| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Road (2009) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
tranceXplosion Pridružen: 18.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 12093 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: The Road (2009)Objavljeno: 27.Studeni/Nov.2009 u 22:29 |
|
Svet je zadesila kataklizma. Otac i sin preko pustara koje su nekada bile naseljena a sada napustene beze od posledica kataklizme,novog ledenog doba. Na tom putu moraju da izbegnu druge prezivele koji su organizovani u bande i koji su zbog nedostatka hrane postali ljudozderi... Jedina zastita koju otac i sin imaju protiv ovih hordi ljudozdera i naoruzanih bandi je pistolj sa dva metka.... The Road je baziran na knjizi Kormaka MekKartija (pisca knjige No Country For Old Men) koja je dobila Pulicerovu nagradu. Director: John Hillcoat Screenwriter: Joe Penhall, Nick Wechsler Starring: Viggo Mortensen, Charlize Theron, Robert Duvall, Kodi Smit-McPhee, Guy Pearce Ažurirao AcaN - 27.Studeni/Nov.2009 u 22:35 |
|
|
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren |
|
![]() |
|
Buki
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Weed Expert Pridružen: 06.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 10025 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Sijecanj/Jan.2010 u 11:24 |
|
Također, još jedan film od kojeg puno očekujem.
A i ocjene na IMDb-u su za sada vrlo visoke. ![]() Nego, postoji li engleski titl za ovaj film? |
|
![]() |
|
Gajtana
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Pridružen: 03.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Points: 5466 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Sijecanj/Jan.2010 u 11:32 |
|
Iskreno se veselim ovom filmu i nestrpljivo ga očekujem. Volim ovu tematiku
|
|
![]() |
|
outside
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Joe Purdy - music legend Pridružen: 16.Travanj/Apr.2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 6250 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Sijecanj/Jan.2010 u 12:00 |
|
jedva čekam pogledati ovaj film,izgleda odlično..a i glumačka postava je super
|
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024. Pridružen: 18.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Kumanovo MKD Status: Offline Points: 14129 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Sijecanj/Jan.2010 u 02:06 |
|
Dok nisam procitao gornji opis nisam znao zbog cega putuju otac, sin i majka i prezivljavaju svasta. Ili nije bilo u pocetku neko objasnjenje ili je bilo a ja sam preskocio. Kako god, film je odlican kao i prevod. Malo mi izgledao ubrzan dok shvatim sta se desilo Charlize, ali posle je bilo sve jasnije.
Sta li sam sve rekao, ja sebe ne razumem . Vazno, preporuka svima za ovaj film, malo me potseca na The Pianist![]() |
|
![]() |
|
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38972 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Sijecanj/Jan.2010 u 02:31 |
|
Pogledao i ja ovo. Ne znam, nemam još neko izdefinisano mišljenje...
Da li da ga gledam metaforično i posmatram taj "put" kao borbu koju čovek (i sin mu) vodi celog svog života, boreći se sa raznoraznim preprekama? Ili možda, kao zanimljivi SF o sudnjem danu i težnji čoveka da održi kako vrstu, tako i sebe samog, zadavanjem nekih ciljeva za koje ni sam nije siguran da su "rešenje" i "čuvanjem plamena u samom sebi", mada, ovime se opet vraćam na priču o stvarnom životu (not ) Ono, kao "dok postoji nada, postojaćemo i mi..."Sve u svemu, posmatrano kao "pokretne slike", film nam donosi sjajnu scenografiju i još bolju glumu (izuzeo bih iritantno "papa", koje izgovara sin tokom celog film). Sa psihološke strane imamo dosta razmišljanja što sina, što oca, koja su na filmu možda ostala nedorečena ali baš to je po mom mišljenju veliki plus jer tera, nas gledaoce da se aktivno uključimo u priču i razmislimo i mi o svemu tome, nemajući servirano sve na tacni. |
|
|
|
![]() |
|
HeadBurn3r.
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2010 u 21:53 |
|
Šta reći za film, ono da kažem da je loš - nije.
Može se pogledati pogotovo jer pružaju nešto novo (našta bar ja nisam naleteo u dosad odgledanih filomova) kako živeti i preživeti posle apokalipse. Zanimljivo je da sin i otac u celom filmu nisu se međusobno nazvali imenima - tako da im imena u filmu uopšte i ne znamo. Takođe posle apokalipse se vidi razdvajanje ljudi na "good people i bad people" (sreca pa je malac na kraju naišao na good people). Ali s druge strane smo videli i Bad people - ljudždere. Nekako sam na kraju očekivao lepši pogled na more, ali sam se razočarao kao i malac.
Ažurirao HeadBurn3r. - 25.Travanj/Apr.2010 u 21:54 |
|
![]() |
|
asvalttina
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 26.Veljaca/Feb.2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Points: 2743 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Lipanj/Jun.2010 u 11:13 |
|
Dobar mi je film skroz, sam mi ga je kraj zasrao i to ne s pogledom na more (tad bi mi bio ekstra glup), ovako je samo glup. Glupo mi je sto su oni kao pratili njih cijelo vrijeme i sto se uopce susreo s dobrim ljudima koji jos imaju i djecu. ajde. svidja mi se kako je otac odgajao sina.
|
|
|
|
|
![]() |
|
Filaret
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Lipanj/Jun.2010 u 12:58 |
|
Dobro što imaju decu, ali imaju i kuče...
|
|
![]() |
|
superfreakdonky
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 22.Veljaca/Feb.2016 Lokacija: beograd Status: Offline Points: 1 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2017 u 14:12 |
|
realnost buducnosti i to bliske, nasa pohlepa za kapitalom ce unistiti sve oko nas i naravno, nas, valjda ce buba-svabe preziveti ? realan morbidan i krajnje dubok film o covecanstvu kao Bozijoj gresci, ali ispravice !
|
|
![]() |
|
stevan-tonkovic-pipu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 25.Veljaca/Feb.2015 Lokacija: Subotica Status: Offline Points: 0 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Kolovoz/Aug.2017 u 07:14 |
|
Iako film ima snaznu poruku, smeta mi sto je veliki deo filma jedva vidljiv zbog mracnog ambijenta u kojem se odvija radnja.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77212 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2018 u 11:29 |
|
Sjajan, zapravo jedan od meni dražih/bližih postapokaliptičnih filmova, malo gde mi je ovoliko dobro (ako se reč "dobro" može upotrebiti u ovom kontekstu) legao jeziv i beznadežan ambijent umirućeg sveta. Fini likovi i čitav univerzum filma, udara u stomak, prava stvar kada je ovakva tema po sredi.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |