Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Filmovi i serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Dokumentarci, nezaobilazna stvarnost
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Dokumentarci, nezaobilazna stvarnost

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
PsOaligator View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj PsOaligator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Dokumentarci, nezaobilazna stvarnost
    Objavljeno: 17.Lipanj/Jun.2009 u 00:19

Svetska manipulacija mocnika nad nama obicnim pionima u igri zivota...prvi dokumentarac Zeitgeist, sta se ustvari desilo 11. septembra...Digitalni andjeo (posebno drugi dio), ko to zeli da nam ugradi cipove i da upravlja sa nama obicnim dzojstikom o dolasku sudnjeg dana i konacnog suda...preporucujem svima...

Mene su poslali iz štaba...ja ću vam pomoći...
Na vrh
cudak_31177 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Lipanj/Jun.2009 u 00:26
Ma da... teorije zavere... svi nas mrze... jurimo ka uništenju itd... Odgledao - crko' od smeha - nastavio normalno da živim Thumbs Up
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Lipanj/Jun.2009 u 00:52
Pogledaj i ovo ako vec nisi:
Loose Change Real Story Of 9/11
Fahrenheit 9/11
Zero An Investigation Into 911
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Lipanj/Jun.2009 u 01:10
Neki od tih i uopste nisu dokumentarci, vec s.f. zabegotine se mogu nazvati.
Sami naziv dokument je osnova da se nazovu dokumnentarci. Ako ne postoji dokument kao dokaz za obradu teme, onda je to samo virtuelni svet u necijoj glavi i nije dikumentarac nego je s.f. virtuelna prica. Nazalos to je zanr koji jos nije zaseban, ali se treba razmisliti da se pojavi kao zasebni.
Poprilicno velik broj dokumentaraca sam odgedao dosad. Neki od njih su bili starno izuzetni.

Ažurirao prijatel-MKD - 17.Lipanj/Jun.2009 u 01:12
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Lipanj/Jun.2009 u 01:21

Originalno postovano od strane prijatel-MKD prijatel-MKD piše:

Sami naziv dokument je osnova da se nazovu dokumnentarci. Ako ne postoji dokument kao dokaz za obradu teme, onda je to samo virtuelni svet u necijoj glavi i nije dikumentarac nego je s.f. virtuelna prica.

ClapClapClapClapClap Ja to nikako ne bih sročio bolje. "Digitalni anđeo" je žešća navlakuša, nastavak konstantnog izazivanja paranoje u poslednjih 70 godina. pegla

Na vrh
bubba ho-tep View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Lipanj/Jun.2009 u 01:49
Volim pogledati dobar dokumentarac o geo-političkoj situaciji, ali tražim znanstveno utemeljene činjenice. Tko nije čitao npr. ''Stoljeće rata'', ''Mediji propaganda i sistem'' ili ''No logo'' i sl, teško da će ikad shvatiti tko, šta, kako, koga, gdje. Stoga svakome prije upuštanja u bilo kakvu ozbiljnu raspravu i promišljanje o ovoj tematici predlažem upoznavanje barem sa nekim od ovih značajnih književnih djela...

Dokumentarci na tu temu su samo vrsta nadgradnje ili dobar način za ponavljanje gradiva, iako često vrlo površno napravljeni. Nisam teoretičar zavjere već realist, zainteresiran za upoznavanje mehanizama koji kroje politiku na ''šahovskom polju'', iako sam istodobno vrlo svjestan činjenice da je za nas obične ljude sasvim irelevantno tko i kako drma svijetom jer na nas to bitno utjecati neće nit čemo mi ikad doći u situaciju da promjenimo sustav. Samo se čovjek iživcira...

