| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
"Srpski film" pred zabranom? |
Odgovori
|
| Korisnik | ||
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
tranceXplosion Pridružen: 18.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 12093 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: "Srpski film" pred zabranom?Objavljeno: 30.Rujan/Sep.2010 u 12:06 |
|
|
Sociolozi, psiholozi, tužioci, naučni i umetnički radnici utvrđuju da li ovo ostvarenje, zbog scena nasilja, sadrži elemente za pokretanje krivičnog postupka, piše dnevnik "Politika". Grupa
u kojoj su filmski kritičari, tužioci, sociolozi, psiholozi, naučni i
umetnički radnici, ali i drugi relevantni stručnjaci, razmatra mogućnost
da neki delovi „Srpskog filma”, reditelja Srđana Spasojevića, zbog
scena nasilja, u sebi sadrže elemente krivičnog dela. Naime, kako "Politika”
saznaje, nadležni državni organi, zatražili su od ekspertske grupe
mišljenje da li konkretne scene u „Srpskom filmu” mogu da uzrokuju
pokretanje krivičnog postupka. Spasojević: Zahvaljujem na cirkusu koji će podići interesovanje |
||
|
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren |
||
![]() |
||
Kampfar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Nadri-talentovan Pridružen: 07.Lipanj/Jun.2010 Lokacija: Kruševac Status: Offline Points: 4136 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Rujan/Sep.2010 u 12:22 |
|
|
Zašto se i dalje otvaraju teme za ovo?
|
||
![]() |
||
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Rujan/Sep.2010 u 12:29 |
|
|
Iako nisam gledala (niti imam nameru) biću slobodna da prokomentarišem ovaj deo:
Po mom mišljenju, ako neko mora svaki dan, u nekom drugom sredstvu javnog informisanja, da ponavlja šta je on "hteo da kaže/pokaže" i zašto je izabro taj način da to uradi, po meni onda to delo nije uspelo. Normalno mi je da manji deo publike ne shvati poruku filma ili mu bude malo nejasna i nedefinisana, ali da veći deo publike ne "doživljava" poruku režisera i scenariste, niti može da uopšte nađe poruku (u ovom slučaju skonta metaforu) - onda mi nešto ne štima kod samog dela ![]() |
||
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
||
![]() |
||
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38972 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Rujan/Sep.2010 u 12:49 |
|
E vala i mene su počele da smaraju vesti u vezi sa filmom. Počeli su kao sa Avatarom. Još malo pa će mi iz frižidera izlaziti "Srpski film". Sve je to OK, digneš prašinu, pa "uloviš u mutnom", ali smaraaaaaa... |
||
|
||
![]() |
||
cenobit
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Rujan/Sep.2010 u 18:21 |
|
|
Ma ajde vise sa Srpskim Filmom...
Po meni je film izuzetan jer je neko poput Ace Radivojevica i Spasojevica imao hrabrosti da u nasoj zemlji ovo snimi i nesto potpuno drugacije o nasih sablonskih dosadnih filmova sa bukvalno istim glumcima i izlizanim humorom A najvise me nervira nas narod tipa jao kako grozan film i svi su nesto fini i tolerantni a trenutno mnogo ali MNOGO gorih stvari se u stvarnosti i na ulicama desava nego u samom filmu,nase novine su pune crnom hronikom koji ljudi uglavnom preskacu e pa ako ne vole neka preskoce i ovaj film A na primer video sam neke Japanske takozvane snaf filmove koji su se snimili pre 20-tak godina,koji su mnogo tezi i nasilniji nego nas Srpski Film i iza kojih stoji zabranjeno ispod 18 godina a koji se ipak prikazuju u bioskopima pa ne vidim nesto da se Japanci toliko bune...da skratim Srpski Film jeste nesto novo kod nas ali ne treba ga toliko hejtovati jer mu tako dizemo rejting
|
||
![]() |
||
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |