Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kako da...?
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Kako da...?

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
Deki94 View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Deki94 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Kako da...?
    Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2009 u 11:00
Molim vas ako mozete da mi objasnite kako da Pretvorim DVD film u DVDRip preko FairUse Wizard 2 Programa

Please
Na vrh
bubba ho-tep View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2009 u 11:25
za ripanje dvda ti je odlican besplatan program Handbrake i njega ti preporucujem. Jednostavan je za koristenje, malo pogledaj upute kojih ima na netu i to je to. Odaberes container avi, mkv ili drugo, odredis velicinu zeljenog fajla, stavis 2 pass encoding da bude kvalitetnije, odaberes codece za zvuk i sliku (ac3, mp3 uz xvid, x264 itd...) i jos par podesenja za poboljsanje kvalitete i pustis da radi. S vremenom ces vidjet koje postavke su bolje i ucit na greskama.
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2009 u 13:17
ovde ima jedan tutorijal za FairUse Wizard
http://www.divx-titlovi.com/blogs/posts/16.aspx

Ažurirao icemaher - 29.Travanj/Apr.2009 u 13:19
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
N.B.G. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Sick Boy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj N.B.G. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2009 u 13:41
Zaboravljate na najboji i besplatni ripper AutoGK
Fantastik Automatik!

AutoGK (Auto Gordian Knot) 2.55 : Screenshots

http://www.free-codecs.com/download/autogk.htm

http://www.google.com/#hl=en&q=download+AutoGK&btnG=Google+Search&aq=f&oq=download+AutoGK&fp=aaV-kzfDWBk

Samo sto ja u u "Advanced Options" setujem: Auto Width i CBR MP3, kbps
I zavisi od duzine filma da li 1 ili 2 cd-a, naravno dva pass-a..

Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2009 u 13:53
autoGK je dobar, ali brate kad jednom vidis sto Handbrake ili avidemux mogu sa x264 codecom, nikad vise se ne vracas na njega...

Ja obavezno backupiram preko Handbrake klasike za koje imam original dvde u mkv ili mp4 container od nekih 1.5 gb ili uz konstantni bitrate iznad 1600, sa x264 codecom i ac3 zvukom i uz upotrebu 10 filtera za poboljsanje x264 slike (npr. iznad 7 b frejmova i scan all opciju) te 2 passa.

Postupak traje 3-4 sata ali je rezultat nevjerojatan.
Na vrh
Vladika View Drop Down
Senior translator
Senior translator
>> Virus Guru <<

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vladika Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2009 u 13:56
Eh, svak svog konja hvali, pa tako i cu i ja morati. I ja glasam za AutoGK. Probao sam podosta ripera, ali nijedan me nije dovoljno odusevio kao ovaj gore pomenuti!
Vladika
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2009 u 14:00
Probaj Handbrake, odusevit ces se. Mozda postavim i tutorijal...
Na vrh
N.B.G. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Sick Boy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj N.B.G. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2009 u 14:06
Pa sve to imam bubba i znam ali da pojednostavim kolegi, slazem se,
H264, AC3, AAC, MKV i bla bla.. sve znam i naravno imam i koristim, samo je pitanje svrhe,
a kolega zeli koliko sam shvatio da jednostavno ripuje DVD u avi, znaci ubaci IFO fajl koji povlaci sve vob fajlove, nazove kako zeli i cepa a isto traje.. e sad mozemo da pricamo o raznim stvarima i software-ima koje imamo ili bi trebali da imamo..
Znaci slazemo se ali da kolegi bude jednostavnije.. pa neka bira, bolje vise nego manje pa sta mu je lakse.
A ako je do FairUse Wizard ima tutorijal na sve strane..

Na vrh
N.B.G. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Sick Boy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj N.B.G. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2009 u 14:08
Originalno postovano od strane Vladika Vladika piše:

Eh, svak svog konja hvali, pa tako i cu i ja morati. I ja glasam za AutoGK. Probao sam podosta ripera, ali nijedan me nije dovoljno odusevio kao ovaj gore pomenuti!

Eto, moj covek!

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2009 u 14:14
Ja se ovde neću ni uključivati () Ja sam stara "kajla" i koristim isključivo GordianKnot, već 5 godina...
E sad, što reče bubba: x264.. Taj codec nije zgodan zbog linijskih player-a...
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2009 u 17:27
za HTPC je zakon
Na vrh
cudak_31177 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2009 u 17:37
Bubba, skinuo sam ovaj handbrake, i ostavio ga danas da ripuje neko sranjce. Kad dođem kući javljam kako je ispalo. Btw...šta je x264? Nisam u ripperskim vodama, pa i nemam pojma. Embarrassed
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2009 u 18:01
Matroska codec, najbolje koristit sa mkv containerom za optimalan odnos veličine fajla i kvalitete ripa. Ali može i sa avi, daje puno bolju sliku od xvid ili divx protokola.

Inače brate, kud si požurio, taman pišem tutorijal za Handbrake sa po meni optimalnim postavkama...Wink
Na vrh
cudak_31177 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2009 u 18:03
Ma je**m luka2 matrosku! Ne treba mi to, posle ne radi na dvd playeru 
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2009 u 18:11
Originalno postovano od strane bubba ho-tep bubba ho-tep piše:

za HTPC je zakon

To je tačno ali nažalost mnogo ljudi ipak još uvek ima samo obične linijske DVD player-e.

Jesi li ti kupio gotov ili si ga sam slagao?
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2009 u 18:41
Originalno postovano od strane cudak_31177 cudak_31177 piše:

Ma je**m luka2 matrosku! Ne treba mi to, posle ne radi na dvd playeru 

ako držiš u avi containeru radit će, bez brigeApprove

@Darije: sam sam složio, i sa nekim djelovima koje sam već imao ispalo jeftinije nego neki kvalitetniji linijski player. Bolje izgleda, a o funkcionalnosti neću ni govorit. Video player, kompjuter, tv receiver i glazbena linija u jednom sa 640 gb mjesta za pjesme i filmove. Reproducira sve i to kvalitetnije nego neki high end uređaji 10 puta skuplji, a nadogradnja je jednostavnaCool

Koliko se sjećam, u Antec Fusionovo crno kućište sa pasivnim hlađenjem sam stavio:

staru pržilicu (zamjenjuje ju blu-ray pržilica kad pojeftini)
fortron 350w napajanje
amd athlon 5000+ dual core (oko 2 gh svaki) black edition procesor
gigabyte matičnu ploču sa ugrađenom ati radeon HD 3200 grafikom sa HDMI i 5.1 optičkim audio izlazom - za nikakve pare (nekih 30 eura)
2 gb rama
640 gb WD hard disk

i instalirao sam Vistu koju inače nigdje drugdje ne koristim, samo zbog Win media center 10 ili 11 (ne znam više) koji u kombinaciji sa core avc, K-lite i CCCpack uz malo podešavanja nudi performanse i izgled vrhunskog GUI linijskog playera i reproducira sve živoWink

Ažurirao bubba ho-tep - 29.Travanj/Apr.2009 u 18:43
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Travanj/Apr.2009 u 01:35
@bubba: samo još jedno pitanjce: kako rešiti problem za daljinski? To bi mi bilo vrlo bitno.
Na vrh
enad View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj enad Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Travanj/Apr.2009 u 01:53
...vidim da je kasni sat, ali evo i moj doprinos ovome. Najsloženiji i najbolji je ipak VirtualDub za bilo koji format. Tu sve možete kontrolirati, naravno ako se razumijete u sve postavke codeka kojeg koristite. Konvertiranje traje malo duže, ali isplati se. Ako vam se ne zamara sa postavkama probajte sa StaxRip. Zanimljiv je i ima izvrsne rezulte, možda nekoga odbije ispočetka, ali pozabavite se sa njime...isplati se. I naravno, besplatan je...Wink
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Travanj/Apr.2009 u 11:14
Originalno postovano od strane darije darije piše:

@bubba: samo još jedno pitanjce: kako rešiti problem za daljinski? To bi mi bilo vrlo bitno.

Sa mojim kučištem je u paketu došao i digitalni display i daljinski, a koliko vidim za male pare danas prodaju velik izbor daljinskih za pc i to ili uz TV karticu ili uz matičnu (Gigabyte).
Jako sam zadovoljan daljinskim, ima velik broj shortcutsa i na sredini ima vrlo brz i koristan upravljač za pointer umjesto miša....

Dakle to kod mene ovako izgleda:

Ažurirao bubba ho-tep - 30.Travanj/Apr.2009 u 11:15
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Travanj/Apr.2009 u 11:24
E to mi treba. Hvala ti na informacijama.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.