Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - AutoCad potrebna pomoc
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

AutoCad potrebna pomoc

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
blackpearl View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj blackpearl Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: AutoCad potrebna pomoc
    Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2009 u 21:14

Kako da mi se automatski u preseku linija formiraju tacke?

Kad seletujem crtez na preseku mi ne pokazuje tacku a potrebne su mi zbog odredjivanja koordinata i racunanja povrsina.

E sad mogu ja rucno da crtam tacku na svakom preseku al ima podosta Ouch

Na vrh
Milikic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Milikic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Studeni/Nov.2009 u 19:14
Prvo: Pogledaj da li ti se linije nalaze u istoj ravni (properties/elevation)
Načini za dobijanje tačaka:
- Osnap/settings/uključi intersection- na ovaj način ti se javlja tačka preseka
- Trimuj liniju pa presečenu tačku samo obeleži (ili nacrtaj novu tačku -baš tu. pa properties...)
Savet: ako crtež nije tvoj (već si ga preuzeo) pogledaj da li je autor izvršio prebacivanje u generalne koordinate (iz relativnih)!
Na vrh
LEMONZOO View Drop Down
Active member
Active member
Uvijek u pravu.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj LEMONZOO Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Prosinac/Dec.2009 u 19:29
Originalno postovano od strane Milikic Milikic piše:

- Osnap/settings/uključi intersection- na ovaj način ti se javlja tačka preseka
- Trimuj liniju pa presečenu tačku samo obeleži (ili nacrtaj novu tačku -baš tu. pa properties...)

osnap setings neće nacrtati točku, to je samo ciljnik i on pokazuje gdje se sijeku 2 linije, a to ne ostaje na crtežu.

ja mislim da ne postoji ta opcija, i moraš sve pješke raditi. 
inače ima dosta načina da se izračuna površina u AUTOCad-u. da odrediš "area" (sad nemogu napamet kako se to radi, nisam na svom compu) i ima ih i još, vjerovatno će ti neki od njih ubrzati proceduru.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.