Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Uputstva
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - hardverska akceleracija za gledanje Full HD
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

hardverska akceleracija za gledanje Full HD

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
borism View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj borism Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: hardverska akceleracija za gledanje Full HD
    Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2009 u 17:08
Evo ovako dolaze novi filmovi sve su vece rezolucije i gb se trose ko ludiWink no da kako bi vam olaksao posao da ne trazite puno po netu drajvere i ostalo odlucih se napisati mali tutorijal kako da vam olaksam posao (i sto se tice kodeka i hardverske akceleracije)...

No napravit cemo sljedece: vama tijekom gledanja filmova najvise procesor pati tako da bi to sve trebala grafa preuzeti da ona vise radi ovake stvari ce te najvise osjetiti kada imate velike lcd tv-ove
npr. na jednom kompu radite u photoshopu a na drugom gledate film i obadva uzimaju procesor a ovako stavite opterecenje na graficku karticu i film se vrti preko grafe zauzece procesora jedva 2-3%(na filmu) dok photoshop radi normalno nema stekanja

pratite tocno podesavanja imate za vistu i za xp:

za pocetak svi skinite ovaj program home player cinema(program nemorate instlirati samo raspakirajte i pokrenite ga "portable" verzija):

http://uploading.com/files/L4DHFGPY/mplayer home cinema.rar.html
http://www.sendspace.com/file/zmlzu1

nakon toga morate skiniti matrosku splitter:

http://www.free-codecs.com/download/Haali_Matroska_Splitter.htm
http://www.sendspace.com/file/1dcv53

e tako kada ste to skinuli i instalirali morate jos neke postavke napraviti

ovo su postavke za xp:

nakon sto ste u options morate srediti OUTPUT

nakon toga imate jos samo Internal Filters

ovo su postavke za vistu(prakticki skoro sve isto):

nakon sto ste u options morate srediti OUTPUT

nakon toga imate jos samo Internal Filters

eto nadam se da ce vam raditi sve kako treba meni je procesor na jako smijesnim opterecenjima na grafi za vrijeme gledanja hd dvd 1080p 2%-8% dok sam imao hd3850 bilo je cak i po 25-45% (sada imam Eah4850) graficka kartica je stvarno super

nekima mozda nece ovo uspjeti znm da sve serije grafi HD 2xxx, 3xxx, 4xxx mogu omoguciti hardversku akceleraciju

eto toliko od mene Big smile ako vidite gresku javite mi pa cemo ispraviti ili nesto nadodati

Ažurirao icemaher - 02.Travanj/Apr.2010 u 21:36
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Sijecanj/Jan.2009 u 01:06
Odlično kolega. Hvala ti za ovo!!!
Na vrh
joya View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj joya Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Ožujak/Mar.2009 u 20:44
Hvala i od mene mada ja to znam na drugi način ali kodeci su najbitniji.
Uglavnom poenta je da se ne tereti procesor nego graficka.

Nije ko što nije, jer da jeste bilo bi, a nije!
Na vrh
VladaT1 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj VladaT1 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Travanj/Apr.2009 u 18:03
Ovako - onako

KMPlayer ima u sebi instaliran esve moguce kodeke

jednostavno ga raspakujes i radi

Ovo sto je napisao boris m vredi, ali samo za starije masine
Na vrh
outside View Drop Down
Translator
Translator

Joe Purdy - music legend

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj outside Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Travanj/Apr.2009 u 11:43
napravio sam sve kak piše,,ali procesor mi i dalje troši 70 posto,,jel može pomoć
Na vrh
def032 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj def032 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Kolovoz/Aug.2009 u 10:00
Imam problem sa FULL HD filmovima * HD I BLURAY * na rezoluciji 1920x1080 slika je usorena , secka koristio sam km pejr plus 1.43 , coere avc codek 1,70 pro , Combined-Community-Codec-Pack-2008-09-21 ,Storm Codec , na BS-plejru slika secka ,moja konfiguracija:
1.INTEL P4 3.4 GHz 2mb casha
2.gigabyte intel p35
3.ddr 2 4GB 800 MHz
4.MSI 3850 -512MB DDR3 - OC
mislim da je konfiguracija sasvim zadovoljavaljuca za HD filmove ako neko ima neki prelo ili resenje neka se javi!!!
Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sentinel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Kolovoz/Aug.2009 u 13:28
problem ti je u codecima
moras potpuno ukloniti sve codece i instalirat samo jedan pack kako se ne bi sukobljavali
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Kolovoz/Aug.2009 u 17:23
def032 imas odgovor u temu Welcome to the BLURAY and HDTV
Na vrh
def032 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj def032 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Kolovoz/Aug.2009 u 11:22
Hvala borism na uputstvu za hardversku akcelaraciju kod mene je rešilo problem sad slika nešteka a ni ton radi savršeno procesor varira 4 do 8% neprelazi samo imam problem sa jedni HD titlom preko home player cinema izbacuje sledeću grešku:SYNTAX ERROR AT LINE 2636!
Na vrh
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Ožujak/Mar.2010 u 16:40

Pitanje!

