| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Blue Valentine (2010) |
Odgovori
|
| Korisnik | ||
luka0037
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Zakeralo Pridružen: 04.Ožujak/Mar.2008 Lokacija: Krusevac Status: Offline Points: 6630 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Blue Valentine (2010)Objavljeno: 17.Svibanj/May.2010 u 23:04 |
|
|
Žanr: Drama / Romansa Scenario: Derek Cianfrance, Joey Curtis, Cami Delavigne Režija: Derek Cianfrance Glavne uloge: Ryan Gosling, Michelle Williams, Mike Vogel, John Doman, Ben Shenkman Godina proizvodnje: 2010 Zemlja porekla: SAD Trajanje: 120 min Sinopsis: Blue Valentine je priča o pronađenoj i izgubljenoj ljubavi ispričana kroz prošlost i sadašnjost. Preplavljeni romantičnim osećanjima, Dean i Cindy provode jednu noć zajedno kako bi spasili brak koji propada. U ovom iskrenom portretu o vezi koja se nalazi na granici opstanka glume Ryan Gosling i Michelle Williams. IMDB ocena: 9/10 Datum svetske premijere: 24. januar 2010. (SAD: Sundance Film Festival) Trivija: - Snimanje filma prvobitno je trebalo da počne na proleće 2008. godine, ali je odloženo zbog smrti Heatha Ledgera. Umesto da nađu drugu glumicu, producenti i reditelj su odložili snimanje iz poštovanja prema Michelle Williams. |
||
![]() ![]() |
||
![]() |
||
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Sijecanj/Jan.2011 u 22:55 |
|
|
Prevod je najavio nebojsa66 |
||
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
||
![]() |
||
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2011 u 00:02 |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
||
![]() |
||
VBojana
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Skvoglavica Pridružen: 01.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 7891 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2011 u 11:23 |
|
|
Sinoć sam ga odgledala, još uvek sam pod utiskom, moguće i zbog toga što je meni draga osoba nedavno prošla kroz razvod i odvajanje od dece, pa ne mogu da se oslobodim utiska koliko je film uverljiv i brutalno stvaran, čemu sigurno doprinose dobro napisani, neizveštačeni dijalozi. Po meni, film odlično dočarava put od sjaja do očaja u jednoj vezi i ima toliko upečatljivih scena, i lepih i tužnih, meni lično najdraža je ona kad Ryan svira i peva, a Michelle stepuje - može da se opipa u vazduhu kako se zaljubljuju jedno u drugo. Ili se ja previše uživljavam.
Onima koji traže akciju, adrenalin, preokrete, ovaj film će biti dosadan, ali ljubiteljima dobre drame, od sveg srca preporučujem.
|
||
![]() |
||
nebojsa66
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Ludi Milojko Pridružen: 08.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Avernum Status: Offline Points: 19362 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2011 u 13:17 |
|
Najjača scena!! Još sam razmišljao da prevedem i pjesmu, ali onda se mislim skrenut ću pozornost sa scene, a to nije dobro... Dobro da nisam... ![]()
+1 ![]() |
||
![]() |
||
spooking93
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 29.Rujan/Sep.2005 Lokacija: Bahamas Status: Offline Points: 1027 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2011 u 18:02 |
|
|
Meni najduže iščekivani prošlogodišnji film, odgledao dvaput otkako se pojavio screener prije nekih tjedan dana.
Priča je tako svakidašnja, jednostavna, ali način na koji je ispričana je veliki odmak od uobičajenih drama. Već negdje na pola filma shvatiš kako stvari stoje i poželiš da oni flashbackovi nadvladaju sadašnjicu. Još jedan recenzent je rekao, a složio bih se s tim u potpunosti: After 30 minutes, I wondered why I was watching a drama about a quarrelsome couple who seemed so obviously wrong for each other. After 60 minutes, I knew. After 90 minutes, I cared. By the end, I was riveted. Gluma je besprijekorna. Nimalo pretenciozni, uvjerljivi i prirodni... Opravdali su sav taj hype i želim im oboma nominaciju za Oscara - makar svi znamo da Michelle nema šanse pored Natalie "Najgoriacceptancespeechikad/hintzlatniglobusi" Portman btw. nebojsa, super što prevodiš da i oni koji ne znaju engleski mogu gledati film, ali - ne znam je li TUŽNA VEZA službeni naslov naših distributera (sumnjam) - nekako je previše doslovno i pretenciozno; kao nekakvi naslovi seagalovih ili norrisovih filmova: TEŠKA VATRA, PAKLENO ORUŽJE, PRAVEDNIK SMRTI etc. |
||
|
All we have is this moment, right here, right now. The future is just a fucking concept that we use to avoid being alive today.
|
||
![]() |
||
nebojsa66
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Ludi Milojko Pridružen: 08.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Avernum Status: Offline Points: 19362 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2011 u 18:04 |
|
|
Nisam nigdje pronašao službeni naziv naših distributera, a nisam nešto posebno smišljao. Nekako mi se ovo činilo ok, ako imaš neki prijedlog, reci, da se promijeniti!
|
||
![]() |
||
VBojana
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Skvoglavica Pridružen: 01.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 7891 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2011 u 20:20 |
|
Upravo tako! I po tome se dobri prevodioci razlikuju od onih drugih.
A što se Natalie i Michelle tiče, ipak mi je Natalie za nijansu jača u Black Swan. Možda ne zna da drži govore (jes' bio očajan, stvarno), bitno je da zna da glumi.
|
||
![]() |
||
A2D2
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Lonesome Cowboy Pridružen: 18.Studeni/Nov.2009 Lokacija: Mostar Status: Offline Points: 4209 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2011 u 11:07 |
|
|
Ova drama me je oborila s nogu i pokušat ću na malo poetski način dočarati moje viđenje ovog filma:
"Očito je da je ona njega htjela,ali ne onakvog ,za života; a očito je i on nju htio i gledao kao svoj život"; - konstatacija Vrlo jak i emocionalno nabijen film,definitivno pogađa u srž i govori nam na veoma direktan način kako ipak ljubav ne pobjeđuje sve nadaće. Rađen kao priča koja s jedne starne prati sadašnjost ,a sa druge se dobro nadograđuje događajima iz prošlosti, završava onako kako je iskusan gledalac vjerovatno i pretpostavio. Saznanje o tome ne umanjuje vrijednost ovog filma kao studiju o vezama,kompleksnim karakterima,bezuvjetnoj zaljubljenosti,drukčijim miljeima i razmišljanjima,ambicijama i željama... Ovo je alegorija na to da za vezu i za brak mora postojati razumjevanje i uvijek treba gledati prema budućnosti /scena u onoj ljubavnoj sobi to najbolje dočarava/ i ne vraćati se u ljepšu prošlost ,koja je napovratno izgubljena. Zaljubljenost vene a ljubav treba svakodnevno zaljevati ,da bi cvjetala.. Poučno dubokoumno i zaista film te nakon gledanja ostavlja u razmišljanju... Glumci perfektni, šta drugo i očekivati od Ryan Goslinga i Michelle Williams... P.S Film stvarno ima puno scena za pamćenje:muvanje u autobusu,razgovor sa svojim bivšim partnerom koji joj postavlja neugodna pitanja,prvi susret u staračkom domu,ručak sa njenim roditeljima,zajednička pjesma/ jednom u prošlosti ,jednom u sadašnjosti, iste varnice/,odlazak- kraj filma,nestanak psa,potenciranje uprljanih ruka Ryana Goeslinga od boje,potraga za prstenom,soba "budućnosti, stepovanje uz pjesmu".... Ažurirao A2D2 - 25.Sijecanj/Jan.2011 u 12:16 |
||
![]() |
||
novy78
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
22.12.1978 - 06.08.2015 Pridružen: 07.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 7960 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2011 u 21:43 |
|
|
Nisam odavno gledao film koji je tako realno "odigran". Sve vreme sam imao utisak da se radnja odvija negde tu ispred mene, u istoj sobi. Scenario, rezija, gluma za 10
|
||
|
|
||
![]() |
||
Dalia
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2011 u 23:54 |
|
|
Mene je ovaj film bas bas smorio previse patetike na jednom mestu !!!
Ažurirao Dalia - 27.Sijecanj/Jan.2011 u 23:58 |
||
![]() |
||
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Lady Justice Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Mesto zločina Status: Offline Points: 11287 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2011 u 17:29 |
|
|
Jako tužan film... Toliko je realno odrađen da baca u očaj gledaoce... Ryan i Michelle glume kao da su mnogoooo stariji i iskusniji, svaka čast... Za ljubitelje drama svakako preporuka... Od mene 8/10
|
||
Your soul could never grow old, it's evergreen
|
||
![]() |
||
bagzi94
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 24.Veljaca/Feb.2010 Lokacija: Aleksandrovac Status: Offline Points: 3808 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Svibanj/May.2011 u 17:47 |
|
|
Meni se film nije svideo. Dosadni su mi dijalozi.
Ona nešto kaže, on ponovi. ![]() Gluma mi je, za razliku od vas, veoma loša. Jedino što mi se svidelo je mešanje scena.
![]() |
||
|
Niko nije zadovoljan svojim bogatstvom, ni nezadovoljan svojom pameću.
|
||
![]() |
||
A2D2
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Lonesome Cowboy Pridružen: 18.Studeni/Nov.2009 Lokacija: Mostar Status: Offline Points: 4209 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Svibanj/May.2011 u 19:02 |
|
Moja preporuka .. Pogledaj film za jedno 5-6 godina.Siguran sam da ćeš promjeniti mišljenje . |
||
|
Nitko nije toliko bogat da može bez osmjeha i nitko toliko jadan da ga ne bi zaslužio.
|
||
![]() |
||
bagzi94
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 24.Veljaca/Feb.2010 Lokacija: Aleksandrovac Status: Offline Points: 3808 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Svibanj/May.2011 u 19:04 |
|
|
Nema to vezi s tim.
|
||
|
Niko nije zadovoljan svojim bogatstvom, ni nezadovoljan svojom pameću.
|
||
![]() |
||
A2D2
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Svibanj/May.2011 u 19:11 |
|
Ako aludiraš na godine ,vjeruj mi ima, a ako ne voliš spore drame sa puno dijaloga onda ne. Onda si jednostavno pogriješio sa žanrom . ![]() Bdw. Gluma nije loša ,naprotiv jako dobra je. Ažurirao A2D2 - 03.Svibanj/May.2011 u 19:13 |
||
|
Nitko nije toliko bogat da može bez osmjeha i nitko toliko jadan da ga ne bi zaslužio.
|
||
![]() |
||
novy78
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
22.12.1978 - 06.08.2015 Pridružen: 07.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 7960 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Svibanj/May.2011 u 19:38 |
|
|
I agree.
|
||
|
|
||
![]() |
||
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |