Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Sony Dvp-ns78h
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Sony Dvp-ns78h

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Sony Dvp-ns78h
    Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2010 u 14:58
Evo imam pitanje ako netko zna odgovor bio bih zahvalan(ps.mislim da sam pisao o ovom playeru al nemogu nać temu di sam pisaoConfused,pa ću otvorit novu,slobodno ju premjestite)!
Imam ovaj DVD PLAYER http://www.sony.hr/product/dvd-player/dvp-ns78h
Divx,dvd,cd,čita sve,stvarno ok player,skido sam i ove HD,BluRay filmove,ali ove od 4.5GB(mkv),njih sam morao konvertirat sa ConvertXtoDvd u dvd format da bi ih mogao gledat(znam da nije to to,ali svejedno mi je i slika i zvuk super,dvd player je spojen sa HDMI na LCD)!
E sad sam našao stranicu di ima dosta HD,BluRay filmova ali nisu mkv pa brijem da kada bi ga skino(film) i samo spržio na dvd i ubacio u dvd player da bi slika bila puno bolja(ne konvertiram ga sa ConvertXtoDvd)!
Skino sam"The.Green.Mile.1999.720p.BRRip.XviD.AC3-ViSiON",film nije "mkv" nego "video clip" od 4,29GB!
Spržio sam ga na dvd(kao UDF DVD),ubacio u dvd player i piše mi Divx HD not supported!
Jel zna neko šta o tome,jel mogu ja na ovom playeru gledat HD filmove ali bez konvertiranja,znaći ne mkv,mkv nemogu gledat to znam,moram ga konvertirat u dvd format,nego ovakve filmove šta sam napisao gore!??
Hvala na bilo kakvom objašnjenju!
-pretpostavljam po ovom šta piše da ne vrti Divx HD filmove nego samo DVD HD...tako da ga opet moram prebacivat sa ConvertXtoDvd...

Ažurirao ddavid14 - 16.Veljaca/Feb.2010 u 15:37
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2010 u 15:39
http://forum.titlovi.com/lcd-tv_t18713.html

mislim da je to ta tema

a taj film sto si gore napisao "The.Green.Mile.1999.720p.BRRip.XviD.AC3-ViSiON

ja kako sam ja skontao u stvari HD format,ali ima divx extenziju,a nije mkv,jer ja sam nalecao na takve filmove

e to je nesto drugo i zato me i ne cudi,sto ne radi.

Ažurirao AcaN - 16.Veljaca/Feb.2010 u 15:40
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2010 u 15:54
Originalno postovano od strane AcaN AcaN piše:

http://forum.titlovi.com/lcd-tv_t18713.html

mislim da je to ta tema

a taj film sto si gore napisao "The.Green.Mile.1999.720p.BRRip.XviD.AC3-ViSiON

ja kako sam ja skontao u stvari HD format,ali ima divx extenziju,a nije mkv,jer ja sam nalecao na takve filmove

e to je nesto drugo i zato me i ne cudi,sto ne radi.

Točno tako AcaN-e,to je ta tema da,tu sam pisao nešto o ovom playeru!Wink
Da taj film je HD,ali divx format(mkv nije,piše "video clip" od 4.29GB)!
Da,neznam,izgleda da ne vrti takve filmove nego samo Dvd HD!
Ok,svejedno hvala!Wink 
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2010 u 16:08
Ok,nema frke Wink

E sad takvu vrstu kompresije ili kako vec da nazovem,ja zovem "izrod",zbog cega?

Pa zato,sto nije ni divx,a nije ni HD,znaci nesto izmedju,jer ima rezoluciju od HD filma,a kvalitet od odlicnog divx-a,pa zbog toga i ti pleyeri ne vide tako nesto.

Bas sam nasao taj nfo fajl koji i to potvrduje

Audio Output..: AC3 5.1 
Video Output..: AVi
Video Codec...: XviD 
BRRip Output..:  [X] 720p

zato,dalje izbegavaj takve filmove,jer to samo preko kompa mozes gledati.

Najbolje kad naletis na film koji ima BRRip i BDRip,a pored ima 720p kao tvoj,zaobici,ako hoces gledati na pleyeru,jer to je taj novi mix konvertovanja.A ako nema to 720p a jednu od te dve oznake ima,onda je to odlican Rip i to vredi posedovati,ali nije HD.

Ažurirao AcaN - 16.Veljaca/Feb.2010 u 16:10
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2010 u 16:31
Ok,hvala još jednom na informacijama!
Ako hoću gledati na pleyeru,ako ima ovo"BRRip ili BDRip,a pored ima 720p"ne skidat!
A ako ima ovo "BRRip ili BDRip"bez 720p,to se isplati skidat!
Ok,skužio!Big smileWink
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2010 u 16:56
Originalno postovano od strane ddavid14 ddavid14 piše:

Ok,hvala još jednom na informacijama!
Ako hoću gledati na pleyeru,ako ima ovo"BRRip ili BDRip,a pored ima 720p"ne skidat!
A ako ima ovo "BRRip ili BDRip"bez 720p,to se isplati skidat!
Ok,skužio!Big smileWink

Tako je,a verovatno kako bude prolazilo vreme bice i to reseno ,a mozda vec sad ima takvih pleyera,kuj ce ga znati Smile Ne moze covek ni stice sve pratiti,kako se tehnologija brzo razvija.

- Armin van Buuren

Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Veljaca/Feb.2010 u 15:59
Nisi stavio koja je stvarna rezolucija slike tog HD divx-a, ali pretpostavljam da prelazi 720 piksela, (verovatno 1080) što nijedan DVD plejer ne može da pusti. XviD kodek nije problem, AC3 takođe, ostaje samo rezolucija. Do 480p nije problem, to je rezolucija 720 piksela, preko toga, makar i samo 724 prelazi DVD standard. Prostom konverzijom  sa AviReComp uz smanjivanje rezolucije na 720, dobićeš divx fajl iste veličine sa rezolucijom koju svi DVD plejeri puštaju ali je to veći posao od XtoDVD.
Na vrh
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Veljaca/Feb.2010 u 16:36
Film sam konvertiro sa ConvertX-om tako da je sada u DVD formatu,a ovaj šta sam skino"video clip,4.29gb"to sam obriso sa harda!
Na ovom mom Dvd playeru piše"HIGH-DEFINITION MULTIMEDIA INTERFACE UPSCALE 1080P UPSCALE"!
Uostalom,ovdje piše sve o DVD playeru http://www.sony.hr/product/dvd-player/dvp-ns78h
Hvala na informaciji za "AviReComp"!Wink

Ažurirao ddavid14 - 17.Veljaca/Feb.2010 u 16:39
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Veljaca/Feb.2010 u 00:51
Da, piše da ima upscale na HD, što znači da običnu DVD rezoluciju od 720x540 može softverski da preradi (doda potrebne linije) i prikaže kao HD na HD tv-u preko HDMI kabla. To nikako ne znači da je u stanju da HD rezoluciju 1280x720 prikaže tako kako je, to mogu samo BD plejeri i novi multimedijalni plejeri sa HDD-a ili Flash memorije. Da može, ne bi bio DVD već BD plejer.
   I nije loše skidati BD ripove velike  rezolucije, naknadnom konverzijom na normalnu 720x400 ili koja je već prema odnosu slike (16:9 ili 16:10....) ja sam u nekoliko navrata dobio i dalje vrlo kvalitetnu sliku, bolju od mnogih DVD ripova.
Ovo se ne odnosi na mkv fajlove jer na žalost neki od ljudi koji su pravili mkv fajlove od originalnih BD diskova nemaju pojma sa životom a kamoli sa ripovanjem, pa od tih fajlova nema šanse dobiti bilo kakav avi fajl, grešaka u njima koliko ti duša voli (daleko bilo), jedva da vrede kao mkv, dalja obrada ili vađenje fajlova iz njih za dalju obradu nema smisla. A i nikako mi nisu jasni, čemu stavljanje u mkv kontejner odvojenih h264 i AC3 5.1 i titlova, kad sve to može kao avi sa 5.1 tonom i odvojenim titlom što u osnovi i jeste? Isto se dobija ogroman avi fajl kao i ogroman mkv fajl.Razlike u kvalitetu nema. Druga stvar je ako dodaju nekoliko audio strimova i još nekoliko titlova, to još mogu da razumem. Ali to je samo moje viđenje stvari, vole ljudi da se igraju novim igračkama.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,109 sekundi.