Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Die Päpstin aka Pope Joan (2009)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Die Päpstin aka Pope Joan (2009)

Die Päpstin

Die Päpstin (2009)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Papisa Ivana

Godina:

2009

Žanr:

drama, povijesni, ljubavni

Trajanje:

149 min

Režija:

Sönke Wortmann

Scenarij:

Heinrich Hadding
, Sönke Wortmann
, Jodi Ann Johnson
, Donna Woolfolk Cross

Glavne uloge:

John Goodman
  >  Pope Sergius
Suzanne Bertish
  >  Bishop Arnaldo
Oliver Cotton
  >  Arsenius
Iain Glen
  >  Village Priest
Lenn Kudrjawizki
  >  Jordanes
Edward Petherbridge
  >  Aesculapius
Anatole Taubman
  >  Anastasius
David Wenham
  >  Gerold
Johanna Wokalek
  >  Johanna von Ingelheim
Nicholas Woodeson
  >  Arighis
Branko Tomovic
  >  Paschal
Richard van Weyden
  >  Eusthasius
Jördis Triebel
  >  Joan's mother
Tigerlily Hutchinson
  >  Pope Joan - age 6-9
Lotte Flack
  >  Johanna von Ingelheim - Age 10-14

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Die Päpstin aka Pope Joan (2009)
    Objavljeno: 05.Ožujak/Mar.2010 u 00:14
Papa Jovana

Režija: Sönke Wortmann
Uloge: Johanna Wokalek, David Wenham, John Goodman

Iz duboko sakrivenih trezora Vatikana, dolazi nam istinita priča o zabranjenoj ljubavi i intrigi koju je katolička crkva čuvala u tajnosti više od hiljadu godina. U vreme kada se tražila potpuna poslušnost, Džon Anglikus je predstavljao tračak svetlosti tog mračnog doba. Nakon što je postao renomirani naučnik, iscelitelj i učitelj, uzdigao se do najviše pozicije u zemlji: papa katoličke crkve. Samo dve godine kasnije, Džon Anglikus je kamenovan do smrti zbog tajne koja ja kasnije postala legenda. Džon Anglikus je zapravo bio žena, jedina žena koja je ikada proglašena za papu i jedini papa koji je začeo dete.

Priznati reditelj Sonke Vortman vodi nas na misteriozni put vere, ljubavi i snage. Ovo je priča koja će rasvetliti sudbinu jedne od najsnažnijih žena u istoriji, žene poznate kao papa Jovana.

Na vrh
Titivillus View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Titivillus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Lipanj/Jun.2010 u 15:34
Die Päpstin AKA Pope Joan

TITLOVI

IMDb

Genre: Drama | History | Romance

Director: Sönke Wortmann
Writers: Heinrich Hadding & Sönke Wortmann (screenplay); Donna Woolfolk Cross (novel)

Cast: Johanna Wokalek, David Wenham, John Goodman

Na čelu Crkve u 9. stoljeću bila je žena, koja je osramotila Crkvu i ubijena pri porodu. Sramoti je i danas i to na filmu.

Priča o ženskom papi provlači se već stoljećima kroz razna šuškanja i nagađanja. Ona se navodno zvala Ivana, bila je Engleskinja zaljubljena u benediktinskog redovnika s kojim je ljubovala i živjela prerušena u muškarca. Tako prerušena se zaredila, postala svećenik, kardinal i na kraju papa Ivan VIII. Sramotna smrt zadesila ju je u papinskoj procesiji, kada je počela rađati, a bijesna rulja ju je kamenovala. Nakon toga je - opet navodno - Vatikan počeo provjeravati spol pretendenata na papinsku stolicu pa su kardinali morali proći poprilično sramotan pregled od kojeg se, navodno, odustalo u 16. stoljeću. To je samo jedna od verzija priče koje su se kroz godine prenosile po modelu 'gluhog telefona', a Rimokatolička crkva, ali i velik dio povjesničara niječu ih već stoljećima.

Film 'Papisa Ivana' temelji se na istoimenom romanu Amerikanke Donne Woolfolk Cross, a u glavnoj je ulozi njemačka glumica Johanna Wokalek. Njezinog ljubavnika glumi David Wenham ('Gospodari prstenova'), dok njezinog prethodnika papu Serguisa glumi John Goodman. Film redateljice Sönke Wortmann trenutno se prikazuje u talijanskim kinima i to s poprilično dobrom gledanošću, već je prikazan u Njemačkoj, a očekuje se i britanska premijera.

