Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - cd-rom
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

cd-rom

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
outside View Drop Down
Translator
Translator

Joe Purdy - music legend

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj outside Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: cd-rom
    Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2010 u 15:17
nešto mi šteka cd-rom u zadnje vrijeme,neće se otvoriti,pa ja stišćem i onda se otvori,pa se neće zatvoriti,i kada se zatvori neće očitati cd,pa onda poslje hoće učitati,i tako...jel može kakva pomoć...koje pitanjeLOL
Na vrh
JDs Revenge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Čovek sa "Raskršća"

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JDs Revenge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2010 u 15:22
kupi novi,tako sam ja resio problem Smile
Na vrh
outside View Drop Down
Translator
Translator

Joe Purdy - music legend

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj outside Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2010 u 15:30
ma trebao bi ja kupiti novi komp,al jbg nema se para,,pa moram ovo trpiti..ali ja mislim da je krivo naštiman u kučištu,pa zato zapinje,morat ću to malo provjeriti..
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2010 u 15:47
Originalno postovano od strane outside outside piše:

nešto mi šteka cd-rom u zadnje vrijeme,neće se otvoriti,pa ja stišćem i onda se otvori,pa se neće zatvoriti,i kada se zatvori neće očitati cd,pa onda poslje hoće učitati,i tako...jel može kakva pomoć...koje pitanjeLOL

i moj tako radi i digo sam ruke od njega i moram pazariti novi.

Te stvari i nisu toliko skupe,pa da čovek žali za njima.

Ja sam inače imao gadna iskustva sa hardverom.Pre dve i po godine sam  kupio athlon 6000+(tek se pojavio) i neku asus m2n32 ploču.Zajedno 30k dinara,samo to dvoje.Posle par meseci sam spalio i cpu i MB i jbg morao kupiti novo.Tako da više ništa ne čačkam,šta mislim da ne valja,odmah bacim i ako imam para kupim novo.
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
higuy View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj higuy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2010 u 22:53
CD citaci ili rezaci su metuzalem tehnologija, kad imas dvd-rw za manje od 2000 dinara. Mene je pionier 215d kostao 1800 pre dve godine.
Anima Candida
Na vrh
Sebastijan View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sebastijan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Veljaca/Feb.2010 u 15:24
Ima jedna mala rupica na njemu pa kada neće ti ubodeš iglu i otvoriš a kada zatvaraš samo gurni, jbg čista mehanika!Wink   Šalim se naravno, uglavnom nema pomoći. Nov!

Na vrh
Bebinjo View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
beb@ch

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Bebinjo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Veljaca/Feb.2010 u 15:53
a do novog ma lupi prstima po njemu..izgleda da su ti vrata od cd-roma "izlizana" bar je meni tako bilo nekad..al nisam se dugo s njime zamaro..najbolje da kupiš nov :)
Na vrh
jeca06 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jeca06 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2010 u 19:07

Originalno postovano od strane outside outside piše:

kupi nov dvd pleyer

Na vrh
BELI View Drop Down
Uploader
Uploader
OZNA SVE DOZNA

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BELI Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Lipanj/Jun.2010 u 23:05

Izgleda da je i moj dvd rezač krenuo na put bez povratka, pa da vas pitam za preporuku, koji dvd rw uređaj kupiti?

Vaša iskustva i saveti koje bi dali na osnovu njih?

Sadašnji LG (HL-DT-ST DVD-RAM GH22NP20) daje prve znake crkavanja....

Rezanje dvd'a na 4x trajalo mu je pedeset sedam minuta! I slovima!! 

Nemam nikakve procese koji vuku i usporavaju komp, (mada je sistem zreo za reinstal) ali sto je mnogo, mnogo je....

Ako se neko pita zašto na 4x? Pa zato što je to dvd rw koji sam rezao ekperimentalno.... ne  bih bacao tek onako diskove ako nece narezati kako treba. I nije narezao kako treba.

Nešto ne previše skupo, ali pouzdano?

Tek koliko da mi izgura do kraja godine kada ću možda kupiti nov komp, ako se sve sklopi kako planiram...

"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."

Schopenhauer
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Lipanj/Jun.2010 u 23:21
Veruj mi da ja uz novi kompjuter nisam uzeo nijdan rezač, jer predstavu nisam imao koji. Koristiću (verovao ili ne) prastari i fenomenalni Sony i tunjavi Plextor.
Na vrh
BELI View Drop Down
Uploader
Uploader
OZNA SVE DOZNA

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BELI Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Lipanj/Jun.2010 u 23:41

Ok, upravo sam malo guglao i .... nasao na netu jednog sapatnika koji je imao isti problem.

Problem je nestao nakon reinstala windoze...dakle, reinstal.

Samo, kud cu sve one mp3-ice da mi ne falsuje rezač kada ih budem rezao na medije pa da ostanem bez dobrih starih sansona Wink

Odoh oslobadjat prostor na particiji za frishku instalaciju...

A ti ces mi darije trebati za neki mesec, ako budem resavao sta kupiti...

Ajd, u zdravlju.

"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."

Schopenhauer
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Lipanj/Jun.2010 u 23:42
Od trenutne ponude, za svakodnevno rezanje DVDR medija (praktikuj samo Verbatim made in India) još uvek je LG dobar izbor, dok je za rezanje DVDRW ipak bolji SONY Optiarc (SONY-NEC). Oba nisu ništa posebno, SONY lansira svoju fioku kao iz katapulta, a LG hoće ponekad da se zablesavi sa loše narezanim diskovima (tuđim, ne svojim) pa mora da se restartuje računar da bi disk mogao da se izvadi (imam dva različita modela LG, oba to rade). Trajanje SONY rezača ne znam, relativno kratko ih imam i čuvam ih više kao čitače, ali LG mi traju već više od godinu i po (mesečno rezanje više od 200 DVD-a), tako da sam zadovoljan njima. Svaki narezani disk posle rezanja ubacim u drugi rezač da proverim kako je narezan, ranije (pre par godina) to nisam radio pa se dešavalo da je rezač bio na izdisaju i upropašćavao mi diskove dok ja primetim šta se dešava.
  Inače, potpuno sam odustao od rezanja RW diskova, 'em su diskovi lošeg kvaliteta, 'em se rezači femkaju, oće-reže, neće-reže. Sve što mi je bitno režem na DVDR. Bolje 18-20 din. nego oštećen i neupotrebljiv materijal.
Na vrh
Dr Dragan View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Доца

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dr Dragan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Lipanj/Jun.2010 u 23:56

Ja zadnje 4-5 godine koristim NEC DVD RW ND-3520A i jos uvek radi ko svajcarski sat a narezao sam na hiljade DVD (mada ga koristim iskljucivo za rezanje).Istina ne verujem da se moze naci taj model ali..... 

Slazem se sa MM za Verbatim i meni su se pokazali kao najbolji za sada(ne secam se da nije hteo da bi ocita neki disk,narezan pre 4-5 godina)

Ažurirao Dr Dragan - 07.Lipanj/Jun.2010 u 23:56
Na vrh
BELI View Drop Down
Uploader
Uploader
OZNA SVE DOZNA

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BELI Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Lipanj/Jun.2010 u 00:00

Dobro, ali koju manu ste našli Maxell-u?

http://forum.titlovi.com/t34192_p764178.html#764178

Schopenhauer
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Lipanj/Jun.2010 u 00:17
^ koja ti je ta tema? Ja maxell

koristim vec 3 godine uz Plextor Px750A i ni jedan disk nisam sje*ao, sve je OK. Takodje i oni princo DVD pre 4-5 godina uopste nemaju problem, cita ih iz prve, dok sam sa Writemaster samsung-om(pre Plextora) imao brdo problema. Od celu torbicu diskova princo, maxell nije hteo ni pola da procita, ali kad sam doplatio i uzeo Plextor nemam brige, zakon rezac/citac.
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Lipanj/Jun.2010 u 00:19
Nijednu. Ne kupujem već dve godine ništa drugo osim Verbatima (indijskih).Pre toga sam isprobavao sve kvalitetnije diskove koji se pojave na tržištu i sve je ok kad ih narežem. Prođe pola godine, ustreba mi nešto sa tih diskova, kad đavola, rezač koji ih je narezao nikako neće da ih pročita. Ubacim ih u drugi čitač, diskovi rade. E, to mi se sa Verbatimom nikada nije desilo, i zato ne menjam konja koji dobro trči stalno, ne samo dok je mlad.
Na vrh
Sebastijan View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sebastijan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Lipanj/Jun.2010 u 00:22
Originalno postovano od strane Movie Master Movie Master piše:

Nijednu. Ne kupujem već dve godine ništa drugo osim Verbatima (indijskih).Pre toga sam isprobavao sve kvalitetnije diskove koji se pojave na tržištu i sve je ok kad ih narežem. Prođe pola godine, ustreba mi nešto sa tih diskova, kad đavola, rezač koji ih je narezao nikako neće da ih pročita. Ubacim ih u drugi čitač, diskovi rade. E, to mi se sa Verbatimom nikada nije desilo, i zato ne menjam konja koji dobro trči stalno, ne samo dok je mlad.

