| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Clash of the Titans (2010) |
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Korisnik | |
Titivillus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Clash of the Titans (2010)Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2010 u 19:25 |
|
Clash of the Titans
TITLOVI IMDb Official site Relaese Date: 26 March 2010 Genre: Action/Adventure/Fantasy Director: Louis Leterrier Writers: Travis Beacham, Phil Hay & Matt Manfredi Cast: Sam Worthington, Liam Neeson, Ralph Fiennes Clash of the Titans je rimejk istoimenog ostvarenja iz 1981. godine zasnovanog na grčkom mitu o Perzeju. Ultimativna borba za moći suočit će ljude protiv kraljeva, a kraljeve protiv bogova. Ali upravo bi bitka između bogova mogla uništiti čitav svijet. Rođen kao bog, ali odgojen kao čovjek, Perzej (Worthington) je nemoćan spasiti svoju obitelj od Hada (Fiennes), osvetoljubivog boga podzemlja. Kako više nema ništa za izgubiti, Perzej dobrovoljno postaje vođa opasne misije protiv Hada prije nego što on pokuša preuzeti vlast od Zeusa (Neeson) i doslovno otvori pakao na Zemlji. Predvodeći odvažnu skupinu ratnika, Perzej krene na opasno putovanje duboko u zabranjene svjetove. Boreći se protiv opakih demona i nepokolebljivih zvijeri, jedini način na koji može preživjeti je da prihvati svoju moć boga, suprotstavi se vlastitoj sudbini i stvori vlastitu. Ažurirao Danilo-Naissus - 02.Kolovoz/Aug.2019 u 18:41 |
|
![]() |
|
Titivillus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2010 u 19:33 |
|
Sudeći po traileru i priči ovaj rimejk i neće imati previše dodirnih točaka s originalnom verzijom ili grčkom mitologijom. Više podsjeća ne ekranizaciju još jednog stripa ili video igre.
Nadam se samo da u novoj verziji nisu izbacili mehaničku sovu Bubo (ona i Pegaz su ponajviše razlog zašto volim original). |
|
![]() |
|
higuy
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2010 u 22:39 |
|
Spala holivudska produkcija na gomilu rimejka. Upravo ono sto ostale kinematografije ne rade, uglavnom.
Ažurirao higuy - 30.Sijecanj/Jan.2010 u 22:40 |
|
|
Anima Candida
|
|
![]() |
|
Sentinel
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Master translator
Walking Time-Bomb Pridružen: 30.Studeni/Nov.2006 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 2736 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2010 u 23:19 |
|
ma meni se po traileru svidja, sta me briga za original
vidit cemo kad izidje =) |
|
|
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
|
|
![]() |
|
HeadBurn3r.
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2010 u 00:07 |
|
Samu Worthingtonu baš zasija karijera...
|
|
![]() |
|
Buki
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Weed Expert Pridružen: 06.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 10025 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Ožujak/Mar.2010 u 17:37 |
|
Uh, još malo i dolazi ovaj film, fenomenalno izgleda, jedva čekam i očekujem puno.
|
|
![]() |
|
LEMONZOO
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Uvijek u pravu. Pridružen: 29.Prosinac/Dec.2008 Status: Offline Points: 2706 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2010 u 13:27 |
ja se sa ovim potpuno slažem. pola ovih hitova novijih, sve rimekjkano. to je malo žalosno |
|
![]() |
|
novy78
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
22.12.1978 - 06.08.2015 Pridružen: 07.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 7960 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2010 u 23:54 |
|
Trailer stvarno fino izgleda i kontam da ce spec. efekti biti "na nivou".....samo da ne bude ono uobicajeno-da se na kraju sve i svede na efekte a prica shit.....videcemo uskoro
|
|
![]() |
|
nebojsa66
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Ludi Milojko Pridružen: 08.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Avernum Status: Offline Points: 19362 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2010 u 00:04 |
Toga se i ja bojim, ali efekti
prva liga! |
|
|
Nisam lud, mater me testirala! |
|
![]() |
|
Buki
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Weed Expert Pridružen: 06.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 10025 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2010 u 22:46 |
|
Ma ja sam uvjeren u odličan film, sve izgleda toliko dobro da ne vjerujem da će zajebati s pričom, mogao bi ovo biti film godine.
![]() |
|
![]() |
|
luka0037
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Zakeralo Pridružen: 04.Ožujak/Mar.2008 Lokacija: Krusevac Status: Offline Points: 6630 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2010 u 03:02 |
|
Recenzija je napisana na osnovu standardne digitalne 3D projekcije.
Postoji jedna dobra i jedna loša vest za fanove Clash of the Titans. Dobra vest je da je verzija iz 2010. bolja u odnosu na original iz 1981. Loša vest je da je stepen poboljšanja neznatan i da je veliki deo poboljšanja ove interpretacije grčke mitologije poništen jednim od najgorih 3D izdanja otkako je cirkularna polarizacija zamenila stari pristup crveno-plavih sočiva. Svako ko je zainteresovan za ovaj film trebalo bi da traga za 2D iskustvom - ne samo što je jeftinije, već pruža i uživanje u priči bez ometanja u koje spadaju zamagljeni pokreti tokom akcionih scena, konstantno mutna slika i glavobolja/mučnina. 3D izgleda loše; uglavnom deluje kao 2D u različitim ravnima - efekat koji čini da sve izgleda neuverljivo poput bilo kog argumenta zbog čega bi ova "brza" konverzija trebalo da bude servirana publici. Clash of the Titans se najbolje može opisati kao rimejk filma iz 1981, koji je, opet, bio prepričavanje legende o Perseju. Verzija iz 2010. se fokusira na polubožanskog/polusmrtnog junaka (Sam Worthington), ali istražuje i politiku planine Olimp, kada se Had (Ralph Fiennes) uroti protiv svog brata Zevsa (Liam Neeson). Bogovi su se naljutili jer im ljudi ne ukazuju dužno poštovanje. Za kaznu, Had je građanima Argosa postavio ultimatum: da žrtvuju svoju princezu Andromedu (Alexa Davalos) ili će na njih pustiti čudovište Kraken. Persej, koji ima pik na Hada zbog smrti svog oca (Pete Posthethwaite) koji ga je usvojio, okuplja grupu ljudi i na raspolaganju ima deset dana da otkrije kako može da pobedi Krakena pre nego što Andromedin život bude okončan. Mnogi legendarni momneti iz originala preneti su i u ovaj rimejk, među kojima je borba protiv ogromnih škorpiona, bitka za Meduzinu glavu, Persejeva romansa (u ovom slučaju umesto Andromede, to je Io, koju glumi Gemma Arterton), kao i rasplet konačne bitke. Tu je i biće Kalibos, ali ne kao kentaur. Mehanička sova Bubo se pojavljuje na kratko. I Pegaz je tu, iako drugačije boje. Bolji specijalni efekti, manje cheesy dijalog i smanjenje neprikladnog humora čine da ova verzija bude ozbiljnije shvaćena od originala, ali neverovatni delovi u priči često čine da teško progutamo ono što smo dobijali na kašičicu. Čak i fantazijska avantura treba da ispuni neki nivo logike, a to ovde nije čest slučaj. Čudovišta su uverljivo prikazana u CGI tehnologiji - nedostaje im obeležje marljive stop-motion animacije Raya Harryhausena koja je ispratila prvi film, ali prava su umetnost i uverljive su u prikazivanju ogromnih morskih čudovišta i žene-zmije. Kada su u pitanju specijalni efekti, Clash of the Titans iz 1981. je bio mešavina dobrog i lošeg. Ovaj film je manje otvoren kritikama na tom polju. I, iako Olimp ne opčinjuje, Podzemlje je impresivno realizovano. Kada je reč o likovima, Ahilova peta filma je tu najočiglednija: nema ih, a može se i reći da nijedan ne doseže ni najmanji nivo trodimenzionalnosti. U redu, niko ne ide da gleda nešto što se zove Clash of the Titans sa očekivanjem duboke drame, ali da li je previše tražiti da barem glavni lik ima ličnost? Sam Worthington je postao glumac za visokobudžetne spektakle - ovo je treći za manje od godinu dana (posle Terminator Salvation i Avatar-a). Očigledno je da nema hemije između njega i Gemme Arterton, jer reditelj Louis Leterrier očito ne mari za ljubavnu priču filma. Očekivanje da će veliki glumci poput Liama Neesona ili Ralpha Fiennesa podići kvalitet glume pokazalo se neosnovanim. Poput Lawrencea Oliviera u originalu, oni se spuštaju na nivo materijala umesto što ga podižu na veći nivo. Clash of the Titans je možda prvi veliki 3D film sa ciljnom grupom tinejdžera. Teško je zamisliti da ovaj film privlači širu publiku, iako će nesumnjivo biti gledalaca koje će privući osećaj nostalgije. Oni koji pogledaju film u 2D reći će da film podseća na klasične fantazijske avanture B produkcije koje su bile popularne tokom polivine 20. veka. Oni koji ga pogledaju u 3D će biti toliko razdraženi vizuelnom zbrkom da neće biti tako prijatno naklonjeni. Clash of the Titans je faličan ali zabavan prikaz grčke mitologije, ali i primer kako loše realizovan 3D može da obogalji obećavajući spektakl. Presuda: 3/5 (James Berardinelli) |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
nebojsa66
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Ludi Milojko Pridružen: 08.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Avernum Status: Offline Points: 19362 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2010 u 12:13 |
|
Pa Cameron je i rekao da prebacivanje u 3D u roku manjem od 8 mjeseci, do godine dana može dati samo negativne rezultate.
Ja niti sam ga mislio gledat u 3D niti ću ga nakon ovoga pogledati. Živio 2D!!
|
|
|
Nisam lud, mater me testirala! |
|
![]() |
|
Sentinel
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Master translator
Walking Time-Bomb Pridružen: 30.Studeni/Nov.2006 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 2736 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2010 u 15:57 |
|
da se i ja oglasim glede ovog filma... Sto se tice efekata, klasika za Legendary pictures, od filma 300 specijalizirali su se na tom polju, i s te tocke gledista filmu nema zamjerke. 10/10 prica... eh bolna tocka... prica sa strane obicnog filmskog konzumenta... ukupna ocjena filma, 5/10, moze proc ako nemate sta pametnije za radit... |
|
|
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
|
|
![]() |
|
outside
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Joe Purdy - music legend Pridružen: 16.Travanj/Apr.2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 6250 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2010 u 16:22 |
|
tako sam i mislio da će biti...
|
|
![]() |
|
Buki
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2010 u 18:22 |
|
Skidam ovu TS verziju pa ćemo vidjeti ako je gledljiva, ne mogu više čekati, zanima me film previše.
|
|
![]() |
|
MakaAFC
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Travanj/Apr.2010 u 23:10 |
|
Evo konacno docekah da pogledam Clash of the Titans 7,5/10. I bas ono sto sam ocekivao, film je klasicna zabava, bez neke dublje price, dakle zabavan action adventure film. Iako sam znao (procitao) da od 3D efekata nema nista jer nije tako ni sniman vec je to sad fora da se namlate para tako nisam u Rodi ni bio u mogucnosti da biram, vec plati za nepostojeci 3D. Medjutim to meni nije ni smetalo, dosta mi je bilo i da gledam onu fenomenalnu digitalnu sliku. E sad moram odje izbaciti i svoj bijes kad vec nisam ustao u bioskopskoj sali veceras. Dje je nestala J...NA KULTURAAAAAAAAAAAAAAA? Evo bas pokusavam da se prisjetim zadnjeg filma koji sam pogledao u bioskopu na miru i u lijepoj atmosferi, da nije bilo J....IH seljacina da ne kazem beogradjana. Znaci ako ti se ne svidja film izadji napolje, ili zadrzi svoje misljenje za sebe a ne da ga slusamo svi tokom filma. Tako dodje par debilcina koji se takmice ko ce da kaze kao neku foru odnosno da ispadne gluplji. Ne znam kako je u ostalim bioskopima sirom gradova i drzava al toliko o beogradskoj "kulturi".
|
|
![]() |
|
MakaAFC
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Travanj/Apr.2010 u 23:28 |
|
Sentinel je bas napisao fin post sto se ovog filma tice. Jedino recimo sto ja ne poznajem toliko grcku mitologiju
i sto meni nije bio toliko brz film. U sustini dobio sam sto sam i ocekivao, zabavu u dobroj akciji i jos boljim efektima.
Ažurirao MakaAFC - 15.Travanj/Apr.2010 u 23:32 |
|
![]() |
|
Buki
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Travanj/Apr.2010 u 00:56 |
|
I ja sam pogledao ovaj film, i definitivno sam očekivao više.
Radnja filma se stvarno prebrzo odvija, trebalo je sve to malo drugačije odraditi, detaljnije, film je trebao trajati barem sat vremena duže. Što se tike efekata, sasvim ok, gluma prosječna. Uzevši u obzir da sam ipak film gledao pod TS verzijom, i da volim ovakav tip filmova - ocjena 7, inače bi bila i manja. Svakako ću film pogledati još jednom kada izađe bolji release. |
|
![]() |
|
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 16.Srpanj/Jul.2008 Lokacija: MKD Status: Offline Points: 4668 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Travanj/Apr.2010 u 01:06 |
|
@ MakaAFC
Mislim da gledanje film u bioskopu bez komentare na nekih od onih u zadnjim redu nije ni bioskop. Svako uz malo vise para moze kupiti 300 kvadrata u imati salu kod kuce. Ali nedostaje osmisljeni unapred kvalitetno smisljeni komentar od zadnjih redova kojeg trebaju dati ljudi koji prije toga 2-3 puta pogledali film i zaduzeni razmislajti sta prokomentirati. Ali sad su na tim sjedalama neki narkosi sa planinama. Da je neki film gde glumi Angjelina Djoli, verovatno cistacice upotrebe rukavice kasnije za ciscenje. Ažurirao prijatel-MKD - 16.Travanj/Apr.2010 u 01:07 |
|
|
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist. |
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024. Pridružen: 18.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Kumanovo MKD Status: Offline Points: 14129 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Travanj/Apr.2010 u 01:27 |
|
MakaAFC, imamo temu za ovaj film, pisi ovde
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |