| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Wire (2002) |
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Korisnik | |
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024. Pridružen: 18.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Kumanovo MKD Status: Offline Points: 14129 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: The Wire (2002)Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2010 u 22:13 |
![]() Opis: Žica je bila američka televizijska
serija koju je producirala TV kuća HBO, a prikazivala se od 2. lipnja
2002. godine do 9. ožujka 2008. godine. U navedenom razdoblju prikazano
je sveukupno 60 epizoda, odnosno punih 5 sezona. Kao što je to i
karakteristično za televizijske serije u produkciji HBO-a, svaka sezona
serije Žica imala je mali broj epizoda: prva sezona je imala 13, druga
12, treća 12, četvrta 13 i peta 10 epizoda. Žanr: drama Pripremio: Alexis prijevodi-online |
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024. Pridružen: 18.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Kumanovo MKD Status: Offline Points: 14129 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2010 u 22:16 |
|
Ovo trenutno skidam jer sam do sada cuo samo pohvale. Nadam se da je dobra kao Shield.
![]() Ove pauze ubijaju, nema sta da se gleda ![]() |
|
![]() |
|
ghostwheel
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1415 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2010 u 23:03 |
|
...ne, nije dobra kao Shield, mnogo je bolja.
![]() A i neverovatno je da jedna takva serija do sada nije imala svoj topik. |
|
![]() |
|
ghostwheel
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2010 u 23:09 |
|
...za moj groš to je najsveobuhvatnija obdukcija post-9/11-Amerike, data kroz funkcionisanje političkog (i finansijskog) sistema, narkobiznis, sistem školstva i zdravstva, imigrante, blue-collar- sirotinju itd.
|
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2010 u 13:17 |
Shield mi je bila ekstra serija narocito kad je dosao Forest to su bile sjajne epizode, steta sto nema neka nova serija slicna njoj, sve nesto dosadno prave, nema ni jedna serija koja ima ludaka kao Vic Mackey u policiju Naprave ih da je svaka epizoda novi slucaj i nista povezano a to jako mrzim. Gledam u ovu novu Blue Bloods, Donnie Wahlberg trudi se da postigne nesto kod istrage ali ne dovoljno(batinom) kao Vic ![]() |
|
![]() |
|
ghostwheel
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2010 u 14:56 |
|
...zezao sam se, dobar je Shield, ali Žica je na drugoj liniji, šire zahvata.
Idris Elbu sam prvi put video u The Wire, nisam ni znao da je Englez, on je neverovatno upečatljiva pojava, snažna harizma, pravi personality actor. |
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Sijecanj/Jan.2011 u 02:17 |
|
Pogledah prvu epizodu, prica odlicna, svidja mi se serija, nastavljam
|
|
![]() |
|
Kchief
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 01.Ožujak/Mar.2010 Lokacija: makedonija Status: Offline Points: 104 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Sijecanj/Jan.2011 u 22:57 |
|
Serija je izvanredna, najbolja od ovog zanra ikada.
|
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Sijecanj/Jan.2011 u 23:39 |
|
Odlicna i ni malo nije dosadna kako sam je zamisljao. Vec sam zavrsio i 10 epizodu, posle nastavljam. Tu i tam promasim neku scenu u neku epizodu, pa posle trazim gde su to spomenuli, zaista serija trazi totalnu paznju kad gledas. Serija nema manu, svaka im cast.
|
|
![]() |
|
ghostwheel
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Sijecanj/Jan.2011 u 19:01 |
|
To je tačno, The Wire zahteva vrlo pažljivo gledanje jer nije pravljena
oko nekoliko nosećih likova, nego su svi podjednako glavni junaci,
slično Deadwoodu, ali zato ta posvećenost bude nagrađena nekim vrlo
moćnim scenama. Npr, intro svake epizode je poput minijaturnog filma,
nosi poruku i skoro da može da stoji samostalno.
A šta tek reći za ovakvu "forenzičku" scenu: rekli su "fuck" jedno 200 puta ![]() Malo trivije. Ako se za prvu osobinu The Wire uzme ultraverizam, onda je zanimljivo pomenuti da su se baltimorski narkodileri zaista raspitivali da li policija koristi slične metode kao u seriji. Mada su u Žici kriminalci prikazani kao organizovaniji i vispreniji od nosilaca sistema. |
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2011 u 23:24 |
|
Pogledao sam celu prvu i 5 epizode iz druge.