+1

Bez greške!
Savete primaj uz vino, a upotrebljavaj ih uz vodu.
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Lipanj/Jun.2010 u 00:43
Originalno postovano od strane icemaher icemaher piše:

^ koja ti je ta tema? Ja maxell

koristim vec 3 godine uz Plextor Px750A i ni jedan disk nisam sje*ao, sve je OK. Takodje i oni princo DVD pre 4-5 godina uopste nemaju problem, cita ih iz prve, dok sam sa Writemaster samsung-om(pre Plextora) imao brdo problema. Od celu torbicu diskova princo, maxell nije hteo ni pola da procita, ali kad sam doplatio i uzeo Plextor nemam brige, zakon rezac/citac.

A šta ćeš kad on rikne? Nijedan rezač mi ne traje duže od godinu-dve (a i kako bi grdan), a za neke koje sam imao i to je misaona imenica (dobar rezač za 17-18E...mislim...stvarno?!). Uglavnom, sa rezača pređosmo na diskove zato što ne mogu sebi da prištim uvek isti model istog rezača pa da mi na njemu uvek rade svi diskovi. Jednostavnije je uvek kupovati dokazane diskove koji dobro rade na bilo kom rezaču. Moj prijatelj ima gomilu baš ovih "Maxell" diskova, dok ja recimo imam poveću gomilu "Memorex" made in USA. On ima 4 različita rezača i ja imam gomilicu istih (rezača) i da ne dužim priču...zato sam pristalica Verbatim diskova. Koji god ih je ispravan rezač rezao, rade na svim ispravnim čitačima, bez obzira na starost diskova (tu mislim na 6-7 godina, od kako su se pojavili kod nas). Izuzetak su kineski Verbatim diskovi koji su se na kratko pojavili početkom godine i brzo nestali sa scene ( to su oni sa visokom ivicom poklopca na kutiji od 25 kom.) Kod mene su svi bili dobri, ali bilo ih je puno koji su se žalili da pucaju pri narezivanju bržem od 4x.
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Lipanj/Jun.2010 u 01:15
kad on rikne, uzimam noviji model Plextora, prezadovoljan sam od njega.Big smile Vec sam poceo 4 tu godinu kako ga koristim a cita diskove koji su rezani na LG, Asus i slicno... Jedan drug je imao NEC i uopste nije zadovoljan sa njim, vec 4-5 godine ga ima(kao ukras) a jos u start se pokazao kao sranje.
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Lipanj/Jun.2010 u 08:00
To je u Srbiji problem. Danas imaš u ponudi LG, SONY, Samsung a bilo je čak i Plextora, dok sutra više to nema - već ima Asus, Pioneer i ko ti ga zna šta već. Recimo - bio sam zadovoljan Samsungom, čita sve, lepo reže, kupim dva komada i oba crknu posle tačno godinu dana i to odjednom - prestanu da čitaju sve diskove (jbg* 18e). Krenem po gradu da kupim nove i naravno nema ih ni za lek. Šta ću, kupim Sony i gle, i oni sve čitaju, lepo režu, a videćemo koliko će potrajati. NEC-om od pre 4-5 god. mnogi su se ovde hvalili, dok nismo otkrili da uništava RW diskove posle samo jednog rezanja. Prodaju nam šklj robu i sav škart odbačen kao C ili koja već klasa. U vreme rezača koji su koštali pravo bogatstvo za ono vreme, dobijali smo i A klasu uređaja. To vreme je odavno prošlo. Doživeo sam i da mi prijatelj koji radi u prodavnici šapne da ne kupujem novi model Plextora (pre nekih pet-šest meseci) jer je đubre, ni prinešen ranijim modelima, ali zato i dalje tri puta skuplji od ostalih (ovo govori u prilog tome da nam uvaljuju škart).
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,171 sekundi.