Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Uputstva > Virtual Dub: sve na jednom mestu
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Popravljanje kvalitete DivX filmova
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Popravljanje kvalitete DivX filmova

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Stalke® View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stalke® Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Popravljanje kvalitete DivX filmova
    Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2009 u 10:04
Unaprijed isprika adminima ako je ova tema već negdje otvorena, ili ako sam ja pogriješio mjesto gdje bi ovo trebalo otvoriti... Neka me slobodno lupe po prstima i prebace to gdje mu je mjesto.

Razlog otvaranje ove teme jest vjerojatno nam zajednički problem neujednačene kvalitete filmova koje skidamo s torrenta. Čak nam i vrlo pouzdani i omiljeni ripperi, poput aXXa, znaju podvaliti "crnce u tunelu", pa ti jedino preostaje petljati po komandama monitora.
Palo mi je na um potražiti nekakav softverski alat koji bi taj problem riješio u samom zapisu. I tako sam naletio na program VirtualDub. Autor je očito neki softverski ovisnik i filantrop, jer je fino ponudio besplatno naizgled kvalitetan alat i još ga vrlo opširno opisao. Verzija koju on predlaže, tvrdeći da je najstabilniji trenutni release je 1.8.8., pa sam to i skinuo.
Ja sam se zasad igrao samo brightness/contrast filterima i mogu reći da zbilja radi. Ali ima tu još koječega, od kolora do frame rate-a i do što ja znam čega sve ne.
Kako mi je sve ovo posve novo, nemam namjeru (zasad) previše tupiti o teoriji. Osnovni razlog otvaranja ove teme jest želja da provjerim bavi li se netko od kolega ozbiljnije i duže ovom temom. Eto, tema je otvorena. Pozivam vas na kvalitetnu raspravu...

I, srry što nisam postavio link za skidanje programa. Znam da me izvozalo kroz dvadesetak sajtova dok ga napokon nisam skinuo. Ali siguran sam da će googlanje donijeti rezultata.
Stalke®
Stalkering through frames.
Na vrh
bubba ho-tep View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2009 u 11:02
Premješteno pod software.

Inače, nekad sam se dosta bavio ovim problemom i koristiom masu programa, convertera isl... Ali danas mislim da za tim u većini slučajeva nema problema pošto postoje vrhunski riperi, axxo odavno nije jedan od njih, čak se i stari manje poznati filmovi vrhunski ripaju u x264 formatu. Primjer bi bili spaghetti westerni (Sartana serijal, Django, itd...) i klasici horora koje se bez problema može naći na cinemageddonu...respekt 

Uglavnom, poanta je ta da samo trebaš znat šta i otkud skidaš i garantiram da nećeš trebati VirtualDub, osim u ekstremnim slučajevima filmova za koje ne postoji ništa osim vhs ripova...
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2009 u 14:52
Ako vec nekome se nedopada kvalitet koji je dobio iz ripera i hoce ponovo enkodirati; konvertirati video zapis, preporucujem, to i ja upotrebujem kad meni je potrebno, napomenom da to nije besplatni softver:
-Pegasys TMPEGEnc Xpress : http://www.pegasys-inc.com/en/index.html
Lako pristupan i pregledan interfejs, lak pristup i neposredan pregled filtrima (brightness/contrast/video & audio noise reduction/odredjivanje 16:9 ; 4:3 ; itd./audio volume +;-/ croping/i mn. drugih. U kompletu dolaze jedni od 5 najkvalitenije MPEG-2; DivX; mp3; encoding codecs. Preko AVI izlezni fajl mozete odabrati od svioh instaliranih codecsa.
-Mediachance EditStudio 6 : http://www.mediachance.com/
(do pred godinu dana isti softver je bio pod imenom PureMotion EditStudio 5). U kompletu dobijate jedan od 3 najbolji MPEG-2 encoder kojeg su kupili i distribuiraju duzina drgih video softver proizvodjaci u svoje programe. Preko output AVI izbirate encoding codecs od instaliranih. Neposredan predgled pri dodaju filtra,itd. Nedostatak je mali broj filtera u komletu sovtvera, pa se mora naknadno naci i instalirati (vise informacija ima na mediachance/editstudio/forum).
-Cinegy sofversikh proizvoda http://www.cinegy.com/jml/index.php Ovi prizvode za nekoliko holivudskih stidia i velike tv kuce.
Njihove prizvode nisam imao mogucnost da na veliko testiram i proverim.
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2009 u 15:10
VirtualDub je najbolji program svih vremena po pitanju videa! Ne kažem najsavremeniji, najsavršeniji... ALI NAJBOLJI! Samo bih dodao da je po mom skromnom mišljenju, najbolja verzija 1.5.10...
Na vrh
Stalke® View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stalke® Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2009 u 20:46
Eh, Bubba, sve je bilo dobro dok se skidalo trenutne hitove, pa fino gledaš gdje ima 10000 seedera...
Otkad sam se zakopao u egzotiku i prapovijest, s jedva kojim torrentom na cijelom webu, stvar se pomalo zakomplicirala. Sve ovo sam (re)animirao nakon prijevoda THE WAR ZONE. Ljudi, film je MRAK, predlažem da obvezno pogledate, tko nije, ali problem je bio što je i rip bio priličan mrak... Eno, sada je vrlo gledljiv, dapače.
Inače, film je i skunut s cinemageddona... Blaženi oni, s rođendanom i free giftovima Clap

Ažurirao Stalke® - 26.Travanj/Apr.2009 u 20:48
Stalke®
Na vrh
drdamjan View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj drdamjan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2009 u 21:44
Originalno postovano od strane Stalke® Stalke® piše:

Palo mi je na um potražiti nekakav softverski alat koji bi taj problem riješio u samom zapisu.

Pazi Stalke, uzmeš sliku 500x500.bmp
pretvoriš ju u 500x500.jpg.
Nikada, i nikada više nećeš dobiti ono što si imao.
Sada ju par puta pretvori u bmp pa jpg...
Naravno sejvaš svaki puta.
i imaš samo lošije i lošije.
Zato radije prčkaj po kontrolama.
Rasprešavanjem ne dobivaš izvornik!!!
Nego rasprešan pretvoren=degradirani zapis.
Koji ako ponovo komprimiraš=degradiraš.
Slično se događa kada klinci snime audio iz mp3.
Pa to netko opet "skodira" u mp3... pa opet, opet...
samo iz lošeg u gore.
Za Virtualdub znaju i Kain i Abel.
Svaka obrada videa ide samo prije komprimiranja!!!
Ali jednom komprimiran video
bez jako dobrog razloga
ne ponovo kodirati.
Čak i ovi koji "lepe" titlove u avi,
malo unište ono što su imali.
Nadam se da sam pomogao.
pozdrav
drdamjan

Na vrh
Stalke® View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stalke® Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2009 u 23:25
Da, slažem se, to je dilema u kojoj dileme zapravo i nema. Jedino, ako se doista radi o ekstremu, kad ne vidiš bijelu mačku, onda i taj gubitak ima opravdanja.
Recimo, baš sam ovih dana negdje na forumu pisao o AVI to DVD converteru, s opcijom hard upisa titlova. Zbilja se čini glupim raditi posao unazad i bez sumnje se gubi na kvaliteti, primjetno.
Ali što ćeš, kad me frend zamoli za film, a njegova kanta od playera brlja DivX fajlove i izbor titlova joj je SF pojam. Onda zažmirim, kliknem mišem i... pazi: moj frend sretan, ima film koji nije igrao u kinu, baš ga briga za gubitak nekih 5% kvalitete. Bolje nego da mu kažem: čuj, kupi bolji player, ili: moraš malo posvijetliti sliku na TV-u da se može gledati.
Ali za sebe čuvam samo izvorne fajlove. U tim okvirima valja promatrati i moje zanimanje.
Stalke®
Na vrh
zagor-te-nej View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zagor-te-nej Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2010 u 18:50
prijatelju,sva ta tr linka zaskidanje programa za video su neupotrbljiva.regiliraj to,hvala
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2010 u 19:49
Nisu to linkovi za skidanje, vec samo vode do oficijalne sajtove za pomenuti softver i gde ima opis njegovih karakteristika, i sta je toliko tesko kopirati link kojeg u celosti pise.
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
zagor-te-nej View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zagor-te-nej Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2010 u 20:54
u redu ,mislila sam da direkno se otvaraju,izvinjavam se.hvala
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,141 sekundi.