Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - animacija
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

animacija

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
zagor-te-nej View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zagor-te-nej Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: animacija
    Objavljeno: 09.Lipanj/Jun.2010 u 17:58
gospodo,pre mozda nedelju dana bilo je na forumu neko upatstvo kako se pravi aniumacija sa programom Maja,ali skinuli ste ga sa foruma, pa bih hteo da znam zasto,i ako ste ga prebacili negde drugde recite gde.hvala
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zagor-te-nej Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Lipanj/Jun.2010 u 21:27
GOSPODO,TRAZIM MALU POMOC.pOCELA SAM MALO DA RADIM SA ANIMACIJOM.islo je sve do sada dobro,ali izasao je jedan mali problem,Procitala sam da ova anaimacija trazi  format iff.pa mi treba mala pomoc oko toga,kako se pravi  i koi program je potrebanoko toga,ako neko ima iskustva oko toga nek javi.hvala
Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sentinel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Lipanj/Jun.2010 u 21:29
http://filext.com/
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Lipanj/Jun.2010 u 22:54
Pa, ako si vec pocela i imas Autodesk Maya, gde je problem. Maya podrzava iff grafiku.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zagor-te-nej Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Lipanj/Jun.2010 u 10:29
ZNAM DA PODRZAVA OVAJ FORMAT,ALI AKO HOCU DA KREIRAM NEKE DRUGE IMEIDJE KAO TOA DA URADIM U OVAJ FORMAT.tO MI JE TRAZILO PRILIKOM RENDIRANJA,KAD TREBA DA UBACIM SLIKU VRZ LOPTU ILI NEKI DRUGU OBLIK,MISLIM DA SAM BILA JASNA.KAKO DA CRTAM SLIKE I PREBACUJEM U FORMAT KOI PODRZAVA MAJA.HVALA
Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sentinel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Lipanj/Jun.2010 u 10:50
hajde ti lijepo kupi neku dobru knjigu ili nadji neki dobar tutorial na netu, ili najbolje okani se toga.  

Ažurirao Sentinel - 12.Lipanj/Jun.2010 u 10:50
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Lipanj/Jun.2010 u 12:34
Ovde imas free konvertor za domacu upotrebu koji... jednostavno crtaj u koji hoces program za crtanje i predji preko konvertora da dobijes koji ti format treba. Ima podrsku za preko 300 grafickih fajlova.

Kako crtati, crtanje je u osnovu prosto crtanje jednostavnih oblika kao krug, kvadrat, itd. u slojevima na kojima kasnije dodas malo blendanje zbog efekte.
To su najcesce alati koji imaju oznaku nalivnog pera, i ima ih bas svaki program za rad sa crtanje ili bilo kako povezane sa slikama, pocevsi od puno free aplikacije, preko Photoshop i Ilustarator kao najslavniji za 2D crtanje, sve do autodesk 3Dmax studio; autocad; maya; itd. za 3D renderiranje.

Ja nisam do sad radio sa Maya, ali vrlo dobro poznajem Autocad i 110% sam siguran da i maya je 100% nezavisni program u svom radu i da se u njoj moze crtati.
A crtanje je zasebna prica za 2D i 3D. 2D je jednostavna prica u kojoj prvo nacrtas bilo kakav vektorski oblik (Shape) pa ga razvuces na sve strane dok da dovijes ono sto ti je potrebno. Za 3D pre svega je potrebna prostorna imaginacija i puno vezbanja za pravilno dodati Z dimenziju.

Na slici imas najosnovniju skicu za 3D kockica, od koja se dobija 3D animacija.

btw. Siguran sam da ako podjes do Masinskog fakulteta, na prizemlje kad udjes ides do kraja hola, i sa desne strane je PTT i knizarnice koje prodaju knigje, pitaj tamo dal ima ili da ti kazu u kom kabinetu mozes kupiti paket za ucenje autodesk maya. 99% sam siguran da ima i to na makedonskom jeziku.

Tip. Ako se dosad nisi srela sa 3D, jednostavno batali. Ljudi koji su dobri u to, mozda ni sami nisu svjesni da imaju najmanje 3 godina iskustva u to da bi imali rezultat.

Ažurirao prijatel-MKD - 12.Lipanj/Jun.2010 u 12:44
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zagor-te-nej Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Lipanj/Jun.2010 u 10:59
prijatele,kad si misilio na masinskom fakultetu,onda si mislio na ovaj faks u Skoplju,zar ne.OVIH DNA IDEM tamo da proverim dali postoi program za mayu.hvala
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Lipanj/Jun.2010 u 17:09
Da, faks u SK, pise ti u profilu sk. tako da ne treba pomenuti da je to taj. U Karposh, kompleks ETF, MFS, ... Dramski t.

Ažurirao prijatel-MKD - 15.Lipanj/Jun.2010 u 17:10
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.