Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - It Happened One Night (1934)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

It Happened One Night (1934)

It Happened One Night

It Happened One Night (1934)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Dogodilo se jedne noći

Godina:

1934

Žanr:

komedija, ljubavni

Trajanje:

105 min

Režija:

Frank Capra

Scenarij:

Samuel Hopkins Adams
, Robert Riskin

Glavne uloge:

Clark Gable
  >  Peter
Claudette Colbert
  >  Ellie
Alan Hale
  >  Danker
Blanche Friderici
  >  Zeke's Wife
Walter Connolly
  >  Andrews
Arthur Hoyt
  >  Zeke
Roscoe Karns
  >  Shapeley
Jameson Thomas
  >  Westley
Charles C. Wilson
  >  Gordon

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
A2D2 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Lonesome Cowboy

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj A2D2 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: It Happened One Night (1934)
    Objavljeno: 15.Ožujak/Mar.2011 u 13:43
IT HAPPENED ONE NIGHT (1934)

Država : SAD, 105 min. (Columbia)
Boja : crno-bijelo
Jezik : engleski
Ocjena na imdb : 8,3/10
Režija : Frank Capra
Uloge : Clark Gable, Claudette Colbert, Walter Connolly, Roscoe Karns
Oscari : Frank Capra/Harry Cohn (najbolji film), Frank Capra (režija), Robert Riskin (scenarij), Clark Gable (glavna muška uloga), Claudette Colbert (najbolja ženska uloga)
Filmski festival u Veneciji :
Frank Capra ,nominacija (Mussolinijev pokal)

Radnja
:

Ellen, buntovna kći miljunaša Alexandra Andrewsa, odlučuje se protiv očeve volje udati za plejboja Kinga Westleyja. Stoga ona pobjegne od kuće te krene na put od Miamija do New Yorka. Na putu sreće novinara Petera Warnea te se njih dvoje odluči udružiti: njoj je potrebna njegova vještina i novac da izbjegne očeve detektive, dok on dobiva mogućnost ekskluzivne reportaže kojom bi se proslavio.

Zanimljivosti :

- Caprin film predstavlja pravu filmsku čaroliju, dijelom i zbog načina na koji predstavlja "narodsku" Ameriku prepunu neočekivanih pokvarenjaka i građana meka srca.

- Capra je majstor tkanja priče od posve poznatih obrazaca i motiva : od jela, žargona u govoru, pranja, oblačenja ,svlačenja ,slijedeći formulu romantične komedije pretvaranja ili promjene identiteta ,koji se može iskoristiti za komične situacije...

- Ovaj film je dalek predak tzv. smetljarskih komedija kakve u današnje vrijeme prave braća Farrelly. Sve je puno dvoznačnih viceva, nemilosrdno se izruguje pretenzijama i privilegijama bogatih ,a seksualna napetost između dva glavna lika drži onu središnjicu filma .

- kritičari su bili oduševljeni Caprinim sposobnostima montaže ili mizanscene, savršenim smislom za scenarij i brilijantnim odnosom sa svojim karizmatičnim glumcima u ravnopravoj borbi između spolova...

TRAILER

Titlove možete preuzeti OVDJE

Tekst preuzet iz Filmskog leksikona i knjige 1001 film koji morate pogledati

Nitko nije toliko bogat da može bez osmjeha i nitko toliko jadan da ga ne bi zaslužio.
Na vrh
Freak37 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Freak37 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Listopad/Oct.2022 u 13:56
Klasik za sva vremena . Odlicno remasterovan ! 👍
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Listopad/Oct.2022 u 16:45
Originalno postovano od strane Freak37 Freak37 piše:

Klasik za sva vremena . Odlicno remasterovan ! 👍
Da videh da se pojavio ne znam kolika je  ralzlika izmedju npr.H264 i FTG, 2Gb i 28Gb, dali znas mozda, ili tvoja procena, jer sam neke prethodne gledao  i nije neka bas velika razlika  pa da sad trosim prostor,  osim ako bas imam  Blu-ray od nekih npr. Criterion,Eureka, ...

Ažurirao AlexDeLarge - 26.Listopad/Oct.2022 u 16:55
Na vrh
Freak37 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Freak37 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Listopad/Oct.2022 u 12:14
Dugo vremena sam skidao x264 2Gb sto zbog vremena skidanja , sto zbog prostora , ali upravo zbog te razlike koju si spomenou sam presao na Full BD ili REMUX BD. Tako da cisto moja zelja je da izvucem max. kod gledanja filma onoliko koliko mi dopustaju uredjaji preko kojih gledam filmove.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Listopad/Oct.2022 u 15:05
Originalno postovano od strane Freak37 Freak37 piše:

Dugo vremena sam skidao x264 2Gb sto zbog vremena skidanja , sto zbog prostora , ali upravo zbog te razlike koju si spomenou sam presao na Full BD ili REMUX BD. Tako da cisto moja zelja je da izvucem max. kod gledanja filma onoliko koliko mi dopustaju uredjaji preko kojih gledam filmove.

Ok, hvala na odgovoru. Pozdrav.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.