Ali svejedno, mene takve stvari barem zasad zanimaju. Ne pričam ovdje o ''teorijama zavjere'' kao retrogradnom terminu izmišljenom za lakše odbacivanje realnih političkih znanstveno utemeljenih činjenica trpanjem u isti koš sa izvanzemaljcima i bigfootom...Wink
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Lipanj/Jun.2009 u 02:22
Očigledno nisi gledao "Digitalni Anđeo" (zavidim ti LOL). Film nije zasnovan na bilo kakvoj naučnoj teoriji, realnom saznanju, niti ti nudi neku opciju za razmišljanje. Jednostavno, koncipiran je tako  da izazove strah, sumnju... neko čudno osećanje koje ti govori da ništa ne znaš, a da je autor neki svetac koji je tu u spasilačkoj misiji. Film je odvratan, provokativan, besmislen i paranoičan. Nešto kao "Obama Deception", koji počinje rečima "Obama već krši svoja obećanja". Da podsetim, film se pojavio samo 25 dana (15 februara)  nakon inauguracije Obame (20 januara). Uzmimo za primer da su najbolji režiser, kamerman, montažer itd, radili na ovom filmu. Da li je moguće da se tako odrađen film pojavi posle tako kratkog vremena? Za 25 dana su otkrili da on već krši data obećanja, da ga finansira i drži wallstreet, snimili milion sagovornika, izmontirali sve savršeno... mene ne zanima preterano "ko vuče konce", jer kao što si rekao, ja ih ne mogu preseći sigurno i samo se nerviram bezveze. Ali da mi neko servira kao apsolutnu istinu, da su u vulkanskoj lavi snimili glasove onih koji gore u paklu - hvala lepo, GLUP NISAM, a ovaj film jeste. Jedini cilj mu je da čoveka vrati u srednji vek, jer će kao tupavu lakovernu budalu, finansijeri ovog filma da ga kontrolišu lakše od marionete.
Na vrh
bubba ho-tep View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Lipanj/Jun.2009 u 02:50
Digitalni andeo kazes, volim dobar trash pogledat, skidam
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Lipanj/Jun.2009 u 02:58

Originalno postovano od strane bubba ho-tep bubba ho-tep piše:

Digitalni andeo kazes, volim dobar trash pogledat, skidam

Umrećeš

pissrip LOLLOLLOLLOLLOL

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj PsOaligator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Lipanj/Jun.2009 u 04:37
Moze do sjutra da se prica o tome sta ko voli ili ne voli, ili sta ko misli da je pametno a sta glupo...sve je igra svijesti, podsvijesti i stvarnosti...zasto neko ne bi pogledao Digitalnog andjela posebno 2. dio, ne razumijem zasto bi me uplasilo bilo sta od onoga, i kako bi moglo da zaglupi bilo koga??? Jednostavno pogledas ili ti se svidi ili ne svidi...previse stvari nema vrijednost, gubi se smisao zivota jednostavno, ka cemu ide sve necu ni da razmisljam, svijet je postao jedna velika centrifuga koja ce na kraju sama sebe da proguta...ko vise mari za bilo koga, svi zele da budu Roman Abramovic...meni je zao danasnju djecu kad vidim kako njima prolazi djetinjstvo...kud to sve vodi???
Na vrh
faithlessmary View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Neprikosnovena Mary

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj faithlessmary Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Lipanj/Jun.2009 u 09:56

Originalno postovano od strane prijatel-MKD prijatel-MKD piše:

Sami naziv dokument je osnova da se nazovu dokumnentarci. Ako ne postoji dokument kao dokaz za obradu teme, onda je to samo virtuelni svet u necijoj glavi i nije dikumentarac nego je s.f. virtuelna prica.

Clap

Originalno postovano od strane bubba ho-tep bubba ho-tep piše:

.. iako sam istodobno vrlo svjestan činjenice da je za nas obične ljude sasvim irelevantno tko i kako drma svijetom jer na nas to bitno utjecati neće nit čemo mi ikad doći u situaciju da promjenimo sustav. Samo se čovjek iživcira...

Mojim svetom najvise drma predsednik opstine. Ne trebaju mi nikakvi cipovi, dovoljno je njegovo izivljavanje. Dead

Veži konja gde ti gazda kaže
Na vrh
BELI View Drop Down
Uploader
Uploader
OZNA SVE DOZNA

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BELI Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Lipanj/Jun.2009 u 11:49

Cini mi se da ce se cudak dosta zacuditi 2011 godine kada bude menjao isprave, osim ako se vec nije predao. Bijes li bitku, ili si se predao?

Cini mi se da si se predao. Svejedno.
Teorija zavere kazes. Teorije zavere NISU FIKCIJE, one postoje, samo se zovu INTERES.

Sta je nekome u interesu bilo juce, sta je danas, sta je sutra..... 

Stvarno, mogu da se slozim da neki delovi filma nisu bog zna sta... sto ne pogledate svi lepo film PROPAST IMPERIJE (LEKCIJE VIZANTIJE) i prepoznate danasnju Srbiju u tom filmu?

"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."

Schopenhauer
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Lipanj/Jun.2009 u 12:36
Naravno da se po tom pitanju nisam predao, ali to je stavka o kojoj se govori otvoreno u svim krugovima. Tu nema ništa skriveno, i niko se ne plaši da kaže šta misli o tome jer zna da ga niko neće smatrati ludakom zbog toga. Smeš li ti Beli da kažeš da si siguran da u vulkanskoj lavi ima glasova? Ili da nam kažeš sad da veruješ da su tri šestice stvarno pravi simbol đavola, a ne deo hrišćanskog folklora? Jedini interes u kreiranju tri šestice kao simbola đavola može da ima određena grupacija kojoj odgovara da čovek u to veruje, i da se taj strah kako odmiču godine i njegov život približava kraju, povećava. Tada čovek ne razmišlja racionalno, i u stanju je da im potpuno bezrazložno ostavlja ogromne pare, pa čak i da zavešta svoju kuću kako bi eventualno okajao grehe, a decu ostavi kao podstanare. Da se kladimo da je montažer ovog sranja jedan od njih? 
Na vrh
BELI View Drop Down
Uploader
Uploader
OZNA SVE DOZNA

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BELI Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Lipanj/Jun.2009 u 22:11

Ma slazem se ja s tobom u potpunosti sto se tice glasova u lavi, tri sestice, ali pogledaj malo ono drugo, ono sto je "MISLIOC" hteo da kaze. Hajde da bacimo u vodu 70 % filma, sva ona sujeverja i sve one gluposti, hajde da skoncetrisemo na rfid chip, veliku verovatnocu da ce biti uveden kod nas kao OBAVEZA (PA MI SMO UVEK BILI ZAMORCI) u sastavu licne karte ili kako vec bude predvidjeno.  Ima li neko ovde da je uzeo LK a da mu vazi i do posle 2011 a da je iz Srbije a da ista licna karta nije TRAJNA? Dakle , neka se javi neko kome lk vazi do recimo 2013 godine. Bas me interesuje....

Digitalni andjeo je pun gluposti, ali drugi deo, zvan ELEKTRONSKI LOGOR ima vrlo dobar intervju sa djakonom Radosem koga i licno poznajem. Verujte mi da ono sto on prica nije za bacanje.
Sta jos sadrzi drugi deo filma, zaboravio sam, ali taj intervju je bitan.

I molim te cudni, ako vec nisi pogledaj onaj film koji sam u prethodnom postu pomenuo.
A onda reci ovde po cemu si sve prepoznao Srbiju u tom filmu.

"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."

Schopenhauer
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj PsOaligator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Lipanj/Jun.2009 u 03:26

Da, i japanci koji upravljaju covjekom sa dzojstikom, samo da skoci i uzme pecurku od koje ce da uzme zivot ili da poraste...nije bezazleno vjerujte mi...volja za moci nije ono sto je bila prije 15 godina...

Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Lipanj/Jun.2009 u 12:46
Originalno postovano od strane PsOaligator PsOaligator piše:

japanci koji upravljaju covjekom sa dzojstikom,
volja za moci nije ono sto je bila prije 15 godina...

Japan je drzava u kojoj ljudi zive u jednom od najliberalnih sistema na ovoj planeti. Ostatak svjeta se treba ogledati na njihove slobode i slobodni pristup prema zivotu. (komunisti, im)
Tacno je da od 8 ujutru do 4 popodne su vezani za posao, ali pogledajmo nase tekstilne radnike, radnici koji rade na secu sume za ogrjevno drvo, itd. kako je ovdje to.
Koji dzoistik, sunit koji ako ne bude     na sadama, nestace u toku tog istog dana, a zamisli da samo progovori koju rjec.
Zavjere za neki svjetski policajac?
Volja moci nije ista, oni takozvani mocnici prema kojima je taj mediumski rat nasocen su u tekovnom padu. Koliko je bilo miljardera u zapadnom svjetu dok se istocnjaci nisu naselili u englesku itd. a koliko mi imamo miljardera za 10 godina? 20 puta vise nego sto engleska ima za 60 godina.
Nisu to zavjere mocnika, to su ovi korumpirani pacovi iz "klati vrata uzmi plata" sistema.
Ako si mislio na crkveni mocni sistem, da ne uvredim nekoga ali usa je to rjesila za par godina stime sto drzava im je izgradila sistem konkurencije.

Imajmo na umu da danas svako moze da napravi film za bilo sta, i ako ljudi vole to gledati? produkcija ce opravdati investiciju. Drugi je problem potrebe da ljudi veruju u bilo sta (to je ono u sta sami sebe postave), to je negostatak socijalne sredine ili mozda same prirode...

PS: Lako je nekome reciti sta je pogresno, tesko je istome tom reciti sta je pravilno.
Nesavrsenstvo je ono sto omogucava postoiti. Ako jedne atomske kelije ne fali 1 elektron ona se nikada nece spoiti sa drugom kelijom i izgraditi molekulu, tj. ostace single kelija za cjelu vecnost i nisto je nemoze promeniti jer bice savrsena

Ako jos nesto napisem, ce biti cela skripta za novi dokumentarac pa ce mo se trebati oprobat u produkciju.

Ažurirao prijatel-MKD - 18.Lipanj/Jun.2009 u 12:54
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Lipanj/Jun.2009 u 14:02
Originalno postovano od strane BELI BELI piše:

Ma slazem se ja s tobom u potpunosti sto se tice glasova u lavi, tri sestice, ali pogledaj malo ono drugo, ono sto je "MISLIOC" hteo da kaze. Hajde da bacimo u vodu 70 % filma, sva ona sujeverja i sve one gluposti, hajde da skoncetrisemo na rfid chip, veliku verovatnocu da ce biti uveden kod nas kao OBAVEZA (PA MI SMO UVEK BILI ZAMORCI) u sastavu licne karte ili kako vec bude predvidjeno.  Ima li neko ovde da je uzeo LK a da mu vazi i do posle 2011 a da je iz Srbije a da ista licna karta nije TRAJNA? Dakle , neka se javi neko kome lk vazi do recimo 2013 godine. Bas me interesuje....

Digitalni andjeo je pun gluposti, ali drugi deo, zvan ELEKTRONSKI LOGOR ima vrlo dobar intervju sa djakonom Radosem koga i licno poznajem. Verujte mi da ono sto on prica nije za bacanje.
Sta jos sadrzi drugi deo filma, zaboravio sam, ali taj intervju je bitan.

I molim te cudni, ako vec nisi pogledaj onaj film koji sam u prethodnom postu pomenuo.
A onda reci ovde po cemu si sve prepoznao Srbiju u tom filmu.

E pa ok, sad se već razumemo. I ja se slažem sa ratom protiv čipovanja. E sad, ja sam pre tri četiri meseca izvadio novi pasoš, i važi mi do 19.marta 2019. Sad ne znam za ličnu kartu, ali koliko sam razumeo u SUP-u da je ista stvar. Sumnjam da će to uvesti kao obavezu, a ako budu - haos ćemo napraviti. Angry

Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Lipanj/Jun.2009 u 15:46
Okrenimo temu u drugom smjeru jer za one koje cuju glasove iz ko jos zna odakle, postoi posebna naucna disciplina, i ne zove se dokumentarci.

Understanding Sex -1994 -Discovery / Discovery.Understanding.Sex.XviD.mp3.LYmdG
www.imdb.com/title/Understanding Sex (1994)/

Dokumetararni program, Discovery produkcija, u jednu epizodu na temu, predstaviti naucni cekor u pogledu, uloga seksualnosti u zivotu i socijalno opstestveno ponasanje.
Prirodna seksualna podjelenost (polova podjela), i njenu neophodnost za evolutivni razvoj. Naucne misle za potrebu od svakodnevnog seksualnog ponasanja i neophodno znacenje za postojanje oba pola za normalnu reprodukciju i evoluciju. Definicija o procesu nazvani seks, da seks nije samo cin opstenja, vec dugovremeni proces koji zapocinje mozda od prvod pogleda preko kombinacije genima sve do proizvodnje potomstvo.

http://www.divx-titlovi.com/mk-mk/divx-subtitles/search-subtitles.aspx?pageindex=1&keyword=understanding%20sex&language=&orderby=4&sortby=1
Na vrh
BELI View Drop Down
Uploader
Uploader
OZNA SVE DOZNA

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj BELI Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Lipanj/Jun.2009 u 23:19
Ok priatelj, videcemo i to, ali moram samo da kazem za LK i PASOS:

To je novi pasos, sa jednom vrstom cipa, i mozda falsifikovan od strane drzave.
Cudak, kada stavis pasos na sto, da li se on otvara (podize se korica i par listova)?

Ako  da, drzava ti je prodala falsifikat. Nema vise da moze covek posteno da falsifikuje, sad je i to drzava uzela pod svoje. Takav pasos je izradjen ispod standarda propisanih zakonom, sa brojnim propustima.

I da, ne pitam za pasos, cipovan je, (nema rfid cip) nego za LK.

Dakle, jos se niko ne javi? Ima li iko da mu LK traje do 2012, 2013 godine?

Pozdrav od Belog, bicu odsutan neko vreme, nadam se da cete me shvatiti jerbo se nadam
veselim vestima iz porodilista.....

Schopenhauer
Na vrh
maibae View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj maibae Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Srpanj/Jul.2009 u 23:32
moja lk traje do 2014, izvadjena je 2004 i rok joj je 10 godina, zapravo do 08.11.2014.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,186 sekundi.