Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - IE gubi rat na tržištu pretraživača
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

IE gubi rat na tržištu pretraživača

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: IE gubi rat na tržištu pretraživača
    Objavljeno: 08.Listopad/Oct.2010 u 13:08

Microsoftov pretraživač interneta Internet Explorer (IE) pao je prvi put ispod 50% tržišta, objavila je tvrtka StatCounter. Naime, Microsoftov IE pao je na 49.87% u rujnu, dok je u kolovozu imao 51,34% udjela na svjetskom tržištu.

Ukupno je ove godine IE pao za 10%, dok Googleov pretraživač Chrome nastavlja velikom brzinom osvajati tržišni kolač te je nastavio rasti skočivši s 3.69% tržišta u rujnu 2009. na čak 11.54% udjela na tržištu ove godine. S druge strane Mozilla Firefox pretraživač narastao je na 31% tržišta.

"Ovo je u svakom slučaju prekretnica u ratovima internet preglednika", rekao je Aodhan Cullen, glavni izvršni direktor StatCountera dodavši da je "samo dvije godine prije Internet Explorer dominirao svjetskim tržištem s čak 67 posto udjela".

Naglasio je da je Microsoft s Europskom komisijom postigao dogovor da od ožujka EU korisnicima ponudi izbor koji pretraživač žele koristiti i to ga je možda spustilo na udio ispod 50% tržišta.

U Europi je udio Explorera pao s 46.44% u rujnu prošle godine na 40.26% u rujnu ove godine. U Sjevernoj Americi pak, IE se i dalje drži na iznad 50% udjela, točnije ima 52.3% tamošnjeg tržišta, a slijedi ga Firefox s 27.21% i Chrome s 9.87%.

U razdoblju od rujna 2009. do rujna ove godine među hrvatskim korisnicima IE je pao s 36,56% na 31,11%. Najpopularniji pretraživač među hrvatskim korisnicima i dalje je Firefox s 49,45%, a to je ipak pad u odnosu na godinu ranije kada je Firefox zauzimao 53,55% tržišta pretraživača. No, iako je i Firefox u Hrvatskoj pao na ispod 50% tržišta, ipak je to i dalje najpopularniji pretraživač među hrvatskim korisnicima.

Najveći rast među hrvatskim korisnicima doživio je Chrome (slično svjetskim trendovima) s 4,24% u rujnu prošle na 12,71% u rujnu ove godine. Tablicu top 5 pretraživača u Hrvatskoj možete pronaći ovdje.

Nisam lud, mater me testirala!
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Listopad/Oct.2010 u 13:13
Ne bi IE imao ni ovoliko da ne dolazi sa Windows-om.
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Listopad/Oct.2010 u 13:14
Istina... Ne znam kad sam ga zadnji put upalio... Šutnuo sam ga negdje u zaborav... LOL

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Listopad/Oct.2010 u 13:15
Meni on služi za proveru reklama na sajtu.
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Listopad/Oct.2010 u 15:48
Originalno postovano od strane nebojsa66 nebojsa66 piše:

Microsoftov pretraživač interneta Internet Explorer (IE) pao je prvi put ispod 50% tržišta.

I neka je. rip
Na vrh
bagzi94 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bagzi94 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Listopad/Oct.2010 u 16:20
Kad smo kod toga, mogu li nekako da ga reinstaliram na 7-ici LOL
Niko nije zadovoljan svojim bogatstvom, ni nezadovoljan svojom pameću.
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Listopad/Oct.2010 u 16:28
Skineš ga s neta...LOL

Na vrh
ByShebo View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ByShebo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Listopad/Oct.2010 u 16:47
Meni je nakon instalacije windowsa poslužio da skinem neki drugi browser.LOL
Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sentinel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Listopad/Oct.2010 u 16:48
a nije mi jasno koji q oni imaju od tog postotka... ionako si svi besplatni
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Listopad/Oct.2010 u 17:07
Meni IE7 jos uvek dobro funkcionise, mozila mi vise baguje.
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
vekyizveky View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj vekyizveky Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Listopad/Oct.2010 u 17:18
11. Božja zapovijed: Ne ukradi više nego što možeš ponijeti!
Na vrh
ninjawhite View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ninjawhite Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Listopad/Oct.2010 u 18:56
 Mislim da je IE. mnogo čvršći, stabilniji i brži od Mozzile, međutim mana su mu add-on's koji Mozzilu i čine tako traženom. Jer iskreno, da nije tog velikog izbora add-on's na Mozzili, ja lično bih više koristio IE.
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Listopad/Oct.2010 u 18:59
Originalno postovano od strane ByShebo ByShebo piše:

+ 1LOL
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
bagzi94 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bagzi94 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Listopad/Oct.2010 u 19:28
Originalno postovano od strane ninjawhite ninjawhite piše:

Mislim da je IE. mnogo čvršći, stabilniji i brži od Mozzile, međutim mana su mu add-on's koji Mozzilu i čine tako traženom. Jer iskreno, da nije tog velikog izbora add-on's na Mozzili, ja lično bih više koristio IE.

Da, zato ga svi koristimo Confused
Niko nije zadovoljan svojim bogatstvom, ni nezadovoljan svojom pameću.
Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sentinel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Listopad/Oct.2010 u 20:24
Originalno postovano od strane bagzi94 bagzi94 piše:

Originalno postovano od strane ninjawhite ninjawhite piše:

Da, zato ga svi koristimo Confused

ne pricaj o onom o cem nemas pojma...

firefox je sto se tice brzine mamut, ne palim ga nikako iako mi stalno cuci tu negdje

trenutno stanje sto se tice brzine:
chrome - debelo nadmasuje sve
IE9 beta
Opera (blizu IE9)
Firefox

Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
Na vrh
Babusnica View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Babusnica Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Listopad/Oct.2010 u 20:28
^ upravo tako.
Na vrh
Macondo View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Macondo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Listopad/Oct.2010 u 21:34
Mislio sam da nikada neću zameniti firefox, ali od kada sam instalirao chrome....
Firefox sada stoji na hardu tek onako, da ima nešto pride i ako eventualno neka stranica zeza
Na vrh
dome-nasty View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dome-nasty Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Listopad/Oct.2010 u 22:42
Originalno postovano od strane nebojsa66 nebojsa66 piše:

Istina... Ne znam kad sam ga zadnji put upalio... Šutnuo sam ga negdje u zaborav... LOL

Također, da nisam sada ovo pročitao zaboravio bih da i postojiLOL

Eat my shorts
Na vrh
realpetko View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj realpetko Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Listopad/Oct.2010 u 23:33

One and only:

Praktično jedini izvor noviteta na polju browsera tokom protekle decenije.

Smile

Na vrh
outside View Drop Down
Translator
Translator

Joe Purdy - music legend

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj outside Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Listopad/Oct.2010 u 23:40
Originalno postovano od strane bojanadj bojanadj piše:

Originalno postovano od strane ByShebo ByShebo piše:

+ 1LOL

+2 da skinem firefoxLOL
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.