| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Poezija |
Odgovori
|
Stranica 123 14> |
| Korisnik | |
RitchieOne
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 19.Listopad/Oct.2005 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 510 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Tema: PoezijaObjavljeno: 11.Rujan/Sep.2009 u 21:20 |
|
Dakle ovako...ovde recimo ja (tm) mogu da patim ili se radujem nesto zivotu and stuff
(mada, to valjda mogu i moraju svi), dok poneki clanovi/clanice mogu jedni drugima da postuju poeziju ne bi li lakse (ili makar emotivnije, sta znam) dosli do srca (ili ko sta vec ima) jedni drugima... I tako... Necu da vrsim pompezna otvaranja...posle uvek svi imaju velika ocekivanja od mene a ja sam tek balvan... Kroj Ukrašću tvoju senku, obući je na sebe i pokazivati svima. Bićeš moj način odevanja svega nežnog i tajnog. Pa i onda, kad dotraješ, iskrzanu, izbledelu, neću te sa sebe skidati. Na meni ćeš se raspasti. Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše. I da se više ne stidim pred biljem i pred pticama. Na poderanim mestima zajedno ćemo plakati. Zašivaću te vetrom. Posle ću, znam, pobrkati moju kožu s tvojom. Ne znam da li me shvataš: to nije prožimanje. To je umivanje tobom. Ljubav je čišćenje nekim. Ljubav je nečiji miris, sav izatkan po nama. Tetoviranje maštom. Evo, silazi sumrak, i svet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipeo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće. Miroslav Antic |
|
|
Bice svega, samo nece biti nas.
|
|
![]() |
|
cudak_31177
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!! Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2008 Lokacija: Ivanjica Status: Offline Points: 11760 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Rujan/Sep.2009 u 21:30 |
|
Ovu sam ja prevodio sa engleskog u okviru filma "Telefon", i bio apsolutno oduševljen njom.
Robert Frost - Stopping by Woods on a Snowy Evening Čije su šume ove, mislim da znam. Iako kuća mu je dole u selu... Da stajem neće zateći me kako gledam, dok snegom pune se šume... Moj konjić možda misli da lud sam Što u sred ničega zastao tu sam... Izmeđ’ šuma i smrznute vodine, Na najhladniju večer godine... Zazvoni praporcima sedla svoga, „Nije li ovo greška, zaboga? Jer ovde čujem samo zvuk Pahulje pale...i vetra huk.“ Šume su divne, duboke i mračne, Ali ja obećanja moram da ispunim... I milje da pređem pre nego zaspim. I milje da pređem...pre nego zaspim... |
|
|
|
|
![]() |
|
cudak_31177
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!! Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2008 Lokacija: Ivanjica Status: Offline Points: 11760 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Rujan/Sep.2009 u 21:32 |
|
RitchieOne, bravo za temu.
![]()
|
|
|
|
|
![]() |
|
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Onryō Pridružen: 03.Rujan/Sep.2008 Lokacija: Serbia Status: Offline Points: 500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Rujan/Sep.2009 u 21:57 |
Sad si me potsetio na nepolozeni ispit kod mrske mi profesorke. Damn you! Kako god, ono sto pronalazim u poeziji (izmedju ostalog) uglavnom dozivljavam previse intimno da bih mogao opusteno da "iznosim u javnost", buduci da nisam preterano otvoren. ![]() Ali evo nesto nasumicno...morao sam: -------------------------------------- ZAK PREVER - VERGL Ja sviram klavir pricao je jedan ja sviram violinu pricao je drugi ja harfu ja bencho ja violonchelo ja gajde... ja frulu a ja drombulju. I jedni i drugi su pricali pricali pricali sta sviraju. Muzika se nije cula svi su pricali pricali pricali niko svirao nije ali u jednom uglu neki covek je cutao: "A u koji instrument svirate vi Gospodine sto sedite i cutite stalno?" upita ga drustvo muzikalno. "Ja na verglu sviram na kami koncentriram" rece im onaj covek za kog su mislili da ce cutati dovek te s kamom u ruci na muzikante krenu i pobi ih u trenu onda na svom verglu poce da svira a njegova muzika bila je tako istinita tako ziva i tako ljupka da je izmilela ispod klavira gde je od dosade legla zaspala domacinova cerka mala i rekla: "Ja sam se igrala sa obrucem igrala zmurke igrala skolice punila kofice igrala jurke kljuc katanac ko me pipne magarac igrala se tate i mame igrala se s lutkama sa suncobranom igrala se s malim batom sa malom sekom igrala zandara i lopova al' ta igra je gotova gotova hocu da se igram ubice i na verglu da sviram." I covek je uzeo devojcicu za ruku pa su otisli u gradove u kuce i vrtove i poubijali sto su mogli vise ljudi a onda su se vencali i mnogo dece imali. Ali najstarije je naucilo klavir drugo violinu trece harfu cetvrto frulu peto drombulju a onda su poceli da pricaju pricaju pricaju pricaju muzika je zamukla a reci se cule pa se opet moralo poceti od nule! ------------------------------------ Tata ![]() |
|
|
...rot and assimilate...
|
|
![]() |
|
RitchieOne
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 19.Listopad/Oct.2005 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 510 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Rujan/Sep.2009 u 22:02 |
Hvala ![]() Pesma je u originalu, na makedonskom, previse ga volim da bih kacio prevod, najmelodicniji jezik ex YU naroda, meni tj. T"GA ZA JUG Orelski krilja kak da si metnah I nasi st'pni da si preletneh Na nasi mesta ja da si idam Da vidam Stambol, Kukus da vidam Da vidam dali sn'ce i tamo Mracno ugrevjat, kako i vamo. Ako kak ovde sn'ce me sretit Ako pak mracno sn'ceto svetit Na p't dalecni jas ce se stegnam I vdrugi str'ni ce si prebegnam K'de sn'ceto svetlo ugrevjat K'de neboto zvezdi posevjat. Ovde e mracno i mrak me obviva I temna m'gla zemja pokriva Mrazoj i snegoj i pepelnici Silni vetrisca i vijulici Okolu m'gli i mrazoj zemni A bg'rdi studoj i misli temni. Ne, ja nemozam ovde da sedam Ne, ja nemozam mrazoj da gledam Dajtemi krilja ja da si metnam I vnasi str'ni da si preletnam Na nasi mesta ja da si idam Da vidam Ohrid, Struga da vidam. Tamu zorata greit dusata I sn'ce svetlo zajdvit v gorata Tamu darbite prirodna sila So s'ta raskos gi rasturila Bistro ezero gledas beleit Ili od veter sino temneit Pole poglednes ili planina Sedge bozeba je hubavina. Tamu po sn'ce v kaval da sviram C'nce da zajdvit ja da umiram. Konstantin Miladinov |
|
|
Bice svega, samo nece biti nas.
|
|
![]() |
|
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole Pridružen: 03.Sijecanj/Jan.2005 Status: Offline Points: 12364 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Rujan/Sep.2009 u 22:32 |
|
Naizgled lijepa
Kazes sanjala sam te sinoc
Pitas me znam li tvoj broj Kazes zeljela sam te pred zoru Osjecam ljubav je to Stidljiva zeno na licu sjeta ostavlja trag Stidljiva zeno izdaje te iz ociju sjaj Govoris ni mnogo ni malo Sve onako slucajno Igra svjetla u tvojoj kosi Naizgled lijepa si Stidljiva zeno na licu sjeta ostavlja trag Stidljiva zeno izdaje te iz ociju sjaj Johnny Štulić p.s. bolje ovo nego da vas trujem Bukowskim ![]() Ažurirao bubba ho-tep - 11.Rujan/Sep.2009 u 22:32 |
|
![]() |
|
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 16.Srpanj/Jul.2008 Lokacija: MKD Status: Offline Points: 4668 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Rujan/Sep.2009 u 23:05 |
|
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist. |
|
![]() |
|
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Rujan/Sep.2009 u 23:38 |
|
Od mene za početak.... Milan Rakić
ISKRENA PESMA O, sklopi usne, ne govori, ćuti, Ostavi misli nek se bujno roje, I reč nek tvoja ničim ne pomuti Bezmerno silne osećaje moje. Ćuti, i pusti da sad žile moje Zabrekću novim, zanosnim životom, Da zaboravim da smo tu nas dvoje Pred veličanstvom prirode; a potom, Kad prođe sve i malaksalo telo Ponovo padne u običnu čamu, I život nov i nadahnuće celo Nečujno, tiho potone u tamu, Ja ću ti, draga, opet reći tada Otužnu pesmu o ljubavi, kako Čeznem i stradam i ljubim te, mada U tom trenutku ne osećam tako. I ti ćeš, bedna ženo, kao vazda Slušati rado ove reči lažne, I zahvalićeš Bogu što te sazda, I oči će ti biti suzom vlažne. I gledajući vrh zaspalih njiva Kako se spušta nema polutama, Ti nećeš znati šta u meni biva, Da ja u tebi volim sebe sama, I moju ljubav naspram tebe, kad me Obuzme celog silom koju ima, I svaki živac rastrese i nadme, I osećaji navale ko plima. Za taj trenutak života i milja, Kad zatreperi cela moja snaga, Neka te srce moje blagosilja. Al' ne volim te, ne volim te, draga! I zato ću ti uvek nešto reći: ćuti, Ostavi dušu nek spokojno sniva, Dok kraj nas lisće na drvetu žzuti I tama pada vrh zaspalih njiva. Ažurirao bojanadj - 11.Rujan/Sep.2009 u 23:39 |
|
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Rujan/Sep.2009 u 23:48 |
|
Konstantin Simonov
Čekaj me Čekaj me, i ja ću doći, samo me čekaj dugo. Čekaj me i kada žute kiše noći ispune tugom. Čekaj me i kada vrućine zapeku, i kada mećava briše, čekaj i kada druge nitko ne bude čekao više. Čekaj i kada čekanje dojadi svakome koji čeka. Čekaj me, i ja ću sigurno doći. Ne slušaj kad ti kažu kako je vrijeme da se zaboraviš i da te nade lažu. Nek povjeruju i sin i mati da više ne postojim, neka se tako umore čekati i svi drugovi moji, i gorko vino za moju dušu nek šiju kod ognjišta. Čekaj i nemoj sjesti s njima, i nemoj piti ništa. Čekaj me, i ja ću sigurno doći, sve smrti me ubit neće. Nek rekne tko me čekao nije: Taj je imao sreće! Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim. Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu- naprosto, ti si čekati znala kao nitko na svijetu |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Rujan/Sep.2009 u 00:18 |
|
Momci ubiću vas šta ste mi uradili sa ovom temom...
Evo, pesma uz koju sam se prvi put zaljubila (nisam je ja recitovala, meni je recitovana )NE VJERUJ Ne veruj u moje stihove i rime Kad ti kažu, draga, da te silno volim, U trenutku svakom da se za te molim I da ti u stabla urezujem ime, – Ne vjeruj! No kasno, kad se mjesec javi I prelije srmom vrh modrijeh krša, Tamo gdje u grmu proljeće leprša I gdje slatko spava naš jorgovan plavi, Dođi, čekaću te! U časima tijem, Kad na grudi moje priljubiš se čvršće, Osjetiš li, draga, da mi t’jelo dršće, I da silno gorim ognjevima svijem, Tada vjeruj meni, i ne pitaj više! Jer istinska ljubav za riječi ne zna; Ona samo plamti, silna, neoprezna, Niti mari, draga, da stihove piše! Aleksa Šantić |
|
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
|
![]() |
|
STEPPENWOLF
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
vic majstor Pridružen: 19.Rujan/Sep.2008 Lokacija: Crailsheim Status: Offline Points: 2952 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Rujan/Sep.2009 u 00:30 |
PIJANSTVO
Ne marim da pijem, al` sam pijan cesto U graji, bez druga, sam, kraj pune case, Zaboravim zemlju, zaboravim mesto Na kome se jadi i poroci zbrase.
Ne marim da pijem.Al` kad pridje tako Svet mojih radosti, umoran, i moli Za mir, za spasenje, za smrt ili pak`o Ja se svemu smejem pa me sve i boli.
I pritisne ocaj, sam, bez moje volje, Ceo jedan zivot, i njime se krece, Uzvik ga prolama..”Nece biti bolje, Nikad, nikad bolje, nikad biti nece”.
I ja zalim sebe.Meni nije dano Da ja imam zemlju bez ubogih ljudi, Oci plave,tople kao leto rano, Zivot u svetlosti bez mraka i studi.
I zeleci da se zaklonim od srama Pijem, i zazelim da sam pijan dovek, Tad ne vidim porok, drustvo gde je cama, Tad ne vidim ni stid sto sam i ja covek. V.P.DIS |
|
|
Nisi beskoristan...uvijek možeš poslužiti kao loš primjer...
Nekim ljudima je uzaludno pružati ruke.Oni ni sa svojima ne znaju sta će.... |
|
![]() |
|
STEPPENWOLF
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
vic majstor Pridružen: 19.Rujan/Sep.2008 Lokacija: Crailsheim Status: Offline Points: 2952 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Rujan/Sep.2009 u 00:34 |
|
putnik..prolaznik... oj putniče,namjerniče ti što u potrazi stiže na kraj svijeta pogledaj okolo sebe možda je ljubav kraj tvojih nogu bila.. možda je i ona o tebi kao i ti o njoj snila...
steppenwolf
|
|
|
|
![]() |
|
STEPPENWOLF
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Rujan/Sep.2009 u 00:37 |
|
Nesanica u gluho doba noći kad mislio sam da san će doći da prekrije moju vjernu drugu nesanicu pratilju vjernu nerazdvojnu što nikada mira ne da tek na tren odustane na momenat se preda i opet svom snagom na mene jurne u ponor bez dna i kraja ona me gurne...
steppenwolf
|
|
|
|
![]() |
|
STEPPENWOLF
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Rujan/Sep.2009 u 00:40 |
|
Tajna... kad vrijeme
dođe u jutra rana da se pođe da se krene u daljine srce što zovu i ne daju mira vremena da se sanja da se snađe već zovu mame nas i naše male živote da se otisnemo krenemo u te daleke nepoznate ljepote... kad slova ovih na papiru ekranu ne bude jedno vrijeme više otkriće se tajna da me nema na kratko ili nikada više
steppenwolf
|
|
|
|
![]() |
|
STEPPENWOLF
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Rujan/Sep.2009 u 00:44 |
|
Ponoć
ponoć vrijeme hudo sve postaje čudno ludo snovi počinju vladavinu svoju zaobilazeći glavu moju duša mi nemirno luta nikako da stigne do kraja današnjeg puta tko zna možda negdje netko poput mene čeka da pomiluje ga nježna ruka neka željeni mir donese u snove povede... ponese...
steppenwolf
|
|
|
|
![]() |
|
STEPPENWOLF
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Rujan/Sep.2009 u 00:49 |
|
Misli
ukrasti mi nitko
misli ove neće što nastaju ponekad dok putem tijelo hodi uzeti mi mogu papir što po sebi trpi olovku da sve ovo piše uzeti mi mogu oči uši nos tijelo što diše još ali misli ne sa njima vidim čujem gledam sa njima sam to što jesam moje misli nikome ih ne dam
steppenwolf
|
|
|
|
![]() |
|
cudak_31177
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Rujan/Sep.2009 u 01:10 |
|
Čeznem da ti kažem najdublje reči koje ti
imam reći; ali se ne usuđujem, strahujući da bi mi se mogla nasmejati. Zato se smejem sam sebi i odajem tajnu svoju u šali. Olako uzimam bol svoj, strahujući da bi to mogla ti učiniti. Čeznem da ti kažem najvernije reči koje ti imam reći; ali se ne usuđujem, strahujući da bi mogla posumnjati u njih. Zato ih oblačim u neistinu, i govorim suprotno onome što mislim. Ostavljam bol svoj da izgleda glup, strahujući da bi to mogla ti učiniti. Čeznem da upotrebim najdragocenije reči što imam za te ; ali se ne usuđujem strahujući da mi se neće vratiti istom merom. Zato ti dajem ružna imena i hvalim se svojom surovošću. Zadajem ti bol, bojeći se da nećeš nikada saznati šta je bol. Čeznem da sedim nemo pored tebe; ali se ne usuđujem, jer bi mi inače srce iskočilo na usta. Zato brbljam i ćaskam olako, i zatrpavam svoje srce rečima. Grubo uzimam svoj bol, strahujući da bi to mogla ti učiniti. Čeznem da te ostavim zauvek; ali se ne usuđujem, strahujući da bi mogla otkriti moj kukavičluk. Zato ponosito dižem glavu i dolazim veseo u tvoje društvo. Neprekidne strele iz tvojih očiju čine da je moj bol večito svež. Gradinar - Rabindranat Tagore |
|
|
|
|
![]() |
|
asvalttina
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 26.Veljaca/Feb.2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Points: 2743 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Rujan/Sep.2009 u 01:21 |
|
Ne zanima me kako zaradjujes za zivot.
Zelim znati za cime ceznes i usudjujes li se sanjati o ispunjenju zelje svoga srca. Ne zanima me koliko ti je godina. Zelim znati jesi li spreman napraviti budalu od sebe zbog ljubavi, zbog snova, zbog pustolovine koja se zove zivot. Ne zanima me koji su planeti u opreci s tvojim Mjesecom. Zelim znati jesi li dotaknuo srediste svoje tuge, jesu li te zivotne ideje otvorile ili si se skvrcio, zatvorio zbog straha od nove boli.
Zelim znati mozes li sjediti s boli, mojom ili svojom vlastitom, ne pomaknuvsi se da je zastres ili umanjis ili izljecis. Zelim znati mozes li boraviti uz radost, moju ili svoju vlastitu, mozes li se predati divljem plesu i dopustiti da te zanos prozme sve do vrsaka prstiju, ne opominjuci nas da budemo oprezni, da budemo realni, da ne zaboravimo svoja ljudska ogranicenja. Zelim znati jesi li u stanju razocarati drugoga kako bi ostao vjeran sebi, mozes li podnijeti optuzbe o izdaji i ne izdati vlastitu dusu. Zelim znati mozes li biti vjeran i stoga dostojan povjerenja. Zelim znati mozes li vidjeti ljepotu cak iako je nema svakog dana i mozes li napajati zivot Bozjom prisutnoscu. Zelim znati umijes li zivjeti s porazom, svojim i mojim, pa ipak stati na obalu jezera i doviknuti srebrnon Mjesecu: DA! Ne zanima me gdje zivis i koliko novaca imas. Zelim znati mozes li nakon noci provedene u boli i ocajanju ustati, izmucen, s umorom u kostima i obaviti sve ono sto je potrebno za djecu. Ne zanima me tko si, ni kako si dosao ovamo. Zelim znati hoces li stati sa mnom u srediste vatre i ne ustuknuti. Ne zanima me gdje, ni sto, ni s kim si ucio. Zelim znato sto te podupire iznutra, kad svega ostalog nestane. Zelim znati mozes li biti sam sa sobom i volis li uistinu svoje drustvo u pustim trenucima. Indijanski poglavica, svibanj 1994.
Nasty*
Prvi put kad uzela sam te u ruke
mislila sam da zadavat ćeš mi samo muke. Pogled opak, zubi oštri, ugrizi česti, učiniše da te prozovem Nasty. Dan je za danom prolazio, a ti si se sve više mazio. U srce mi zabio kandže svoje i postao punopravni član obitelji moje. U svakodnevicu unio mi neprekidnog smijeha i sreće, doživjeti ispunjenje nisam mogla veće. Samo pogled na fizionomiju tvoju bio je dovoljan da rasprši brigu bilo koju. U trenucima kad bih od tebe pusu dobila osjećala sam se kao da sam te i rodila. Bezgranična i bezuvjetna bjaše moja ljubav prema tebi, uskratila ti ništa ne bi'. Slobodu i izbor uvijek si imao, a kad si nešto htio nisi samo glavom kimao. Upornost i hrabrost, tvoje su vrline što su ti pomogle u svladavanju životne strmine. U kratkom vremenu okusio si sve čari života ovoga i otišao u istraživanje postojanja novoga … Tina
studeni 2008. *moj pokojni africki tvor
|
|
|
|
|
![]() |
|
Shadoe
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 23.Lipanj/Jun.2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Points: 800 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Rujan/Sep.2009 u 01:37 |
|
Kad bi mogao osluhnuti
dubinu bivstvovanja moga kleknuo bi pokošen poštovanjem uvidjevši koliko su mi svete stvari o kojima ne želim govoriti. Ne iz razloga što ne želim podijeliti nešto što je samo naše već iz straha da u ovozemaljskoj dimenziji pod svjetlošću dana ne budu oskrvavljene i ograničene u prostoru i vremenu. moja malenkost 12.09.2009. |
|
![]() |
|
PsOaligator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 09.Svibanj/May.2009 Lokacija: Crna Gora Status: Offline Points: 2657 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Rujan/Sep.2009 u 07:53 |
|
Jovan Dučić
Pesme sunca 4
Pesma
Izgubih u tom nemiru
Drugove i sve galije. Koji je sat u svemiru? Dan ili ponoć, šta li je? Duboke li su putem tim, Suncima tvojim opijen, I kad se otkri putanja |
|
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica 123 14> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |