Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Više epizoda serije na 1 dvd...
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Više epizoda serije na 1 dvd...

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
kike07 View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kike07 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Više epizoda serije na 1 dvd...
    Objavljeno: 07.Studeni/Nov.2009 u 18:30

Molim vas savjet... na koji način spržiti više epizoda serije na dvd,a imati i prijevod!?
Naime,serije su u avi formatu,dvd player potvrdjeno čita divix i nema problema sa titlovima,kada
je samo jedna epizoda,ili film. Problem nastaje kada je više epizoda i prijevoda na jednom dvd-u.
Provao sam i stavljati svaku epizodu s njenim prijevodom u posebne foldere,ništa...
Inace,przim s Nerom,prijevodi su srt,nazivi apsolutno isti... Pomoć!

Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Studeni/Nov.2009 u 18:42
Pogledaj ovde:

Ja sam odavno uspeo da ubacim 12 epizoda Prison Break-a uz titlovima sa ConvertXToDVD i sve je bilo odlicno...

Ažurirao icemaher - 07.Studeni/Nov.2009 u 18:42
Na vrh
zkarlov View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zkarlov Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Studeni/Nov.2009 u 18:43
Originalno postovano od strane kike07 kike07 piše:

Molim vas savjet... na koji način spržiti više epizoda serije na dvd,a imati i prijevod!?
Naime,serije su u avi formatu,dvd player potvrdjeno čita divix i nema problema sa titlovima,kada
je samo jedna epizoda,ili film. Problem nastaje kada je više epizoda i prijevoda na jednom dvd-u.
Provao sam i stavljati svaku epizodu s njenim prijevodom u posebne foldere,ništa...

Pokušaj izbrisati naziv serije, a ostavi samo redni broj i naziv epizode.
Mislim da će ti to pomoći, jer player buni isti naziv, vjerojatno serije.
Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Studeni/Nov.2009 u 18:45

Koji je tacan model tvog dvd playera?

Naime neki playeri dozvoljavaju npr 6 avi fajlova + 6 titlova u 1 folderu,

ako ih je vise, startuje film bez titla.

Je si li pokusao sprziti seriju bez ijednog foldera?

Ažurirao Kneginja - 07.Studeni/Nov.2009 u 18:46
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Na vrh
kike07 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kike07 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Studeni/Nov.2009 u 19:24
Originalno postovano od strane icemaher icemaher piše:

Pogledaj ovde:

Ja sam odavno uspeo da ubacim 12 epizoda Prison Break-a uz titlovima sa ConvertXToDVD i sve je bilo odlicno...

Inače koristim ConvertXToDVD 3, meni osobno odličan program,ali cijela sezona u divix-u je oko
4-5 GB,taman za 1 cd,a u dvd formatu...

Na vrh
kike07 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kike07 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Studeni/Nov.2009 u 19:28

Zkarlov,provat ću i to,thanks!
Mada sam foldere označio samo brojevima,ko zna...

Na vrh
kike07 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kike07 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Studeni/Nov.2009 u 19:34
Kneginja,provao sam bez ijednog foldera,dakle 10-tak epizoda plus njihovi prijevodi,naravno
pazeći na nazive i ekstenzije,ništa.
Jedna epizoda i njen prijevod,super...dvije epizode i prijevodi,ništa,dva foldera,u svakom jedna
epizoda plus prijevod,ništa...
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Studeni/Nov.2009 u 20:40
Bas cudni problem.
Mora da je to nesto do pleeru, nema drugo.
Treba u jedan folder:

00.Poster.jpg
film.avi
prevod.srt

i to je sve, za svaka epizoda posebni folder (naziv foldera nije bitan).
Video fajlovi da su manji od 0.99 GB
U Nero snimis kao "Data DVD".

Ako vako nece, ostaje ti da probas cd na drugi pleer dali radi kako treba i ako je problem do pleeru da ne podrzava vise od jedan divx video = konvertiraj u dvd
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Studeni/Nov.2009 u 21:10

Pogledaj ovde:

Inače koristim ConvertXToDVD 3, meni osobno odličan program,ali cijela sezona u divix-u je oko

Pa dobro, ako su primer 24 epizode, onda ti fino lepo stavis 12 epizode za jedan dvd, 12 epizode za drugi dvd i tako ces dobiti celu sezonu na 2 dvd-a. Bas to sam uradio za prison break i izaslo je sasvim ok, samo sto ce ti trebati malo duze vreme da kompresuje 12 avi fajla u jedan dvd, ali vrediWink
Na vrh
dcizmas View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dcizmas Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Studeni/Nov.2009 u 23:11
Mozda je problem u tome što Player čita samo prvih 8 karaktera naziva fajlova
i verovatno su tih prvih 8 karaktera isti kod svih epizoda (u tvom slučaju) i možda je u tome problem.
Probaj da na početku staviš redne brojeve a zatim ime

Na pr...
---------
01-ime.avi
01-ime.srt
02-ime.avi
02-ime.srt

itd...

Ažurirao dcizmas - 07.Studeni/Nov.2009 u 23:15
Pozdrav svima...
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Studeni/Nov.2009 u 23:12

Kad već režeš (pržiš) na disk, to je znači trajno rešenje, zašto ne bi pokušao sa lepljenjem titla na svaku epizodu?Onda više nećeš zavisiti od mogućnosti plejera da pušta titlove.Jeste malo duži posao, ali ti rešava problem isto kao i pravljenje DVD-a sa ConvertX.

Ako te to zanima, pogledaj ovde:

http://www.divx-titlovi.com/forum/uputstvo-za-lepljenje-prevoda-divx_t11455_n5.html

Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Studeni/Nov.2009 u 23:23
kike07, dali kad snimis na cd vise od jedan video fajl, ucitava drugi, treci, itd. video fajl bez prevod ili totalno ne ucitava disk?

Ja imam jedan daewoo dvd pleer koji ko da je programiran da nikad od prve ne ucita DivX diskove, pokaze "no disk", ali do sad uvek od drugi pokusaj (izbacim i ponovo unesem disk) ucita i sve reproducira u najboljem redu.

Ažurirao prijatel-MKD - 07.Studeni/Nov.2009 u 23:28
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
kike07 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kike07 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Studeni/Nov.2009 u 16:30
Originalno postovano od strane prijatel-MKD prijatel-MKD piše:

kike07, dali kad snimis na cd vise od jedan video fajl, ucitava drugi, treci, itd. video fajl bez prevod ili totalno ne ucitava disk?

Ja imam jedan daewoo dvd pleer koji ko da je programiran da nikad od prve ne ucita DivX diskove, pokaze "no disk", ali do sad uvek od drugi pokusaj (izbacim i ponovo unesem disk) ucita i sve reproducira u najboljem redu.

Tvoj prijedlog s folderima i njihovom veličinom,na žalost,nije pomogao.
Inače,player je Pioneer i nikakvih problema s njim nisam imao,osim ovog...i da,učitava
sve video fajlove,ali negdje "izgubi" titlove...
Na vrh
kike07 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kike07 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Studeni/Nov.2009 u 16:32
Originalno postovano od strane Movie Master Movie Master piše:

Kad već režeš (pržiš) na disk, to je znači trajno rešenje, zašto ne bi pokušao sa lepljenjem titla na svaku epizodu?Onda više nećeš zavisiti od mogućnosti plejera da pušta titlove.Jeste malo duži posao, ali ti rešava problem isto kao i pravljenje DVD-a sa ConvertX.

Ako te to zanima, pogledaj ovde:

http://www.divx-titlovi.com/forum/uputstvo-za-lepljenje-prevoda-divx_t11455_n5.html

Da,vjerovatno će tako i morat bit,mada sam to htio izbjeć!
Na vrh
kike07 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kike07 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Studeni/Nov.2009 u 16:42

Pogledaj ovde:

Pa dobro, ako su primer 24 epizode, onda ti fino lepo stavis 12 epizode za jedan dvd, 12 epizode za drugi dvd i tako ces dobiti celu sezonu na 2 dvd-a. Bas to sam uradio za prison break i izaslo je sasvim ok, samo sto ce ti trebati malo duze vreme da kompresuje 12 avi fajla u jedan dvd, ali vrediWink

12 epizoda na jedan dvd!? Mislim da neće ić,s najmanjom rezolucijom u ConvertXToDVD
dobijem izlaz,jedne epizode,od 1.3 GB...
Možda dual layer dvd, DVD Shrink...
Na vrh
kike07 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kike07 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Studeni/Nov.2009 u 16:44
Dcizmas,hvala na pomoći,ali ni situacija s 8 znakova nije riješenje...
Na vrh
Buki View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Weed Expert

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Buki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Studeni/Nov.2009 u 16:46
kike07, imaš opciju editiranja poruke.
Ne piši post za postom. Wink
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Studeni/Nov.2009 u 16:48
Najveci problem pri konveritanje u dvd ili za lepenje prevoda ponovo u divx/xvid je sto se gubi deo kvaliteta slike.

Ako ucitava i prevod kad je jedan video, neka sitnica je problem.
Verovatno i preko taster "subtitles" na daljinski ih ne pronalazi, potrazu u uputstvo za dvd pleer za koje subtitle formate ima podrzku i probaj promeniti format na prevodu (najcesce SubRip.SRT i MicroDVD.SUB).
Stvarno je cudan problem da kad je jedan video radi a za vise da nece.
Na vrh
kike07 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kike07 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Studeni/Nov.2009 u 19:41
Originalno postovano od strane Buki Buki piše:

kike07, imaš opciju editiranja poruke.
Ne piši post za postom. Wink

Aha...lijepo je znati,ali volim svakom pojedinačno odgovorit i zahvalit,pa tako i tebi Wink
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,352 sekundi.