| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Font na tv Hallmark? |
Odgovori
|
| Korisnik | |
exned
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Active member
Pridružen: 22.Svibanj/May.2009 Lokacija: bih Status: Offline Points: 126 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Font na tv Hallmark?Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2010 u 16:33 |
|
ukoliko neko zna kako se zove tj. naziv fonta na televiziji Hallmark, pliz neka mi kaze...posto hocu font koji ima dobar razmak izmedju redova?? pa ako mi mozete neki preporuciti ? :)
unaprijed hvala |
|
|
Nedo
|
|
![]() |
|
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 16.Srpanj/Jul.2008 Lokacija: MKD Status: Offline Points: 4668 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2010 u 18:33 |
Naziv mu je "Hallmarkofonte", oni to specijalno sami za svoju tv napravili. Ti uzmi neki program za kreiranje fontova i napravi sam sta ti treba, tj. gledaj njega kako izgleda i napravi svoj "exnedofonte"
|
|
|
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist. |
|
![]() |
|
exned
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2010 u 01:34 |
|
e hajde mi onda fino preporuci neki program za kreiranje fontova ako ti nije tesko pliz
|
|
|
Nedo
|
|
![]() |
|
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2010 u 02:15 |
Mozes za pocetak, a i mnogo vise od toga upotrebiti najslavinje ime od tog tipa samo zbog imena "Font Creator": ... allows beginners to become productive ... drawing tools ... to create and edit high-quality TrueType and OpenType fonts. -Create and edit TrueType and OpenType fonts -Redesign existing characters -Convert vector files (EPS, AI, PDF, etc) and bitmap images (BMP, GIF, PNG, etc) to character outlines = Nacrtaj i auto u Photosopu a kasnije kad uneses u FC naznaci ga za slovo "A" i kad kucnes A na tastaturi pojavice ti se mali autic na papiru Osobno ako imas komp. olovku za crtanje, cuda od fontova si mozes nartati sam po zelji. -Correct fonts that display incorrectly A, sa druge strane, zar od toliko fontova na internetu nemozes naci nesto gotovo sto ti odgovara??? Zato i pomalo ironican odgovor sam ti dao. To ti je za na komp. Ako slucajno si mislio da promjenu za font u linijski/hardveski DVD pleer (Kucno kino), to je sasvim druga prica za kojoj treba se razmisljati ici u shoping sa filmom na cd u. i prakticno testirati svaki model = zaboravi na to. Ažurirao prijatel-MKD - 25.Ožujak/Mar.2010 u 02:22 |
|
|
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist. |
|
![]() |
|
exned
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2010 u 16:03 |
|
jarane, hvala ti na savjetu, konkretno sam mislio na opciju line spacing(nadam se da razumijes sta hocu da ti kazem).... npr. imas jednu rečenicu u dva reda i sada hocu da napravim razmak izmedju ta dva reda da mi ne bi previše izgledalo pribijeno....konkretno,radim sa programom TMPGEnc dvd with divx authoring , i skoro nijedan font ne zadovoljavam te moje zahtjeve za vecim razmakom(nekako ljepse izgleda)!
pa sam zbog toga i pitao da li neko zna naziv tj. ime fonta na tv kanalu Hallmark jer mi se svidja taj font :)))) eto, toliko.pozdrav |
|
|
Nedo
|
|
![]() |
|
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2010 u 19:35 |
|
Brate, to ti kazem. Procesljaj malo ovaj program, moze se u njemu menjati i za ove gotove fontove sve. Primer, ako ti se svidja font "Vedrana" otvori ga i promeni njemu razmah izmedju redova. Snimi nakon toga, reimenuj ga kao "VedranaE" i to je to.
Licno da ti kazem pravo ja i nisam mnogo baratio tim programom, ali imam primere gde za sat vremena su mi sredili u fontu sve sto sam zatrazio od korekcije. Meni za video "Arial" je omiljeni font, ponekad upotrebim "Vedrana" za 19:6 snimcima. Mozes pokusati sa EBU preporucenim "Tiresias" one fontove sto su bili/ negde jos su/ na TV stanicama, ali googlaj jer se placaju. |
|
|
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024. Pridružen: 18.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Kumanovo MKD Status: Offline Points: 14129 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2010 u 20:42 |
|
^mislis 16:9 valjda
|
|
![]() |
|
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2010 u 20:45 |
Valjda, je. Da to je to.
|
|
|
|
![]() |
|
exned
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2010 u 23:49 |
|
evo, instalirao sam FontCreator.....iskreno, u ovome se jako lose snalazim! :(
|
|
|
Nedo
|
|
![]() |
|
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Ožujak/Mar.2010 u 00:05 |
|
Nista ne ide za sekund i dan, moramo se muciti malo vise. Al snacices se za par dana, sem ako ne si neki total debil. Ivinjavam se na terminologiju, ali ja i za sebe to tako nazivam kad ne uspem da resim neki problem za manje od 7 dana.
|
|
|
|
![]() |
|
exned
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Ožujak/Mar.2010 u 00:11 |
|
program je pravo komplexan:(
nekakvih milion opcija :( |
|
|
Nedo
|
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024. Pridružen: 18.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Kumanovo MKD Status: Offline Points: 14129 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Ožujak/Mar.2010 u 00:33 |
|
E tako, ostavimo SW i windows 7 na miru, pricajte ovde o fontovima i hallmark i td.
|
|
![]() |
|
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Ožujak/Mar.2010 u 01:34 |
|
Brate, ako ti je kompjuterski svet kompleksan, ostavi ga da ga ostali razijaju, a ti samo trazi i upotrebi sta su ti oni na gotovo proizveli i serviraju.
Ja pre svega ne znam dal baratas engleskom jezikom ko sto su programe, to je vrlo bitna stvar da bi se lako snalazio u ucenju i rad sa programima. Meni je i MovieMaker bio dzunga gok nisam upoznao Adobe Premiera. Ažurirao prijatel-MKD - 26.Ožujak/Mar.2010 u 01:35 |
|
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |