Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Leaves of Grass (2009)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Leaves of Grass (2009)

Leaves of Grass

Leaves of Grass (2009)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2009

Žanr:

drama, kriminalistički, komedija, triler

Trajanje:

105 min

Režija:

Tim Blake Nelson

Scenarij:

Tim Blake Nelson

Glavne uloge:

Susan Sarandon
  >  Daisy
Melanie Lynskey
  >  Colleen
Edward Norton
  >  Bill Kincaid
Edward Norton
  >  Brady Kincaid
Lisa Benavides-Nelson
  >  Suzie Feinman
Ty Burrell
  >  Professor Sorenson
Amelia Campbell
  >  Maggie Harmon
Tim Blake Nelson
  >  Bolger
Josh Pais
  >  Ken Feinman
Tina Parker
  >  Sharon
Randal Reeder
  >  Shaver
Pruitt Taylor Vince
  >  Big Joe Sharpe
Lee Wilkof
  >  Professor Levy
Kent Jude Bernard
  >  Philosophy Student
Lucy DeVito
  >  Anne Greenstein
Leo Fabian
  >  Waddell

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Leaves of Grass (2009)
    Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2009 u 16:09

Edward Norton ... Bill Kincaid / Brady Kincaid
Melanie Lynskey ... Colleen
Maggie Siff ... Rabbi Zimmerman
Susan Sarandon ... Daisy Kincaid
Keri Russell ... Janet
Ty Burrell
Richard Dreyfuss ... Pug Rothbaum
Tim Blake Nelson

Profesora sa elitnog fakulteta brat blizanac, uzgajivač marihuane, na prevaru namami u rodni grad u Oklahomi i uključi u plan da „preuzme posao" od lokalnog kriminalnog bosa.

„Vlati trave" ("Leaves of Grass") je novi komični triler Tima Blejka Nelsona, u kojem glavne uloge igraju Edvard Norton, Ričard Drajfus, Suzan Sarandon, Melani Linski i Keri Rasel.

Edvard Norton u filmu igra blizance, dvojicu braće koji su identični po izgledu, ali su po karakteru „sušte suprotnosti".

Jedan od braće, Bil, je profesor filozofije na elitnom Braun univerzitetu.

On je rečit, besprekorno odeven i ponosan na svoju samokontrolu i otmeno ophođenje.

Drugi blizanac Brejdi je „mutan" tip, uzgajivač marihuane prekriven tetovažama, ne baš sveže obrijan i podšišan i sklon psovanju.

Braća se već godinama nisu videla, a uglađeni Bil ne mari za porodicu, pa ni za majku koja je u staračkom domu (Suzan Sarandon).

Brejdi nekako uspe da Bila na prevaru namami u njihov rodni gradić Litl Diksi u Oklahomu, gde ga uplete u „mutne" poslove, koji ga dovode u kontakt sa narko bosom jevrejskog porekla (Ričard Drajfus) i mnoštvom lokalnih kriminalaca.

Jedino što sprečava Bila da odmah napusti rodno mesto je poznanstvo sa lokalnom pesnikinjom i nastavnicom (igra je Keri Rasel, najpoznatija po naslovnoj ulozi u seriji „Felisiti").

I dok junaci filma neprekidno prave pogrešne izbore, situacija se sve više komplikuje...

Komediju „Vlati trave" režirao je Tim Blejk Nelson (koji je i glumac), čija su prethodna rediteljska ostvarenja obrađivala daleko ozbiljnije teme: u filmu "Eye of God" razmatrao je postojanje Boga, film "O" je adaptacija „Otela", smeštena u srednjoškolsko okruženje, a u „Sivoj zoni" ispitivao je svest Jevreja, koji su u koncentracionim kampovima sarađivali sa nacistima.

Njegovo poslednje delo, „Vlati trave", nije dobilo pohvale poput prethodnih filmova, a kritičari su saglasni da su likovi u filmu prikazani krajnje stereotipno.

Premijera filma bila je na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, a u bioskopima u SAD „Vlati trave" će se pojaviti od 25. decembra.

rts

Ažurirao icemaher - 29.Prosinac/Dec.2009 u 16:31

Na vrh
Buki View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Weed Expert

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Buki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Sijecanj/Jan.2010 u 11:15
E ovaj film me jako zanima, jedva čekam. Thumbs Up

Evo i trailera:

Ažurirao Buki - 03.Ožujak/Mar.2010 u 23:01
Na vrh
Buki View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Weed Expert

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Buki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2010 u 16:34
Kako se pojavio prijevod tako sam odmah isti dan pogledao ovaj vrlo dobar film.
Zanimljiva drama, sasvim solidna priča, puno scena koje su me pošteno nasmijale.

Sve je to ok, ali mislim da je sam završetak filma dosta na brzinu odrađen.
Također, iako mi se većina filma sviđa, neke stvari po meni su ipak mogle biti bolje odrađene, bilo je tu još dosta materijala koji se mogao puno bolje iskoristiti.
Kao i obično, odličan Edward Norton. Clap

Ocjena - 8(10).
Na vrh
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2010 u 23:46
odgledao filmic ocena 7/10 nije me smorio i onako ko sto rece bojana film za nedeljno popodne nista vise 

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,242 sekundi.