Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Valkyrie (2008)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Valkyrie (2008)

Valkyrie

Valkyrie (2008)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Operacija Valkira

Godina:

2008

Žanr:

drama, povijesni, triler, ratni

Trajanje:

121 min

Režija:

Bryan Singer

Scenarij:

Christopher McQuarrie
, Nathan Alexander

Glavne uloge:

Kenneth Branagh
  >  Major-General Henning von Tresckow
Tom Cruise
  >  Colonel Claus von Stauffenberg
Terence Stamp
  >  Ludwig Beck
David Bamber
  >  Adolf Hitler
Christian Berkel
  >  Colonel Mertz von Quirnheim
Kenneth Cranham
  >  Field Marshal Wilhelm Keitel
Werner Daehn
  >  Major Ernst John von Freyend
Harvey Friedman
  >  Dr. Joseph Goebbels
Tom Hollander
  >  Colonel Heinz Brandt
Carice van Houten
  >  Nina von Stauffenberg
Eddie Izzard
  >  General Erich Fellgiebel
Thomas Kretschmann
  >  Major Otto Ernst Remer
Kevin McNally
  >  Dr. Carl Goerdeler
Bill Nighy
  >  General Friedrich Olbricht
Halina Reijn
  >  Margarethe von Oven
David Schofield
  >  Erwin von Witzleben
Tom Wilkinson
  >  General Friedrich Fromm
Jamie Parker
  >  Lieutenant Werner von Haeften

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Valkyrie (2008)
    Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2009 u 17:23

VALKYRIE, 2008.
("Operacija Valkira", SAD / Nemačka)

Many saw evil. They dared to stop it.

Žanr: Drama
Trajanje: 121 min

Glavne uloge:
Tom Cruise
Kenneth Branagh
Bill Nighy
Tom Wilkinson
Carice van Houten
Thomas Kretschmann
Eddie Izzard
Christian Berkel
Terence Stamp

Scenario: Christopher McQuarrie (The Usual Suspects, 1994.), Nathan Alexander
Režija: Bryan Singer (Superman Returns, 2006.)

Sinopsis:
U zemlji koja se nalazi u čeljustima zla, u policijskoj državi u kojoj se nadgleda svaki korak, u svetu gde su pravda i čast zaboravljeni, grupa ljudi najviših rangova odlučuju da preduzmu nešto. Tom Cruise tumači lik Clausa von Stauffenberga u filmu snimljenom prema istinitim događajima o smelom i genijalnom planu da se eliminiše jedan od najzlobnijih tirana koje je svet ikada video.
Kao ponosan pripadnik vojske, Claus von Stauffenberg je odani oficir koji služi svojoj zemlji dok se nada da će neko pronaći način da zaustavi Hitlera pre nego što Evropa i Nemačka budu uništene. Kako vreme ističe, on odlučuje da sam preduzme korake i priklanja se nemačkom pokretu otpora. Naoružan lukavom strategijom da iskoristi Hitlerov sopstveni plan za hitne slučajeve - poznat kao Operacija Valkira - ovi ljudi smišljaju atentat na diktatora i svrgavanje nacističke vlade.

TRAILER

Ovo sigurno niste znali:
- Tobias Moretti je bio u pregovorima da glumi Adolfa Hitlera, ali je morao da odbije zbog ranije ugovorenih obaveza.
- Carice van Houten (glumi Stauffenbergovu suprugu Ninu) je dugogodišnja partnerka Sebastiana Kocha, koji je glumio Stauffenberga u kritički priznatom nemačkom TV filmu Stauffenberg iz 2004. godine.
- Nemačko Ministarstvo odbrane prvobitno nije dozvolilo snimanje u Bendler Bloku. Odluku su promenili posle apelovanja od strane Toma Cruisea i producenta i scenariste Christophera McQuarrieja. Filmska ekipa je svako snimanje počinjala momentom tišine u znak sećanja na Stauffenberga.
- Jedanaest statista koji su glumili vojnike Vermahta povređeno je na setu kada su ispali iz kamiona u pokretu. Jedan je pretrpeo ozbiljne povrede leđa, dok su ostali prošli sa modricama, posekotinama i blagim povredama glave. Istraga osiguravajuće kompanije utvrdila je da jedan statista nije dobro zatvorio vrata, koja su se otvorila dok je kamion bio u pokretu.
- Neke scene su morale biti ponovo snimljene jer je originalni film bio uništen zbog tretiranja pogrešnom hemikalijom tokom razvijanja.
- Premijera filma je prvobitno bila zakazana za 8. avgust 2008, a zatim pomerena za 27. jun 2008. Producenti nisu mogli da pronađu pogodnu lokaciju za scenu bitke u kojoj je Stauffenberg izgubio oko i ruku, tako da je premijera opet pomerena za 3. oktobar 2008. Snimanje filma je završeno u junu 2008, i premijera je pomerena za 13. februar 2009. Posle uspešne test projekcije, premijera je uspešno pomerena za 25. decembar 2008.
- Toma Cruisea je privukla uloga nakon što je video sliku Stauffenberga, primetivši da veoma podseća na njega.
- Tri glumca iz filma su rođena 12. decembra: Kenneth Cranham 1944, Tom Wilkinson 1948. i Bill Nighy 1949.

Lokacije snimanja:
Barton Flats, San Bernardino Mountains, California, USA
Cougar Buttes, Lucerne Valley, California, USA
Gedenkstätte Deutscher Widerstand, Stauffenbergstrasse, Berlin, Germany
Jenks Lake, San Bernardino National Forest, California, USA
Klein Köris, Brandenburg, Germany
Lucerne Valley, Mojave Desert, California, USA
Messe Berlin, Masurenallee, Berlin, Germany
Potsdam, Brandenburg, Germany
Prague, Czech Republic
Studio Babelsberg, Potsdam, Brandenburg, Germany

I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
N.B.G. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Sick Boy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj N.B.G. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2009 u 17:25
Ma odlican film samo taj DVDSCR ili R5,
Nikako da se pojavi..

Na vrh
STEPPENWOLF View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
vic majstor

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj STEPPENWOLF Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2009 u 18:31
film je super...na stranu što sam pogledao neki snimak snimljen kamerom..utisak o filmu ne može ni to pokvariti..pogledaću ga opet kad bude i dvd rip
     Nisi beskoristan...uvijek možeš poslužiti kao loš primjer...

Nekim ljudima je uzaludno pružati ruke.Oni ni sa svojima ne znaju sta će....
Na vrh
cudak_31177 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2009 u 19:06
Nisam još pogledao, nikako da nađem normalan snimak. Meni je i nemačka verzija ok:

http://www.imdb.com/title/tt0388437/
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2009 u 20:18
Mora biti dobar film,mislim da tu nema promasaja.
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Veljaca/Feb.2009 u 03:25
Stauffenberg sam gledao još odavno, na preporuku dejana-sl i moram priznati da me oduševio... Sebastian Koch je perfektno "odradio "ulogu... 
Na vrh
bubba ho-tep View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2009 u 00:50
Upravo pogledao, razocaran sam, film mi je bezveze. Nema neke velike napetosti, dosta stvari lose odradeno...
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2009 u 16:33
Originalno postovano od strane bubba ho-tep bubba ho-tep piše:

Upravo pogledao, razocaran sam, film mi je bezveze. Nema neke velike napetosti, dosta stvari lose odradeno...
Dosta lose odradjeno, a i nekako brzo se odvija sve, kao da sam pogledao epizodu neke serije, a ne film,. Ipak cu da pogledam onaj Stauffenberg da vidim i to cudo, pre 2-3 godine sam ga imao na HDD a nisam ga pogledao, sad cu da skidam i gledam...
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2009 u 20:13
Brate, ja sam oduševljen. Film je odličan...
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2009 u 20:18
eto,o ukusima ne treba raspravljati

- Armin van Buuren

Na vrh
Vladika View Drop Down
Senior translator
Senior translator
>> Virus Guru <<

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vladika Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2009 u 21:27
Ovi istorijski filmovi znaju da budu malo "nezgodni". Kada sam pogledao film JFK, odusevio sam se. Gledao sam neke scene iznova i iznova... ali kada sam pogledao NIXON-a, isti reziser, cak i gotovo ista ekipa, a film vise nego mlak. Kako ce se film "primiti" kod publike, zavisi i od ocekivanja, i od toga koliko vec znas o toj tematici. Valkira je film koji je dosta dobro ispratio istoriju, ima par manjih propusta, ali sve u svemu je TACAN, ali i ja se slazem da je prebrz, iako traje 2 sata. Moglo je ovo da bude mnogo "stalozenije".
Vladika
Na vrh
bubba ho-tep View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2009 u 22:36
Ukusi su stvarno razliciti, ja sam stvarno puno ocekivao od filma a na kraju mi je ispao bas zbrza napravljen... :)
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2009 u 22:46
Ma zbrzali su ga samo tako, moglo je ovo da bude bar još sat vremena. Ali, ako je samo to - nije strašno. Bitno je da je film tačan (kako kaže Vladika), dinamičan, moćan, i pre svega da mi ne smeta prisustvo ovog majmuna koga kad god vidim odmah pomislim - "Sajentolog"... PU za njega
Na vrh
woody View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj woody Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2009 u 05:28
Originalno postovano od strane darije darije piše:

Stauffenberg sam gledao joÅ¡ odavno, na preporuku dejana-sl i moram priznati da me oduÅ¡evio... Sebastian Koch je perfektno "odradio "ulogu... 

Ista stvar i sad nikako da se natjeram da pogledam ovaj film. Mislim, ono, sta novo mogu vidjeti...naukologa bez oka? Ouch
Mada, da budem iskren, na kraju ću ga i pregledati, jer ipak vjerujem da je dobar film.
Na vrh
Buki View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Weed Expert

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Buki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2009 u 01:41
Ja sam upravo pogledao ovaj film, oduševljen sam jer film je stvarno dobar.Thumbs Up
Na vrh
N.B.G. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Sick Boy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj N.B.G. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2009 u 01:56
Sad ce za neki dan DVDRip   

Na vrh
Lucky_Mkd View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Lucky_Mkd Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2009 u 03:02
film je super Thumbs Up
Na vrh
bihorackabir View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bihorackabir Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2009 u 03:25
Originalno postovano od strane N.B.G. N.B.G. piše:

Sad ce za neki dan DVDRip   

Valkyrie.2008.DVDRip_DivX.divx

N.B.G.,, izašao je .

Na vrh
N.B.G. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Sick Boy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj N.B.G. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2009 u 03:47
Pa aj posalji mi linkove na PM onda ako vec znas da je izasao,
ili mi daj link ili bilo sta gde si to video!

Na vrh
bihorackabir View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bihorackabir Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2009 u 03:49
Originalno postovano od strane N.B.G. N.B.G. piše:

Pa aj posalji mi linkove na PM onda ako vec znas da je izasao,
ili mi daj link ili bilo sta gde si to video!

važi sad ti šaljem na.P.M.Wink
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.