Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam predstavljaju - Ex-Yu filmove i serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Šišanje AKA Skinning (2010)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Šišanje AKA Skinning (2010)

Sisanje

Sisanje (2010)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2010

Žanr:

drama, kriminalistički, akcija

Trajanje:

98 min

Režija:

Stevan Filipovic

Scenarij:

Dimitrije Vojnov
, Stevan Filipovic
, Stasa Koprivica
, Natasa Vranjes

Glavne uloge:

Jasmina Avramovic
  >  Profesorka na takmicenju
Predrag Ejdus
  >  Akademik Hadzi-Tankosic
Nikola Kojo
  >  Inspektor Milutin
Dragan Micanovic
  >  Profesor
Srdjan Miletic
  >  Pufta
Bojana Novakovic
  >  Mina
Natasa Tapuskovic
  >  Inspektorka Lidija (as Natasa Solak)
Nikola Rakocevic
  >  Novica
Viktor Savic
  >  Relja
Djordje Djokovic
  >  Fudbaler Dragosavac
Igor Bencina
  >  Policajac Vozac
David Ibrovic
  >  Klinac
Nikola Glisic
  >  Dizelas 4
Bojan Buzdimirovic
  >  Srafciger
Marko Gizdavic
  >  Dizelas 2

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Šišanje AKA Skinning (2010)
    Objavljeno: 29.Sijecanj/Jan.2010 u 14:03

"Šišanje" je priča o mladom beogradskom matematičkom geniju Novici koga u svet skinhedsa uvodi njihov harizmatični lider Relja. Novica se priključuje grupi skinsa rasista pokušavajući time da izmeni status štrebera koji ga prati u školi. Međutim, ubrzo biva potpuno upleten u rasizam, nasilje i huliganstvo a skinheds pokret ga potpuno uzima pod svoje. On polako počinje da napreduje u hijerarhiji grupe...

Režiser "Šišanja" Stevan Filipović iskočio je u prvi plan srpske kinematografije svojim neobičnim debitantskim filmom "Šejtanov ratnik", a njegov saradnik na scenariju za film o skinhedsima u Srbiji bio je, pored ostalih, i Dimitrije Vojnov, jedan od vodećih srpskih scenarista i filmskih kritičara mlađe generacije.

Glavne uloge u filmu poverene su mladima. Ulogu Novice tumači Nikola Rakočević (Travelator, Žena sa slomljenim nosem, Ulični hodač) a ulogu Mine Bojana Novaković, mlada glumica sa zapaženim holivudskim stažom (Drag me to Hell, Edge of Darkness). Pored njih, uloge u filmu ostvaruju i "proverene snage": Viktor Savić, Dragan Mićanović, Nikola Kojo, Nataša Šolak, Predrag Ejdus, Srđan Miletić i drugi.

Post-produkcija filma već je u poodmakloj fazi, a svetska premijera se očekuje 2010. godine.

Ažurirao CSInvestigator - 23.Veljaca/Feb.2014 u 01:59
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
cudak_31177 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Sijecanj/Jan.2010 u 15:48
Da se kladimo da će se na kraju izvući i po starom nastaviti samo "harizmatični" lider Relja? Ne moram ni da gledam film, uvek bude tako... 
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Lipanj/Jun.2010 u 02:52

Premijera Šišanja 6. oktobra u Sava centru

BEOGRAD, 31. maja 2010. (Beta) - Film "Šišanje" Stevana Filipovića, čija je radnja smeštena u svet skinheda i navijačkih grupa, biće premijerno prikazan 6. oktobra u Sava centru, nakon višegodišnjeg, etapnog snimanja.

Filipović, čiji je prvi film bio "Šejtanov ratnik" (2006), rekao je u ponedeljak agenciji Beta da je snimanje počelo u novembru 2007. godine i da se tokom sledeće dve godine odvijalo kroz pet velikih i nekoliko manjih faza, uglavnom zbog nedostatka finansija.

Prema njegovim rečima, snimalo se po etapama i zbog drugih obaveza glumaca, ali i zbog potrebe da se neki od njih ošišaju za film do glave. Postprodukcija je u toku, a od važnijih poslova ostalo je da se pridoda muzika, koju komponuje Amerikanac Rajan Lič (Ryan Leać).

"Šišanje" je, kao i "Šejtanovog ratnika" producirala firma "Hipnopolis", a njegov bioskopski distributer biće "Tak". Uloge tumače Nikola Rakočević, Viktor Savić, Bojana Novaković,Nikola Kojo, Nataša Šolak, Predrag Ejdus, Vujadin Milošević, Milan Mihailović i drugi.

I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Lipanj/Jun.2010 u 02:52
Znači, svaka čast, konačno!

- Armin van Buuren

Na vrh
makspower View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj makspower Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2010 u 22:44
Napokon da su nesto objavili film najavljen davno! Hvala na informacijama Thumbs Up
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2010 u 22:59
no frx, i mene taj film zanima 

- Armin van Buuren

Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Listopad/Oct.2010 u 01:52
"Ne staviš jedan minus i sjebeš ceo zadatak"

Da li je ovo stvarno najbolji domaći film u poslednjoj deceniji ili se meni čini? Stvarno sam ostao impresioniran. Kako prolaze sati i sati posle gledanja filma, sve više i više mi se sviđa i sve više i više mi skače na top listi najboljih filmova poslednjih 10 godina...

Maestralne uloge Nikole Rakočevića i Viktora Savića (nama nepoznatih glumaca), odlične fore neprevaziđenog Nikole Koje, sjajan scenario, još bolje ispričana priča.....vredelo je, vredelo je čekati tolike godine da bi ovaj film izašao i da bi pokazao kako naša kinematografija ne zaostaje za svetskom.... Svaka čast i sve pohvale na ovom REMEK DELU ClapClapClap

Ažurirao AcaNDr - 01.Veljaca/Feb.2011 u 19:38

- Armin van Buuren

Na vrh
novy78 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

22.12.1978 - 06.08.2015

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj novy78 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Veljaca/Feb.2011 u 03:43
8/10
Dobar je film, samo što mi je sve vreme gledanja bio prisutan neki deja vu. Možda nije bilo puno naših filmova sa navijačkom tematikom i na temu rasizma, ali nekako su mi sve te "socijalne teme" u našim filmovima prežvakane. Naravno, kao i većina filmova koja se bavi stanjem u srpskom društvu i ovaj je napravio jasan presek i pogodio suštinu. Samo kažem - da sam ga gledao pre par godina, dobio bi jaku 9ku ili možda i više. Ovako, osmica zbog zasićenosti filmovima koji odišu sličnim ambijentom, ali svakako ga preporučujem svima.
Što se tiče nekih detalja - gluma je odlična, pogotovo Nikole Rakočevića, kamera dobra, muzika takođe. Ono što mi se ne sviđa je taj prelaz od dobrog i pametnog momka do nekoga ko tako lako prihvati gomilu ideoloških gluposti (ma kako da mlad bio) i ko je u stanju da oduzme ljudski život (ma kako pijan i osvetnički nastrojen bio). Može to da se objasni globalnim osećajem nezadovoljstva  zbog stanja u društvu, kao i lošim porodičnim okruženjem, ali ipak mi tu nešto ne štima. Ovo kasnije može da se objasni samotorturom zbog griže savesti i one tendencije da kada se jednom pređe linija nema zaustavljanja nego se srlja do kraja u propast, ali do tog momenta je taj prelaz traljavo izveden. To bi bila i jedina konkretna zamerka.
Don't ever wrestle with a pig. You'll both get dirty, but the pig will enjoy it
Na vrh
chlink View Drop Down
Translator
Translator
Vulfi s juga, Makedonska tuga

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj chlink Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Veljaca/Feb.2011 u 16:13
Ja sam spustio i mislim za nekoliko sati da ga gledam, jedva cekam imam dobar osecaj za ovo, pazite na spojlere.
[URL=http://www.speedtest.net][IMG]https://static.titlovi.com/images/forum/bf04dd61-5458-44c2-8ded-bd4c16996aa7.png][/URL]
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Veljaca/Feb.2011 u 16:16
Davno sam čitao, ali film je morao da promeni tok. Bilo je reči da su im pretili, da neće da dozvole prikazivanje u Srbiji, zbog onoga što planiraju da pokažu i da su jednostavno morali da promene scenario i da odu u sasvim drugom smeru..

Spojleri

Film je trebao da bude klasičan GSH film i da ima dosta veze sa nemačkim "The Wave", ali sve se svodi na to da je onaj ganci i njegovo ubistvo bilo u prvom planu. Verujem da je taj deo ubačen i da su tako sve "pomerili iz koloseka". Film je trebao da prati navijačku grupu RADA (svi znamo da su u filmu navijali za RADNIK, koji ni ne postoji) pošto njih nazivaju najgorim i najvećim huliganima našeg fudbala, a u filmu se baš ništa od toga nije videlo.. Tu se vide prve cenzure i prve stvari koje nisu bile najvaljene kad se film počeo snimati.  Ko je gledao "The Wave" onda će znati zbog čega taj film ima veze sa "Šišanjem" i to nije bilo u planu...
Film je korišćen u razne svrhe. Propaganda protiv navijača i patriota koji su predstavljeni kao nacisti.. što nema veze sa vezom... Nacisti koji su bili veliki SRBI, i kojima je glavni moto "Srbija Srbima" i koji mrze sve što nije srpsko... Kako nacisti mogu biti veliki SRBI?

Ažurirao AcaNDr - 02.Veljaca/Feb.2011 u 16:17

- Armin van Buuren

Na vrh
cudak_31177 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Veljaca/Feb.2011 u 16:24
Nisam čitao spojlere, večeras ga gledam, ali, u Srbiji samo ne treba prikazivati pravo stanje stvari. Za ovu zemlju su bajke i grand šou, i sve u redu. Malo zagaziš u realnost, linčuje te moderna inkvizicija.
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Veljaca/Feb.2011 u 16:30
Originalno postovano od strane cudak_31177 cudak_31177 piše:

Nisam čitao spojlere, večeras ga gledam, ali, u Srbiji samo ne treba prikazivati pravo stanje stvari. Za ovu zemlju su bajke i grand šou, i sve u redu. Malo zagaziš u realnost, linčuje te moderna inkvizicija.

Nisu sad neki spojleri pa da ću ti otkriti nešto o filmu (ovo sad što ti pišem), ali ima tu dosta istine, ali istine koju i malo dete zna....

Gledaj film i sve će ti biti jasno....

Ažurirao AcaNDr - 02.Veljaca/Feb.2011 u 16:31

- Armin van Buuren

Na vrh
bagzi94 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bagzi94 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Veljaca/Feb.2011 u 21:04
Neću ništa da ocenjujem. Samo ću reći da je dobar film.
Dokaz da su Srbi idioti... Dead

Ažurirao bagzi94 - 02.Veljaca/Feb.2011 u 21:06
Niko nije zadovoljan svojim bogatstvom, ni nezadovoljan svojom pameću.
Na vrh
faithlessmary View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Neprikosnovena Mary

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj faithlessmary Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Veljaca/Feb.2011 u 14:32
Film je jako komercijalan. Otprilike moze da prodje kod neke mladje populacije mozda (oko20ak godina mozda). Verujem da ima ljudi koji i vole komercijalne filmove, volim ih i ja, ali ovaj je nesto previse pucao na veliko pa me zato malo nervira. Svidja mi se onaj mali, tj. trudi se. Dala bih ocenu 8/10, ali zbog Nikole Koja, koji u svakom filmu ima istu ulogu (pocinjem da sumnjam da ima licnog scenaristu, koji ubacuje u svaki film samo za njega pisane recenice), moram da dam 7/10. 

A ovo za idiote.. ah.. no porasces...
Veži konja gde ti gazda kaže
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Veljaca/Feb.2011 u 10:14
Ja bih se složila sa novyim oko komentara. Film je gledljiv (recimo relativno dobar), ali na mene nije ostavio nikakav utisak.No, ne ostavljanje utiska ne pripisujem površnosti razrade transformacije glavnog lika, već onome što je novy naveo - prežvakanost socijalnih problema i politike u našim filmovima.

Što se tiče transformacije lika. Ne znam da li ste vi svi zaboravili kako ste razmišljali kao tinejdžeri, ali onaj citat, koji je Acan naveo, "Ne staviš jedan minus i s**beš ceo zadatak", je poenta te transformacije i to ne od matematičara do huligana, već od "izgubljenog momka" do ubice. Ja sam taj citat povezala sa samom scenom ispod mosta, a ne prihvatanjem Reljinog poziva. U tom momentu on nije stavio minus! Potom deo kada snima priznanje i ne prijavi se pandurki - nije proverio zadatak (kako profa kaže 2h je takmičenje, uradiš za 20(? ne sećam se za koliko je tačno rekao) min a ostalo vreme proveravaš da li si napravio grešku-to je momenat u kom počinje prava transformacija) Posmatrajući ga kao mladića bez majke, sa bolesnim ocem, bez drugara, sa odličnim znanjem matematike, ali totalno neinspirisan - on je koliko dobar kandidat za budućeg vrhunskog matematičara jednako dobar kandidat za drogu, sekte, skinse... Pitanje je samo da li će staviti minus ili ne i da li će proveriti zadatak ili ne. Pao je na oba testa - dalje je samo dublje tonjenje, s tim da on ima adut u odnosu na većinu članova iz čopora- ima kliker i ostrašćenost (što veće nezadovoljstvo životom to veći motiv) da postane vođa.