Dali pod "Transform filters" treba na sve stavit kvačice ili ne,ja sam stavio na sve osim"H263"(treći odozdola)!?
"CPU" mi varira od 17% do 25%,al mogu reć da je puno bolje nego šta je bilo,rijetko kad se desi da mi malo zastajkuje(takoreći neprimjetno)! 

Ažurirao ddavid14 - 20.Ožujak/Mar.2010 u 17:02
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Travanj/Apr.2010 u 21:53
Kao prvo jedva sam nasao temu, bila je u hardware, sad je na pravom mestu : UputstvaBig smile
Ne znam zasto ali 1080p filmovi poceli su da mi seckaju. Podesio sam sve kao ovo iznad, i CPU je na 50% a film secka(verovatno slika). Prvo sam na win7 primetio seckanje na ovog filma Sherlock.Holmes.2009.Bluray.1080p.DTSMA.x264.dxva-FraMeSToR  koji je:
x264 1920x1080 ~11.8 Mbps 23.976 fps
English DTS-MA

Probao sam svasta, brisanje klite paketa, instaliranje samo coreavc 2.0 kodeka, i opet isto, brisanje svih playera, ma sve sam probao ovaj film secka.
Vratio sam se na xp gde mi je ranije odlicno radio 1080p na bsplayer uz coreavc. Opet seckaConfused

Ne verujem da mi je slab pc jer sam i ranije gledao 1080p, bas pamtim dark knight dxva eureka od 16gb sam gledao bez problema.
Probao sam ovo isto iznad i na Xp isto secka, a evo i statistics u mpc hc:

Kasnije cu probati drugi 1080p koji imam na diskove da vidim da li i na njega zeza ovako.

Ažurirao icemaher - 02.Travanj/Apr.2010 u 21:54
Na vrh
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Travanj/Apr.2010 u 22:18
Ma to mene zajebava isto,već sam pisao o tome,neznam,jednostavno neznam riješenja.Jel ti izbacuje(pogotovo kod bržih scena),vodoravni liniju preko ekrana od tv-a,zna bit i do dvije linije,i to mi užasno smeta!?
Jesam,jedanput sam uspio nešto smućkat i jedino tako mi ne titra kad pustim film(ali ja ove od 720p skidam,od 8-9gb),nešto u clone sam podesio da mi je glavni primari LCD-TV,a na monitoru od kompa mi se suzila slika gore i dolje i sa ljeve i sa desne strane,pustio sam film na kompu i na tv-u mi uopće nije trzalo!
E da,i svaki film bi gledao tako(slika preko cijelog ekrana na tv-u,ne trza,super slika i zvuk),ali nakon nekih pol sata gledanja filma(neznam zašto),slika mi se na monitoru zacrni na 2 do 3 sekunde i vrati mi sliku na monitoru automatski na normalnu rezoluciju i na tv mi piše da nema signala!
Neznam,ja sam više lud od svega toga!
-imam Windows 7,neznam,na XP nisam probao,možda bi mi na XP sve bilo ok,nemam pojma!Confused

Ažurirao ddavid14 - 02.Travanj/Apr.2010 u 22:35
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Travanj/Apr.2010 u 22:31
Trenutno uz onog Haali_Matroska_Splitter kojeg sam instalirao prema ovom uputstvu, samo sam instalirao CoreaVc 2.0 i instalirao sam bsplayer pro i RADI mi ovaj 1080p bez seckanja kao sto je bilo ranije. Slika je Wackobup
Sad jos samo da instaliram klitecodec pack(zbog ac3 i ostalih potreba) i siguran sam da ce biti sve ok. 
Krbo mi je rekao da se na xp-u ne primeti minimalno seckanje( u pravu je sigurno, ali bar je gledljivo, ne primeti se uopste), dok na zahtevniji win7 itekako se primeti, kao sto vidite 16fps pa nekad ide i do 23/25). Sad imam i Xp i Win7 na drugu particiju, pa ako zelim gledati full HD prebacim se na XP-uBig smile.
A sto se tice clone(duplicate displays(win7)) opcije i mene zezaju najnoviji drajveri, nikako ne mogu da podesim 1680x1060 na 22" lcd i 42" plazmu. Uvek me vraca na 1024/768, dok na sedmicu vracalo me je na 1280x720 i nikako da to promenim, razbicu gaAngryLOL

Skinuo sam neke 169.21 pa da vidim kako ce da ide kloniranje display-a, ako radi javljam ti.

