Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Filmovi i serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Oscar 2011.
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Oscar 2011.

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
Titivillus View Drop Down
Translator
Translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Titivillus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Oscar 2011.
    Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2011 u 16:00

Danas su objavljene nominacije za 83. dodjelu Oscara. Najviše, dvanaest nominacija, osvojio je The Kings Speech, a slijede ga True Grit s deset, te Inception i The Social Network s osam nominacija. Dodjela će se održati 27. veljače.

Izdvojio sam najatraktivnije kategorije, a ostale nominacije možete pogledati ovdje.

Citiraj
Najbolji film:

127 Hours (2010)
Black Swan (2010)
The Fighter (2010)
Inception (2010)
The Kids Are All Right (2010)
The King's Speech (2010)
The Social Network (2010)
Toy Story 3 (2010)
True Grit (2010)
Winter's Bone (2010)

Najbolja muška glavna uloga:

Javier Bardem - Biutiful (2010)
Jeff Bridges - True Grit (2010)
Jesse Eisenberg - The Social Network (2010)
Colin Firth - The King's Speech (2010)
James Franco - 127 Hours (2010)

Najbolja ženska glavna uloga:

Annette Bening - The Kids Are All Right (2010)
Nicole Kidman - Rabbit Hole (2010)
Jennifer Lawrence - Winter's Bone (2010)
Natalie Portman - Black Swan (2010)
Michelle Williams - Blue Valentine (2010)

Najbolja muška sporedna uloga:

Christian Bale - The Fighter (2010)
John Hawkes - Winter's Bone (2010)
Jeremy Renner - The Town (2010)
Mark Ruffalo - The Kids Are All Right (2010)
Geoffrey Rush - The King's Speech (2010)

Najbolja ženska sporedna uloga:

Amy Adams - The Fighter (2010)
Helena Bonham Carter - The King's Speech (2010)
Melissa Leo - The Fighter (2010)
Hailee Steinfeld - True Grit (2010)
Jacki Weaver - Animal Kingdom (2010)

Najbolji redatelj:

Darren Aronofsky - Black Swan (2010)
Ethan Coen, Joel Coen - True Grit (2010)
David Fincher - The Social Network (2010)
Tom Hooper - The King's Speech (2010)
David O. Russell - The Fighter (2010)

Najbolji originalni scenarij:

Another Year (2010): Mike Leigh
The Fighter (2010): Scott Silver, Paul Tamasy, Eric Johnson
Inception (2010): Christopher Nolan
The Kids Are All Right (2010): Lisa Cholodenko, Stuart Blumberg
The King's Speech (2010): David Seidler

Najbolji adaptirani scenarij:

127 Hours (2010): Danny Boyle, Simon Beaufoy
The Social Network (2010): Aaron Sorkin
Toy Story 3 (2010): Michael Arndt, John Lasseter, Andrew Stanton, Lee Unkrich
True Grit (2010): Joel Coen, Ethan Coen
Winter's Bone (2010): Debra Granik, Anne Rosellini

Najbolji animirani film:

How to Train Your Dragon (2010)
L'illusionniste (2010)
Toy Story 3 (2010)

Najbolji vizualni efekti:

Alice in Wonderland (2010)
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010)
Hereafter (2010)
Inception (2010)
Iron Man 2 (2010)

Ažurirao Titivillus - 27.Veljaca/Feb.2011 u 02:25
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2011 u 16:11
ono, šta reći..... Nema Tron Legacy za specijalne efekte......Katastrofa.....

I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2011 u 16:21
Ja predlažem da organizujemo pogađanje pobednika u gore navedenim kategorijama Tongue Pobedniku sledi nagrada - Oskar LOL
Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2011 u 16:22
A ima Hereafter kojemu su efekti tsunami i neki tamo limbo...

King's Speech ako ne dobije barem 5 Oscara, ye*eš Oscare!

Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2011 u 16:26
Originalno postovano od strane CSInvestigator CSInvestigator piše:

Ja predlažem da organizujemo pogađanje pobednika u gore navedenim kategorijama Tongue Pobedniku sledi nagrada - Oskar LOL

trebala si videti kako sam ja pogađao prošle godine LOL

Siguran sam u dve kategorije..... The Social Network za najbolji film i Toy Story za crtani..... Toy Story "razvalio" sve što se može razvaliti. Ne znam da li je ikada crtani film zaradio najviše para u toku godine..... Prošle godine Toy story  zaradio preko milijardu dolara, zato i verujem da će biti najbolji crtani. 

Verujem da će Alice dobiti za efekte, baš je super odrađeno..... Voleo bi da Jennifer Lawrence dobije za žensku ulogu..
Stvarno je odigrala predobro.... Mislim da će za mušku ulogu dobiti Eisenberg... Fincher za režiju.....
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2011 u 16:35
Ja se kladim da će The social network da pokupi nagradu za najbolji film, i još 2, 3 sigurno.... Film je šlj, ali propaganda čini svoje... Ove godine je jača konkurencija nego prošle, ima dosta jakih filmova, ali i glumaca i glumica...
Na vrh
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2011 u 16:45
Originalno postovano od strane AcaNDr AcaNDr piše:

Siguran sam u dve kategorije..... The Social Network za najbolji film i Toy Story za crtani..... Toy Story "razvalio" sve što se može razvaliti. Ne znam da li je ikada crtani film zaradio najviše para u toku godine..... Prošle godine Toy story  zaradio preko milijardu dolara, zato i verujem da će biti najbolji crtani. 

