Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > SAJT I FORUM > Predlozi, pitanja, problemi, kritike...
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Prijedlog u vezi teme
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Prijedlog u vezi teme

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
nitkov View Drop Down
Junior translator
Junior translator
нитков

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nitkov Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Prijedlog u vezi teme
    Objavljeno: 20.Sijecanj/Jan.2011 u 15:32

Ne znam je li upravo ta tema najbolja, ali meni je bila od velike pomoći, pa me zanima zašto nije zalijepljena?

Mislim na ovu temu: Kako da prevedem neki film

U najvećoj mjeri postavljam ovo pitanje upravo zbog prve poruke u temi. U redu, prilično često korisnici nešto napišu u toj temi pa se dogodi da ju lako zamijetim, ali upravo sam proveo par minuta u potrazi za tom temom - naravno, to je moj problem, pogotovo s obzirom da je vidljiva i na početnoj stranici foruma. Svejedno, meni se čini da bi uvodna poruka u toj temi trebala biti nešto više od uputstva - prije nešto kao obavijest u rubrici Divx Titlovi.

To je samo mišljenje. Smile

Evo još drastičnijeg prikaza, mislim da bi se lako moglo družiti s onim gore postavljenim obavijestima:

S nekim dobronamjernim nazivom poput "Pomoć kod prvog prevođenja" ili "Uputa za prevođenje"

Dakle, ako se na to ne gleda kao na neka stroga pravila, to bi bilo dobro naglasiti. Ako je Jerry Maguire mogao imati misiju, a ne pravila valjda mogu i www.titlovi.com...

Ako pak postoje teme koje sam previdio s pravilima koja su dijelom ili potpuno navedena u toj temi, možete li me uputiti na te druge teme?

Recimo, zanima me nekakvo ograničenje broja znakova po liniji i vremensko ograničenje trajanja. Osobno se (zbog one teme) držim da je ograničenje "do 45 karaktera po liniji" i šest i pol sekundi, kako je tamo napisano "ne duže od 6-7 sek ukupno", imam samo jednu liniju od 6,9 s.

Vjerujem da se sve to može činiti nebitnim, ali kako sam vidio po forumu - ne može se reći da smo/ste zadovoljni kad posao nije dobro odrađen, a opet - kad netko nov postavi konkretno pitanje, više-manje se daju odgovori koji su u skladu s onom temom uz neku opasku da se željezo kuje dok je vruće.

Sve u svemu, ono bi se moglo nazvati najboljom praksom, ne i zakonom - ali ima veliku vrijednost. Mislim da tema u svakom slučaju zaslužuje nešto bolju poziciju od trenutne.

Puno teksta, a malo smisla, a? Big smile

Ažurirao trash - 20.Sijecanj/Jan.2011 u 15:34
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Sijecanj/Jan.2011 u 15:40
Temu ce premestiti admin da bude vidljiva u sve podforume, imas jos jednu temu:
Detaljno uputstvo za pravljenje prevoda S.Workshop
Na vrh
nitkov View Drop Down
Junior translator
Junior translator
нитков

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nitkov Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Sijecanj/Jan.2011 u 15:45
Nekako sam se s vremenom dosta pokrpao pa nisam tu temu doživio kao mjesto na kojem bi se mogle naći i te informacije.

Jednostavnije rečeno - hvala, baš mi je to trebalo. LOL
Na vrh
nitkov View Drop Down
Junior translator
Junior translator
нитков

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nitkov Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Sijecanj/Jan.2011 u 15:50
Originalno postovano od strane icemaher icemaher piše:

Temu ce premestiti admin da bude vidljiva u sve podforume

Confused

Je li to možda već bila obavijest? Embarrassed

Da, mogao sam i to pitati, bilo mi je palo na pamet. Dead

Može LOCK. Smile
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Sijecanj/Jan.2011 u 16:07
Ja sam je postavio kao obavijest/obavesenje, a to je ono:

tu samo treba admin da postavi kako da prevedem neki film da bude vidljiva u svih podforumima.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,145 sekundi.