Ocena za prvu sezonu 8/10 Sve je ok, ali bar da prikazu sve scene, ja ne pamtim da je bilo scene kad ubijaju John Baileya, onaj crnac koji se druzio sa Omarom. Mislim da jedino ta scena nedostaje u celu prvu sezonu ILI je ja nisam video. Samo sam cuo pricu kao: John Bailey u pancirki sredio trojicu napadača. Ulica Carey. Kasnije Omar i Brandon kreću u akciju i Brandon kaže ne veruj onima koji kasne. Još kasnije u 10 epizodu Omar i Bell pričaju i Omar kaže da su Bellovi ljudi ubili Baileya, valjda nakon pucnjave u onu ulicu. Takodje ne dopada mi se što policija/detektivi zažmure kad se kriminalci ubijaju, skoncetriraju se na jednu facu i njegovu ekipu a Omar brate kosi sve redom svojom sačmarkom. Nešto po kojem ću pamtiti ovu seriju je zviždanje Omara kad krene ulicom da ubija, zakon! ![]() Druga sezona počela malo čudno, kažem šta je ovo, zar završila priča o Stringer Bellu i Avonu, Omaru i istraga detektiva, kad posle nekoliko epizoda vidim okupila se stara ekipa i to me obradovalo pa tako nastavljam dalje bez odustajanja! |
|
![]() |
|
ghostwheel
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2011 u 12:38 |
|
(spoiler alert)
Policija se zaista ponaša tako. Jure unapređenja, bodove, ordenje... Zabole ih mnogo za pravdu. Video si u prvih par epizoda kad se oformila "Žica" koliki su to diletanti, ziheraši, karijeristi, laktaši... Svako svakome duguje, pritiska, i to ne samo u policiji, korupcija postoji i u sudstvu i tužilaštvu, a za političare da ne govorim. Kako serija odmiče, tako se trulost sistema ogleda u svim granama društva. Npr. pogledaj kako je Meknalti završio kao predvodnik jedinice koja je razbucala narko-bosove. Lik Omara više ruši predrasude o homoseksualcima nego sve "Filadelfije" ovog sveta, slično liku Kime o lezbejkama. Ne mogu da se setim da je lik nekog homoseksualca bio toliko cool. Možda Val Kilmer u Kiss Kiss Bang Bang. Priča o Barksdejlu i Stringeru ne završava u drugoj sezoni. ![]() |
|
![]() |
|
Kchief
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 01.Ožujak/Mar.2010 Lokacija: makedonija Status: Offline Points: 104 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2011 u 14:45 |
|
Spoiler: @ icemaher: Druga sezona je mozda i bolja od prve. Dve paralelne price , famozni Sobotka i ekipa oko njega. Ali pricekaj, pravu trulost drustva tek ces videti..... |
|
![]() |
|
Kchief
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2011 u 14:48 |
|
@icemaher p.s. Dali si primetio ime rezisera 9 epizode u prvoj sezoni? :) |
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2011 u 18:21 |
![]() Sad sam video na imdb, ne pratim to, premotam tih nekoliko sekundi dok krene epizoda ![]() Ažurirao icemaher - 17.Sijecanj/Jan.2011 u 18:21 |
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2011 u 22:04 |
|
Odlicna treca sezona. Pogledao sam je i uzivao clapp Bas mi krivo [spoiler=ko nije gledao neka ne cita!!!]sto su roknuli Stringera, sjajan lik, bolje da su Avona roknuli, sad mislim da ce serija izgubiti ono interesantno u njoj, nece biti velike face da ih love, ostao onaj Marlo samo
Ne svidja mi se sto na kraju svake sezone koliko god se trudili da rese slucaj neko od detektiva ili njihovi pretpostavljenih naje*u Primer Mcnulty, Colvin a onamo njihove uspesne akcije prikazuju kao da je to velika greska koju su uradili i zbog toga ce neko naje*ati, a medju sebe pricaju kao odlican je poteg bio to, idioti. I takodje je bezveze ono sa Prezom, taj covek je baksuz, sedi na pc i je uspesan, izadje na teren odma ubije nekoga [/spoiler] Sve u svemu jedna odlicna 9/10 Nadam se da ce cetvrta biti jos bolja, pogledah malo pre pola iz prve epizode, kasnije cu nastaviti.
|
|
![]() |
|
Mandarinan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Bucko vitaminac aka Dežurni Dušebrižnik Pridružen: 12.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1015875 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2011 u 23:03 |
|
Pu, tema o Zici,a ja da se ne upletem! nikako! Zica je serija koju vredi gledati pa makar i mrzeli krimi zanr. Ice...ono sto je najlepse jeste da kada odgledas prvi put...pustis da odstoji par meseci, a zatim je odgledas ponovo. Tek tada mozes zaista da primetis neke tanane detalje koji dodaju ukupnom flavor-u serije. Dodatno...vidim da niko nije spomenuo muziku koja je tako maestralno inkorporirana u samu radnju, i dacu odlican primer: frenk sobotka i grcka pesma efige efige na kraju drugog serijala. Svaki put kada je odslusam najezim se
|
|
|
“Fighting for peace is like screwing for virginity.”
― George Carlin |
|
![]() |
|
Mandarinan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Bucko vitaminac aka Dežurni Dušebrižnik Pridružen: 12.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1015875 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2011 u 01:24 |
|
Malo istorije o nekim likovima! Nema spoilera.
|
|
|
― George Carlin |
|
![]() |
|
ghostwheel
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2011 u 18:30 |
|
Ne znam da li ste znali da je osnova za Žicu bila HBO mini-serija The Corner koja je skoncentrisana na pomor koji krek pravi po Baltimoru.
A Barksdejl je autentična ličnost: http://www.amazon.com/Avon-Barksdale-Story-Legends-Unwired/dp/B00316DDYA |
|
![]() |
|
Mandarinan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2011 u 18:34 |
|
Nije samo on autentična ličnost. koristili s dosta likova koji zaista i jesu dileri, narkomani,panduri... kako bi serija bila što autentičnija.
|
|
|
― George Carlin |
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |