Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Font na tv Hallmark?
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Font na tv Hallmark?

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
exned View Drop Down
Active member
Active member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj exned Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Font na tv Hallmark?
    Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2010 u 16:33
ukoliko neko zna kako se zove tj. naziv fonta na televiziji Hallmark, pliz neka mi kaze...posto hocu font koji ima dobar razmak izmedju redova?? pa ako mi mozete neki preporuciti ? :)

unaprijed hvala
Nedo
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2010 u 18:33
Originalno postovano od strane exned exned piše:

ukoliko neko zna kako se zove tj. naziv fonta na televiziji Hallmark, pliz neka mi kaze...posto hocu font koji ima dobar razmak izmedju redova?? pa ako mi mozete neki preporuciti ? :)unaprijed hvala

Naziv mu je "Hallmarkofonte", oni to specijalno sami za svoju tv napravili. Ti uzmi neki program za kreiranje fontova i napravi sam sta ti treba, tj. gledaj njega kako izgleda i napravi svoj "exnedofonte"
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
exned View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj exned Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2010 u 01:34
e hajde mi onda fino preporuci neki program za kreiranje fontova ako ti nije tesko pliz
Nedo
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2010 u 02:15
Originalno postovano od strane exned exned piše:

e hajde mi onda fino preporuci neki program za kreiranje fontova ako ti nije tesko pliz

Mozes za pocetak, a i mnogo vise od toga upotrebiti najslavinje ime od tog tipa samo zbog imena "Font Creator":
... allows beginners to become productive ... drawing tools ... to create and edit high-quality TrueType and OpenType fonts.
-Create and edit TrueType and OpenType fonts
-Redesign existing characters
-Convert vector files (EPS, AI, PDF, etc) and bitmap images (BMP, GIF, PNG, etc) to character outlines = Nacrtaj i auto u Photosopu a kasnije kad uneses u FC naznaci ga za slovo "A" i kad kucnes A na tastaturi pojavice ti se mali autic na papiru
Osobno ako imas komp. olovku za crtanje, cuda od fontova si mozes nartati sam po zelji.
-Correct fonts that display incorrectly

A, sa druge strane, zar od toliko fontova na internetu nemozes naci nesto gotovo sto ti odgovara??? Zato i pomalo ironican odgovor sam ti dao.

To ti je za na komp.
Ako slucajno si mislio da promjenu za font u linijski/hardveski DVD pleer (Kucno kino), to je sasvim druga prica za kojoj treba se razmisljati ici u shoping sa filmom na cd u. i prakticno testirati svaki model = zaboravi na to.

Ažurirao prijatel-MKD - 25.Ožujak/Mar.2010 u 02:22
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
exned View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj exned Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2010 u 16:03
jarane, hvala ti na savjetu, konkretno sam mislio na opciju line spacing(nadam se da razumijes sta hocu da ti kazem)....  npr. imas jednu rečenicu u dva reda i sada hocu da napravim razmak izmedju ta dva reda da mi ne bi previše izgledalo pribijeno....konkretno,radim sa programom TMPGEnc dvd with divx authoring , i skoro nijedan font ne zadovoljavam te moje zahtjeve za vecim razmakom(nekako ljepse izgleda)!

pa sam zbog toga i pitao da li neko zna naziv tj. ime fonta na tv kanalu Hallmark jer mi se svidja taj font :))))
eto, toliko.pozdrav

Nedo
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2010 u 19:35
Brate, to ti kazem. Procesljaj malo ovaj program, moze se u njemu menjati i za ove gotove fontove sve. Primer, ako ti se svidja font "Vedrana" otvori ga i promeni njemu razmah izmedju redova. Snimi nakon toga, reimenuj ga kao "VedranaE" i to je to.
Licno da ti kazem pravo ja i nisam mnogo baratio tim programom, ali imam primere gde za sat vremena su mi sredili u fontu sve sto sam zatrazio od korekcije.

Meni za video "Arial" je omiljeni font, ponekad upotrebim "Vedrana" za 19:6 snimcima.
Mozes pokusati sa EBU preporucenim "Tiresias" one fontove sto su bili/ negde jos su/ na TV stanicama, ali googlaj jer se placaju.
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2010 u 20:42
^mislis 16:9 valjdaLOL
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2010 u 20:45
Originalno postovano od strane icemaher icemaher piše:

^mislis 16:9 valjdaLOL

Valjda, je. Da to je to.
Na vrh
exned View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj exned Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2010 u 23:49
evo, instalirao sam FontCreator.....iskreno, u ovome se jako lose snalazim! :(
Nedo
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Ožujak/Mar.2010 u 00:05
Nista ne ide za sekund i dan, moramo se muciti malo vise. Al snacices se za par dana, sem ako ne si neki total debil. Ivinjavam se na terminologiju, ali ja i za sebe to tako nazivam kad ne uspem da resim neki problem za manje od 7 dana.
Na vrh
exned View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj exned Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Ožujak/Mar.2010 u 00:11
program je pravo komplexan:(
nekakvih milion opcija :(
Nedo
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Ožujak/Mar.2010 u 00:33
E tako, ostavimo SW i windows 7 na miru, pricajte ovde o fontovima i hallmark i td.Wink
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Ožujak/Mar.2010 u 01:34
Brate, ako ti je kompjuterski svet kompleksan, ostavi ga da ga ostali razijaju, a ti samo trazi i upotrebi sta su ti oni na gotovo proizveli i serviraju.
Ja pre svega ne znam dal baratas engleskom jezikom ko sto su programe, to je vrlo bitna stvar da bi se lako snalazio u ucenju i rad sa programima.

Meni je i MovieMaker bio dzunga gok nisam upoznao Adobe Premiera.

Ažurirao prijatel-MKD - 26.Ožujak/Mar.2010 u 01:35
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,152 sekundi.