Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Uputstva
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Xilisoft (tutorial za DVD Rip)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Xilisoft (tutorial za DVD Rip)

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
LEMONZOO View Drop Down
Active member
Active member
Uvijek u pravu.

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj LEMONZOO Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Xilisoft (tutorial za DVD Rip)
    Objavljeno: 13.Listopad/Oct.2009 u 14:03
Upute za ripovanje dvd-ova pomoću programa xilisoft

ovo je uputa za verziju DVD Ripper Platinum 4

KORAK 01. Ubacimo DVD U DVD čitač, ili ga sa opcijom Browse nađemo na njegovoj lokaciju na computeru

KORAK 02. Sada možemo podešavati kako želimo

*Audio; tu biramo koji ćemo audio uzeti, ako imamo više opcija. Nekad se zna desiti da imamo naprimjer original Engleski Audio, i sinkronizirano na ruski, mađarski, njemački,...

**Subtitle; Ovo je opcija, ako želimo imati zalijepljeni titl za izlaznu video datoteku. Ako to želimo odaberemo titl koji hoćemo, ako ne, ostavimo prazno.

***Title; Tu možemo napisati kako da nam se zove izlazna video datoteka (tj. ime dvd-a koji ripujemo u Divx).

KORAK 03. Podešavanje Video i Audio kvalitete. Kada se to radi mora se provjeriti kakva je kvaliteta originalnog DVD video (Dimenzije slike, audio bitrate, video bitrate, frame/sekunda,...)

To se može na razne načine. Ja koristom GOM Player (Playing file info), a također i Total Video Converter (u njemu na početnoj strani imaju ulazni podaci videa)

Kada smanjujemo kvalitetu ne smijemo staviti veću nego na original filmu, jer to nema smisla.
Dimenzije veličine slike se smanje tako da se i širina i visina moraju smanjiti za jednaki postotak. Moj primjer ima dimenzije 720x576 a ja ću ga umanjiti za 1,25 puta , tj. na 640x512 i nikad ne uzimamo neparan broj za dimenziju.

Ostale dimenzije postavljam kako na slici.
Video Bitrate prema mojem iskustvu uzima se oko 900-1200

KORAK 04. Tada započinjemo ripovanje.

*U koloni "status" pisaće nam postotak dokle je došlo ripanje
**"Destination" znači mjesto gdje će nam se spremiti Divx, kada se sripuje
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Listopad/Oct.2009 u 16:08
Thumbs Up Clap
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,164 sekundi.