Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Solitary Man (2009)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Solitary Man (2009)

Solitary Man

Solitary Man (2009)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Samac

Godina:

2009

Žanr:

drama, komedija, ljubavni

Trajanje:

90 min

Režija:

Brian Koppelman
, David Levien

Scenarij:

Brian Koppelman

Glavne uloge:

Michael Douglas
  >  Ben Kalmen
Susan Sarandon
  >  Nancy Kalmen
Danny DeVito
  >  Jimmy Merino
Mary-Louise Parker
  >  Jordon Karsch
James Colby
  >  Sgt. John Haverford
David Costabile
  >  Gary Porter
Jesse Eisenberg
  >  Daniel Cheston
Jenna Fischer
  >  Susan Porter
Simona Williams
  >  Nurse (as Simona Levin Williams)
Richard Schiff
  >  Steve Heller
Ben Shenkman
  >  Peter Hartofilias
Anastasia Griffith
  >  Carol Salomonde
Imogen Poots
  >  Allyson Karsch
Alex Kaluzhsky
  >  Ted Loof
Jake Siciliano
  >  Scotty

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Solitary Man (2009)
    Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2010 u 03:46

Nova glavna uloga Majkla Daglasa je centralna ličnost ostvarenja "Solitary Man". Priča prati dogodovštine nekada uspešnog čoveka, koji je zbog pohlepe i požude ostao bez porodice i posla, ali ne i bez jedinstvene sposobnosti da sebe dovede u nevolje.

Mešavina komedije i drame "Solitary Man" (Usamljeni čovek) režisera Brajana Kopelmana i Dejvida Levina (poznatih po hitovima „Pokeraši" i „Okeanovih trinaest") govori o čoveku koji je došao do prekretnice u svom životu i koji sistematski uništava sve oko sebe.

Film počinje predstavljanjem Bena (Majkl Daglas), brbljivog, ali uspešnog i bogatog preprodavca polovnih automobila kojem lekar govori loše vesti u vezi sa njegovim srcem.

Posle toga, radnja filma pomera se šest godina unapred, a Ben se u međuvremenu dramatično promenio.

Naime, Ben je sada razvedeni ženskaroš sa novom privlačnom devojkom (Meri-Luiz Parker, iz serija „Domaćica" i „Zapadno krilo"), otuđen je od ćerke, a takođe je i nezaposlen usled skandala kojeg je izazvao i zbog kojeg je čak i bio u zatvoru.

Ćerka Benove devojke (Imodžen Puts iz filmova "28 Weeks Later", "V for Vendetta" i "Me and Orson Welles") treba da počne da studira, pa on odlazi sa njom na fakultet na kojem je studirao da bi razgovaro sa dekanom i eventualno joj olakšao upis.

Tamo Ben upoznaje mladog studenta šmokljana (Džesi Ejzenberg iz filmova „Zombilend", "The Squid and the Whale" i "Adventureland") i počinje da ga podučava kako da zavodi žene, jer smatra da to nije nikakav problem.

I taman kada pomislimo da Benova situacija ne može biti gora, on primenjuje svoj jedinstveni talenat i uspeva da uništi sve što je vredno i dobro u njegovom životu.

Na kraju interesantne priče publika otkriva prave Benove razloge da napusti ženu (Suzan Sarandon) i zašto kvari odnose sa svima koji su mu bliski.

Premijera filma "Solitary Man", u kojem glume još i Deni de Vito, Ričard Šif („Zapadno krilo") i Džena Fišer (američki sitkom "Office"), održana je septembra prošle godine na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu.

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Kolovoz/Aug.2010 u 06:48
Hvala kolegi Snajp za srpski i kolegi Numberguy za makedonski prevod.

http://rs.titlovi.com/prevodi/prevodi.aspx?prevod=solitary+man

Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Kolovoz/Aug.2010 u 10:29

Nema na čemu - nije "the problems", mada me je film zadržao u prevođenju do ranih jutarnjih sati obzirom da sam ga radio na molbu jednog člana kome se nije svideo engleski prevod (što je inače i bio u pravu, jer sam u većini slučajeva film morao direktno da prevodim i menjam linije titla). 

Ali, kad već postujem ovde, da uradim i nešto korisno Smile, pa ću dodati i ovde sliku za film i još jedan kratak opis dok mi je film svež u sećanju.

Solitary Man (2009)

Prilikom prevođenja ovaj film me je privukao svojom radnjom, za koju mogu reći da je, ako ništa drugo, ono bar veoma zanimljiva.

Radnja filma prati dešavanja u životu glavnog glumca na jedan zaista neobičan način. Priča nije klasična, pa nisam siguran kako bih opisao žanr kome pripada (što u krajnjem i nije po meni baš mnogo bitno), jer je svaki film "priča za sebe".

Zanimljivi preokreti u dešavanjima u filmu, opisi životnih situacija glavnog glumca, kao i lepo odmeren "erotski" sadržaj filma, čine ovaj film zaista zanimljivim.

Ostvarenja Majkla Daglasa sam pratio i u drugim vrstama filmova, ali mogu reći da je zablistao i u ovom žanru.

U svakom slučaju predlažem da se film odgleda, i ne bih davao dalje opise s obzirom da mislim da radnju nekog filma treba "očekivati", i da do kraja opisan film može malo (ali malo) da umanji zadovoljstvo kod jednog dela gledaoca.

Nadam se da ćete uživati u filmu, ja jesam, pa je i ovaj mali opis deo moje zahvalnosti "za magiju filma" koju mi je pružio ovaj film.

Veliki pozdrav. Snajp

Ažurirao snajp - 30.Kolovoz/Aug.2010 u 10:30
I am Connor MacLeod of the Clan MacLeod. I was born in 1518 in the village of Glenfinnan on the shores of Loch Shiel. And I am immortal.
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Svibanj/May.2026 u 01:01
Dobar film i dobra gluma kad je Michael Douglas u pitanju
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.