, Mike Vogel, John Doman, Ben Shenkman

Godina proizvodnje: 2010

Zemlja porekla: SAD

Trajanje: 120 min

Sinopsis:
Blue Valentine je priča o pronađenoj i izgubljenoj ljubavi ispričana kroz prošlost i sadašnjost. Preplavljeni romantičnim osećanjima, Dean i Cindy provode jednu noć zajedno kako bi spasili brak koji propada. U ovom iskrenom portretu o vezi koja se nalazi na granici opstanka glume Ryan Gosling i Michelle Williams.

IMDB ocena: 9/10

Datum svetske premijere: 24. januar 2010. (SAD: Sundance Film Festival)

Trivija:
- Snimanje filma prvobitno je trebalo da počne na proleće 2008. godine, ali je odloženo zbog smrti Heatha Ledgera. Umesto da nađu drugu glumicu, producenti i reditelj su odložili snimanje iz poštovanja prema Michelle Williams.

Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Sijecanj/Jan.2011 u 22:55

Prevod je najavio nebojsa66  Clap

Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2011 u 00:02

nebojsa66, hvala za prevod Smile

Titl mozete preuzeti OVDJE

Na vrh
VBojana View Drop Down
Translator
Translator
Skvoglavica

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj VBojana Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2011 u 11:23
Sinoć sam ga odgledala, još uvek sam pod utiskom, moguće i zbog toga što je meni draga osoba nedavno prošla kroz razvod i odvajanje od dece, pa ne mogu da se oslobodim utiska koliko je film uverljiv i brutalno stvaran, čemu sigurno doprinose dobro napisani, neizveštačeni dijalozi. Po meni, film odlično dočarava put od sjaja do očaja u jednoj vezi i ima toliko upečatljivih scena, i lepih i tužnih, meni lično najdraža je ona kad Ryan svira i peva, a Michelle stepuje - može da se opipa u vazduhu kako se zaljubljuju jedno u drugo. Ili se ja previše uživljavam. LOL 
Onima koji traže akciju, adrenalin, preokrete, ovaj film će biti dosadan, ali ljubiteljima dobre drame, od sveg srca preporučujem. Smile
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2011 u 13:17
Originalno postovano od strane VBojana VBojana piše:

kad Ryan svira i peva, a Michelle stepuje - može da se opipa u vazduhu kako se zaljubljuju jedno u drugo.

Najjača scena!! Big smile Još sam razmišljao da prevedem i pjesmu, ali onda se mislim skrenut ću pozornost sa scene, a to nije dobro... Dobro da nisam... LOL

Originalno postovano od strane VBojana VBojana piše:

Onima koji traže akciju, adrenalin, preokrete, ovaj film će biti dosadan, ali ljubiteljima dobre drame, od sveg srca preporučujem. Smile

+1 Wink

Na vrh
spooking93 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj spooking93 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2011 u 18:02
Meni najduže iščekivani prošlogodišnji film, odgledao dvaput otkako se pojavio screener prije nekih tjedan dana.

Priča je tako svakidašnja, jednostavna, ali način na koji je ispričana je veliki odmak od uobičajenih drama. Već negdje na pola filma shvatiš kako stvari stoje i poželiš da oni flashbackovi nadvladaju sadašnjicu. Još jedan recenzent je rekao, a složio bih se s tim u potpunosti: After 30 minutes, I wondered why I was watching a drama about a quarrelsome couple who seemed so obviously wrong for each other. After 60 minutes, I knew. After 90 minutes, I cared. By the end, I was riveted.

Gluma je besprijekorna. Nimalo pretenciozni, uvjerljivi i prirodni... Opravdali su sav taj hype i želim im oboma nominaciju za Oscara - makar svi znamo da Michelle nema šanse pored Natalie "Najgoriacceptancespeechikad/hintzlatniglobusi" Portman

btw. nebojsa, super što prevodiš da i oni koji ne znaju engleski mogu gledati film, ali - ne znam je li TUŽNA VEZA službeni naslov naših distributera (sumnjam) - nekako je previše doslovno i pretenciozno; kao nekakvi naslovi seagalovih ili norrisovih filmova: TEŠKA VATRA, PAKLENO ORUŽJE, PRAVEDNIK SMRTI etc.
All we have is this moment, right here, right now. The future is just a fucking concept that we use to avoid being alive today.
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2011 u 18:04
Nisam nigdje pronašao službeni naziv naših distributera, a nisam nešto posebno smišljao. Nekako mi se ovo činilo ok, ako imaš neki prijedlog, reci, da se promijeniti! Wink
Na vrh
VBojana View Drop Down
Translator
Translator
Skvoglavica

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj VBojana Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2011 u 20:20
Originalno postovano od strane nebojsa66 nebojsa66 piše:

Najjača scena!! Big smile Još sam razmišljao da prevedem i pjesmu, ali onda se mislim skrenut ću pozornost sa scene, a to nije dobro... Dobro da nisam... LOL

Upravo tako! I po tome se dobri prevodioci razlikuju od onih drugih. Wink

A što se Natalie i Michelle tiče, ipak mi je Natalie za nijansu jača u Black Swan. Možda ne zna da drži govore (jes' bio očajan, stvarno), bitno je da zna da glumi. Smile
Na vrh
A2D2 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Lonesome Cowboy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj A2D2 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2011 u 11:07
Ova drama me je oborila s nogu i pokušat ću na malo poetski način dočarati moje viđenje ovog filma:

"Očito je da je ona njega htjela,ali ne onakvog ,za života;
a očito je i on nju htio i gledao kao svoj život";     - konstatacija

Vrlo jak i emocionalno nabijen film,definitivno pogađa u srž i govori nam na veoma direktan način kako ipak ljubav ne pobjeđuje sve nadaće.
Rađen kao priča koja s jedne starne prati sadašnjost ,a sa druge se dobro nadograđuje događajima iz prošlosti, završava onako kako je iskusan gledalac vjerovatno i pretpostavio.
Saznanje o tome ne umanjuje vrijednost ovog filma kao studiju o vezama,kompleksnim karakterima,bezuvjetnoj zaljubljenosti,drukčijim miljeima i razmišljanjima,ambicijama i željama...
Ovo je alegorija na to da za vezu i za brak mora postojati razumjevanje i uvijek treba gledati prema budućnosti /scena u onoj ljubavnoj sobi to najbolje dočarava/ i ne vraćati se u ljepšu prošlost ,koja je napovratno izgubljena.
Zaljubljenost vene a ljubav treba svakodnevno zaljevati ,da bi cvjetala..

Poučno dubokoumno i zaista film te nakon gledanja ostavlja u razmišljanju...
Glumci perfektni, šta drugo i očekivati od Ryan Goslinga i Michelle Williams...

P.S Film stvarno ima puno scena za pamćenje:muvanje u autobusu,razgovor sa svojim bivšim partnerom koji joj postavlja neugodna pitanja,prvi susret u staračkom domu,ručak sa njenim roditeljima,zajednička pjesma/ jednom u prošlosti ,jednom u sadašnjosti, iste varnice/,odlazak- kraj filma,nestanak psa,potenciranje uprljanih ruka Ryana Goeslinga od boje,potraga za prstenom,soba "budućnosti, stepovanje uz pjesmu"....

Ažurirao A2D2 - 25.Sijecanj/Jan.2011 u 12:16
Na vrh
novy78 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

22.12.1978 - 06.08.2015

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj novy78 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2011 u 21:43
Nisam odavno gledao film koji je tako realno "odigran". Sve vreme sam imao utisak da se radnja odvija negde tu ispred mene, u istoj sobi. Scenario, rezija, gluma za 10 Thumbs Up
Don't ever wrestle with a pig. You'll both get dirty, but the pig will enjoy it
Na vrh
Dalia View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dalia Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2011 u 23:54
Mene je ovaj film bas bas smorio previse patetike na jednom mestu !!!

Ažurirao Dalia - 27.Sijecanj/Jan.2011 u 23:58
Na vrh
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2011 u 17:29
Jako tužan film... Toliko je realno odrađen da baca u očaj gledaoce... Ryan i Michelle glume kao da su mnogoooo stariji i iskusniji, svaka čast... Za ljubitelje drama svakako preporuka... Od mene 8/10
Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
bagzi94 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bagzi94 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Svibanj/May.2011 u 17:47
Meni se film nije svideo. Dosadni su mi dijalozi.
Ona nešto kaže, on ponovi. Dead
Gluma mi je, za razliku od vas, veoma loša.

Jedino što mi se svidelo je mešanje scena. Wink
Niko nije zadovoljan svojim bogatstvom, ni nezadovoljan svojom pameću.
Na vrh
A2D2 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Lonesome Cowboy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj A2D2 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Svibanj/May.2011 u 19:02
Originalno postovano od strane bagzi94 bagzi94 piše:

Meni se film nije svideo. Dosadni su mi dijalozi.
Ona nešto kaže, on ponovi. Dead
Gluma mi je, za razliku od vas, veoma loša.

Jedino što mi se svidelo je mešanje scena. Wink

Moja preporuka ..

Pogledaj film za jedno 5-6 godina.Siguran sam da ćeš promjeniti mišljenje Wink.
Nitko nije toliko bogat da može bez osmjeha i nitko toliko jadan da ga ne bi zaslužio.
Na vrh
bagzi94 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bagzi94 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Svibanj/May.2011 u 19:04
Nema to vezi s tim.
Niko nije zadovoljan svojim bogatstvom, ni nezadovoljan svojom pameću.
Na vrh
A2D2 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Lonesome Cowboy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj A2D2 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Svibanj/May.2011 u 19:11
Originalno postovano od strane bagzi94 bagzi94 piše:

Nema to veze s tim.

Ako aludiraš na godine ,vjeruj mi ima, a ako ne voliš spore drame sa puno dijaloga onda ne.
Onda si jednostavno pogriješio sa žanrom .Wink

Bdw. Gluma nije loša ,naprotiv jako dobra je.

Ažurirao A2D2 - 03.Svibanj/May.2011 u 19:13
Nitko nije toliko bogat da može bez osmjeha i nitko toliko jadan da ga ne bi zaslužio.
Na vrh
novy78 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

22.12.1978 - 06.08.2015

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj novy78 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Svibanj/May.2011 u 19:38
I agree.
Don't ever wrestle with a pig. You'll both get dirty, but the pig will enjoy it
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,195 sekundi.