| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Kako da...? |
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Korisnik | |
Deki94
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
member
Pridružen: 01.Veljaca/Feb.2008 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Points: 4 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Kako da...?Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2009 u 11:00 |
|
Molim vas ako mozete da mi objasnite kako da Pretvorim DVD film u DVDRip preko FairUse Wizard 2 Programa
Please |
|
![]() |
|
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole Pridružen: 03.Sijecanj/Jan.2005 Status: Offline Points: 12364 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2009 u 11:25 |
|
za ripanje dvda ti je odlican besplatan program Handbrake i njega ti preporucujem. Jednostavan je za koristenje, malo pogledaj upute kojih ima na netu i to je to. Odaberes container avi, mkv ili drugo, odredis velicinu zeljenog fajla, stavis 2 pass encoding da bude kvalitetnije, odaberes codece za zvuk i sliku (ac3, mp3 uz xvid, x264 itd...) i jos par podesenja za poboljsanje kvalitete i pustis da radi. S vremenom ces vidjet koje postavke su bolje i ucit na greskama.
|
|
![]() |
|
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 16.Srpanj/Jul.2008 Lokacija: MKD Status: Offline Points: 4668 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2009 u 13:17 |
|
ovde ima jedan tutorijal za FairUse Wizard
http://www.divx-titlovi.com/blogs/posts/16.aspx Ažurirao icemaher - 29.Travanj/Apr.2009 u 13:19 |
|
|
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist. |
|
![]() |
|
N.B.G.
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Sick Boy Pridružen: 29.Srpanj/Jul.2008 Status: Offline Points: 2520 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2009 u 13:41 |
|
Zaboravljate na najboji i besplatni ripper AutoGK
Fantastik Automatik!
AutoGK (Auto Gordian Knot) 2.55 : Screenshots http://www.free-codecs.com/download/autogk.htm http://www.google.com/#hl=en&q=download+AutoGK&btnG=Google+Search&aq=f&oq=download+AutoGK&fp=aaV-kzfDWBk Samo sto ja u u "Advanced Options" setujem: Auto Width i CBR MP3, kbps I zavisi od duzine filma da li 1 ili 2 cd-a, naravno dva pass-a..
|
|
|
|
![]() |
|
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole Pridružen: 03.Sijecanj/Jan.2005 Status: Offline Points: 12364 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2009 u 13:53 |
|
autoGK je dobar, ali brate kad jednom vidis sto Handbrake ili avidemux mogu sa x264 codecom, nikad vise se ne vracas na njega...
Ja obavezno backupiram preko Handbrake klasike za koje imam original dvde u mkv ili mp4 container od nekih 1.5 gb ili uz konstantni bitrate iznad 1600, sa x264 codecom i ac3 zvukom i uz upotrebu 10 filtera za poboljsanje x264 slike (npr. iznad 7 b frejmova i scan all opciju) te 2 passa. Postupak traje 3-4 sata ali je rezultat nevjerojatan. |
|
![]() |
|
Vladika
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
>> Virus Guru << Pridružen: 25.Veljaca/Feb.2005 Lokacija: UZICE/SRBIJA Status: Offline Points: 1944 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2009 u 13:56 |
|
Eh, svak svog konja hvali, pa tako i cu i ja morati. I ja glasam za AutoGK. Probao sam podosta ripera, ali nijedan me nije dovoljno odusevio kao ovaj gore pomenuti!
|
|
|
Vladika
|
|
![]() |
|
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2009 u 14:00 |
|
Probaj Handbrake, odusevit ces se. Mozda postavim i tutorijal...
|
|
![]() |
|
N.B.G.
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2009 u 14:06 |
|
Pa sve to imam bubba i znam ali da pojednostavim kolegi, slazem se,
H264, AC3, AAC, MKV i bla bla.. sve znam i naravno imam i koristim, samo je pitanje svrhe, a kolega zeli koliko sam shvatio da jednostavno ripuje DVD u avi, znaci ubaci IFO fajl koji povlaci sve vob fajlove, nazove kako zeli i cepa a isto traje.. e sad mozemo da pricamo o raznim stvarima i software-ima koje imamo ili bi trebali da imamo.. Znaci slazemo se ali da kolegi bude jednostavnije.. pa neka bira, bolje vise nego manje pa sta mu je lakse. A ako je do FairUse Wizard ima tutorijal na sve strane.. |
|
|
|
![]() |
|
N.B.G.
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2009 u 14:08 |
Eto, moj covek! |
|
|
|
![]() |
|
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38972 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2009 u 14:14 |
|
Ja se ovde neću ni uključivati (
) Ja sam stara "kajla" i koristim isključivo GordianKnot, već 5 godina...E sad, što reče bubba: x264.. Taj codec nije zgodan zbog linijskih player-a... |
|
|
|
![]() |
|
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2009 u 17:27 |
|
za HTPC je zakon
|
|
![]() |
|
cudak_31177
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!! Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2008 Lokacija: Ivanjica Status: Offline Points: 11760 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2009 u 17:37 |
|
Bubba, skinuo sam ovaj handbrake, i ostavio ga danas da ripuje neko sranjce. Kad dođem kući javljam kako je ispalo. Btw...šta je x264? Nisam u ripperskim vodama, pa i nemam pojma.
|
|
|
|
|
![]() |
|
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2009 u 18:01 |
|
Matroska codec, najbolje koristit sa mkv containerom za optimalan odnos veličine fajla i kvalitete ripa. Ali može i sa avi, daje puno bolju sliku od xvid ili divx protokola.
Inače brate, kud si požurio, taman pišem tutorijal za Handbrake sa po meni optimalnim postavkama... ![]() |
|
![]() |
|
cudak_31177
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!! Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2008 Lokacija: Ivanjica Status: Offline Points: 11760 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2009 u 18:03 |
|
Ma je**m
matrosku! Ne treba mi to, posle ne radi na dvd playeru
|
|
|
|
|
![]() |
|
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2009 u 18:11 |
To je tačno ali nažalost mnogo ljudi ipak još uvek ima samo obične linijske DVD player-e. Jesi li ti kupio gotov ili si ga sam slagao? |
|
|
|
![]() |
|
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2009 u 18:41 |
ako držiš u avi containeru radit će, bez brige ![]() @Darije: sam sam složio, i sa nekim djelovima koje sam već imao ispalo jeftinije nego neki kvalitetniji linijski player. Bolje izgleda, a o funkcionalnosti neću ni govorit. Video player, kompjuter, tv receiver i glazbena linija u jednom sa 640 gb mjesta za pjesme i filmove. Reproducira sve i to kvalitetnije nego neki high end uređaji 10 puta skuplji, a nadogradnja je jednostavna ![]() Koliko se sjećam, u Antec Fusionovo crno kućište sa pasivnim hlađenjem sam stavio: staru pržilicu (zamjenjuje ju blu-ray pržilica kad pojeftini) fortron 350w napajanje amd athlon 5000+ dual core (oko 2 gh svaki) black edition procesor gigabyte matičnu ploču sa ugrađenom ati radeon HD 3200 grafikom sa HDMI i 5.1 optičkim audio izlazom - za nikakve pare (nekih 30 eura) 2 gb rama 640 gb WD hard disk i instalirao sam Vistu koju inače nigdje drugdje ne koristim, samo zbog Win media center 10 ili 11 (ne znam više) koji u kombinaciji sa core avc, K-lite i CCCpack uz malo podešavanja nudi performanse i izgled vrhunskog GUI linijskog playera i reproducira sve živo ![]() Ažurirao bubba ho-tep - 29.Travanj/Apr.2009 u 18:43 |
|
![]() |
|
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Travanj/Apr.2009 u 01:35 |
|
@bubba: samo još jedno pitanjce: kako rešiti problem za daljinski? To bi mi bilo vrlo bitno.
|
|
|
|
![]() |
|
enad
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 17.Veljaca/Feb.2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 290 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Travanj/Apr.2009 u 01:53 |
|
...vidim da je kasni sat, ali evo i moj doprinos ovome. Najsloženiji i najbolji je ipak VirtualDub za bilo koji format. Tu sve možete kontrolirati, naravno ako se razumijete u sve postavke codeka kojeg koristite. Konvertiranje traje malo duže, ali isplati se. Ako vam se ne zamara sa postavkama probajte sa StaxRip. Zanimljiv je i ima izvrsne rezulte, možda nekoga odbije ispočetka, ali pozabavite se sa njime...isplati se. I naravno, besplatan je...
![]() |
|
![]() |
|
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Travanj/Apr.2009 u 11:14 |
Sa mojim kučištem je u paketu došao i digitalni display i daljinski, a koliko vidim za male pare danas prodaju velik izbor daljinskih za pc i to ili uz TV karticu ili uz matičnu (Gigabyte). Jako sam zadovoljan daljinskim, ima velik broj shortcutsa i na sredini ima vrlo brz i koristan upravljač za pointer umjesto miša.... Dakle to kod mene ovako izgleda: Ažurirao bubba ho-tep - 30.Travanj/Apr.2009 u 11:15 |
|
![]() |
|
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Travanj/Apr.2009 u 11:24 |
|
E to mi treba. Hvala ti na informacijama.
|
|
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |