Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Odabir shtampaca???
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Odabir shtampaca???

Odgovori Odgovori Stranica  123>
Korisnik
Poruka
faithlessmary View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Neprikosnovena Mary

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj faithlessmary Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Odabir shtampaca???
    Objavljeno: 14.Studeni/Nov.2009 u 16:47
U ponedeljak treba da kupim stampac. E sad, da li odabrati ink jet ili laserski i koju marku ppreporucujete? Do sad sam imala ink jet. Inace, stampac najvise koristim za stampanje crno belih dokumenata. Ono sto me takodje zbunjuje je dopuna kertridza. Ne znam koliko se cesto dopunjuju laserski, niti koliko to kosta. Za sad sam videla neki samsungov laserski za 6200 din i 6300 din u dve radnje. Ima li neko neki savet? 
Veži konja gde ti gazda kaže
Na vrh
bubba ho-tep View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Studeni/Nov.2009 u 16:49
Laserski su zakon za to što trebaš. Štampaju i do 20000 stranica sa jednim punjenjem koje više nije uopće skupo...
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Studeni/Nov.2009 u 16:52
Ček, ček...a da li ćeš ga kačiti na TNT ili direktno LOLLOLLOLLOLLOL

Inače, laserski. Toneri koštaju oko 2-3 hiljade, koliko ja znam.
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
Senior translator
Senior translator
Neprikosnovena Mary

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj faithlessmary Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Studeni/Nov.2009 u 16:56
Ne tebe cu okaciti na TNT LOL

P.S. Hvala za informaciju Bojana, mada ja mislim i kada se istrse pre da ih punim nego da kupujem nov. Buba hvala i tebi, koliko na savetu, toliko na ozbiljnosti, a ne kao neki c c c Hug

Ko jos ima neki savet, izvolite, do nedelje uvece ce tema biti aktuelna Approve

Ažurirao faithlessmary - 14.Studeni/Nov.2009 u 16:56
Na vrh
bubba ho-tep View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Studeni/Nov.2009 u 16:59
No frx, znaš mene, ozbiljnog... grin
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Studeni/Nov.2009 u 17:00
Big smile  pa ako me već kačiš, da li je sa  farbičkim press  ili ne LOLLOLLOLLOLLOL

p.s. za punjenje moraš naći neke proverene, jer mnogi to loše rade. A cena nisam sigurna, proveri, možda je punjenje toliko. Ipak se više isplati laserski i po meni su mnogo bolji Wink
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Studeni/Nov.2009 u 19:09

Laserski su za crno-bele dokumente kudikamo isplativiji.Toner za njih je od nekih 4 pa do 7-8 hiljada dinara, zavisno do proizvođača i modela.Punjenje je, bar ovde u Nišu, oko 3 hiljade za crni toner.

InkJet štampači su nekada bili isplativi jer su kertridži mogle da se pune mnogo puta.Sada to više nije slučaj jer su se proizvođači setili jada.Ugrađuju mikro čipove koji bukvalno unište glavu za štampanje i grejače mastila, posle nekih pet-šest punjenja.Mogu da se pune i dalje ali je kvalitet štampe i ponašanje kertridža sve lošije, dok najzad ne stanu.Novi komplet kertridža za najčešće korišćene štampače se kreće oko 3 i po hiljade pa naviše, što je često više od cene novog štampača sa inicijalnim kertridžima.

Zaključak:

Ako u tvom gradu ima gde da se kvalitetno napuni toner za laserski štampač, dileme gotovo da nema.

Ako to nije slučaj, kertridže za InkJet štampače možeš sama da puniš, dok traju.

Nemoj samo da kupiš neki od novijih serija Canon Pixma, jer su veoma problematični oko prepoznavanja kertridža posle punjenja.Moja preporuka je najjeftinijji HP (kutija za hleb).Njegovi kertridži 21 i 22 se lako pune i crni dosta duho traje.I nikako ne dozvoli da se potpuno isprazne, onda je posao znatno teži.

Na vrh
Senior translator
Senior translator
Neprikosnovena Mary

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj faithlessmary Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Studeni/Nov.2009 u 19:46
Vidim ja da mi se smeshi taj Samsungov laserski. Ima u gradu specijalizovana firma za ketridze i stampace vec godinama. Svoj stari ink jet sam punila vise puta, nekada kod njih, a nekada sama spricem. Posle su prestali da prodaju boju. Ovih dana sam nabavila boju i pribor za punjenje iz  Nemacke, ali moj ketridz je rekao: Aman covece!!! LOL Tako da sam ga bacila.
Na vrh
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Studeni/Nov.2009 u 20:57

koristim pljuckavac koi ti i sam punim ketridze ,spric i igla  300 kinti boja i vozi misko 

e sad ta voznja nije duga kolko kod lasera ,iskreno nisam upucen koja je cena  punjenja lasera ali ne bi trebalo da je ne znam kolko skupo sad kad ga svi rade, tako da bolje  izmes laser i platis jednom pa vozis nego malo po malo placas  farbu za pljuckavac ako vec koristis stampac

ja ga koristim par puta mesecno za stampanje strana tako da mi se laser nikako ne isplati

Na vrh
Senior translator
Senior translator
Neprikosnovena Mary

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj faithlessmary Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Studeni/Nov.2009 u 15:28
I najzad je osvanuo u mojoj sobici Big smile Nakon sat vremena mucenja sa kertridzom tj. njegovim postavljanjem, spreman je za rad.Evo kako izgleda:

Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Studeni/Nov.2009 u 21:12
Sad sam moj stari Epson c48 testirao kako izdrzuje udarac u beton, i nazalost puko je LOL
Pa jbt, pustim da printam nesto, on izvuce ceo list, ponovo ubacim list, pritisnem dugme da podesi list za printanje, idem print, opet izvuce ceo list, ali siguran sam da sam ga zaje*o resetiranjem kertridza i punenjem boje ranije, kao ono bolje cu da napunim jeftinije je, nego da kupujem nove kertridze... I sad mi treba nesto slicno njemu, ali bar da je malo bolji, ako neko zna, neka predlozi nesto...

P.S. Mary, aj da castis u kafanu, srecno sa novim printeromBig smile

Ažurirao icemaher - 16.Studeni/Nov.2009 u 21:13
Na vrh
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Studeni/Nov.2009 u 07:56
Originalno postovano od strane faithlessmary faithlessmary piše:

I najzad je osvanuo u mojoj sobici Big smile Nakon sat vremena mucenja sa kertridzom tj. njegovim postavljanjem, spreman je za rad.Evo kako izgleda:

Pozdrav Mary!
Nešto me zanima pa da te pitam,ja sam poludio više sa čišćenjem ovog svog printera("Canon Pixma iP 3300"),star 4 god,,zaštopala se glava(na plavoj boji i uz to mi poćeo nekakve crte bacat dok printam)!
Evo danas namjeravam kupit novi,vidim ima u "Comelu" tu kod nas baš takav kakav si ti kupila,neznam,netreba mi nikakav skupi,meni najviše služi printer za printanje omota(covera) za filmove ili ako imam slućajno šta za pisat!
Pa me sad zanima,taj tvoj je laserski,ok,zanima me jel ima za njega zamjenskih boja(koliko uopće koštaju boje za njega),dali je ok printer,nadam se da si ga do sada dosta puta upotriyebila,dali ok printa!?
Evo jedan od ova ću kupiti,a jedan od ta dva je i taj kakav si ti kupila:
ili
Sada me zanima samo dali se isplati uzimat taj ko tvoj,dali ima zamjenskih boja,koliko koštaju original boje i zamjenske(ako ima)za njega!
Eto toliko,pozdrav!!Wink

Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Studeni/Nov.2009 u 12:03

Da li je moguće da nisi primetio da su oba crno-beli (samo crni toner), ili ti to nije bitno?

Laserske štampače u boji nudi uglavnom HP i kod nas u Srbiji je najjeftiniji nekih 13 000Din (oko 140E).

Original toneri koštaju, zavisno od modela i proizvođača od 50E pa naviše.

Punjenje je nekih 30-35E.

Na vrh
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Studeni/Nov.2009 u 13:27
Originalno postovano od strane Movie Master Movie Master piše:

Da li je moguće da nisi primetio da su oba crno-beli (samo crni toner), ili ti to nije bitno?

Aaaa u k,ne,nisam primjetio,nisam gledao da piše samo za jedan toner crni-" Toner:  MLT-D1082S1" i bijeli-"Toner: MLT-D1052s",je bitno mi je,tražim printer u boji,a koji nije toliko skup,a da je dobar(da mi izdrži ko ovaj"canon"šta sam imao,barem 5 god i dobro,ja zadovoljan)!
Na vrh
Senior translator
Senior translator
Neprikosnovena Mary

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj faithlessmary Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Studeni/Nov.2009 u 13:56
Obzirom da si se razocarao sto nije u boji, onda nema potrebe da ti ojasnjavam kako radi Big smile Meni zaista treba samo za dokumenta, pripreme za casove, pismene vezbe, tako da mi je crna dovoljna i za sada je sve OK. 
Na vrh
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Studeni/Nov.2009 u 14:25
Originalno postovano od strane faithlessmary faithlessmary piše:

Obzirom da si se razocarao sto nije u boji, onda nema potrebe da ti ojasnjavam kako radi Big smile Meni zaista treba samo za dokumenta, pripreme za casove, pismene vezbe, tako da mi je crna dovoljna i za sada je sve OK. 
E pa neka i dalje onda bude sve OK...ma,hm...a malo sam u bedu da,ljep mi je printer,ali stvarno nisam skužio da nije u boji,nisam gledao dobro,Big smile,ma sve 5,budem potražio malo po netu u ovim našim trgovinama se da nać svašta,ima svakakvih printera,samo se nemogu odlućit koji kupit!
Ok,hvala svejedno i neka ti printer što duže radi i neka printa bez problema!Wink 
Na vrh
Senior translator
Senior translator
Neprikosnovena Mary

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj faithlessmary Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Studeni/Nov.2009 u 14:44
U nadi da ces naci svog ljubimca, puno hvala na lepim zeljama Hug p.s. kako sam formalna fuj LOL
Na vrh
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Studeni/Nov.2009 u 15:14
LOL,evo i tebi jedan "hug"Hug i nadam sa da ću uspjet nać nešto šta će mi printat covere!Big smile
Na vrh
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Prosinac/Dec.2009 u 20:51
I uspio sam nać nešto šta će mi printat covere(ja se nadam da hoće,da mi radi kolko i ovaj "Canon"šta sam imao(4god.),zadovoljan)...Big smile
Evo danas uzeo ovaj "Epson Stylus SX205",malo sam ga isprobavao danas i mogu reć da sam zadovoljan!
A evo i jednog omotaSmile:
Na vrh
Senior translator
Senior translator
Neprikosnovena Mary

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj faithlessmary Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Prosinac/Dec.2009 u 23:13
E pa cestitam. Mogli bi i da zalijemo nov stampac. Naravno, ne bukvalno LOL
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.