Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - A Beautiful Mind (2001)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

A Beautiful Mind (2001)

A Beautiful Mind

A Beautiful Mind (2001)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2001

Žanr:

biografski, drama

Trajanje:

135 min

Režija:

Ron Howard

Scenarij:

Akiva Goldsman
, Sylvia Nasar

Glavne uloge:

Jennifer Connelly
  >  Alicia Nash
Russell Crowe
  >  John Nash
Ed Harris
  >  Parcher
Christopher Plummer
  >  Dr. Rosen
Judd Hirsch
  >  Helinger
Adam Goldberg
  >  Sol
Paul Bettany
  >  Charles
Jason Gray-Stanford
  >  Ainsley
Josh Lucas
  >  Hansen
Austin Pendleton
  >  Thomas King
Anthony Rapp
  >  Bender
Victor Steinbach
  >  Professor Horner
Vivien Cardone
  >  Marcee
Tanya Clarke
  >  Becky
Jillie Simon
  >  Bar Co-Ed (as Jill M. Simon)

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
jafforidza View Drop Down
Moderator
Moderator
YT insider

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jafforidza Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: A Beautiful Mind (2001)
    Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2010 u 02:22
A Beautiful Mind (2001)

IMDB
TITLOVI

Žanr: Drama
Trajanje: 135 min
Režija: Ron Howard

Uloge:
Russell Crowe ... John Nash
Ed Harris ... Parcher
Jennifer Connelly ... Alicia Nash
Christopher Plummer ... Dr. Rosen

Film prati život Džona Neša, onaj kakvim je zabeležen, a koji počinje njegovim uspesima na fakultetu i nastavlja se visoko žapaženim naučnim radom, ali i onaj tajni, u kojem noćima radi za tajne službe vlade SAD-a, dešifrujući tajne sovjetske poruke u američkoj štampi.
Film vešto balansira između stvarnosti i izmišljenog sveta Džona Neša, čije mu psihičko oboljenje stvara brojne, često vrlo opsežne i realistične halucinacije, do mere da je teško razlikovati stvarne događaje od izmišljenih.

Ažurirao jafforidza - 25.Kolovoz/Aug.2010 u 17:59
I hope for nothing, I fear nothing, I am free.
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2010 u 02:39
Jednom sam rekla da nemam listu omiljenih filmova niti najboljih, ali kada bih imala ovaj bi bio u samom vrhu.

Sećam se kad sam ga prvi put gledala (nekada davnoEmbarrassed), po običaju nisam ništa čitala niti gledala trejlere. I tako, krenem ja da gledam film, a sve vreme u borbi sa filmom vrtim po glavi: "jbt, mislim, Džon Neš...ma ne, nije to taj, ovo je film. Ono je bre naučnik, spominjali smo ga..učili smo...ne, to nije taj...ovo je samo slučajnost...ili neko tamo ne može da prihvati njegovu genijalnost pa hoće da nam zamaže oči...." i onda na kraju filma, kada sam videla da je to zaista biografska drama.....Činjenica da je neko svojim intelektom uspeo da pobedi, odnosno dođe u fazu da kontroliše šizofreniju mene je ostavila bez daha.

evo, deo sa wiki
"Džon Forbes Neš mlađi
je američki matematičar koji je radio u teoriji igara, diferencijalnoj geometriji i delom diferencijalnim jednačinama, kao viši istraživač matematičar na Univerzitetu Prinston. Dobitnik je Nobelove nagrde za ekonomiju 1994. godine.
Pokazivao je znakove šizofrenije 1958. godine. Prijavljen je u Meklin bolnicu 1959., gde je dijagnostikovana paranoidna shizofrenija sa depresijom i slabim samopoštovanjem. Vratio se na Prinston 1960. Prestao je da pije antipsihotične tablete 1970. svojom voljom, i nikada više nije pokazivao znakove te bolesti, uz podršku svoje supruge Rič"

Sam kraj filma mi je bup Clap

(kad bolje razmislim, ima skoro godinu dana kako ga nisam gledala....moglo bi se ovih dana ponoviti gradivoLOL)

Ažurirao bojanadj - 17.Travanj/Apr.2010 u 02:39
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
asvalttina View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj asvalttina Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Lipanj/Jun.2010 u 10:53
ovaj film me totalno ostavio bez daha, Russell je fantasticno odglumio genijalca, odusevljena sam. Najjebenija scena mi je kad je prikazano koliko je mocna logika njegova uma, kad on shvati kako malena iz njegova uma ne stari i tad prihvaca da ima halove. I jos jedna scena koja mi je fantasticna je kad on shvati da ne moze da se bavi matematikom radi ljekova kojim su ga sopali i prvo scena kak on drzi dijete koje place ko da drzi lampu i onda pita zenu "Sto ljudi rade?". Koliko je beznacajno ama bas sve covjeku u zivotu ako on ne moze da ispunjava svoje strasti sto je meni i genijalno u samom kraju filma (bar ga ja tako shvacam) jer tek kad je on ponovno uspio da se bavi onim sto voli, tek tad mu sve ostalo u zivotu dobiva drugaciji smisao jer totalno je razlicito zivjeti klasican zivot i uz njega imati i moci ciniti ono sto je tvoja 'priroda', a drugacije nemati to, pogotovo kad je toliko jaka da prevazilazi sve ostalo.  

Ažurirao asvalttina - 13.Lipanj/Jun.2010 u 12:17
"I’m old enough to bleed, I’m old enough to breed, I’m old enough to crack a brick in your teeth while you sleep."
Na vrh
amirkamber View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj amirkamber Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Lipanj/Jun.2010 u 03:12
po vasim utiscima trebalo bi da je dobar filmić,bacam se odma na skidanje
Na vrh
bagzi94 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bagzi94 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Ožujak/Mar.2011 u 23:01
Prvih sat vremena sam se smorio, i hteo sam da ugasim film.
Ali ne znam šta mi beše pa odlučih da ga odgledam do kraja...
Posle sat vremena je postao je baš zanimljiv i ono ranije imalo je smisla.
Nije rađen po istinitom događaju u potpunosti, ali nije ni bitno.

Sve u svemu - film je odličan i mnogo pouka može da se izvuče iz njega.

P. S. Bog me ubio! Kako sam mogao da zaboravim da pohvalim glumca?! Confused

Ažurirao bagzi94 - 29.Ožujak/Mar.2011 u 23:03
Niko nije zadovoljan svojim bogatstvom, ni nezadovoljan svojom pameću.
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Ožujak/Mar.2011 u 23:07
Odlican film, preporuka svakome, cak i onim blokbasterdzijama da pogledaju sta je film s pricom u osnovi!

Ažurirao prijatel-MKD - 29.Ožujak/Mar.2011 u 23:07
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
bagzi94 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bagzi94 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Ožujak/Mar.2011 u 23:12
Na nekom forumu sam pročitao da je debelo precenjen. Shocked
Nije ovaj film za svakoga te ga ne preporučujem svima.
Niko nije zadovoljan svojim bogatstvom, ni nezadovoljan svojom pameću.
Na vrh
VBojana View Drop Down
Translator
Translator
Skvoglavica

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj VBojana Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Ožujak/Mar.2011 u 23:15
Originalno postovano od strane bojanadj bojanadj piše:

Prestao je da pije antipsihotične tablete 1970. svojom voljom, i nikada više nije pokazivao znakove te bolesti, uz podršku svoje supruge Rič"

Silom prilika znam dosta o šizofreniji i poznato je da ni oni niti oboleli od bilo koje druge psihoze nisu NI SVESNI da su bolesni. Utoliko je ova činjenica koju si ti podvukla fascinantnija. Fenomenalna priča fenomenalno ispričana i kao i tebi, imenjakinjo, i meni je ovo jedan od omiljenih filmova. 10/10
Hvala, Bagzi, na podsećanju Smile

Ažurirao VBojana - 29.Ožujak/Mar.2011 u 23:15
Na vrh
Alexander Supertramp View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Alexander Supertramp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Ožujak/Mar.2011 u 23:33
Originalno postovano od strane bagzi94 bagzi94 piše:

Na nekom forumu sam pročitao da je debelo precenjen. Shocked

Po magazinu 'Premiere' (imaš to pod Trivia na imdb-u), a evo ta lista:

http://umberhaven.blogspot.com/2006/12/premiere-magazines-top-20-most-over.html

Što veze s mozgom nema. Film je odličan.
Life isn't that simple. I mean who cares if Ling Ling returns the wallet and keeps the money? It has nothing to do with either fear or love.
Na vrh
ghostwheel View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ghostwheel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Travanj/Apr.2011 u 10:22
Film je šupalj k'o prazno rakijsko bure.
Na vrh
jovica jez View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jovica jez Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2017 u 00:28
jednostavno, fim mi se svideo, super je.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.