Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Robin Hood (2010)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Robin Hood (2010)

Robin of Sherwood

Robin of Sherwood (1984)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Robin of Sherwood

Godina:

1984

Žanr:

drama, akcija, fantazija

Trajanje:

60 min

Autor:

Richard Carpenter

Glavne uloge:

Ray Winstone
  >  Will Scarlet
Peter Llewellyn Williams
  >  Much
Mark Ryan
  >  Nasir
Clive Mantle
  >  Little John
Phil Rose
  >  Friar Tuck
Robert Addie
  >  Sir Guy of Gisburne
Judi Trott
  >  Lady Marion
Nickolas Grace
  >  Robert de Rainault
Michael Praed
  >  Robin of Loxley
John Abineri
  >  Herne the Hunter
Jason Connery
  >  Robert of Huntingdon
Nickolas Grace
  >  Sheriff
Jeremy Bulloch
  >  Edward of Wickham
Richard O'Brien
  >  Gulnar
Philip Jackson
  >  Abbot Hugo de Rainault

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Titivillus View Drop Down
Translator
Translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Titivillus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Robin Hood (2010)
    Objavljeno: 14.Ožujak/Mar.2010 u 00:00
Robin Hood

TITLOVI

IMDb

Official site

Release Date: 14 May 2010
Genre: Action/Drama

Director: Ridley Scott
Writer: Brian Helgeland

Cast: Russell Crowe, Cate Blanchett, Mark Strong, Kevin Durand, Matthew Macfadyen, William Hurt, Danny Huston, Max von Sydow

Ridley Scott se po peti put udružio s Russell Croweom kako bi napravio još jedan povijesni film – priču o Robinu Hoodu. Kako je riječ o sličnoj formuli koja je dvojcu donijela čak 5 Oscara za film Gladijator, najnovija je adaptacija legendarne priče o lopovu-plemiću digla dosta prašine.

Legenda o Robinu Hoodu nastala je iz balada od kojih mnoge nisu sačuvane. Priča je kroz stoljeća dobivala nove verzije i likove, a mnogi elementi Scottova uratka više su sličniji najstarijim verzijama priče nego filmovima kod kojih je do modifikacija došlo uslijed podilaženja trenutačnim holivudskim trendovima.

Hood u Scottovoj inačici nije plemić koji se vraća iz križarskih ratova, a njegove lopovske avanture počinju tek nakon smrti kralja Richarda od lavljeg srca. Također, Robin se u filmu od lokalnog bandita i borca za jednakost pretvori u sudionika građanskog rata.

Lik lady Marian tumači Cate Blanchett. Uz njih dvoje u filmu glume i William Hurt, Matthew Macfadyen, Mark Strong, Oscar Isaac, Lea Seydoux, Scott Grimes, Kevin Durand, Alan Doyle, Danny Huston i Max von Sydow.

Trivia:

- Originalni scenarij, koji su napisali Ethan Reiff i Cyrus Voris, preradio je Brian Helgeland. Studio Universal Pictures za film je izdvojio 130 milijuna dolara.

- Scott je s Croweom, kojega je magazin Forbes 2007. godine uvrstio na popis najpreplaćenijih holivudskih glumaca zbog slabe zarade njegovih posljednjih filmova, surađivao na ostvarenjima Gladijator, A Good Year, Američki gangster i Body of Lies.

Ažurirao Titivillus - 07.Lipanj/Jun.2010 u 03:42
Na vrh
masters82 View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj masters82 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Travanj/Apr.2010 u 18:13
E ovo se čini jedan od boljih filmova Robin Hoodu
Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sentinel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Svibanj/May.2010 u 18:52

hmm... sto reci o ovom filmu...

generalno, nije los, ok je, ali...

SPOILER ALERT

kako ga ovi amerikanci znaju zasrat...
radnja filma se dogadja u 12. stoljecu,  sve bi to bilo super, ali oni od jebenog razbojnika MORAJU jednostavno MORAJU napraviti nesto sto nije... ispada da mu je caca borac za ljudska prava (pazi, u 12. st), znaci u vrijeme kada su jedini pismeni ljudi bili svecenici, u vrijeme kada su ljudi umirali od kuge ko mravi, kada je dob od 30 god. smatrana staroscu, neki jebeni seljoban odluci napisat povelju ljudskih prava, samo tako, i svi je znaju procitat... Dead
mislim, sto dalje reci... da su ostali pri onome, da glumi Loxleyeva sina neko vrijeme, bez nepotrebne patetike i glorificiranja, ovo bi bio jako dobar film, ovako, tipicno americko preseravanje i glorificiranje patetike... 5,5/10

Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
Na vrh
Nameless One View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Svibanj/May.2010 u 19:23
Kolega, zaboravljaš na Povelju sloboda iz 1100. koju je donio Henry I i Magna Carta Libertatum iz 1215. što opravdava njihovu upotrebu ljudskih prava i povelja o njima LOL Doduše, jeste da su ih samo plemići i sveštenici mogli čitati, ali šta ćeš. Kod Amerikanaca i neuki kmetovi znaju čitati i pisati staroengleski, ili latinski, koji je već jezik korišten LOL
What can change the nature of a man?

Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sentinel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Svibanj/May.2010 u 19:25
a dobro da nisu ubacili i gay prava...
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Svibanj/May.2010 u 19:47
Istina, s tim pravima su ga zeznuli, ali morali su imati nešto čime bi naljutili čitav narod, a ne samo to što je John proglasio Robina Hooda odmetnikom jer se predstavljao kao plemić. Možda su mogli smisliti nešto bolje ali što da se radi.
Osim toga, meni je film poprilično solidan. Iako mi je tempo malo neravnomjerno raspoređen. Gotovo više od polovine filma nema neke prevelike akcije, i onda ga naguraju u zadnjih 15 minuta...
No, to je valjda onaj "drama" dio...
Sve u svemu meni je za 7/10....

Nisam lud, mater me testirala!
Na vrh
enad View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj enad Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Svibanj/May.2010 u 20:44
Ne mogu ništa reći o filmu, jer ga još nisam gledao.
Ali sam gleda recenziju na Spill.com , morate pogledati ,prehebeni su.

http://www.spill.com/Movie-Reviews/MovieReview.aspx?Name=Robin%20Hood&VideoId=387783

Ažurirao enad - 28.Svibanj/May.2010 u 20:44
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Kolovoz/Aug.2010 u 00:19
Nasuprot mojih uvaženih kolega kojima uvek bar nešto smeta LOL ja sam večeras veoma lepo provela 2h i nešto.

Dakle, bilo mi je izuzetno zanimljivo gledati priču o Robinu drugačiju od one sažvakane već milion puta. Koliko je bliska nekom davnom, stvarom Robinu ili ne, uopšte mi nije bitno. Uživala sam u krajoliku, uživala u glumi, nasmejala se par puta...jednostavno rečeno- odlično se zabavilaSmile

Posle gledanja sam čak razmišljala kako bi bilo dobro da, kad nam konačno završe i otvore Arenu, kao poklon puste sve filmove iz ove godine prepune specijalnih efekata i grandioznih scena, pa bih išla da gledam Robina, Titane i Solomona da i malo uživam u tim grandioznim scenama.

Ažurirao bojanadj - 06.Kolovoz/Aug.2010 u 00:20
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
novy78 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

22.12.1978 - 06.08.2015

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj novy78 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Kolovoz/Aug.2010 u 15:14
Uffff......to bi bilo extra Smile Nadam se da ce im proraditi kliker za tako nesto.
Na vrh
Buki View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Weed Expert

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Buki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Rujan/Sep.2010 u 21:28
Eh, nakon dugo vremena da i ja nešto pogledam. LOL
Ma odličan film, nemam nikakvih zamjerki, zanimljiv i napet gotovo cijelo vrijeme.
Drago mi je da sam ga pogledao u BluRay verziji, odlično snimljeno, odlična gluma, priča sasvim ok. Clap

Da je sama priča još malo kvalitetnija bila bi čista desetka, ovako ocjena - 9(10). Thumbs Up

Na vrh
Titivillus View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Titivillus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Rujan/Sep.2010 u 04:26
Najmračniji Robin Hood dosad. I bio bi odličan. Da je ostao takav do kraja.

Promjene koje su napravljene u odnosu na općeprihvaćenu legendu o Robinu Hoodu su, barem mi se tako čini, jako dobro zamišljene. Umjesto pustolovne romantične komedije, Ridley Scott je snimio punokrvni povijesni spektakl. Njegov Robin Hood nije zaye*ant koji s osmijehom na licu ruši protivnike, vesela družina nije tako 'vesela' (kužite na šta ciljam Wink) kao u 30-ima, čak ni Marion više nema ulogu djeve oko koje se sve vrti. Dakle, sve je usklađeno i spremno za filmčinu. Ali...

Nažalost, sve što je bilo dobro gotovo da je uništeno u samo jednoj sceni. Francuzi se iskrcavaju na englesko tlo, počinje bitka, a iz ničega se pojavljuje Marion sa čoporom izgladnjele i polugole dječurlije. Umjesto da ih sve išamara i pošalje kući, Robin Hood im dozvoljava da se upuste u bitku. Dalje, a ovo je još nebuloznije, balavci krenu masakrirati francuske plaćenike kao da ih je obučavao Pai Mei osobno. Ovo bih popušio da je riječ o Petru Panu, ali ovdje... Confused

Što se patetike tiče, uopće mi nije smetala. Štoviše, da je nema, imao bih osjećaj da filmu nešto nedostaje. Ipak je to holivudski blockbuster. Smile

Nastavak (ako ga uopće bude) može biti samo bolji. Uvod u legendu je napravljen, sad ju 'samo' treba ispričati do kraja.

6/10
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.