Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Twilight Saga : New Moon (2009)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Twilight Saga : New Moon (2009)

The Twilight Saga: New Moon

The Twilight Saga: New Moon (2009)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Sumrak Saga: Mladi Mjesec

Godina:

2009

Žanr:

drama, ljubavni, fantazija, avantura

Trajanje:

130 min

Režija:

Chris Weitz

Scenarij:

Melissa Rosenberg
, Stephenie Meyer

Glavne uloge:

Peter Facinelli
  >  Dr. Carlisle Cullen
Billy Burke
  >  Charlie Swan
Christopher Heyerdahl
  >  Marcus
Christina Jastrzembska
  >  Gran
Anna Kendrick
  >  Jessica
Russell Roberts
  >  Mr. Berty
Michael Sheen
  >  Aro
Kristen Stewart
  >  Bella Swan
Michael Welch
  >  Mike
Taylor Lautner
  >  Jacob Black
Curtis Caravaggio
  >  Rogue Vampire
Robert Pattinson
  >  Edward Cullen
Cam Gigandet
  >  James
Christian Serratos
  >  Angela
Jackson Rathbone
  >  Jasper Hale
Justin Chon
  >  Eric
Ashley Greene
  >  Alice Cullen
Jamie Campbell Bower
  >  Caius

Odgovori Odgovori Stranica  123>
Korisnik
Poruka
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Twilight Saga : New Moon (2009)
    Objavljeno: 18.Studeni/Nov.2009 u 04:30

Žanr
Romantika, Triler, Fantazija
Godina
2009
Reditelj
Chris Weitz
Glavne uloge
Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner

U romanu Sumrak saga: Mladi mjesec, drugome poglavlju iznimno uspješne serije romana Stephenie Meyer, ljubav između smrtnice i vampira prelazi na novu razinu kada Bella Swan ( Kristen Stewart ) sudbinu stavlja na kušnju kako bi vidjela svoju vampirsku ljubav, Edwarda Cullena ( Robert Pattison ). Kada uroni u misterije nadnaravnoga svijeta u koji očajnički želi ući, ona otkriva nekoliko drevnih tajni koje je više nego ikada prije izlože velikoj opasnosti.

Ubrzo nakon Bellinog 18. rođendana, Edward je odlučuje ostaviti ne bi li je tako uspio zaštiti. Dok slomljena srca, tupa i sama mjesečari kroz zadnju godinu škole, Bella otkriva da Edwarda može zazvati kad god je u opasnosti. Njezina želja da pod svaku cijenu bude s njime potiče je da poduzima sve veće rizike, uključujući i brze vožnje motociklom.

Uz pomoć Jacoba Blacka ( Taylor Lautner ), prijatelja iz djetinjstva i pripadnika tajanstvenog plemena Quileute, Bella za svoje pustolovine prerađuje motocikl. Bellino ledeno srce postepeno otapa prijateljstvo s Jacobom koji i sam čuva nadnaravnu tajnu.

Kada sama odluta na livadu, Bella se nađe licem u lice s ubojitim napadačem. Tek je intervencija čopora nevjerojatno velikih vukova spašava od sablasne sudbine, a tada joj postaje jasno da se još uvijek nalazi u velikoj opasnosti. Utrkujući se s vremenom, Bella saznaje drevnu tajnu plemena Quileute i stvarni razlog zbog kojega ju je Edward ostavio. Također, suočava se s mogućnošću smrtonosnog susreta s voljenim, a taj je susret prilično drukčiji nego što ga je ona zamišljala.

S više strasti, akcije i napetosti koje su film SUMRAK učinile velikim hitom, SUMRAK SAGA: MLADI MJESEC je očaravajući nastavak fenomena na međunarodnim kino-blagajnama.

Originalno postovano od strane bojanadj bojanadj piše:

A sada malo o filmu (momci, slobodno preskočite LOL)

Prvo, moram reći, ja jesam Twilight fan, ali ma koliko puta gledala film (ili čitala knjige) meni oni ne idu na listu top 10 ili top 500000000 ili bilo kakvu drugu. Ne mogu da govorim o kvalitetu ovih filmova u smislu da su mi najbolji filmovi koje sam gledala (definitivno nisu). Meni su ova (sad za sad) dva filma u nekoj posebnoj katergoriji....npr filmova koji su me "pomerili", čiju "emociju" sam uspela da osetim (a pošto sam ženskoBig smile to je veoma bitnoBig smile), za čije likove sam se "vezala" i za vreme i posle kojih sam duboko disala.(naravno, ovo važi isključivo za mene i njihova ocena na nekim top listama ili imdb mi je apsolutno nevažna).(momci, možete da pljujete i povraćate do mile volje, meni je nebitnoBig smile)

Drugo, žao mi je onih koji ne zanju engleski da ga gledaju bez prevoda (mada je dobar Big smile lično sam ga proverila LOL), jer da bi se pravilno doživeo potrebno je pratiti njihovu mimiku, slušati ton, zastoje,uzdahivanja, zamuckivanja...

Moram da kažem da me film uopšte nije razočarao. Naprotiv!!! (Ok, jednu scenu su izmenili u odnosu na knjigu i to totalno nepotrebno, ali to im mogu oprostitiLOL jer je manje više, sporedna i izmena je nebitna- mada,ponavljam, nepotrebna).
Bila sam skeptik posle knjige, jer ova, druga, knjiga obiluje patnjom i psihičkim dešavanjima i promenama, ali izgleda da nije trebalo da brinem. Iako sam knjigu prestala da čitam (mislim, posle xy puta Big smile) pre jedno 4 meseca, film mi je sve "vratio".
Gledala sam ga, jednako kao i prvi deo, pretrpana emocijama, čemu je naravno doprinela
i muzika(koja je super uklopljena, kao i u prvom delu) i gluma (nisam neki kritičar u ovom fahu, ali meni je twilight ekipa skroz odlična).
Za razliku od prvog dela, gde je središte ljubav između Bele i Edvarda, u drugom delu nam Džejkobov lik raste(ne mislim samo fizički, mada je i tako porastao). Po meni su fenomenalno predstavili i Belinu patnju i Džejkobovu i Belinu priču, odlično uveli i predstavili vukodlake i Volturijeve i dali nam uvertiru za 3 knjigu (koja je meni najdraža), odnosno film.

Sve u svemu, imam osećaj, da ću, kao i prvi deo, i ovaj da vrtim dok se ne izliže disk LOLLOLLOL

Ažurirao darije - 25.Studeni/Nov.2009 u 12:20

Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Studeni/Nov.2009 u 09:54
E, ovo je film koji ja čekam Embarrassed  Mada predosećam da ću se žestoko razočarati. LOL

Film Twilight je bio uspešan, jer je bio u potpunosti okrenut emocijama. Gotovo ceo film je skup krupnih kadrova, pogledi, uzdasi, glasovi...sve ono što u nama izaziva emocije. Naravno, samo obična srednjoškolska ljubavna priča, ali začinjena fantazijom (vampiri, moć i sl). Ono što momci uglavnom ne kontaju zašto se ženama taj film dopao (naravno onim kojima se dopalo, ne vole ga ni sve ženeBig smile) je taj što je Stefani uspela da u knjizi napravi lik "idelnog muškarca". Ok, lep je, bogat, gledajući sa strane deluje "nezainteresovan", "divlji", poseduje neke "moći" i sl....no bitnije od toga, uz sve navedeno on je emotivan, svaka njegova rečenica koju je izgovorio je idealna (žene o tome sanjaju) (a idealne su jer je žena pisala knjiguLOL), iako je nesalomljiv on je i ranjiv i, verovatno najbitnije, on prelazi preko svega što on jeste, bori se sa svojom prirodom da bi voleo i bio voljen. - ispunjenje sna većine žena EmbarrassedLOL

