| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Titlovi u BSPlayer-u |
Odgovori
|
| Korisnik | ||
suadnovic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Banned user
Pridružen: 29.Travanj/Apr.2008 Lokacija: Niš Status: Offline Points: 837 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Titlovi u BSPlayer-uObjavljeno: 03.Travanj/Apr.2010 u 13:32 |
|
|
Imam par pitanja o titlovima u BSPlayer-u
1)Zna li neko kako se vrši vertikalno podešavanje pozicije titla u BSPlayer-u? Pri reprodukciji filma, ako nije preko celog ekrana i postoji crna traka pri dnu, dešava mi se da titl ode u film, a ja bih da ga vratim dole na traku. 2)Ima li načina da nateram BS da zapamti podešavanja za veličinu fonta? Koristim najčešće njegovu 36 veličinu, no kad učitam film, on startuje sa nekom drugom veličinom, te opet moram da ga štelujem. Ima li pak to možda nekakve veze sa samim titlom, koji je srt ili sub Notepad fajl? Da li je moguće da sam taj fajl ima u sebi informacije o veličini korišćenog fonta pri pravljenju, odn. utiče li sam titl na veličinu prikaza fonta u player-u? |
||
![]() |
||
outside
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Joe Purdy - music legend Pridružen: 16.Travanj/Apr.2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 6250 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2010 u 13:45 |
|
|
prijeđi na gom player,bs player je glupost...to ti je moj savjet...ovo prvo nisam razumio,a ovo drugo ne možeš,svaki put će ti mjenjati veličinu font-a,bar je kod mene tako bilo...
|
||
![]() |
||
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 16.Srpanj/Jul.2008 Lokacija: MKD Status: Offline Points: 4668 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2010 u 14:02 |
|
|
Za gore i dole "Sift+UP" i "Shift+Down" Up i Down ti znaci strelica gore i dole.
ili desni klik preko video dobijes meni i biras Subtitles/Primary/Subtitle Properties/Move UP ili Move Down. Za font moze da se nastima uvek biti ista velicina, boja i pozizija. Ides Ctrl+P i podesavanja oznacena na sledecoj slici: ![]() Ažurirao prijatel-MKD - 03.Travanj/Apr.2010 u 14:04 |
||
|
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist. |
||
![]() |
||
suadnovic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2010 u 14:14 |
|
|
Snašao sam se nekako, trenutno sam se "zakrpio" korišćenjem Media Sublime skina, koji ima u sebi opcije za ovo što me zanima
Pozicija titla se šteluje strelicama gore i dole, a veličina fonta sa + i -. Evo nekih skinova koje koristim i od kojih neki imaju istu mogućnost ,svi su nekad skinuti sa
Ovo sa titlovima kod BSPlayera je čudno rešeno: prvo opcije za štelovanje postaju dostupne tek kad je neki titl (film) učitan, i drugo, meni je relativno teško da im pristupim.* Desni klik na plejer->Subtitles->Primary->Subtitle properties da bi se otvorio padajući izbornik za uređivanje, sa koga se vidi da se povećanje i smanjenje fonta titla može vršiti sa Ctrl+Num+ i Ctrl+Num- . E, sad moram do Tošibinog foruma da mi neko kaže * šta je na Tecri A8-143 Lap-u ekvivalent za Num+ i Num-. @Prijatel-MKD Hvala, meni je bila čekirana opcija Resize OSD and subtitle font automaticaly. Au bruke, ovo sam i sam morao da shvatim, engleski mi je dovoljno dobar za to. @outside Kod mene Gom nešto "štuca", ne prikazuje korektno titl koje se bez problema vidi u drugim player-ima; sa simptomima kao da u njemu ima linija koje se preklapaju, guta pojedine linije (ne prikazuje ih uopšte), a isti problem sa fontom me čeka i tamo. Ne bi bilo loše da neko napravi tut za ove stvari u najčešće korišćenim player-ima, kao što sam ja svojevremeno napravio jedan... oko čega samo beše? Ažurirao suadnovic - 03.Travanj/Apr.2010 u 15:31 |
||
![]() |
||
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
tranceXplosion Pridružen: 18.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 12093 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2010 u 14:16 |
|
|
pa nije čudno, kako kaže prijatelj shift + up ili down. Šta tu ima da je čudno ?
|
||
|
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren |
||
![]() |
||
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2010 u 18:17 |
|
E jesi stvarno zajebani neki tip. .
Num+ i Num- ti su Plus i Minus +/- na numerickom delu tastature. Skraceno je upisano Numeric + sto znaci da se font menja na veci uz Ctrl+ ali je to plus na desni deo tastature gde su brojevi. Sad je tebi problem jer ti nemas Num deo na tastaturi, a +/- na tekstualnoj tastaturi idu kao druga funkcija.
Sta je to druga funkcija, imas valjda neki dugmic "Fn" na tastaturi koji ti menja izmedju prve i druge funkcije, tako da bi valjda bilo "Fn / Ctrl+" za povecanje fonta. E sad, kako znati gde je + u drugoj funkcii, on ti je upisan na neki dugmic sa manjim fontom. Druga funkcija na laptopima je upisana manim fontom od font slova koji su prva funkcija. Sad reci da je ovo skrto objasnjenje. Naucio si da imas i zasto sluzi dugmic Fn.
![]() Ažurirao prijatel-MKD - 03.Travanj/Apr.2010 u 18:21 |
||
|
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist. |
||
![]() |
||
suadnovic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2010 u 19:21 |
|
|
Dobar si Prijatel-MKD, svašta znaš. Upravo je tako kako kažeš (zavirio sam u Uputstvo koje sam dobio). Tasterom Fn uključuje se numerička tastatura, i mora se neprekidno držati da bi neki od ostalih tastera dobili Num funkcije.
Dakle, kod mene povećanje fonta ide sa Fn+Ctrl+T(;,:) a smanjenje sa Fn+Ctrl+T(P). (T(...) je taster sa tim oznakama na sebi). Hvala u svakom slučaju. |
||
![]() |
||
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024. Pridružen: 18.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Kumanovo MKD Status: Offline Points: 14129 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2010 u 19:27 |
|
|
U svakog playera imas Key Definitions, tako smo svi saznali za komande preko tastaturi/mausa. U Gom player-a povecavanje fonta je alt + page up, da smanjis font alt + page down. Za podesavanje poziciju gore dole alt + up/down.
|
||
![]() |
||
suadnovic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2010 u 22:35 |
|
|
Evo i od mene nešto: GOMPlayer Help nastao spajanjem stranica u pdfFactory Pro-u
Ružan je ali šta da se radi. Ružno je i što ovi iz GOM-a nisu to lepo uradili, da ne muče ljude. Guglao sam da nađem za njega PDF, ali nisam imao sreće. Ažurirao suadnovic - 03.Travanj/Apr.2010 u 22:37 |
||
![]() |
||
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2010 u 22:44 |
|
|
||
![]() |
||
outside
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Joe Purdy - music legend Pridružen: 16.Travanj/Apr.2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 6250 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Travanj/Apr.2010 u 19:31 |
|
|
da ne otvaram novu temu,pa ću tu pitati, da li postoji mogućnost u gom playeru staviti crnu pozadinu na prijevod..
|
||
![]() |
||
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024. Pridružen: 18.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Kumanovo MKD Status: Offline Points: 14129 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Travanj/Apr.2010 u 20:06 |
|
|
A sa komandom alt+down da spustis prevod na crnu pozadinu ili nece?
|
||
![]() |
||
outside
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Travanj/Apr.2010 u 20:16 |
|
|
ma znam za to,ali mene zanimam da je samo prijevod pod crnom pozadinom,znači film je nad cijelim ekranom,a prijevod ima iza sebe crnu pozadinu...
|
||
![]() |
||
Killjoy
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 29.Prosinac/Dec.2007 Lokacija: Serbia Status: Offline Points: 74 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Prosinac/Dec.2010 u 14:47 |
|
|
E koga sad da bijem sto govori da je BS Player glupost?
Ja sam dugogodisnji korisnik. Nekad je samo RAD Light bio bolji player od BS-a. A GOM je nevidjeni "ballshit"! |
||
|
I am the one who dwelt within Cain....
I am the one who dwelt within Nero... I once dwelt within Judas.... And I was with Legion... I am Belial.... And I am Lucifer, the devil in the flesh... |
||
![]() |
||
Dee_Monk
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 18.Studeni/Nov.2009 Lokacija: Nedođija BB Status: Offline Points: 3300 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Prosinac/Dec.2010 u 15:24 |
|
|
KM Player Rulz!
|
||
![]() |
||
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |