Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam predstavljaju - Ex-Yu filmove i serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Sveti Georgije Ubiva Aždahu (2009)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Sveti Georgije Ubiva Aždahu (2009)

Sveti Georgije ubiva azdahu

Sveti Georgije ubiva azdahu (2009)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2009

Žanr:

drama, povijesni, ljubavni, ratni

Trajanje:

120 min

Režija:

Srdjan Dragojevic

Scenarij:

Dusan Kovacevic

Glavne uloge:

Mladen Andrejevic
  >  Ucitelj Micun
Ljubomir Bandovic
  >  Baca
Zoran Cvijanovic
  >  Mile Vukovic
Milena Dravic
  >  Tetka Slavka
Branislav Lecic
  >  Kapetan Tasic
Srdjan Miletic
  >  Vojo
Boris Milivojevic
  >  Rajko Pevac
Slobodan 'Boda' Ninkovic
  >  Ninko Belotic (as Slobodan Ninkovic)
Lazar Ristovski
  >  Djordje Dzandar
Bora Todorovic
  >  Deda Aleksa
Goran Jevtic
  >  Dane
Milutin Milosevic
  >  Gavrilo Vukovic
Srdjan Timarov
  >  Mikan
Natasa Janjic Medancic
  >  Katarina
Predrag Vasic
  >  Vane Siroce

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Sveti Georgije Ubiva Aždahu (2009)
    Objavljeno: 01.Svibanj/May.2009 u 20:52

SVETI GEORGIJE UBIVA AŽDAHU, 2009.
("St. George Shoots the Dragon", Srbija / Bosna i Hercegovina / Bugarska)

Žanr: Drama / Ratni
Trajanje: 120 min

Glavne uloge:
Lazar Ristovski, Natasa Janjić, Milutin Milošević, Bora Todorović, Zoran Cvijanović, Milena Dravić, Dragan Nikolić, Branislav Lečić, Boris Milivojević

Scenario: Dušan Kovačević (Ko to tamo peva, 1980.)
Režija: Srđan Dragojević (Mi nismo anđeli, 1992.)

Sinopsis:
Godina 1914. Mesto: selo u Srbiji na obali reke Save, prirodne granice sa moćnim Austrougarskim carstvom. Stanovništvo u selu je podeljeno između dve radikalno suprotstavljene struje - na jednoj strani su telesno sposobni seljani, potencijalni vojni regruti, a na drugoj invalidi veterani iz prethodna dva balkanska rata. Između te dve grupe vlada veliki animozitet.
Ubrzo počinje Prvi svetski rat i zdravi deo populacije je mobilisan. Invalidi koji su ostali u selu pokušavaju da iskoriste žene i sestre vojnika. Ove vesti dopiru do srpskih vojnika u rovovima par dana pre očekivanog neprijateljskog napada. Da bi sprečila pobunu, srpska Komanda odlučuje da pošalje invalide na front i tako reši "neprijatnost". Ovi neobični događaji, zasnovani na istinitoj priči, pozadina su za nesrećni ljubavni trougao između mladog ratnog invalida, lokalnog policajca i njegove žene, koji se okončava kao u staroj

Lokacije snimanja:
Plovdiv, Bugarska
Republika Srpska, Bosna i Hercegovina
Srbija

Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Svibanj/May.2009 u 21:20
Ocekujem neki rip da se pojavi ako uopste se i bude pojavioLOL, da pogledam i ovaj film, izgleda zanimljivo.
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Svibanj/May.2009 u 21:47
pa cekacemo da se pojavi na dvd-u,pa cemo gledati.
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Svibanj/May.2009 u 03:12
Prenosim svoje utiske o filmu iz "Dnevnika gledanja filmova":

Originalno postovano od strane darije 15. mart 2009. darije 15. mart 2009. piše:

Sveti Georgije ubiva aždahu (2009)  8/10

Od velikog uzbuđenja zbog gledanja ovakvog spektakla, toliko reklamiranog, sa ogromnim budžetom (za naše prostore), odličnim scenaristom i (verovah) odličnim režiserom, nije ostalo mnogo već pri samog ulaska u (malu) bioskopsku salu (pitam se da li su i kinooperateri shvatili da je ovo ipak film za "malu salu" ili je nešto drugo po sredi...) i samog početka filma.
Mutna slika i ton koji se jedva čuje... Iako rešen da zažmurim na jedno oko zbog ovoga i prepustim se uživanju, nisam mogao a da ne čujem otvaranje kesica (kesetina) sa čipsom... šššššš...otvaranje flaša sa gaziranim sokovima... Čini mi se da sam negde u trećem redu video i pečenje, ali nisam siguran...
Konačno se ipak usresredih na film... Jaka drama smeštena pred i delom na početku I svetskog rata. Celim filmom apsolutno dominiraju odnosi likova... što ljubavni, što prijateljski, što neprijateljski. Karakterene crte likova u tim odnosima, takođe... Glavni likovi su ipak oni u ljubavnom trouglu: Đorđe - Katarina - Gavrilo... koje tumače Lazar Ristovski, Nataša Janjić i Milutin Milošević.
Gavrilo se bez ruke, izgubljene u Tursko-Srpskom ratu vraća kući gde ga čeka Katarina, kojoj on ne želi da se vrati skrhan fizičkim nedostatkom, ubeđen da joj ne bi bio dobar zaštitnik. Sasvim slučajno u celu priču "uleće" Đorđe, koji je, nisam spomenuo, spasao Gavrilu život. Katarina se udaje za Đorđa iako još uvek želi jedino Gavrila...  Ovo je okosnica priče koja se završava - pogađate kako, a u čijoj pozadini je početak I svetskog rata gde zdravi deo populacije biva mobilisan, a "škartirani" (invalidi) pokušavaju da iskoriste žene i sestre vojnika. Ove vesti stižu do rovova, pa komanda, da bi sprečila pobunu, odlučuje da pošalje i invalide na front...
Mnogo je zaista još epizodnih likova koji sami za sebe mogu da čine celinice u filmu, a koje povezuje, pa ponajviše rat, sa svim svojim "dejstvima" ali i lokalna kafanica kao i crni humor koji se provlači kroz ceo film... Teško je ovde izdvojiti nekoga, ali ako bih morao to bi svakako bili: Srđan Miletić, Boda Ninković, Branislav Lečić (fenomenalna rola  kapetana Tasića), Bora Todorović...
Gluma na zaista visokom nivou osim eventualno Milutina Miloševića koji mi je delovao neubedljivo u pojedinim scenama, kao i drugog glavnog glumca, Lazara Ristovskog, koji kao da još uvek snima scene iz "Underground"-a i kao da ne može da "izađe" iz "druga Crnog", mada ga je scenario ovde "izvadio".
Najveća zamerka ide na režiju... Srđan Dragojević se opasno uspavao na "Lepim Selima..." iako dobro urađena scenografija, nekako ne dolazi do izražaja, ceo film deluje tromo čak u nekim trenucima bezidejno ide napred... Takođe, na početku filma stoji ono "Rađen po istinitom događaju" što se odnosi na ratna dešavanja, ali se film svodi, pa moram reći na blaćenje srpskog mentaliteta (ok, ovo možda i ne bih trebao da zamerim - početak teksta), muškarci su mahom zaluđenici, pijanice, cinkaroši i "mačoisti", a žene ili kurve ili zatucane seljanke... Moram podsetiti gospodina Dragojevića da je jedan takav film ove godine već doživeo debakl...
Prikaz Cerske bitke i naših vojnika katastorfalan!
Svakako ću film pogledati bar još jedanput jer je pun detalja, pa se bojim da sam gledanjem u lošim uslovima nešto propustio; međutim ove krupne stvari koje sam nabrojao se ipak ne mogu ne primetiti.

i

Originalno postovano od strane darije 27. mart 2009. darije 27. mart 2009. piše:

I kao što rekoh...
...ja sam ga gledao i po drugi put. Ovaj put u Tuckwood-u, sa odličnim ozvučenjem i to u "udarnom" terminu u 23:20... I ajde da sad malo odlutam: da mi ne beše devojke, ne bih ni primetio da nam je društvo na projekciji pravio Sergej Trifunović sa, verujem, lepšom polovinom...
Nego, moram priznati da mi posle drugog gledanja slika o filmu bolja. Obraćao sam više pažnje na detalje, na svaku reč pojedinaca... Iako je ukupno mišljenje skoro isto, ako se spustim za stepenicu niže, uočavaju se neka simbolička značenja tog "...ubiva aždahu". Prvi put mi je recimo, skroz promakao detalj kad dečak sedi na konjiću, držeći štap uperen u žabu... Iz daljine to je baš... ...i tako kroz ceo 20. vek.

Na vrh
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Svibanj/May.2009 u 10:55

film je dobar i vredi ga pogledati 

malo me nerviralo zaato stto  sam otisao u bioskop sa svi onim  pricama i kritikama u glavi  tako da  ne slusajte politicare  i ostale  budale koje  se potrudile da ispljuju film, oni da znaju nesto  mi bi sad bili svajcarska 

Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Svibanj/May.2009 u 11:14
Originalno postovano od strane luka0037 luka0037 piše:

film je dobar i vredi ga pogledati 

malo me nerviralo zaato stto  sam otisao u bioskop sa svi onim  pricama i kritikama u glavi  tako da  ne slusajte politicare  i ostale  budale koje  se potrudile da ispljuju film, oni da znaju nesto  mi bi sad bili svajcarska 

to si totalno u pravo,ne treba dozvoliti da nekakvi bez veze komentari uticu na to da li da gledam film ili ne.
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Svibanj/May.2009 u 00:10

ovaj film je imao nesrecu da  ga politicari  iskoriste za dokazivanje svoje gluposti ,u cemu  su na kraju i uspeli

jedna stvar mi se ne svidja  sad sam se setio  a to je lepljen glas glavnog  glumca (lose uradjeno u mate......) 

Na vrh
Lucky_Mkd View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Lucky_Mkd Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Svibanj/May.2009 u 03:19
pa dajte bre ljudi nigde ne mogu da ga najdem ovaj film Cry
Na vrh
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Svibanj/May.2009 u 03:43

i neces ga naci dok se ne pojavi  odriginalan dvd, inace bi poapsili pola srbije i sve koje su ikad namirisali da se bave piraterijom sto  sajtovi sto ljudi

gledaj u bioskopu ili cekaj dvd

i gledajmo domace ,skidajte strano  malo patriotizma kad je balkan u pitanju

Na vrh
LEMONZOO View Drop Down
Active member
Active member
Uvijek u pravu.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj LEMONZOO Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Svibanj/May.2009 u 13:26
ja bi ga i kupio , al' s obzirom da živim u mostaru,ako se i pojavi ovde biće pirat 90%. možda slučajno naleti original. a ako naletim na original definitivno kupujem. pšto sam čuo da je puno para u njega uloženo
Na vrh
risa View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj risa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Svibanj/May.2009 u 22:11
Ovaj film je strasna glupost!!!
Bacene pare uzalud... :(
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Svibanj/May.2009 u 00:40
Zašto misliš tako?
Na vrh
chlink View Drop Down
Translator
Translator
Vulfi s juga, Makedonska tuga

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj chlink Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Svibanj/May.2009 u 00:46
moze li neko da mi posalje link na p.m. od gde da simnem ovaj film, ako moze.
[URL=http://www.speedtest.net][IMG]https://static.titlovi.com/images/forum/bf04dd61-5458-44c2-8ded-bd4c16996aa7.png][/URL]
Na vrh
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Svibanj/May.2009 u 01:00
rekoh ja da nema linkova za ovaj film i verovarno nece ni biti dok ne dodje na dvd u
Nisu mi jasni ljudi sa podrucja balkana. Nasa kinematografija izbaci par naslova godisnje i umesto da pomognemo kolko tolko odlaskom u biskop a tih par puta nece ostetiti budzet ne znam koliko,, odmah se traze linkovi i pirati. Posle kukamo sto nema nasih dobrih filmova sto se nista ne radi....
Pomozite balkanskoj kinematografiji barem odlaskom u bioskop ,u srbiji je bila akcija kupujmo domace tako da ne bi bilo lose da se uvede i neka gledajmo domace,iako nekad nije vredno gledanja nemojmo ga odmah piratizovati ima dovoljno zapadnog sranja za to.

Na vrh
chlink View Drop Down
Translator
Translator
Vulfi s juga, Makedonska tuga

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj chlink Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Svibanj/May.2009 u 01:07
u pravo si , ali problem je u tome da kod nas renoviraju bioskop. Ima i druge bioskope ali oni mozda bi kupili film 2011 god. zato sam pitao, inace slazem se sa tobom. 
[URL=http://www.speedtest.net][IMG]https://static.titlovi.com/images/forum/bf04dd61-5458-44c2-8ded-bd4c16996aa7.png][/URL]
Na vrh
batistuta View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj batistuta Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Svibanj/May.2009 u 20:49
A Carlston za ognjanku Wink Jos jedan Hit mada ovaj mi izgleda starii nego ovaj Azdaju isto nema nigde za download slabi ste mi vi nesto u pirateriju :)...
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Svibanj/May.2009 u 15:17
Slabi jer se borimo protiv nje...
Na vrh
cudak_31177 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Svibanj/May.2009 u 15:40
Posebno kad su u pitanju domaći. Ustvari, ja sam samo protiv toga, stranci me ne zanimaju. Zato mi je kuća puna DVD izdanja naših filmova (a ako ti kažem da je u kolekciji i "Tetoviranje", i "Fine mrtve devojke", onda znaš na šta mislim pod naši LOL)
Na vrh
misokralj View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj misokralj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2009 u 21:41
nikakav film !
Na vrh
krajic.kraja View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj krajic.kraja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Studeni/Nov.2009 u 23:28
ja bih rado gledao film u bioskopu... i nas i strane.... ma sve bi gledao...... ali u mom gradu nema bioskopa, od kad ja znam za sebe i za film  u mom gradu su prikazana 3-4 filma i sve sam odgledao . a ja da bih odgledao film ja trebam da dodjem do bg-a da platim kartu za film 500 kinti a kartu za bus 600  pa mislim .......  pa zato svi traze likove..... to je glavni problem kad bi bio bioskop u gradu naravno da bi ljudi isli....................
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.