Drugi deo ima novog režisera, kadrovi su prošireni, tačnije skoro sve će biti krupni. Skroz drugačiji pristup i baš se pitam kakav će biti. Pošto od cele sage, drugi deo ima "najmanje" radnje, tj u knjizi je više opisivano psihičko i emotivno stanje likova, protkano nekim događajima i doživljajima, jedva čekam da vidim kako su je ekranizovali (osećam da ću se razočarati ako se to u filmu nebude osetilo). Ovde dolazi do "rasta" lika njenog drugara Džejkoba, njihovo zbližavanje, uvod u ljubavni tropugao o čemu govori 3 kniga 8e tu ekranizaciju jedva čekam LOLLOLLOL jer je 3 knjiga loodilo)

Meni je film bio dobar - romantični filmBig smile, ali knjige kad sam počela čitati tek onda sam shvatila koliko je Stefani odličnu bajku osmislila i fantastično je napisala. U filmu se ni ne vidi da je on(glavni vampir) pun humora, da su oni (Kalenovi) fenomenalna porodica...ja ne mogu opisati koliko sam uživala čitajući sve četiri knjige, jer je sve tako živopisno. Dok sam čitala prosto nisam znala o kome više želim da čitam, o glavnom paru, o Džejku, o Kalenovima (Emet, najstariji brat mi je omiljeni lik)....Često mi se dešavalo da pola knjige čitam sa osmehom na licu ili čak da se u sred čitanja odvalim smejati kao luda....
Već u prvom delu sam bila razočarana kako nisu uspeli da na ekran prenesu biskost Kalenovih(a ona je bogatstvo sve 4 knjige), Belinu spetljanost (ona je u knjizi toliko smotana da Edvard u jednom momentu misli u fazonu "pa ona nije u stanju da hoda ravnom površinom da ne zapne i padne" ), Emetov humor, Alisinu strast ka modi....

Ok, neću više. Embarrassed KAd god počnem o ovim knjigama zaboravim se LOLLOLLOL Dugo pre nisam čitala knjige koje su i bile toliko zanimljive, u kojima je svaki momenat zanimljiv, svaki lik fenomenalan EmbarrassedEmbarrassedEmbarrassed  Nadam se da će u nastavcima uspeti da prenesu bar deo sveukupne atmosfere, a ne da sve vrte samo oko Bele i Edvarda.
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
HeadBurn3r. View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj HeadBurn3r. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2009 u 23:29
Je l' sutra izlazi cam snimak i engleski prevod, da li neko zna?
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2009 u 23:58
Nemam pojma. Ja sam htela da se prijavim da prevodim prva, ali mi se ne gleda loš snimak...čekam neku dobru verziju
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
nikzilic View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nikzilic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2009 u 02:04
Bojo u potpunosti se slažem sa tobom, knjige su fenomenalne.
Jednostavno ne možeš prestati čitati, svak čast napisana je super. Koliko ideja, mašte a sve pretočeno u odlično osmišljenu knjigu, čak i krvave scene u knjizi nisu tako strašne. ( a opisivane su super i u detalje ). Jako dobro opisana razmišljanja likova i njihovi prijašnji životi, ma sve u svemu fenomenalno.

Na žalost film sigurno neče biti jednako dobar kao knjiga, ali to je ionako uvijek tako.

Ali svejedno idem ga gledati

Na vrh
Buki View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Weed Expert

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Buki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2009 u 08:38
Prvi dio ovog filma (Twilight) meni osobno je bio sranje. pegla

Ovaj nastavak mi izgleda bolje, teško da može biti loš poput prvog dijela, znači očekujem više. Tongue
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2009 u 09:04
MM je bio ljubazniji od tebe LOL  komentar je bio "da, da, odgledao sam. Ženski filmć" LOLLOLLOL

Na vrh
MarkoZmaj View Drop Down
Uploader
Uploader
Kafana Staff

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj MarkoZmaj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2009 u 09:19
Film sa vampirima ne moze da bude los Wink
"Postoji izvesna sumnja da sam te umislio takvu,da zapravo nikad nisi bila ni nalik ženi po kojoj sam izvajao svoje ludosti."
Na vrh
outside View Drop Down
Translator
Translator

Joe Purdy - music legend

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj outside Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2009 u 10:03
meni je prvi film bio slab,stvarno mi nije jasno kako je stekao toliku popularnost..bio mi je dosadan,spor,nikakve praktički akcije nije bilo,tek malo pred kraj...jedino što me oduševilo je ona pjesma pri kraju filma od roberta pattisona zove se let me sign,predobra pjesma a nevjerovatno je pasala u tom trenutku filma...ovaj drugi izgleda da će biti više akcije,ali ne znam da li ću ga pogledati..
Na vrh
Buki View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Weed Expert

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Buki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2009 u 10:34
Originalno postovano od strane outside outside piše:

meni je prvi film bio slab,stvarno mi nije jasno kako je stekao toliku popularnost..bio mi je dosadan,spor,nikakve praktički akcije nije bilo,tek malo pred kraj...jedino što me oduševilo je ona pjesma pri kraju filma od roberta pattisona zove se let me sign,predobra pjesma a nevjerovatno je pasala u tom trenutku filma...ovaj drugi izgleda da će biti više akcije,ali ne znam da li ću ga pogledati..

Upravo to, u potpunosti se slažem, samo što ću ipak pogledati drugi dio, jer kao što rekoh, ne može biti toliko loš kao prvi dio.
Na vrh
Coolrunner View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Coolrunner Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2009 u 13:51
Meni je film neka solidna trojcica (mislim na prvi deo). Nije ni do kolena seriji True Blood, a upravo je iz nje posudjen izvestan broj elemenata koji se jasno prepoznaju.
Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sentinel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2009 u 16:15
fuj fuj fuj...
zaobilazim u sirokom luku...
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
Na vrh
nikzilic View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nikzilic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2009 u 08:04
Pa vidim da dečki svi imaju isto mišljenje, ovo je ženski film a on treba da bude točno takav.
Ne treba gledati samo kad će netko nekom odgristi glavu ili pola vrata. Meni je film super kao i knjige samo zato što je definitivno drugačiji od drugih filmova o vampirima.
Trebate pročitati knjige u kojim ima puno više akcije, borbi uništavanja vampira, možda one zadovolje vaš ukus. Kombinacija knjige i filma definitivno je super.

Uglavnom mene je prvi dio oduševio, a drugi vidjet čemo ....

Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj HeadBurn3r. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2009 u 17:01
Moze li neko da mi nadje engleski titl...? Smile
Na vrh
PsOaligator View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj PsOaligator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2009 u 17:06
Originalno postovano od strane HeadBurn3r. HeadBurn3r. piše:

Moze li neko da mi nadje engleski titl...? Smile

Poslao PM...Wink

Ažurirao PsOaligator - 22.Studeni/Nov.2009 u 17:07
Mene su poslali iz štaba...ja ću vam pomoći...
Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj HeadBurn3r. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2009 u 17:35
Hvala kolega ali posto jos nisam skinuo film, ne vrujem da je ovo prevod od toga jer ima samo 500 linija....Unhappy
Na vrh
PsOaligator View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj PsOaligator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2009 u 17:40
Jao kolega, ja sam tek sad vidio komentare na ovaj titl, fake totalni... 

Some stupid seeded this subtitle in all search engines... IT'S NOT THE NEW MOON SUBTITLE!

ništa tražićemo drugi...LOL
Mene su poslali iz štaba...ja ću vam pomoći...
Na vrh
Coolrunner View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Coolrunner Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2009 u 17:45
Originalno postovano od strane nikzilic nikzilic piše:

Meni je film super kao i knjige samo zato što je definitivno drugačiji od drugih filmova o vampirima.

Bas zato ja i rekoh da je True Blood jos bolji LOL
Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj HeadBurn3r. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2009 u 18:00
Originalno postovano od strane PsOaligator PsOaligator piše:

Jao kolega, ja sam tek sad vidio komentare na ovaj titl, fake totalni... 

Some stupid seeded this subtitle in all search engines... IT'S NOT THE NEW MOON SUBTITLE!

ništa tražićemo drugi...LOL

Dobro je srećom nisam krenuo da prevodim sa tim titlom...LOL

Ako naiđeš pošalji mi na PM i ja se trudim da nađem ali nisam baš najbolji u tome...
Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sentinel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2009 u 23:14
amateri...
samo na slusanje idu novi filmovi.
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,230 sekundi.