| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
JDownloader +FF addon Ubiquity |
Odgovori
|
| Korisnik | |
suadnovic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Banned user
Pridružen: 29.Travanj/Apr.2008 Lokacija: Niš Status: Offline Points: 837 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: JDownloader +FF addon UbiquityObjavljeno: 18.Veljaca/Feb.2009 u 22:50 |
|
Pojavio se zaista fantastican FF addon: Ubiquity.
Pogledajte i nema sta drugo reci do:Odusevite se http://labs.mozilla.com/projects/ubiquity/ Posebno ce dobro doci korisnicima JDownloader-a, koji takodje imaju razloga da budu vise nego zadovoljni, jer se na Wiki-ju polako ali sigurno uoblicuje izvanredno uradjen help http://jdownloader.org/de/knowledge/...7abae24b82b4b5 (*) a u njemu imate i osvrt na Ubiquity addon. No njemu je JD uzgredna stvar, njegove su mogucnosti strahovite, jer sve rade skriptovi. Sto se JDownloder-a tice, kad FF ima instaliran Ubiquity, sa njime ste sada u stanju da sa otvorene stranice prebacujete linkove u njegov radni prozor.... ma sta sam se ja raspricao, imate help sve je tamo lepo objasnjeno, a izlistavanjem cete naici i na video tutorijale, pa odgledajte natenane. Jedina je nepoznanica to kakve veze on ima sa Firefox pluginom za JD, odn. JD addon-om za FF, jer se valjda podrazumeva da moraju biti instalirani i jedan i drugi. Kako to u stvari radi. Prakticno sada JD sam ima svoj pandan DownThemAll! addon-a za FF.(**) No instalacija FF Addin-a za JD nije bas trivijalna stvar, pratite pazljivo uputsta iz helpa (*). Ni sam vise neznam gde sam i sta postao ovde na forumu o svojim problemima sa JD-jem, no oni polako zastarevaju, te ce moderatori imati posla (ma neka se i oni malo oslade). Uglavnom, definitivno je postalo jasno: Za korektan rad JDownloader-a apsolutno je potrebna update-ovana verzija, sve drugo ne valja. Od trenutka kada su poceli problemi pa do sadasnje (beta) 0.4.594 verzije, desila su se cetiri update-a, a jedan je bas bio vezan za rapidshare host plugin, te nije ni cudo sto nisam znao sta me je snaslo. Update: Nazalost, evo i demantija ovoda sto sam rekao i to na najgori moguci nacin! Usledio je jos jedan JD update, do 0.4.594e verzije, koja mi je sve poremetila, ono najbitnije, batch reconnect script koji je 100% radio, sada 100% ne radi. Sta rade ti ljudi nije mi jasno, zakrpe jednu stvar a zeznu 10 drugih. I nije samo kod mene, mnogo se ljudi na support forumu zali na istu stvar. Pouka je, bar meni, jasna. Ne trpajte previse paketa za transfer u JD, jer on nece uraditi update sve dok ima posla, tj. dok ne zavrsi zapoceti posao. On update-e proverava samo kad ga startujete, i samo tada, te cete dugotrajnim neprekidnim transferima uciniti medvedju uslugu sebi, kao sto se to meni desilo. Ako nista drugo, pravite contejner fajlove u njegovom transfer folderu, lako cete ih ucitati, i podesite ga da brise link kad se transfer fajla zavrsi. Onda mozete raditi backup-e tih kontejnera, te povremeno prekidati njegov rad restartom, da bi proverili ima li update-a. Mirni ste jer tu je kontejner da opet ucitate fajlove, ako ih iz bilo kog razloga nema u njegovom radnom prozoru. A upravo sam i imao jedno obavestenje pre update-a, da nakon update-a, kad JD otvori svoj radni prozor u njemu mozda nece biti linkova koji su tu bili zadnji put, i tako se upravo i desilo. Nisam imao kontejner, te sam ponovo morao da pronalazim linkove i vracam ih u JD. Nista strasno, ali je nepotrebno gubljenje vremena i strasno nervira. On je stvarno fantastican program, i ne mozete a da ne budete odusevljeni kad vidite koliko je on fino zamisljen i realizovan, nema u njemu previse komplikovanih stvari, ali ima stvarno puno sitnih detalja koje morate poznavati ako zelite da vam radi kako treba i pomognete sami sebi. I sve morate drzati u glavi: Ono kako bese ovde ne prolazi, samo cete se iznurivati ako tako radite. Dakle, ako zelite da ga racionalno koristite, naucite sve osnovne stvari o njemu. A ja sam vam rekao i sve i nista. Update uz (**): Izgleda da Ubiquity nema nista zajednicko sa JD addon-om za FF, koliko sam razumeo; da bi to radilo jedino treba u JD-ju ukljuciti opciju za pracenje Clipboarda. No, tu mi je opet malo konfuzno, naime izgleda mi da sada postoje dva nacina smestanja linkova sa stranice otvorene u FF-u: 1) Pomocu JD addon-a za FF 2) Pomocu addon-a Ubiquity pozivanjem JD komande. a to je dupliranje vec postojecih stvari, te mi nije bas jasno koje su prednosti jednog nad drugim nacinom. Ažurirao suadnovic - 19.Veljaca/Feb.2009 u 22:40 |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |