| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Winter's Bone (2010) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Titivillus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Winter's Bone (2010)Objavljeno: 01.Lipanj/Jun.2010 u 19:08 |
|
Winter’s Bone
IMDb Official site Release Date: Sundance 2010 Genre: Drama Director: Debra Granik Writers: Debra Granik & Anne Rosellini (screenplay), Daniel Woodrell (novel) Cast: Jennifer Lawrence, John Hawkes, Kevin Breznahan, Dale Dickey, Lauren Sweetser, Tate Taylor, Garret Dillahunt, Sheryl Lee, Shelley Waggener
Drama o odrastanju Winter's Bone, redateljice i scenaristice Debre Granik, pobjednik je ovogodišnjeg Sundancea. Osim glavne nagrade, film je u Sundanceu osvojio i nagradu za najbolji scenarij. Winter's Bone je adaptacija istoimenog romana Daniela Woodrella iz 2006. godine. Smješten u sumorno okruženje planine Ozark u središnjem dijelu SAD-a, film prati pokušaje tinejdžerke Ree Dolly da pronađe svoga oca koji je nestao nakon što je položio kuću kao kauciju, a zatim se nije pojavio na sudu. Ukoliko se on nastavi kriti od zakona, Ree i ostatak obitelji (mlađi brat i sestra i psihički bolesna majka) ostat će bez obiteljske kuće. Dodatni problem za Ree predstavlja ruralno okruženje u kojem živi, odnosno ljudi sa planine Ozark koji imaju svoja pravila ponašanja, a koja su spremni braniti i po cijenu (tuđih) života. Većina njih je u srodstvu, a svi su bliski ili povezani sa kriminalom i osnovno pravilo im je da nema razgovora sa policijom. Kada Ree krene u potragu i počne se raspitivati kod rođaka nailazi na otpor i neprijateljstvo jer na njene postupke gledaju kao na suradnju sa zakonom. Kako je većina stanovnika uključena u proizvodnju i trgovinu narkotika, prisustvo policije bi za njih značilo samo nepotrebne nevolje. Ree će morati skupiti svu svoju snagu da bi svladala sve zapreke i otkrila pravu istinu o nestanku oca... |
|
![]() |
|
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
tranceXplosion Pridružen: 18.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 12093 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Lipanj/Jun.2010 u 19:44 |
|
da li je neko gledao ovaj film?
|
|
|
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren |
|
![]() |
|
Titivillus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Lipanj/Jun.2010 u 22:23 |
|
Čini mi se da su ga dosad mogli vidjeti samo oni koji su ga gledali na filmskim festivalima (Sundance, Berlin, Boston, Florida...) gdje se 'naoružao' nagradama.
Kino premijera u SAD-u je ovog petka (11. lipnja), a onda nam samo preostaje da čekamo. Vjeruj mi, nestrpljiv sam kao i ti. |
|
![]() |
|
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
tranceXplosion Pridružen: 18.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 12093 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Lipanj/Jun.2010 u 22:25 |
|
ma igra večeras kod nas na festivalu, ali kad imaš još dobrih filmova, onda i neki mora da otpadne. Kontam da će ovaj, kad tad da se pojavi na netu, a ovaj 32 decembar "balkanske" produkcije neće, pa sam se odlučio za njega.
|
|
|
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren |
|
![]() |
|
Titivillus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Lipanj/Jun.2010 u 22:35 |
|
Naravno. Domaći film je uvijek u prednosti što se kina tiče (čast izuzecima), a ovi strani, kao što si i rekao, ionako budu brže dostupni.
|
|
![]() |
|
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Listopad/Oct.2010 u 19:44 |
|
konacno se pojavio ovaj film, jes!
|
|
|
- Armin van Buuren |
|
![]() |
|
Babusnica
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 02.Travanj/Apr.2006 Lokacija: Europe Status: Offline Points: 743 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Listopad/Oct.2010 u 23:54 |
|
Pogledao sam film danas i mogu reci da nije los , drzi paznju svo vreme i nije dosadan. Malo me iznervirao pocetak kada traga za ocem, kod bilo koga da ode nevidjeni je drkos i celo selo smrce (ili diluje) belo
! Sve u svemu pristojna drama.
Ažurirao Babusnica - 24.Listopad/Oct.2010 u 23:55 |
|
![]() |
|
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Prosinac/Dec.2010 u 13:06 |
|
ma daaaaaaaj, to su bile prve reči koje sam izgovorio kad se film završio. Nisam mogao da verujem da je tih 100 minuta proletelo kao rukom odnešeno. Nije ni čudo što je ovaj film pokupio tolike nagrade, jer vredi. Svaki moj minut proveden pored "velikog" ekrana uz ovaj film, nije izgubljeno vreme..
