| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Deprisa, deprisa aka Fast, Fast (1981) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Deprisa, deprisa aka Fast, Fast (1981)Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2011 u 01:50 |
|
Deprisa, deprisa (1981)
- Brzo, brzo -
http://www.imdb.com/title/tt0082259/
Režija: Carlos Saura
Pablo, Sebas i Meca su mladi delinkventi s ruba velegrada.
|
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2011 u 22:22 |
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Filaret
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Travanj/Apr.2011 u 01:04 |
|
Ovo sigurno nije najbolji film Karlosa Saure, verovatno nije ni najbolji u svom žanru, ali je veoma zanimljiv. Pre svega zbog rada sa kamerom koja kroz ceo film prati glumce, često s leđa, kao da ih snima krišom. Zbog toga, a i naturščika u glavnim ulogama (to će petnaestak godina kasnije ponoviti Srđan Dragojević u Ranama), film deluje kao da je dokumentarni. Naravno, tu je i gore pomenuti saundtrek, pod uslovom da volite flamenko.
U filmu nema nikakvog moralisanja, stvari su takve kakve su, a najzanimljiviji je lik Anhele. Ona ima posao i nije deo tog sveta, a kad i stupi u njega, nekako ne želi da mu u potpunosti pripada, nego da dobije ono što joj je potrebno. Međutim, na kraju filma, uzima pare i pištolj sa kojima sigurno neće otići na pijac. Licemerje i nezainteresovanost društva i pogrešne analize javnosti date su po principu "što manje, to bolje" i zaista su efektnije od filozofiranja u nekim filmovima sa edukativnim pretenzijama. Evo i jedne Anheline slike, uz ocenu da su brkovi retko kome ovako loše stajali ![]() |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |