Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kako zastititi DVD od kopiranja?
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Kako zastititi DVD od kopiranja?

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
alvin_81s View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj alvin_81s Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Kako zastititi DVD od kopiranja?
    Objavljeno: 21.Sijecanj/Jan.2010 u 21:47
Mozda vec postoji ova tema, ali je nisam mogao naci.
Imam DVD disk sa 2 filma koje sam konvertirao sa "ConvertXtoDVD" iz .avi formata u .VOB.
Zalepio sam i prevod i super radi.
Ali sad hocu da zastitim disk, kako ne bi se mogao kopirati. Znaci, da se gleda na DVD Player, a da ne moze da se kopira na kompjuter. Koji program mogu koristiti za ovo?
Citao sam po forumima da ima software za ovakvo nesto, ali ima i programe koje mogu dekodirati DVD disk i da se opet moze kopirati. Kao i one poznate izjave po forumima "...kad bi se mogao zastititi DVD disk, onda bi to napravili i najvece filmske kompanije..." 
Ali nigde nisam procaitao kako se software za zastitu DVD-ja zove.
Nije mi vazno dali se moze dekodirati, vec samo naziv softvera i ako je mozni neki tutorial za istog.

Hvala puno
Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sentinel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Sijecanj/Jan.2010 u 21:51
ukratko, nikako.
dvd decrypter je to davno dokazao.
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Sijecanj/Jan.2010 u 22:05
... a i Zakon kaže da svatko ima pravo napraviti "sigurnosnu kopiju". Ne možeš sam sebi oduzeti to pravo. LOL
Na vrh
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Sijecanj/Jan.2010 u 23:04

1. koristeci neki od alata narezati DVD

2. narezani DVD staviti u kutijicu ili kesicu 

3. kutijicu ili kesicu staviti u sef ili neku drugu kutiju pod kljucem koja je pritom izdrzljiva i na fizicka ostecenja

4. u slucaju prikazivanja DVD-a isti uz velike mere opreznosti  i uz stalno nadgledanje ( vase prisustvo je obavezno ,ne verujte nikom) DVD ubaciti u komp ili DVD plejer i postarajte se da samo vi rukujete uredjajem za projektovanje da ne bi doslo do neke zloupotrebe(presnimavanje i slicno )

5. DVD iskljucivo vi vadite iz uredjaja i vracate uz iste mere opreza na sigurno mesto

6. u slucaju da se disk zaglavi i ne moze da se izvadi iz uredjaja za njegovo pustanje , uredjaj razbiti i unistiti u sto manje delove( ne nositi u servis jer majstori su cudo za maznjavanje podataka)

Na vrh
alvin_81s View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj alvin_81s Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Sijecanj/Jan.2010 u 23:18
E hvala vam puno, stvarno je bilo od koristi
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Sijecanj/Jan.2010 u 23:25
Takvi smo mi. Ubijemo se od posla kako bi svakome pomogli. LOL
Na vrh
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Sijecanj/Jan.2010 u 23:33

Originalno postovano od strane iromafia111 iromafia111 piše:

Takvi smo mi. Ubijemo se od posla kako bi svakome pomogli. LOL

LOLLOLLOL

Na vrh
let4mi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj let4mi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Sijecanj/Jan.2010 u 00:08
pa postoji jedan relativno destruktivan nacin koji nije bas ni 100% siguran... ja sam probao par puta i uspelo je...
narezan disk ziletom zagrebes (kao da pokusas da seces dvd po strani na kojoj laser narezuje materijal) - i to celom sirinom - tj. od centra dvd do jedne ivice (kao da rezes poluprecnik dvd-a :) )
ovako bi disk trebalo da ostane citljiv (mozda uz poneko seckanje), ali kopiranje nije moguce...
mana je sto ovako snimljen dvd ne mozes da bekapujes ni za sopstvene potrebe...
jbg... da postoji siguran nachin zastite dvd-ova mislim da bi i na ovom forumu bilo mnogo manje posla :)
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Sijecanj/Jan.2010 u 01:14
@let4me
A, jesi li ti cuo za DVD-Lab, + za opciju "Skip read errors" za virtuelni drajv?

@alvin_81s
Da, postoji, ali kosta 2,5 eur/min. za svaki pojedinacni dvd disk. pa ga zato ni hollywood ne upotrebuje.
BTW, tebe koji pominjes converXtoDVD cu samo za pocetak poslati da procitas ovo i ovo, kad budes polozio prvi ispit, prelazimo na pravi posao tj. kurs 2 od 2 000 000.

Ažurirao prijatel-MKD - 22.Sijecanj/Jan.2010 u 01:38
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,176 sekundi.