Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - maticna ploca
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

maticna ploca

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
zagor-te-nej View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zagor-te-nej Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: maticna ploca
    Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2010 u 16:10
draga gospodo,riknula mi je maticna ploca,na trzistu ima mnogo modela,posto nisam ja mnogo upucena u to  molila bih vas za pomoc.Htela bih neka dobra ploca,koju bi mi predlozoli,posto sam ja ljubitel filmova,tako da mi treba najvise za to.Posto ploca povlaci za sobom i procesor,isto se odnosi i na procesor.cena oko 200-250 eura za obe stvarcice.puno vam hvala
Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sentinel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2010 u 16:18

pa ako ti nije izgorio procesor, memorija i graficka, onda je bolje da si kupis neku jeftinu plocu sa istim socketom za procesor, istom vrstom memorije i istim utorom za graficku

mislim da je steta kupovat sve novo ako su ti komponente zdrave

Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2010 u 16:24
Polako malo, kakva ploca ti je izgorela (firma, model, serija) da bi znali sta podrzava i cemu da je zamenis.
Koja je konfiguracija.
Maticna nikako ne vuce sa sobom i procesor.
A grafiku moze kad je ugradjena. Al zato sad ces kupiti maticnu i grafiku zasebno za polovinu te pare koje pominjes, a zadrzati procesor.

Ažurirao prijatel-MKD - 12.Travanj/Apr.2010 u 16:26
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zagor-te-nej Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2010 u 16:27
maticna ploca mi je asus a8n slim sa soketom 939 trazila sam svuda ali mema je,procesor i ostale stvari su u redu,zato sam imislila da uzmem nova

Ažurirao icemaher - 12.Travanj/Apr.2010 u 16:35
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2010 u 16:35
Jel? A otkud znas da je bas ploca izgorela? Ko je to proverio?

Pronadji tacno koji model maticne je to, i postavi link:
http://asus.com/Search.aspx?SearchKey=n8

Ažurirao prijatel-MKD - 12.Travanj/Apr.2010 u 16:39
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zagor-te-nej Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2010 u 16:38
pa odnela sam ga u firmu gde sam ga kupila,i tako su mi rekli tamo.Ali nema veze,i da nije riknula
htela bih ga pojacati malo pa zato pitam za te pare koje sam navela st je najbolje za plocu i procesor.hvala vam puno.Molila bih vas da mi pomognete azko zelite 
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2010 u 16:44
Za te pare ima sasvim novi extra komp. bez monitora. A ima i slabilji ukupno sa monotorom.
Znacajno je da se zna sta ima ostalo od djelova (DDR400, DDR2, ili bilo sta) kako bi se posocilo najbolje resenje.

Ažurirao prijatel-MKD - 12.Travanj/Apr.2010 u 16:46
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2010 u 16:49
Btw. iz mojeg iskustva, nista na komp. ne gori bez razloga. Ili je starije od 8-9 godina, ili napon ne valja, trece nema.
Ako je tako stara masina, sve ukupno kupi novu, a preostale delove od stare prodajes posto zasto onima koje se moraju jos muciti tim starim kantama.
Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sentinel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2010 u 16:50

pa ako mislis uzimati novu maticnu i proc, onda definitivno Intel i7, i5 ili i3... nista drugo...
te maticnu koja drzi te procesore i DDR3 (1666 Mhz FSB)

Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zagor-te-nej Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2010 u 16:56
dobro, evo ovako,rekla zam za maticnu plocu,procesor je  mislim  amd 3200+,grafika nvidea gforce 6600 aram je ddr 400,mislima da je tako nesto.kom je uzet prije 6 god,tako da sam resila da napravim neke promene,zato sam vas zamolila za malu pomoc,svesna sam da treba menjati ram,zato vas jos jedan put molim za neki model koji je najbolji za te pare za plocu i procesora,hvala na razumevanju,ali molila bih vas jos jedan put da mi kazete koji model je dobar oko te stvari.Ram cu da ga prodam i za te pare cu da kupim neku grafiku,a dodacu i neke pare za ddr2 od 2gb na 800 mmega herca, ako nesto je pogresno izvinite          
Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sentinel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2010 u 17:12
ne isplati ti se kupovati ddr2 i komponente koje ga podrzavaju...
za par mjeseci, godinu dana najkasnije, ddr2 odlazi u povijest, na sceni ostaje ddr3...
da ja kupujem, obavezno bih slagao platformu oko i7 procesora i ddr3 memorije...
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2010 u 17:14
E to. Znaci za ukupno 24k mozes uzeti sa LCD 19' monitorom, dvojadjeni intel procesor i maticnu plocu uz 4mb cash, 2x2GB 800mhz RAM, Grfiku od 512MB bilo koju od jefinijih do 70-80 eur. (Ne ugradjenu na maticnu), 360-512 HDD, naravno sve dodatne delove kao kuler, kuciste, stereo zvucke, tastatura, itd. a za 30k ili 500 eur. imas sve uz 7x1 zvucke, 22' monitor, ima sve.

To je ukupne cene.
Ako iz 24k minusiras sve dodatne delove, dobices maticnu, dvojadreni intel procesor, DDR2 4GB RAM, 512 VGA, 360-512GB HDD, kuciste, kuler, napajanje za 15-16k.
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2010 u 17:17
Originalno postovano od strane Sentinel Sentinel piše:

ne isplati ti se kupovati ddr2 i komponente koje ga podrzavaju...za par mjeseci, godinu dana najkasnije, ddr2 odlazi u povijest, na sceni ostaje ddr3...da ja kupujem, obavezno bih slagao platformu oko i7 procesora i ddr3 memorije...

Nemoz tako jer to sto sad ddr3 kosta 800 eur radi ddr2 za 300 eur.
za godinu ce se izednaciti negde na 500 eur. sto ce biti vreme za promjenu, ali jos nije vreme ako se gleda cena.
Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sentinel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2010 u 17:24

1 plocica od 1G DDR3 1066 Mhz dodje ti oko 230kn... to ti je oko 30 eura...

1 plocica od 1G DDR2 800 Mhz dodje 180 kn... to ti je oko 25 eura...

Na vrh
Sebastijan View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sebastijan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2010 u 18:24
Ono što bi ja predložio je ovo, a da prodaš tvoj procesor i memoriju

GA-P55-USB3  socket 1156  - 100 E

INTEL i5-750 2.66GHz 8MB Socket 1156 BOX - 160 E

GEIL 2GB (2×1) 1333Mhz - 50E

Savete primaj uz vino, a upotrebljavaj ih uz vodu.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zagor-te-nej Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2010 u 20:58
hvala puno,sebastijane
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,187 sekundi.