Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Legende iz svijeta mobitela
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Legende iz svijeta mobitela

Odgovori Odgovori Stranica  123>
Korisnik
Poruka
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Legende iz svijeta mobitela
    Objavljeno: 15.Ožujak/Mar.2010 u 11:00
Tema je malo starija, ali sigurno ste imali neki od ovih legendarnih mobitela.

Mobilni telefoni koji su obilježili napredak industrije i koji su zbog toga sigurno svima nama ostali u pamćenju. Nekima po dobrom, a nekima možda i po lošem
Broj različitih modela mobilnih telefona danas prisutnih na tržištu iznimno je velik i nitko zapravo sa sigurnošću ne može ni znati koliko ih je, a kamoli tek da bi bio upoznat sa svim modelima. Neki od njih se pojave i nestanu tiho, dok drugi naprave prilično veliku buku svojom pojavom i ostave trajan trag u povijesti napretka mobilne telefone. Napravili smo pregled nekoliko telefona koji su ostavili svoj trag. Zasigurno su vam svima poznati.

Nokia 8110

Krajem 90-ih godina, pojavio se prilično originalan i zabavan film koji je postigao vrlo velik uspjeh na kinoblagajnama. Film se zove 'Matrix', a osim kul sunčanih naočala, u vrh popularnosti gurnuo je i jedan mobilni telefon, Nokiju 8110 popularno zvanu 'banana', ili nakon filma Matrix Nokia. Taj mobilni telefon ni po čemu nije bio poseban osim po tome što su ga koristili protagonisti filma za koji je bio modificiran. Naime, najatraktivnija odlika 'banane' na filmu je bilo rasklapanja pokrova tipkovnice na oprugu što nije postojalo na proizvodnom modelu. Pokrov se uklanjao ručno. Bez obzira na to, mnogi su željeli ovaj telefon, a Nokia je tu slavu doista znala iskoristiti te je odmah napravila još jedan sličan telefon koji je nudio bolje performanse (bolji ekran) i pokrov koji je iskakao na oprugu te mu je nadjenuto neslužbeno ime Matrix.

Siemens S25

Siemensovi mobilni telefoni oznake 25 nesumnjivo su zaslužni za najuspješnije razdoblje tog proizvođača koji se danas više ne bavi proizvodnjom mobilnih telefona. Model C25 bio je jeftina verzija za široku upotrebu i upotrebljavali su ga mnogi, no bio je predmet mnogih snova. Bila je to godina 1999. i boja na LCD ekranima mobitela bila je nepoznanica, no S25 ju je imao. Bilo je tu tek nekoliko boja na tekstualnom ekranu, ali u to vrijeme nešto doista posebno i na našem tržištu jedinstveno.

Nokia 3310

Nokia 3310 vjerojatno je telefon kojeg je u jednom trenutku posjedovao ili koristio svaki rani korisnik mobilne telefonije i u Hrvatskoj. Vjerujemo da je finski proizvođač izgradio svoj renome na ovim prostorima zahvaljujući uglavnom ovom modelu. Model 3310 krenuo je u prodaju u trenutku kada je prepaid mobilna telefonija počela uzimati maha te je ponudio izvrstan omjer kvalitete i cijene. Spoji li se to s dobrim stajanjem imena Nokia, koje je u to doba uz Ericsson jedino bilo poznato u svijetu mobitela, rezultat je izvrsna prodaja i superpopularnost modela 3110.

Sony CMD-Z5/Z7

Sony je prije ujedinjenja s Ericssonom radio izvrsne mobilne telefone, isto kao i Ericsson, pa bi zlobnici mogli primijetiti da im savezništvo možda i nije trebalo, jer su prvi modeli lansirani pod zajedničkim imenom bili prilično nezanimljivi i prosječni mobilni uređaji. Vrlo popularan Sonyjev model  bio je Z5 i njegovo osvježenje Z7. Rješenje koje nam se jako sviđalo na Sonyjevim telefonima, Jog Dial, nestalo je u Sony Ericssonima, ali pomicanje bočnog kotačića da bi se putovalo kroz menije bilo je vrlo praktično, a Sony nije štedio na kvaliteti tog kotačića. Ekran ovog mobitela nije bio crno-bijel, već je nudio i tonove sive boje što je u njegovo doba izgledalo vrlo impresivno.

Motorola V50

Bujanjem Nokije, Siemensa i dalekoistočnih proizvođača, Motorolina uloga skoro pa monopolista u svijetu mobilne komunikacije na prijelazu stoljeća bila je ozbiljno ugrožena. U trenutku kada su trebali telefon za široke narodne mase, u Motoroli su napravili prilično skup V50 i uspjeli. V50 je, za tadašnje doba, iznimno malen mobilni telefon atraktivna izgleda, a upravo ga je izgled prodavao. Najveću popularnost doživio je kada mu je spuštena cijena jer je već neko vrijeme proveo na tržištu. Motoroli je uspjelo ponoviti takav uspjeh po istoj formuli modelom V3 kojim je začela trend tankih mobilnih telefona, no čini se da treći put neće uspjeti bezobrazno skupom Aurom.

Sony Ericsson T68i

Model T68 život je započeo kao Ericssonovo dijete i kako je upravo tada potpisan ugovor sa Sonyjem o stvaranju Sony Ericssona nastavio ga je poboljšan kao Sony Ericsson. Prvi je to mobilni telefon koji je ponudio upotrebljiv Bluetooth adapter. Tada mnogi još nisu znali što će s Bluetoothom jer su se podaci uglavnom prebacivali iz telefona u telefon infracrvenim signalom, ali su zato sretni vlasnici T68-ica mogli međusobno igrati potapanje brodova putem Bluetootha. Ne smijemo zaboraviti ni to da je T68 dolazio i s jednim od prvih digitalnih fotoaparata za mobilne telefone, ali ovaj nije bio integriran u telefon, već se spajao na nj putem konektora na dnu telefona.

iPhone

Velik je vremenski skok između ranije spomenutih telefona i iPhonea, ali to doba obilježeno je hiperprodukcijom mobitela u kojoj se svaka tehnološka novost ugrađivala na brojne modele koji su bili osvježeni ili zamijenjeni u razdoblju od šest mjeseci. Bilo je mnogo istaknutih modela, ali nijedan tako dugo prisutan na tržištu i tako masovno korišten kao raniji modeli. Točnije, nijedan do pojave iPhonea. Apple je ponovio uspjeh iPoda koristeći istu formulu. Nisu izmislili ništa novo, već su postojeće ideje zapakirali u uređaj koji je napravljen vrlo kvalitetno te ima izvrsnu softversku podršku i operativni sustav. Rezultat je masovna histerija za Appleovim telefonom koja još uvijek traje, a Apple svakih pola godine do godinu dana napravi malo osvježenje svog uređaja da potakne novi val masovne kupnje i ostane ukorak s konkurencijom.

t portal
Na vrh
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Ožujak/Mar.2010 u 01:09

kad se setim moje prve nokije 5110 eeeeeeeeeeeeeeeee 

baterija drzi sedam dana ,masivna mozes nekog i da isprebijas posteno a njoj nista, signall gde oces...................

eeeeeeeeeeeeeeeeeeee to je bio telefon a ne ove plasticne igrackice sad ,malo malo pa baguju i nesto im fali

Na vrh
ByShebo View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ByShebo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Ožujak/Mar.2010 u 01:58
Originalno postovano od strane luka0037 luka0037 piše:

baterija drzi sedam dana ,masivna mozes nekog i da isprebijas posteno a njoj nista, signall gde oces...................

eeeeeeeeeeeeeeeeeeee to je bio telefon a ne ove plasticne igrackice sad ,malo malo pa baguju i nesto im fali

5110!!!!Clap 3210, 8210, 8850...
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Ožujak/Mar.2010 u 07:53

Clap Najbolji telefon svih vremenaClap Ja sam moju zvala "Besmrtna" LOL
Preživela je krađu i farbanje sprejevima, čišćenje benzinom, kupanje u Dunavu, par puta sa decom u kadi, let sa drugog sprata zgrade na auto pa na beton.....(da, pričam o telefonu LOL) (mizerne padove po kući sa 1 - 1,5m visine ne spominjem, niti činjenicu da sam je jedno jutro kad me budila grškom zalepila od zid Embarrassed EmbarrassedEmbarrassed LOLLOLLOL- nisam htela, ali nešto sam sanjala, a ona mi bila pri ruci LOLLOLLOL)
MM je promenio bio 3 telefona (naravno nokie - mi smo nokia familly LOL),a ja nju nisam htela. Družile smo se 5,5 godina dok joj baterija nije počela da "šeta" (od silnih padovaLOL) i pošto je gubila kontakt morala sam je zamenitiCryCryCry
Ono što je najbolje, prošlog meseca, drugarica bila kod mene na kafi i pita imam li neki tel samo da ubaci rezervnu karticu u njega da nešto proba. Ja iskopam Besmrtnu među dečijim igračkama (tu bolje da ne navodim šta je sve preživela), uključim je na punjač i ona radi LOLLOLLOL

p.s. pre nje sam imala Sagem FM 825,

koji mi je isto bio super (takođe vrlo izdržljiv LOL)ali kad mu je otišla baterija već je bio zastareo i nisam mogla naći da kupim novuUnhappy No, onda sam dobila Besmrtnu i sagem bejaše  brzo zaboravljen LOLLOL
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Ožujak/Mar.2010 u 11:54

Siemens S-6

200 gr. hladnog oružja. Na antenu si mogao objesiti kaput. Nema šanse da izađeš van a da ne znaš da si ga uzeo sa sobom jer ti jakna visi u stranu. Posebno zajCensoredan ako sjedneš a prije toga ga ne izvadiš iz džepa jer antena precizno i bolno prodire ispod rebara. LOL
Na vrh
chlink View Drop Down
Translator
Translator
Vulfi s juga, Makedonska tuga

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj chlink Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Ožujak/Mar.2010 u 23:59
Moj prvi telefon, to je bilo pre neki 9 godina, js ga imam i jos radi a smenio sam preko 30 telefona od kojih sigorno 25 vec ne rade. E to ti je original.

[URL=http://www.speedtest.net][IMG]https://static.titlovi.com/images/forum/bf04dd61-5458-44c2-8ded-bd4c16996aa7.png][/URL]
Na vrh
PsOaligator View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj PsOaligator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2010 u 00:01

E dobra stara "banana" jos je imam i jos radi...Cool

Ažurirao PsOaligator - 17.Ožujak/Mar.2010 u 00:02
Mene su poslali iz štaba...ja ću vam pomoći...
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2010 u 10:07
Od 2000. pa do 2005. Thumbs Up

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2010 u 19:53
Videh ovu temu među gledanim pa rekoh da upišem svoju drugu "petoljetku":
Od 2005. do 2010.

P.S. A za par dana bi trebalo da dobijem čudo, koje će, nadam se, trajati bar kao i ova dva modela...
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2010 u 20:32
Originalno postovano od strane darije darije piše:

Od 2000. pa do 2005. Thumbs Up

Ovim godinama si sigurno bio member ovde sve dok:

Originalno postovano od strane darije darije piše:

Videh ovu temu među gledanim pa rekoh da upišem svoju drugu "petoljetku":
Od 2005. do 2010.

P.S. A za par dana bi trebalo da dobijem čudo, koje će, nadam se, trajati bar kao i ova dva modela...
Od 2005. do 2010. postao adminLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2010 u 20:36
LOLLOLLOLLOLLOLLOL

I onda nam kažu ma ne dobivamo mi nikakve pare!
LOLLOLLOLLOL

Nisam lud, mater me testirala!
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2010 u 20:47
od 2010 - 2015 Nokia N8 
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2010 u 20:50
valjda mislis do 2012?ROFL
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2010 u 20:54
Ne, ice, darije kad kupi mobitel nazvat će ekipu iz svemira da odgode smak svijeta do 2015, da može iskoristiti 5 godina rada svog mobitela.  ROFL

Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2010 u 20:56
aha, mislis da ne prekida tradiciju od 5 godinaLOL
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2010 u 20:57
Pa naravno...  LOLLOLLOL
Ipak je on "šef". LOLLOLLOL

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2010 u 20:58
Originalno postovano od strane AcaNDr AcaNDr piše:

od 2010 - 2015 Nokia N8 

Uh, blizu; samo ja ne volim Nokia-e. Motorola rulz!!!

Ažurirao darije - 02.Prosinac/Dec.2010 u 20:58
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2010 u 21:09
onda je defy ili milestone 2

aj da pogadjamo... ko pogodi, dobije na jedan dan da se igra sa doticnim mobilnim LOL

Ažurirao AcaNDr - 02.Prosinac/Dec.2010 u 21:10
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2010 u 21:14
"dvojka", "dvojka".Clap
Na vrh
Salvador View Drop Down
Banned user
Banned user
Vlad Tepeš aka Vlad Nabijač

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Salvador Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2010 u 21:15
Ja još i danas imam staru motorolu v3 razr odličan mobitel.Ima koliko hočeš mobitela boljih od njega ali taj dizajn je baš po mom ukusu.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.