Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Google Wave
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Google Wave

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Google Wave
    Objavljeno: 02.Listopad/Oct.2009 u 20:20
Google Wave

OK, u najbližem okruženju primećujemo koliko smo zahvaljujući web-u snažno povezani i koliko pojedinačna iskustva, preporuke i mišljenja utiču na konverzaciju koju pratimo i na naše impresije u vezi sa određenim temama.

Jedini problem jeste velika količina smeća na sve strane i gužva koju nije najjednostavnije kontrolisati. Postajemo manje produktivni…

Takođe, korišćenje većeg broja alata konverzacijske prizme (hvala @jasna) web je postao pomalo konfuzan i neuhvatljiv i to bez obzira da li ga koristimo u samo poslovne, samo privatne ili mix-svrhe.

Gužva, rapidan progres u razvoju novina, sve veći broj učesnika u web-konverzacijskom saobraćaju, sve snažnija želja da se povežemo i pratimo jedni druge (i da nešto značajno ne propustimo) i sve značajnije prihvatanje web-a kao market place-a sadašnjosti primoraće nas da se popnemo na Googlov talas. Neki od nas će to uraditi sa ogromnom zadovoljstvom, neki će poziv kupiti na e-bay-u, neki bi se prostituisali kako bi se što pre popeli na talas a neki (ne)strpljivo (od fuckin JUNA, ej aloo Google guys here I am!) čekaju poziv.

So, what is up?

Pune 2 godine Google tim sastavljen od najuspešnije ekipe koja je lani mahom radila na razvoju (fantastičnih) Google mapa, razvija novi model konverzacije i kolaboracije na internetu – Google Wave. U maju su predstavili sam projekat i otvorili check in opciju za sve zainteresovane koji će biti među prvima u testiranju i daljem razvoju ovog projekta. Pre 2 dana je prvih 100.000 srećnika dobilo poziv.

Google Wave nije još jedna stvar na webu. Google Wave nije neka nova cool stvarčica. Google Wave nije nešto što smemo da dozvolimo sebi da nas ne interesuje.

Google Wave is going to be the ultimate way for collaboration on the internet!

U narednom periodu putem njega biće izmenjen način komunikacije, kolaboracije, prodaje, promocije, upravljanja i exploatacije sadržaja na webu. Sve što smo ikada želeli od weba i sve što bi nam do sledećeg koraka (kad god on bio) od weba moglo zatrebati staje u Te dve reči. I ni malo se ne zezam sa tim.

Evo par detalja:
Google Wave je model za komunikaciju i kolaboraciju na netu.
Google Wave je istovremeno RealTime, mobile and social (dakle sve što je web postao u poslednjih 15 godina, ali na jednom mestu).
To je browser based aplikacija koju će svako razumeti jer sublimira sva naša iskustva sticana kroz dosada korišćene brojne web aplikacije i raznorazne platforme.
U njemu možemo čuvati i deli sve svoje sadržaje: mailove, IM, fotografije, videa, Twitter aktivnosti i … Dakle sve i to na jednom mestu na klik od razmene sa svima sa kojima želimo da se družimo (bez obzira da li koriste GWave).
U njega je inkorporiran najsadržajniji spell checker ikada napravljen: spelling-content-contex- dictionary model.
Iskorišćenost vremena prilikom vođenja konverzacije u Wave-u je 100%! Ukoliko to želimo, svako slovo koje kuckamo u sekundi je vidljivo korespodentu sa druge strane… “Dragana is typing” je past-past tense (uh, koliko puta sam mislila da ću osedeti čekajući da druga strana klikne Enter!)
Uključivanje u konverzaciju, kao i dodavanje sadržaja je po principu drag-and-drop, dakle prejednostavno.
U svakom momentu svaki akter konverzacije (multiaplikativne ili simple-one) koristeći dugme “play back” prati dotada vođenu konverzaciju do najsitnijeg detalja (ajoooooooooooj, DOLAZIO VREME ORIGINATORA! Nema više krađe tuđih zasluga, nema više “nisam to msilio”, ili “ja sam to smislio”… U procesu kolaboracije svako ima baš ono mesto koje je zaslužio! Plagijatori i ideo-kradice bacajte se na razvijanje novog modela otimanja zasluga!)
Dvoje, troje ili tim zajednički rade na projektima i idejama utičući na sadržaj projekta u Real Time-u. Svaka aktivnost je vidljiva odmah i moguće je ispratiti doprinos svakog učesnika od početka rada. Dakle social-business-private and all in one!
Naravno, “private reply”, vidljivost konverzacije tek posle klika “done” i slične fore dostupne su nam – po izboru.
Neograničenost broja Wave-ova kao potencijalni problem rešava se alatima za organizaciju. Manage your conversation – na visokom nivou!
Onda, Real Time kolaboracija iz Wave u blog platforme (za blogspot i WP for sure)…
Sve to uz pomoć slatkih malih aplikacija: bloggy, spelly, linky, searchy, twitty…

Jednom rečju – GOOGLE RULES!

celu prezentaciju mozete pogledati  

ovo moze da bude zanimljiva  stvarcica posebno sto objedinjuje dosta svarcica i nema vise bespotrebnog jurcanja od skajpa msnafacea....maila

Na vrh
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Listopad/Oct.2009 u 04:45

ja se prijavio ali i dalje ne kapiram sta i kako ce to poceti sa radom 

za sad cekam da mi  aktiviraju to cudo  pa se talasamo 

Na vrh
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Prosinac/Dec.2009 u 00:36

evo aktivirali mi talas ali vec sam ga zamrzo tj  ne voli operu vec hrom mozilu i safari 

ima li jos neko aktiviran talasic pa da probamo ovo cudo kako radi

Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Prosinac/Dec.2009 u 08:24
Imam ja acandr@googlewave.com
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,141 sekundi.