List L'Avvenire, glasnik Talijanske biskupske konferencije, film je proglasio 'prevarom' i 'ekstremno ograničenim' dok se L'Osservatore Romano, službeni list Vatikana koji je svojevremeno 'razapinjao' 'Da vincijev kod' i 'Anđele i demone', još nije oglasio po tom pitanju.

Zanimljivo je spomenuti da postoje 'dokazi' koji ukazuju na postojanje ženskog pape, a jedan od njih je drvena stolica sa rupom u sredini, sella stercoraria, koja je izložena u vatikanskom muzeju a navodno se koristili da se utvrdi spol pretendenata na papinsko mjesto koji bi goli ispod kadinalskih halja sjedali na nju. Drugi dokaz je da pape od 13. stoljeća izbjegavaju prolaziti rutom između bazilike svetog Ivana Lateranskog i Svetog Petra u Rimu, gdje je navodno razokrivena i skončala papa Ivana. A kao najjači dokaz izdvaja se postojanje kipa u katedrali u Sieni među papinskim bistama, koji je potpisan kao 'Johannes VIII, femina ex Anglia' - Papa Ivan VIII, žena iz Engleske.

Inače, o ovoj legendi je 1972. već snimljen istoimeni film, kad je papisu Ivanu tumačila Liv Ullman u režiji britanskog redatelja Michaela Andersona.

Ažurirao Titivillus - 28.Lipanj/Jun.2010 u 17:18
Na vrh
cudak_31177 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Lipanj/Jun.2010 u 15:41
Interesantno. Obavezno gledam Thumbs Up
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Lipanj/Jun.2010 u 15:43
Originalno postovano od strane cudak_31177 cudak_31177 piše:

Interesantno. Obavezno gledam Thumbs Up

+1 Ovo me baš zanima! Smile

Nisam lud, mater me testirala!
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Lipanj/Jun.2010 u 16:32
Hmm, prvi put cujem za ovakvu pricu. Vec skidam, moze biti zanimljiva drama.
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Titivillus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Lipanj/Jun.2010 u 17:36
Originalno postovano od strane prijatel-MKD prijatel-MKD piše:

+1

Ali samo za ovo boldano. O ovo(j)m papi sam već čitao u više navrata i to uglavnom u onim knjigama koje se bave teorijama urote (vanzemaljci, masoni, JFK, slijetanje na mjesec i slično...).

P.S. Ažurirao sam prvi post - ubacio poster, podatke o filmu i link ka titlovima i sad bih zamolio, ako može, da se tema prebaci u Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju. Hvala.

Ovo tražim drugi dan zaredom. Neće prijeći u naviku. Obećajem. Tako se zalomilo ;)
Na vrh
ghostwheel View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ghostwheel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Lipanj/Jun.2010 u 17:41
Film nisam gledao.
A za događaj sam čuo davno od profesora istorije. Ne znam da li je istinit.
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Lipanj/Jun.2010 u 18:21
Ja sam gledala neki film na tu temu (možda taj iz 70tih)..i kao svako žensko bila sam zgrožena na samom kraju..i ubijanjem i samom Crkvom... ma koliko je njena prevara/greh velika(i) ponašanje svih mi je sve samo ne hrišćansko...kao uostalom i ponašanje/stavovi Crkve i danas: ako je postojala- lepo recite. Zašto je sramota priznati da je procedura u IX veku bila pogrešna, pa se desilo da je žena bila Papa? Zar nije glavni moto da svi učimo na greškama i da treba opraštati?! ...

Moram prestati, ovakve stvari me uvek razbesne Embarrassed
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Lipanj/Jun.2010 u 18:31
Originalno postovano od strane Titivillus Titivillus piše:

Originalno postovano od strane prijatel-MKD prijatel-MKD piše:

+1

Ali samo za ovo boldano. O ovo(j)m papi sam već čitao u više navrata i to uglavnom u onim knjigama koje se bave teorijama urote (vanzemaljci, masoni, JFK, slijetanje na mjesec i slično...).

P.S. Ažurirao sam prvi post - ubacio poster, podatke o filmu i link ka titlovima i sad bih zamolio, ako može, da se tema prebaci u Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju. Hvala.

Ovo tražim drugi dan zaredom. Neće prijeći u naviku. Obećajem. Tako se zalomilo ;)
au ljudi bice batinepoguziLOL tema vec postoji, otvorio luka odavnoLOL
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Titivillus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Lipanj/Jun.2010 u 18:47
Pardon, ne znam koji mi je ovih dana

Bit će da sam zaljubljen

Evo, sam ću si dati karton

________
P.S. Luka, sorry. Nisam gledao.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.