Verujem da će Alice dobiti za efekte, baš je super odrađeno..... Voleo bi da Jennifer Lawrence dobije za žensku ulogu..
Stvarno je odigrala predobro.... Mislim da će za mušku ulogu dobiti Eisenberg... Fincher za režiju.....

Slažem se za sve, samo mislim da će ipak Natalie da dobije Oskara...
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2011 u 16:47
Originalno postovano od strane CSInvestigator CSInvestigator piše:

Originalno postovano od strane AcaNDr AcaNDr piše:

Slažem se za sve, samo mislim da će ipak Natalie da dobije Oskara...

verujem da će bit gusto, ali bi najviše voleo da Jennifer osvoji.....  Nekako me impresionirala u tom filmu i digla taj taj film na viši nivo.....

- Armin van Buuren

Na vrh
filips88 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj filips88 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2011 u 17:14
Razocaran nema nigde Charlie St.Cloud 2010 hmm.
Zasluzeno u najbolje filmove Inception,Toy Story,Black Swan,ali Winters BOne promasaj definitivno,ja bih stavio u naj razocarenja.Ha a oni ga stavili na 10 mesto pa dobro za ocekivati u odnosu na ostala 9 da bude 10ti Evil Smile
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2011 u 17:27
winters bone, to je već stvar ukusa..... da je toliki promašaj, sigurno ne bi osvojio Sundance....

- Armin van Buuren

Na vrh
Dee_Monk View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dee_Monk Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2011 u 17:27
Sigurica: N.Film-Inception, N.Zenska uloga-Natalie Portman, N.Muska uloga-Geoffrey Rush...
A ostalo necu da pogadjam...LOL
Hajde, Bože, budi drug, pa okreni jedan krug unazad planetu....
Na vrh
filips88 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj filips88 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2011 u 17:34
Ok u pravu si stvar ukusa.I ja sam za Natalie Portman najbolja glumica :) a film neka bude Black Swan zbog zanra najvise,od ponudjenih sa liste!
Na vrh
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2011 u 17:44
Originalno postovano od strane filips88 filips88 piše:

Razocaran nema nigde Charlie St.Cloud 2010 hmm.
Zasluzeno u najbolje filmove Inception,Toy Story,Black Swan,ali Winters BOne promasaj definitivno,ja bih stavio u naj razocarenja.Ha a oni ga stavili na 10 mesto pa dobro za ocekivati u odnosu na ostala 9 da bude 10ti Evil Smile

Lista je sastavljena alfabetskim redom... Wink
Na vrh
cenobit View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cenobit Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2011 u 21:04
Ako The Social Network bude proglasen za najbolji film onda bice gora dodela Oskara nego prosle godine(Hurt locker)...a bas bi voleo da Kings Speech pokupi sve nagrade...mada ce ljudi biti najzanimljivije ko ce uzeti oskara za najbolje efekte i za najbolji animirani film
Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2011 u 11:57
Trebalo je u onom prvom postu izdvojiti i kategoriju za najbolji film sa neengleskog govornog područja. Ta kategorija isto privlači mnogo pažnje.
Nemam inače tu praksu da odmah gledam nove filmove ali jedva čekam da sredim komp pa da odgledam nešto od ovog. Čisto da kad budete se ovdje, k'o i svake godine,  raspravljali, glasali i sl. da ne blejim k'o tele u šarena vrata. Tongue
Na vrh
Titivillus View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Titivillus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2011 u 12:52
Originalno postovano od strane yolix83 yolix83 piše:

Trebalo je u onom prvom postu izdvojiti i kategoriju za najbolji film sa neengleskog govornog područja. Ta kategorija isto privlači mnogo pažnje.
Htio sam staviti i tu kategoriju, ali sam provjerio i vidio da od nominiranih filmova trenutno postoji prijevod jedino za Kynodontas AKA Dogtooth. Slično vrijedi i za dokumentarne filmove (prevedeni su Exit Through the Gift Shop i Restrepo).

A sjetio sam se i što je Ricky Gervais rekao kad je najavljivao tu kategoriju na dodjeli Zlatnih globusa:

ROFL

OK, on je dao SAD za primjer, ali ni u ostatku svijeta nije puno bolje. Smile
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2011 u 14:39
Ne znam gleda li netko BeyondTheTrailer na YT-u, ali ova Grace Randolph uvijek ima dobre videe. Ovdje priča o nominiranim filmovima i koji imaju šanse za pobjedu, a koji su samo da se popune mjesta.

Ažurirao nebojsa66 - 28.Sijecanj/Jan.2011 u 14:39

Nisam lud, mater me testirala!
Na vrh
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2011 u 21:30
Zna li neko hoće li na nekom kanalu biti prenos dodele Oskara, i u koliko sati? Tongue
Moram da gledam, pevaće Celine po 6. put na dodeli Oskara LOL
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2011 u 21:38
HRT obično svake godine prenosi to uživo... Dakle, poslije jedan tamo. 

Nisam lud, mater me testirala!
Na vrh
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2011 u 21:44
AM ili PM? AcaNholivud
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,187 sekundi.