Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > SAJT I FORUM > Predlozi, pitanja, problemi, kritike...
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - HTML kod na forumu
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

HTML kod na forumu

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
suadnovic View Drop Down
Banned user
Banned user

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj suadnovic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: HTML kod na forumu
    Objavljeno: 15.Veljaca/Feb.2010 u 14:21
Na matematičkom forumu

www.mathhelpforum.com/

imate jednu veoma lepu stvar, koja važi za svaki matematički tekst (post)! Uzmimo ovaj primer

http://www.mathhelpforum.com/math-help/geometry/128579-planes-vector.html

u postu earboth-a

možete videti matematički tekst, u kome se svaka unešena formula može selektovati levim klikom (to vidite po tačkastom pravougaoniku oko nje)

Tada FF otvara novi prozor, u kome se vidi korišćeni kod za unos te formule u post, da bi je forumski editor prikazao korektno kao LateX formulu

Ljudi kad postuju prave svakakve egzibicije, te se pitam može li se na našem forumu (i bilo kom forumu uopšte) obezbediti nešto slično ovome, u edukativne svrhe. To bi stvarno bilo lepo.

Ažurirao suadnovic - 15.Veljaca/Feb.2010 u 14:45
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Veljaca/Feb.2010 u 14:28
Ne vidim baš neku preteranu svrhu ovoga. Mi imamo [IMG][/ IMG] za sliku, imamo [TUBE][/ TUBE] za klipove... [QUOTE][/ QUOTE] z acitiranje , može se ručno dodati i [CODE], mada sad ne vidim potrebu za tim... i to je to.
Drugo, svako u svom profilu može isključiti WYSIWYG (What You See Is What You Get) i time će videti sve ovo što sam gore govorio...
Na vrh
suadnovic View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj suadnovic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Veljaca/Feb.2010 u 14:36
Primer: čovek postavi link, u stilu: "...više ćete saznati ovde", te kad kliknem na reč ovde, browser otvara taj link. Zašto bih se opterećivao pamćenjem koda, kad mogu lepo da ga vidim ispisanog, te da ga primenim ako mi treba. Na kraju, da ga naučim, i da se podsetim, ako ga ne koristim često.
Ima još puno drugih primera.

A WYSIWYG mogu da primenim samo kod mog posta, ne i kod tuđeg! Kontaš?

U svakom slučaju, to na onom matematičkom forumu ima mnogo veću svrhu nego ovde, jer olakšava ljudima učenje LateX-a, a zašto ljudi ne bi učili i HTML, ako im se može omogućiti . Prosta generalizacija.

Ažurirao suadnovic - 15.Veljaca/Feb.2010 u 14:47
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Veljaca/Feb.2010 u 14:48
Kontanje mi je slaba tačka ali evo primera: LINK
Drugo, ovakav prikaz linka je mnogo vizuelno lepši, ako ništa drugo i treće, pošto znam da obožavate raznorazne add-onove, evo jednog baš za ovo:
Linkification
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/190

Pretvara sve adrese u linkove "na klik" ali i samo prelaskom miša preko onako postavljenog linka kako ste opisali, dobijate "običnu" adresu.

Na vrh
suadnovic View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj suadnovic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Veljaca/Feb.2010 u 15:03
Ovako sigurno nije lakše

i opet ne shvatam kako si to uradio.
A i FF će mi uskoro imati oko tonu! Kako funkcioniše ovaj "tvoj"

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/190

Ne vidim u čemu je vic, kad na svaki aktivni link na stranici mogu da napravim desni klik i otvorim ga kako mi odgovara.

Ako sam razumeo njegovu svrhu, kad naiđem na link koji nije aktivan, trebao bih da ga selektujem pa da onda napravim desni klik i otvorim ga kako hoću?

Ažurirao suadnovic - 15.Veljaca/Feb.2010 u 15:17
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Veljaca/Feb.2010 u 15:36
To LINK sam napravio kao foru da vam kažem da desnim klikom možete odabrati šta vam volja.

što se tiče Add-on-a: da možete desni klik pa "i otvorim ga kako mi odgovara" ali može i direktno, pomoću ovoga + vidite "matični link" iako ga je neko uredio....
Na vrh
suadnovic View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj suadnovic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Veljaca/Feb.2010 u 16:12
Uh, Darije, opet ne kontam; ako je link živ, u status baru FF-a imam adresu. Koje su prednosti ovog addona?
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Veljaca/Feb.2010 u 16:17
Prednosti? Daje vam mogućnost da jednim klikom (bilo levim, bilo klikom na točkić miša) u novom tabu otvorite link. Nema ono, prevlačenje linka, pa kopiranje, pa otvaranje novog taba, pa pejstiranje linka, pa enter....
Na vrh
suadnovic View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj suadnovic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Veljaca/Feb.2010 u 16:30
Sad sam shatio, no sve je to po malo, demodirano rekao bih, jer ko danas postavlja na stranicu neaktivne linkove. No da ne odemo peviše u off topic, nisi mi još odgovorio može li se na forumu napraviti ono što pitah na početku?
Premda mi baš i nije jasno kako bi se to uradilo, jer bi onda nekako živi link morao da ima dvostruku funkciju: i da vodi do linka i da se može prikazati njegov kod.
Da ne lupim nešto, samo nagađam, možda bi u forumskom editoru mogao da se selektuje deo posta, pa da se negde klikne na nešto kao "Show HTML..." ili tako nešto, neznam skoro ništa o vBulletin-u.

Ažurirao suadnovic - 15.Veljaca/Feb.2010 u 16:38
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Veljaca/Feb.2010 u 16:38
Može da se uradi, da celom forumu isključim WYSIWYG ali smo već jednom pričali o tome i odlučili da to ne radimo! To je to. Pojedinačno može, pa voli nek izvoli. 
Na vrh
suadnovic View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj suadnovic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Veljaca/Feb.2010 u 16:43
Valjda zadnja nepoznanica: WYSIWYG mogu ja da čekiram u mom profilu, ali ne mogu da editujem tuđe poruke! Kako ću onda da vidim "njegov" HTML?
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Veljaca/Feb.2010 u 16:50
Vi kao eXtreme member nemate mogućnost EDITOVANJA poruka. Jedino što možete jeste da "citirate" nečiji post a ukoliko ste pre toga ISKLJUČILI WYSIWYG, videćete link baš onako kako hoćete.
Na vrh
suadnovic View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj suadnovic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Veljaca/Feb.2010 u 16:56
Aha, najzad smo se razumeli. Ono tvoje gore je dakle

LINK

Hvala. Nadam se da će ovaj tread biti koristan i ostalim forumašima.

Ažurirao suadnovic - 15.Veljaca/Feb.2010 u 17:04
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,789 sekundi.