| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Valkyrie (2008) |
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Korisnik | |
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
tranceXplosion Pridružen: 18.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 12093 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Valkyrie (2008)Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2009 u 17:23 |
|
VALKYRIE, 2008. ("Operacija Valkira", SAD / Nemačka) Many saw evil. They dared to stop it. Žanr: Drama Trajanje: 121 min Glavne uloge: Tom Cruise Kenneth Branagh Bill Nighy Tom Wilkinson Carice van Houten Thomas Kretschmann Eddie Izzard Christian Berkel Terence Stamp Scenario: Christopher McQuarrie (The Usual Suspects, 1994.), Nathan Alexander Režija: Bryan Singer (Superman Returns, 2006.) Sinopsis: U zemlji koja se nalazi u čeljustima zla, u policijskoj državi u kojoj se nadgleda svaki korak, u svetu gde su pravda i čast zaboravljeni, grupa ljudi najviših rangova odlučuju da preduzmu nešto. Tom Cruise tumači lik Clausa von Stauffenberga u filmu snimljenom prema istinitim događajima o smelom i genijalnom planu da se eliminiše jedan od najzlobnijih tirana koje je svet ikada video. Kao ponosan pripadnik vojske, Claus von Stauffenberg je odani oficir koji služi svojoj zemlji dok se nada da će neko pronaći način da zaustavi Hitlera pre nego što Evropa i Nemačka budu uništene. Kako vreme ističe, on odlučuje da sam preduzme korake i priklanja se nemačkom pokretu otpora. Naoružan lukavom strategijom da iskoristi Hitlerov sopstveni plan za hitne slučajeve - poznat kao Operacija Valkira - ovi ljudi smišljaju atentat na diktatora i svrgavanje nacističke vlade. TRAILER Ovo sigurno niste znali: - Tobias Moretti je bio u pregovorima da glumi Adolfa Hitlera, ali je morao da odbije zbog ranije ugovorenih obaveza. - Carice van Houten (glumi Stauffenbergovu suprugu Ninu) je dugogodišnja partnerka Sebastiana Kocha, koji je glumio Stauffenberga u kritički priznatom nemačkom TV filmu Stauffenberg iz 2004. godine. - Nemačko Ministarstvo odbrane prvobitno nije dozvolilo snimanje u Bendler Bloku. Odluku su promenili posle apelovanja od strane Toma Cruisea i producenta i scenariste Christophera McQuarrieja. Filmska ekipa je svako snimanje počinjala momentom tišine u znak sećanja na Stauffenberga. - Jedanaest statista koji su glumili vojnike Vermahta povređeno je na setu kada su ispali iz kamiona u pokretu. Jedan je pretrpeo ozbiljne povrede leđa, dok su ostali prošli sa modricama, posekotinama i blagim povredama glave. Istraga osiguravajuće kompanije utvrdila je da jedan statista nije dobro zatvorio vrata, koja su se otvorila dok je kamion bio u pokretu. - Neke scene su morale biti ponovo snimljene jer je originalni film bio uništen zbog tretiranja pogrešnom hemikalijom tokom razvijanja. - Premijera filma je prvobitno bila zakazana za 8. avgust 2008, a zatim pomerena za 27. jun 2008. Producenti nisu mogli da pronađu pogodnu lokaciju za scenu bitke u kojoj je Stauffenberg izgubio oko i ruku, tako da je premijera opet pomerena za 3. oktobar 2008. Snimanje filma je završeno u junu 2008, i premijera je pomerena za 13. februar 2009. Posle uspešne test projekcije, premijera je uspešno pomerena za 25. decembar 2008. - Toma Cruisea je privukla uloga nakon što je video sliku Stauffenberga, primetivši da veoma podseća na njega. - Tri glumca iz filma su rođena 12. decembra: Kenneth Cranham 1944, Tom Wilkinson 1948. i Bill Nighy 1949. Lokacije snimanja: Barton Flats, San Bernardino Mountains, California, USA Cougar Buttes, Lucerne Valley, California, USA Gedenkstätte Deutscher Widerstand, Stauffenbergstrasse, Berlin, Germany Jenks Lake, San Bernardino National Forest, California, USA Klein Köris, Brandenburg, Germany Lucerne Valley, Mojave Desert, California, USA Messe Berlin, Masurenallee, Berlin, Germany Potsdam, Brandenburg, Germany Prague, Czech Republic Studio Babelsberg, Potsdam, Brandenburg, Germany |
|
|
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren |
|
![]() |
|
N.B.G.
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Sick Boy Pridružen: 29.Srpanj/Jul.2008 Status: Offline Points: 2520 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2009 u 17:25 |
|
Ma odlican film samo taj DVDSCR ili R5,
Nikako da se pojavi.. |
|
|
|
![]() |
|
STEPPENWOLF
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
vic majstor Pridružen: 19.Rujan/Sep.2008 Lokacija: Crailsheim Status: Offline Points: 2952 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2009 u 18:31 |
|
film je super...na stranu što sam pogledao neki snimak snimljen kamerom..utisak o filmu ne može ni to pokvariti..pogledaću ga opet kad bude i dvd rip
|
|
|
Nisi beskoristan...uvijek možeš poslužiti kao loš primjer...
Nekim ljudima je uzaludno pružati ruke.Oni ni sa svojima ne znaju sta će.... |
|
![]() |
|
cudak_31177
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!! Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2008 Lokacija: Ivanjica Status: Offline Points: 11760 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2009 u 19:06 |
|
Nisam još pogledao, nikako da nađem normalan snimak. Meni je i nemačka verzija ok:
http://www.imdb.com/title/tt0388437/ |
|
|
|
|
![]() |
|
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
tranceXplosion Pridružen: 18.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 12093 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2009 u 20:18 |
|
Mora biti dobar film,mislim da tu nema promasaja.
|
|
|
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren |
|
![]() |
|
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38972 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Veljaca/Feb.2009 u 03:25 |
|
Stauffenberg sam gledao još odavno, na preporuku dejana-sl i moram priznati da me oduševio... Sebastian Koch je perfektno "odradio "ulogu...
|
|
|
|
![]() |
|
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole Pridružen: 03.Sijecanj/Jan.2005 Status: Offline Points: 12364 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2009 u 00:50 |
|
Upravo pogledao, razocaran sam, film mi je bezveze. Nema neke velike napetosti, dosta stvari lose odradeno...
|
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024. Pridružen: 18.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Kumanovo MKD Status: Offline Points: 14129 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2009 u 16:33 |
|
|
![]() |
|
cudak_31177
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!! Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2008 Lokacija: Ivanjica Status: Offline Points: 11760 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2009 u 20:13 |
|
Brate, ja sam oduševljen. Film je odličan...
|
|
|
|
|
![]() |
|
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2009 u 20:18 |
|
eto,o ukusima ne treba raspravljati
|
|
|
- Armin van Buuren |
|
![]() |
|
Vladika
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
>> Virus Guru << Pridružen: 25.Veljaca/Feb.2005 Lokacija: UZICE/SRBIJA Status: Offline Points: 1944 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2009 u 21:27 |
|
Ovi istorijski filmovi znaju da budu malo "nezgodni". Kada sam pogledao film JFK, odusevio sam se. Gledao sam neke scene iznova i iznova... ali kada sam pogledao NIXON-a, isti reziser, cak i gotovo ista ekipa, a film vise nego mlak. Kako ce se film "primiti" kod publike, zavisi i od ocekivanja, i od toga koliko vec znas o toj tematici. Valkira je film koji je dosta dobro ispratio istoriju, ima par manjih propusta, ali sve u svemu je TACAN, ali i ja se slazem da je prebrz, iako traje 2 sata. Moglo je ovo da bude mnogo "stalozenije".
|
|
|
Vladika
|
|
![]() |
|
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole Pridružen: 03.Sijecanj/Jan.2005 Status: Offline Points: 12364 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2009 u 22:36 |
|
Ukusi su stvarno razliciti, ja sam stvarno puno ocekivao od filma a na kraju mi je ispao bas zbrza napravljen... :)
|
|
![]() |
|
cudak_31177
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2009 u 22:46 |
|
Ma zbrzali su ga samo tako, moglo je ovo da bude bar još sat vremena. Ali, ako je samo to - nije strašno. Bitno je da je film tačan (kako kaže Vladika), dinamičan, moćan, i pre svega da mi ne smeta prisustvo ovog majmuna koga kad god vidim odmah pomislim - "Sajentolog"... PU za njega
|
|
|
|
|
![]() |
|
woody
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2009 u 05:28 |
Ista stvar i sad nikako da se natjeram da pogledam ovaj film. Mislim, ono, sta novo mogu vidjeti...naukologa bez oka? ![]() Mada, da budem iskren, na kraju ću ga i pregledati, jer ipak vjerujem da je dobar film. |
|
![]() |
|
Buki
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Weed Expert Pridružen: 06.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 10025 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2009 u 01:41 |
|
Ja sam upravo pogledao ovaj film, oduševljen sam jer film je stvarno dobar.
|
|
![]() |
|
N.B.G.
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2009 u 01:56 |
|
Sad ce za neki dan DVDRip
|
|
|
|
![]() |
|
Lucky_Mkd
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2009 u 03:02 |
|
film je super
|
|
![]() |
|
bihorackabir
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 11.Studeni/Nov.2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 925 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2009 u 03:25 |
Valkyrie.2008.DVDRip_DivX.divx N.B.G.,, izašao je . |
|
![]() |
|
N.B.G.
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2009 u 03:47 |
|
Pa aj posalji mi linkove na PM onda ako vec znas da je izasao,
ili mi daj link ili bilo sta gde si to video! |
|
|
|
![]() |
|
bihorackabir
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 11.Studeni/Nov.2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 925 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2009 u 03:49 |
važi sad ti šaljem na.P.M. ![]() |
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |