| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Shining Through (1992) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Nameless One
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator
Pridružen: 19.Ožujak/Mar.2008 Lokacija: Sigil Status: Offline Points: 1881 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Shining Through (1992)Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2010 u 23:41 |
![]() TITLOVI ŽANR: drama/triler/romansa/ratni REŽIJA I SCENARIO: David Seltzer PO ROMANU: Susan Isaacs ULOGE: Michael Douglas ................. Ed Leland Melanie Griffith ................... Linda Voss Liam Neeson ..................... Franze-Otto Dietrich Joely Richardson ................ Margrete Von Eberstein John Gielgud ..................... Sunflower Shining Through je jedan od onih filmova za koje ne možete reći da su remek djela, ali ima ono nešto što vas tjera da ga gledate iznova i iznova. Gotovo svaki element filma je urađen kako skoro pa savršeno. Ima odličnu priču, glumu, kostime, muziku. Film predstavlja sjećanja Linde Voss dok daje intervju za BBC o svojoj ulozi u Drugom svjetskom ratu. Radnja filma je smještena na početak Drugog svjetskog rata u SAD, Švicarsku i Berlin, ali se tokom priče nekoliko puta vraća u sadašnjost, u studio BBC-a. Melanie Griffith je odlično odglumila Lindu Voss, inteligentnu sekretaricu oštrog jezika, zaljubljenu u ratne filmove i svog šefa, Eda Lelanda (Michael Douglas). Nakon što jedan od američkih špijuna pogine u Berlinu, Linda se nameće da je pošalju u Berlin kao novog špijuna. Leland se u početku buni, ali poslije joj dopušta i daje joj 14 dana. Linda ima dva razloga zašto ide u Berlin: da pronađe mapu lokacije fabrike V2 raketa i da potraži svoju rodbinu koja se krije negdje u gradu (ona je polu-Jevrejka). U Berlinu se stvari malo iskomplikuju i radnja počinje dobivati nekoliko preokreta. U osnovi film je dvoslojna priča, ljubavna priča o Lindi i Edu (koja je po meni glavna priča), i špijunska priča gdje Linda pokušava pronaći mapu lokacije fabrike. Nemojte da vas zavara ocjena 6 na imdb.com. Film zaslužuje mnogo veću ocjenu i vjerujte mi da će se mnogima svidjeti (posebno zaljubljenicima žanra). Ukoliko želite da provedete ugodno nedeljno poslijepodne ili veče, da se ne naprežete previše, da se jednostavno opustite, slobodno ubacite ovaj film i pogledajte. Ažurirao titlovi.com - 02.Svibanj/May.2014 u 16:09 |
|
![]() |
|
Nameless One
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator
Pridružen: 19.Ožujak/Mar.2008 Lokacija: Sigil Status: Offline Points: 1881 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2010 u 23:42 |
|
Davno sam preveo ovaj film i ne znam što ga ranije nisam stavio u ovu rubriku. Mislim da je zaslužio
|
|
|
What can change the nature of a man?
![]() ![]()
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |