Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Generalne rasprave i zabava > Sport
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Borilacki sportovi
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Borilacki sportovi

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
hoshi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj hoshi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Borilacki sportovi
    Objavljeno: 08.Prosinac/Dec.2008 u 16:52
U smeru Azije malo..Nisam videla da ima ovakva tema,ako ima zao mi je..
Enivej nekada davno Brus Li je zapoceo maniju Kung Fua i od tada su borilacke vestine jako zastuplljene.
Japanske:Dzudo,karate,aikido,kendo macevanje,ninjicu ,djiyudjicu itd.
korejska:tekwondo
kineska:kung fu

Ako neko ima dodatak ja ne mogu da se setim vise...
Vestine koje sjedinjuju mozak i telo ,svaka od njih je za odbranu vise nego za napad.Rezultat su jednostavno istocne filozofije i nacina zivljenja..
Pa dobro da li ste neku trenirali ili trenirate ili vam je neka posebno draga....

Ja sam trenirala tekwondo nekada davno....I ajde kad sam stavila da je kendo borilacka onda mogu da kazem da sam trenirala i obicno macevanje :)
Na vrh
joya View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj joya Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Prosinac/Dec.2008 u 18:26
Imaš i Tajlandski borilacku vještinu MUAY THAI što u prevodu znači DEVET DIJELOVA TIJELA. Ali mi to prevodimo kao Tajlandski Box.

I ja sam nekada kao mali trenirao karate i sad u slobodno vrijeme se samo
malkice razgibam i pokušavam napraviti špagu, ali jeste da mi poprilično puno još treba.
A ja volim borilačke sportove pa samim time i filmove.
Nije ko što nije, jer da jeste bilo bi, a nije!
Na vrh
hoshi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj hoshi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Prosinac/Dec.2008 u 18:28
Nisam znala za tu vestinu..Hvala ti :) 
Na vrh
wolverine View Drop Down
Translator
Translator
sex addict

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj wolverine Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Ožujak/Mar.2009 u 21:20
Pakjao proglašen za borca godine

Filipinac Meni Pakjao proglašen je za najboljeg borca godine u izboru američkog udruženja bokserskih novinara.

Citiraj Ovo prestižno priznanje donela mu je pobeda nad Oskarom De La Hojom. Na drugom mestu bio je Britanac Džo Kalzage, ali je on u utorak dobio priznanje za menadžera godine, zato što je sam upravljao svojom karijerom. Nekadašnji nepobeđeni šampion super srednje kategorije nedavno se povukao. Pakjao je tri puta pobedio 2008. godine, a vrhunac je bila pobeda nad De La Hojom.

Mani Pakjao u junu 2008. godine postao je prvi azijski bokser koji je osvajao velike titule u četiri težinske kategorije, kada je u devet rundi pobedio Davida Dijasa u borbi za titulu lake kategorije u WBC verziji. Pošto je karijeru pre 14 godina počeo u muva kategoriji, Pakjao (47-3-2, 35 nokauta) se razvio u dominantnog borca u pet divizija.

Trener Filipinca Fredi Rouč izglasan je za trenera godine, što mu je treći put da je dobio to priznanje.

Za najbolju borbu izabran je susret bantam kategorije izmedju Izraela Vaskesa i Rafaela Markesa. Taj meč je dobio Vaskes na bodove.

Nagrade će im biti uručene 12. juna.

Najbolji potezi Filipinca

Clap

svaka chast Meni!!!

Clap

btw. obozavam borilachke veshtine u svim oblicima
rock'n'roll is about emotions,
punk rock is about attitude,
hardcore is a way of life!
Na vrh
joya View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj joya Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Ožujak/Mar.2009 u 23:19
Njega bi onaj Ong Bak rasuo!
Cudak zna sigurno da bi!SmileSmileSmileSmileSmile 
Nije ko što nije, jer da jeste bilo bi, a nije!
Na vrh
bubba ho-tep View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Ožujak/Mar.2009 u 23:33
Tajlandski boks i boks trenirao sam preko 8 godina,danas samo rekreativno odradim povremeni sparing, a kao klinac par godina tae kwon do, bezvezan sport...
Na vrh
cudak_31177 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2009 u 01:39

Bubba, kad dođem tamo nemoj slučajno da si pokušao nešto. Ja se kupim i bežim (a u tome sam najbolji) LOL

A što se tiče ovoga što Joya kaže... Ljudi, niko i nikad nije tukao kao Tony Jaa (Ong Bak 1  2, Tom Yum Goong...). To što on radi je u najmanju ruku fenomenalno, a Muay Thai je definitivno najžešća veština koju sam video. Ako mi ne verujete za ovog momka, skinite neki od ova tri filma. Ja ne volim borilačke filmove, ali ovo je STRAŠNO!!!