Na win7 skoro na svakog filma/seriju pojavljuje mi se kao vodoravno secenje slike, kao da se slika lomi vodoravno na nekoliko kockica ili ko zna sta je to vec.

Evo sad na XP-u je SVE OK. Od august koristim win7 pa redno je da se vratim malo Xp-uLOL

Ažurirao icemaher - 02.Travanj/Apr.2010 u 22:37
Na vrh
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Travanj/Apr.2010 u 22:55
Originalno postovano od strane icemaher icemaher piše:

Na win7 skoro na svakog filma/seriju pojavljuje mi se kao vodoravno secenje slike, kao da se slika lomi vodoravno na nekoliko kockica ili ko zna sta je to vec.

Evo sad na XP-u je SVE OK. Od august koristim win7 pa redno je da se vratim malo Xp-uLOL
A ništa,ne preostaje mi nego da probam na XP,možda tamo prestane sa trzanjem slike i riješim problem,al u ponedjeljak ću vidit još,dolazi mi kompa tu kod mene pa će pogledat,on je sebi to porihtao i kuži se puno više nego ja u to,pa ako nebude mogao ništa,stavit ću XP pa možda bude valjalo!Wink 
Na vrh
Sebastijan View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sebastijan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Travanj/Apr.2010 u 22:56
Ice jesi li podesio u grafičkoj na koliko herca ti radi TV
obavezno mora da staviš onaj refreš koji TV podržava
Savete primaj uz vino, a upotrebljavaj ih uz vodu.
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Travanj/Apr.2010 u 23:22
Evo brate, instaliraj samo coreavc i probaj sa bsplayerom pro .
Instalirao sam sad najnoviji klite i trazio mi je da obrisem haali a ja nisam dozvolio da ga obrise, i opet je krenulo seckanje. Obrisao sam klitecodec pack full, i NEMA seckanja. Mrzi me da trazim koji me to kodek zeza kad se instalira klite, ali instaliracu samo ac3 filter i vise NISTA ne diram.
Sebastijan, nije u pitanju herc, drajveri su u pitanju, noviji drajveri kod mene prave gluposti. Evo instalirao sam one 169.21 nvidia drajvere skinute sa filehippo i podesio sam normalno rezoluciju na 1680x1050 i to na clone LCD/Plasma i sve je OK.
Probacu kasnije i na win7 da obrisem sve kodeke i da instaliram samo coreavc 2 i ac3 filter, i starije drajvere za win7 i ako sve radi onda sam pronasao resenje.
Na vrh
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2010 u 00:32
E ovako,ali ja imam instalisan"K-Lite_Codec_Pack_583_Full" i imam instaliran i "CoreAVC 2.0",ali ja na kojem god playeru probam(GOM,MPC-HC,KM-PLAYER itd...)na svakom playeru mi trza slika,ja neznam,ja ipak mislim da bi trebao to riješit sa postavkama na grafićkoj ili u tom "kloniranju" i podešavanju rezolucije pc i tv!?
Neznam,mogu probat maknut "K-lite" i ostavit samo "CoreAvc" i probat,OK,probat ću tako!
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2010 u 00:36
Probaj makni klite, kazem ti , instalirao sam ga, trza slika, maknem ga, sve je ok. Mozes samo da instaliras ac3 filter da bi imao 5.1 zvuk, mislim da ti drugo i ne treba.
Na vrh
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2010 u 01:01
Ništa,evo mako sam ga i ostavio samo CoreAvc i ista stvar,oper trza lagano...nema veze,dobro,hvala ti na pomoći al yebiga,nejde pa nejde!
Budem ja još pokušavao skužit kaj je,ako ništa maknut ću W7,probat ću na XP,pa da vidim oće onda trzat!Wink
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2010 u 01:08
Hehe, ja celo vreme pricam za xp, na sedmicu cu sutra da probam, sad odoh da gledam 2 epizode pacifika, zaboravio sam ihBig smile
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,155 sekundi.