Kao jedna od rupa meni je palo u oči i ono preuzimanje devojke od Relje. Ok, Relja je zaista ono što je profa na početku rekao - "on zna šta hoće/želi" i njemu je sve to privremeno i samo zabava (drugim rečima on ima ispunjen život i dovoljno je zreo da mu je sve to igra, dok Novici- totalno neispunjenom to sve postaje život), ali mi je prosto smešno kako u "čoporu" Reljina devojka postaje Novicina i to bez i malo "problema".

Ostali likovi "čopora" su totalno nerazrađeni, ali opet, ja sve to posmatram očima tinejdžera u kojima grupe i članovi zaista izgledaju tako - iako su svi individue, u grupi su svi samo neiživljena deca željna alkohola koja će skočiti na mig vođe i raditi sve ono što je odraslima totalno nepojmljivo (čitaj sve što znaju da je zabranjeno, jer bože moj ili su besni na roditelje i žele da im udare kontru ili su ubeđeni da roditelji nemaju pojma o životu i da ih uopšte ne razumeju itd itd itd).
(nisam muško pa ne znam kako je bilo "u naše vreme", ali danas kad god slušam razgovor omladine stalno isto ponavljaju "sinoć je bilo do j*** razbio sam se ko p***", "A, koja ludnica sinoć. Popili smo 2 gajbe/2l i onda j** ke** onima iz ..."... današnjoj omladini se sve svodi na alkohol i seks, a željni i pod utiskom i jednog i drugog, dok im hormoni divljaju telima- kako su predstavljeni u filmu-zaista je tako)
Kad gledam filmove poput ovih uvek razmišljam o tome da svi mi smo bar jednom u životu "zaboravili da stavimo minus"(ne tako veliki kao Novica, ali ipak jesmo), ali kako svoju decu vaspitati da uvek provere zadatak pre nego "predaju rad".

Naravno, film je prepun rupa ili bolje rečeno nerazvijenosti pojedinih kako likova tako i momenata,
ali je gledljiv i ima svojih momenata.

I da, meni je naravno Nikola Koja, kao i obično- odličan, a rečenica "imam ja maloletne crnce"LOLLOLLOL je ono čemu sam se smijala ceo film i koju sam zapamtila LOLLOLLOL

Originalno postovano od strane SlepoCrevo SlepoCrevo piše:

Originalno postovano od strane Dee_Monk Dee_Monk piše:

Za mesec dana, ne za 5... Na privatnim trakerima a bome i ovde vecina hvali film, dobar je! Clap

5 ili mesec, nebitno je. Meni je idiotski. I naleteo sam na odlicnu recenziju... Lik je odlicno opisao ovu bljuvotinu od filma.

http://cultofghoul.blogspot.com/2011/02/sisanje-2010-ghouls-view.html

Kako ja ne volim ovakve recenzije. Tačnije, ovo je po meni ostrašćeno pljuvanje pre nego recenzija. No, ma koliko da je moderna "demokratija" (i "demokratski mrak"LOL) prepuna rupa - ovo je još jedan od dokaza da svako ima slobodu da iznese svoje mišljenje- što bi rekao kolega kampf - Dead LOL

Ažurirao bojanadj - 12.Veljaca/Feb.2011 u 10:16
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
Bardem View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Bardem Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Veljaca/Feb.2011 u 15:05
Ma ljudi film nije vredan pomena ni u jednom kontekstu i treba ga što pre zaboraviti...
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Veljaca/Feb.2011 u 15:23
"po meni", sugrađanine...piše se "...po meni nije vredan pomena..." LOL
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
Salvador View Drop Down
Banned user
Banned user
Vlad Tepeš aka Vlad Nabijač

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Salvador Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Veljaca/Feb.2011 u 15:57
Nsam ga još gledao, ali mislim da je film ok i vjerujem svima koji su pisali pozitino.Vi srbi radite dobre filmove, ali ih baš ne cijenite dovoljno.
Mislim da je redatelju bio cilj napraviti zabavan film i ništa drugo.Film nije moralan, pa šta ima ih takvih na hiljade.Mene samo zanima da li je film zabavan ili nije, boli me ona stvar za etiku i moral.
Na vrh
Bardem View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Bardem Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Veljaca/Feb.2011 u 16:28
Originalno postovano od strane bojanadj bojanadj piše:

"po meni", sugrađanine...piše se "...po meni nije vredan pomena..." LOL

Pa ja sam čitao mnoge komentare i zaključak je da i najpozitivniji komentari uočavaju ogromne rupe u svim elementima, tako da je film za zaborav.
Na vrh
Lanselot View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Lanselot Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Veljaca/Feb.2026 u 17:36
Davno odgledan film u Bioskopu, odlična gluma Nikole Rakočevića. 
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,316 sekundi.