Na vrh
cudak_31177 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2009 u 02:08

Samo pogledajte trening ovog čoveka i sve će vam biti jasno:

A onda i klipove iz filmova...

Na vrh
wolverine View Drop Down
Translator
Translator
sex addict

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj wolverine Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2009 u 04:31
gledao sam ong bak i tom jum goong...

toni jaa je jebena legenda akcionih filmova
shta chovek radi bez pomoci onih uzadi i dodataka je... ja nemam rechi
samo da nauchi engleski i jet li moze lagano da ode u penziju

chekam da skinem ong bak 2
pa da chujem zvuk novog krckanja kostiju
rock'n'roll is about emotions,
punk rock is about attitude,
hardcore is a way of life!
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2009 u 09:07
uuu, nisam gledao film još, al sad definitivno hoću, ovaj je majstor tajlandskog boksa...
Na vrh
hoshi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj hoshi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2009 u 09:29
Ja mislim da se kao najjaca borilacka vestina racuna krav maga (izraelska vojna vestina)...
Nije Tea kwon do bezvezan...istocnjacke borilacke vestine imaju filozofski ,psiholoski i fizicki deo...I kompleksne su  usvakom smislu...
Za mene postoji samo putovanje putevima koji imaju srca. Tuda ja putujem, i jedini dostojan izazov je da se taj put prede sav, do kraja. I tuda putujem, gledajuci, gledajuci bez daha.”
Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2009 u 11:28
Trenirao 7-8 godina Tae Kwon Do, imam II DAN degree :smajlikojinevjerovatnopodsjećanabruslija
Imaju dvije verzije TKD WTF (world tkd federation) to je ovaj što se može vidjeti na olimpijskim igrama, i ITF (international tkd federation) koji sam ja trenirao. Dvije su različite borilačke vještine koje nemaju nikakvih sličnosti osim tog naziva.
Na vrh
hoshi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj hoshi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2009 u 12:12
A u cemu je razlika? Iskreno me zanima.
U sustini je normalno da jedna vestina ima vise varijacija jer je svaka skola dodavala odredjene tehnike ..
Za mene postoji samo putovanje putevima koji imaju srca. Tuda ja putujem, i jedini dostojan izazov je da se taj put prede sav, do kraja. I tuda putujem, gledajuci, gledajuci bez daha.”
Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2009 u 12:44
Kažem dvije različite borilačke vještine. Tehnike drugačije, forme (pattern) drugačije, borbe (sparring) drugačije... Ja kad sam gledao forme WTF, više mi sliče katama karatista nego ITF formama.
Na vrh
hoshi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj hoshi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2009 u 14:09
Interesantno....Eto jos jedne nove stvari koju sam saznala..Hvala :)
@bubba-Sto si prestao da treniras?
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2009 u 14:16
nisam prestao, ali ne vise natjecateljski...

Kronicni problemi sa ledjima i posao, ne stigne se kao prije.
Na vrh
budansanjam View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj budansanjam Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2009 u 10:30
...od malih nogu sam u Judu...
drugačije gledaš na život dok ti u glavi prolazi trening..
AMICUS CERTUS IN RE INCERTA CERNITUR
Na vrh
DonMacho View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Zet Pripravnik

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj DonMacho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Listopad/Oct.2009 u 01:46
sto se tice karatea ako nekog nesto interesuje ili ima neko ko je trenirao bilo bi mi drago da prodiskutujemo

ja sam do relativno skoro bio reprezenativac ali sam zbog raznih problema prestao da aktivno treniram,tako da sad odem par puta mesecno na trening cisto rekreativno
polozio sam za karate sudiju i pomalo se ukljucujem u trenerski rad

Prevodilac nemih filmova
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.