Mali spojleri Ambijent i način života, tj. preživljavanja u tom selu, je ono što krasi ovaj film. Ri, devojčica na korak do punoletstva, koja je odigrala mušku ulogu u ovom filmu, me je oduševila. Jednostavno, nema dlake na jeziku. Ima svoj cilj i spremna je da ide do kraja, samo da otkrije pravu istinu. Tako hladna, ceo film bez osmeha na licu (možda se dva puta nasmejala) rekao bi čovek da nema volju da živi......, a tako brižna, nežna, pažljiva..... To je neverovatno. Ko voli filmove sa snažnom pričom (koji vas sve vreme drži vezanim za stolicu, jer i vi hoćete da otkrijete ono što i ona) sa odličnom glumom..... ovo je film za vas. |
|
|
- Armin van Buuren |
|
![]() |
|
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Lady Justice Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Mesto zločina Status: Offline Points: 11287 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2010 u 15:43 |
|
Ja sam se razočarala u film... verovatno zato što sam očekivala da će biti 3 puta extra, a ispalo je da je samo malkice više od prosečnog... Gluma Jennifer Lawrence je i više nego fenomenalna, a i uloga koja joj je data je odlična... ona je kao svetlo u moru mulja scenarija od filma... Od mene 7/10 za film, ali ga svakako vredi odgledati bar zbog glume gore pomenute glumice...
|
|
Your soul could never grow old, it's evergreen
|
|
![]() |
|
tehparadox
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Uploader
Pridružen: 08.Prosinac/Dec.2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 94 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2010 u 21:18 |
|
najdosadniji film ikad
|
|
![]() |
|
Salvador
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Vlad Tepeš aka Vlad Nabijač Pridružen: 27.Srpanj/Jul.2010 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 8210 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2010 u 22:28 |
|
Mislio sam da će ovo biti jbn film a na kraju banana nažalost 5/10
|
|
![]() |
|
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Prosinac/Dec.2010 u 00:54 |
|
jbt, jedino se meni ovaj film svideo, i ovima na ovih festivalima
![]()
|
|
|
- Armin van Buuren |
|
![]() |
|
Fokan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Prosinac/Dec.2010 u 07:47 |
Evo, da ne ostaneš usamljen a drugi ljudi steknu dojam kako je film loš i to ih odbije od potencijalnoga gledanja (a bilo bi šteta).
Da, "Zimske kosti" nisu za svakoga. Ozbiljan film prijeteće slutnje.
Moja ocjena je 8,5/10.
|
|
![]() |
|
Silvestar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Prosinac/Dec.2010 u 10:58 |
|
Odgledala bar 10-tak filmova sa Sundanca u nizu (zahvaljujući gipsu na nozi
|
|
|
Težak je put kojim se stiže u raj...
|
|
![]() |
|
filips88
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 09.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Srbija, jug Status: Offline Points: 1558 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Prosinac/Dec.2010 u 14:52 |
|
Film Winters Bone je previse dosadan,odgledao 30 min i ostavio. Neznam kako je toliko cenjen na sajtu a i svako ima dobro misljenje o njemu! 4/10. Preporuka Charlie St.Cloud. Po meni zasluzuje oskara. |
|
![]() |
|
asvalttina
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 26.Veljaca/Feb.2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Points: 2743 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Prosinac/Dec.2010 u 12:09 |
|
9/10
Ne znam zasto toliko losih misljenja o filmu, meni je skroz dobar i uopce nije dosadan. Curka je extra i odigrala ulogu a i odlican je karakter. Bem li ga ako ja ne bi sve poslala dovraga i navukla se u toj situaciji :)))) Zanimljivo mi je bilo vidjeti njihov mentalitet i koliko se drze svojih principa te koliko su brutalni u slucaju da ih netko prekrsi. |
|
|
|
|
![]() |
|
Kchief
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 01.Ožujak/Mar.2010 Lokacija: makedonija Status: Offline Points: 104 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2011 u 09:55 |
|
Film je izuzetan, možda jedan od najboljih kojih sam odgledao u prošloj godini.
Odlična gluma , malo jest film surov ali izuzetno mi se svideo... |
|
![]() |
|
novy78
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
22.12.1978 - 06.08.2015 Pridružen: 07.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 7960 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2011 u 03:14 |
|
Svidelo mi se sto je tako jasno docaran taj surovi ambijent, hrabrost glavne junakinje filma i nesebicnost u cilju da zastiti porodicu, odlicna gluma Jennifer Lawrence. Osim toga, nista spektakularno... mozda se izdvaja iz mora vec vidjenih filmova i sazvakanih tema, ali sem originalnog pristupa nema nista za oduzimanje daha. Od mene 8/10.
|
|
|
|
|
![]() |
|
Salvador
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Vlad Tepeš aka Vlad Nabijač Pridružen: 27.Srpanj/Jul.2010 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 8210 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2011 u 09:43 |
|
Meni nije ništa posebno baš zbog toga što sam gledao puno filmova na tu temu koji su puno bolji od ovog filma a da nisu nkakvu nagradu dobili. Ne osporavam da gluma glavne glumice nije dobra, ali mi je sve ostalo nekako dosta plitko.Zato je ocijena 5/10
|
|
![]() |
|
seaport
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 25.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Zemun Status: Offline Points: 877 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Svibanj/May.2014 u 17:21 |
|
Odličan film.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |