| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
hardverska akceleracija za gledanje Full HD |
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Korisnik | |
borism
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
member
Pridružen: 07.Sijecanj/Jan.2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 25 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: hardverska akceleracija za gledanje Full HDObjavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2009 u 17:08 |
|
Evo ovako dolaze novi filmovi sve su vece rezolucije i gb se trose ko ludi
no da kako bi vam olaksao posao da ne trazite puno po netu drajvere i ostalo odlucih se napisati mali tutorijal kako da vam olaksam posao (i sto se tice kodeka i hardverske akceleracije)...No napravit cemo sljedece: vama tijekom gledanja filmova najvise procesor pati tako da bi to sve trebala grafa preuzeti da ona vise radi ovake stvari ce te najvise osjetiti kada imate velike lcd tv-ove npr. na jednom kompu radite u photoshopu a na drugom gledate film i obadva uzimaju procesor a ovako stavite opterecenje na graficku karticu i film se vrti preko grafe zauzece procesora jedva 2-3%(na filmu) dok photoshop radi normalno nema stekanja pratite tocno podesavanja imate za vistu i za xp: za pocetak svi skinite ovaj program home player cinema(program nemorate instlirati samo raspakirajte i pokrenite ga "portable" verzija): http://uploading.com/files/L4DHFGPY/mplayer home cinema.rar.html http://www.sendspace.com/file/zmlzu1 nakon toga morate skiniti matrosku splitter: http://www.free-codecs.com/download/Haali_Matroska_Splitter.htm http://www.sendspace.com/file/1dcv53 e tako kada ste to skinuli i instalirali morate jos neke postavke napraviti ovo su postavke za xp: nakon sto ste u options morate srediti OUTPUT ![]() nakon toga imate jos samo Internal Filters ovo su postavke za vistu(prakticki skoro sve isto): nakon sto ste u options morate srediti OUTPUT nakon toga imate jos samo Internal Filters eto nadam se da ce vam raditi sve kako treba meni je procesor na jako smijesnim opterecenjima na grafi za vrijeme gledanja hd dvd 1080p 2%-8% dok sam imao hd3850 bilo je cak i po 25-45% (sada imam Eah4850) graficka kartica je stvarno super nekima mozda nece ovo uspjeti znm da sve serije grafi HD 2xxx, 3xxx, 4xxx mogu omoguciti hardversku akceleraciju eto toliko od mene ako vidite gresku javite mi pa cemo ispraviti ili nesto nadodatiAžurirao icemaher - 02.Travanj/Apr.2010 u 21:36 |
|
![]() |
|
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38972 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Sijecanj/Jan.2009 u 01:06 |
|
Odlično kolega. Hvala ti za ovo!!!
|
|
|
|
![]() |
|
joya
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 13.Svibanj/May.2008 Lokacija: Tuzla - BiH Status: Offline Points: 1674 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Ožujak/Mar.2009 u 20:44 |
|
Hvala i od mene mada ja to znam na drugi način ali kodeci su najbitniji.
Uglavnom poenta je da se ne tereti procesor nego graficka. |
|
|
Nije ko što nije, jer da jeste bilo bi, a nije!
|
|
![]() |
|
VladaT1
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 11.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Srednje Pomorav Status: Offline Points: 1 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Travanj/Apr.2009 u 18:03 |
|
Ovako - onako
KMPlayer ima u sebi instaliran esve moguce kodeke jednostavno ga raspakujes i radi Ovo sto je napisao boris m vredi, ali samo za starije masine |
|
![]() |
|
outside
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Joe Purdy - music legend Pridružen: 16.Travanj/Apr.2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 6250 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Travanj/Apr.2009 u 11:43 |
|
napravio sam sve kak piše,,ali procesor mi i dalje troši 70 posto,,jel može pomoć
|
|
![]() |
|
def032
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 19.Kolovoz/Aug.2009 Lokacija: Cacak Status: Offline Points: 10 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Kolovoz/Aug.2009 u 10:00 |
|
Imam problem sa FULL HD filmovima * HD I BLURAY * na rezoluciji 1920x1080 slika je usorena , secka koristio sam km pejr plus 1.43 , coere avc codek 1,70 pro , Combined-Community-Codec-Pack-2008-09-21 ,Storm Codec , na BS-plejru slika secka ,moja konfiguracija:
1.INTEL P4 3.4 GHz 2mb casha
2.gigabyte intel p35
3.ddr 2 4GB 800 MHz
4.MSI 3850 -512MB DDR3 - OC
mislim da je konfiguracija sasvim zadovoljavaljuca za HD filmove ako neko ima neki prelo ili resenje neka se javi!!!
|
|
![]() |
|
Sentinel
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Master translator
Walking Time-Bomb Pridružen: 30.Studeni/Nov.2006 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 2736 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Kolovoz/Aug.2009 u 13:28 |
|
problem ti je u codecima
moras potpuno ukloniti sve codece i instalirat samo jedan pack kako se ne bi sukobljavali |
|
|
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
|
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024. Pridružen: 18.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Kumanovo MKD Status: Offline Points: 14129 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Kolovoz/Aug.2009 u 17:23 |
|
def032 imas odgovor u temu Welcome to the BLURAY and HDTV
|
|
![]() |
|
def032
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 19.Kolovoz/Aug.2009 Lokacija: Cacak Status: Offline Points: 10 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Kolovoz/Aug.2009 u 11:22 |
|
Hvala borism na uputstvu za hardversku akcelaraciju kod mene je rešilo problem sad slika nešteka a ni ton radi savršeno procesor varira 4 do 8% neprelazi samo imam problem sa jedni HD titlom preko home player cinema izbacuje sledeću grešku:SYNTAX ERROR AT LINE 2636!
|
|
![]() |
|
ddavid14
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 27.Sijecanj/Jan.2007 Lokacija: Hrvatska/Klc Status: Offline Points: 1318 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Ožujak/Mar.2010 u 16:40 |
|
Pitanje! Dali pod "Transform filters" treba na sve stavit kvačice ili ne,ja sam stavio na sve osim"H263"(treći odozdola)!?
"CPU" mi varira od 17% do 25%,al mogu reć da je puno bolje nego šta je bilo,rijetko kad se desi da mi malo zastajkuje(takoreći neprimjetno)! Ažurirao ddavid14 - 20.Ožujak/Mar.2010 u 17:02 |
|
|
|
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024. Pridružen: 18.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Kumanovo MKD Status: Offline Points: 14129 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Travanj/Apr.2010 u 21:53 |
|
Kao prvo jedva sam nasao temu, bila je u hardware, sad je na pravom mestu : Uputstva
![]() Ne znam zasto ali 1080p filmovi poceli su da mi seckaju. Podesio sam sve kao ovo iznad, i CPU je na 50% a film secka(verovatno slika). Prvo sam na win7 primetio seckanje na ovog filma Sherlock.Holmes.2009.Bluray.1080p.DTSMA.x264.dxva-FraMeSToR koji je: x264 1920x1080 ~11.8 Mbps 23.976 fps English DTS-MA Probao sam svasta, brisanje klite paketa, instaliranje samo coreavc 2.0 kodeka, i opet isto, brisanje svih playera, ma sve sam probao ovaj film secka. Vratio sam se na xp gde mi je ranije odlicno radio 1080p na bsplayer uz coreavc. Opet secka ![]() Ne verujem da mi je slab pc jer sam i ranije gledao 1080p, bas pamtim dark knight dxva eureka od 16gb sam gledao bez problema. Probao sam ovo isto iznad i na Xp isto secka, a evo i statistics u mpc hc: ![]() Kasnije cu probati drugi 1080p koji imam na diskove da vidim da li i na njega zeza ovako. Ažurirao icemaher - 02.Travanj/Apr.2010 u 21:54 |
|
![]() |
|
ddavid14
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 27.Sijecanj/Jan.2007 Lokacija: Hrvatska/Klc Status: Offline Points: 1318 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Travanj/Apr.2010 u 22:18 |
|
Ma to mene zajebava isto,već sam pisao o tome,neznam,jednostavno neznam riješenja.Jel ti izbacuje(pogotovo kod bržih scena),vodoravni liniju preko ekrana od tv-a,zna bit i do dvije linije,i to mi užasno smeta!?
Jesam,jedanput sam uspio nešto smućkat i jedino tako mi ne titra kad pustim film(ali ja ove od 720p skidam,od 8-9gb),nešto u clone sam podesio da mi je glavni primari LCD-TV,a na monitoru od kompa mi se suzila slika gore i dolje i sa ljeve i sa desne strane,pustio sam film na kompu i na tv-u mi uopće nije trzalo!
E da,i svaki film bi gledao tako(slika preko cijelog ekrana na tv-u,ne trza,super slika i zvuk),ali nakon nekih pol sata gledanja filma(neznam zašto),slika mi se na monitoru zacrni na 2 do 3 sekunde i vrati mi sliku na monitoru automatski na normalnu rezoluciju i na tv mi piše da nema signala!
Neznam,ja sam više lud od svega toga!
-imam Windows 7,neznam,na XP nisam probao,možda bi mi na XP sve bilo ok,nemam pojma! Ažurirao ddavid14 - 02.Travanj/Apr.2010 u 22:35 |
|
|
|
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Travanj/Apr.2010 u 22:31 |
|
Trenutno uz onog Haali_Matroska_Splitter kojeg sam instalirao prema ovom uputstvu, samo sam instalirao CoreaVc 2.0 i instalirao sam bsplayer pro i RADI mi ovaj 1080p bez seckanja kao sto je bilo ranije. Slika je
![]() ![]() Sad jos samo da instaliram klitecodec pack(zbog ac3 i ostalih potreba) i siguran sam da ce biti sve ok. Krbo mi je rekao da se na xp-u ne primeti minimalno seckanje( u pravu je sigurno, ali bar je gledljivo, ne primeti se uopste), dok na zahtevniji win7 itekako se primeti, kao sto vidite 16fps pa nekad ide i do 23/25). Sad imam i Xp i Win7 na drugu particiju, pa ako zelim gledati full HD prebacim se na XP-u .A sto se tice clone(duplicate displays(win7)) opcije i mene zezaju najnoviji drajveri, nikako ne mogu da podesim 1680x1060 na 22" lcd i 42" plazmu. Uvek me vraca na 1024/768, dok na sedmicu vracalo me je na 1280x720 i nikako da to promenim, razbicu ga ![]() ![]() Skinuo sam neke 169.21 pa da vidim kako ce da ide kloniranje display-a, ako radi javljam ti. Na win7 skoro na svakog filma/seriju pojavljuje mi se kao vodoravno secenje slike, kao da se slika lomi vodoravno na nekoliko kockica ili ko zna sta je to vec. Evo sad na XP-u je SVE OK. Od august koristim win7 pa redno je da se vratim malo Xp-u ![]() Ažurirao icemaher - 02.Travanj/Apr.2010 u 22:37 |
|
![]() |
|
ddavid14
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Travanj/Apr.2010 u 22:55 |
A ništa,ne preostaje mi nego da probam na XP,možda tamo prestane sa trzanjem slike i riješim problem,al u ponedjeljak ću vidit još,dolazi mi kompa tu kod mene pa će pogledat,on je sebi to porihtao i kuži se puno više nego ja u to,pa ako nebude mogao ništa,stavit ću XP pa možda bude valjalo!
|
|
|
|
|
![]() |
|
Sebastijan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Uploader
Pridružen: 25.Prosinac/Dec.2006 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 3347 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Travanj/Apr.2010 u 22:56 |
|
Ice jesi li podesio u grafičkoj na koliko herca ti radi TV
obavezno mora da staviš onaj refreš koji TV podržava |
|
|
|
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Travanj/Apr.2010 u 23:22 |
|
Evo brate, instaliraj samo coreavc i probaj sa bsplayerom pro .
Instalirao sam sad najnoviji klite i trazio mi je da obrisem haali a ja nisam dozvolio da ga obrise, i opet je krenulo seckanje. Obrisao sam klitecodec pack full, i NEMA seckanja. Mrzi me da trazim koji me to kodek zeza kad se instalira klite, ali instaliracu samo ac3 filter i vise NISTA ne diram. Sebastijan, nije u pitanju herc, drajveri su u pitanju, noviji drajveri kod mene prave gluposti. Evo instalirao sam one 169.21 nvidia drajvere skinute sa filehippo i podesio sam normalno rezoluciju na 1680x1050 i to na clone LCD/Plasma i sve je OK. Probacu kasnije i na win7 da obrisem sve kodeke i da instaliram samo coreavc 2 i ac3 filter, i starije drajvere za win7 i ako sve radi onda sam pronasao resenje. |
|
![]() |
|
ddavid14
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2010 u 00:32 |
|
E ovako,ali ja imam instalisan"K-Lite_Codec_Pack_583_Full" i imam instaliran i "CoreAVC 2.0",ali ja na kojem god playeru probam(GOM,MPC-HC,KM-PLAYER itd...)na svakom playeru mi trza slika,ja neznam,ja ipak mislim da bi trebao to riješit sa postavkama na grafićkoj ili u tom "kloniranju" i podešavanju rezolucije pc i tv!?
Neznam,mogu probat maknut "K-lite" i ostavit samo "CoreAvc" i probat,OK,probat ću tako!
|
|
|
|
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2010 u 00:36 |
|
Probaj makni klite, kazem ti , instalirao sam ga, trza slika, maknem ga, sve je ok. Mozes samo da instaliras ac3 filter da bi imao 5.1 zvuk, mislim da ti drugo i ne treba.
|
|
![]() |
|
ddavid14
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2010 u 01:01 |
|
Ništa,evo mako sam ga i ostavio samo CoreAvc i ista stvar,oper trza lagano...nema veze,dobro,hvala ti na pomoći al yebiga,nejde pa nejde!
Budem ja još pokušavao skužit kaj je,ako ništa maknut ću W7,probat ću na XP,pa da vidim oće onda trzat!
|
|
|
|
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2010 u 01:08 |
|
Hehe, ja celo vreme pricam za xp, na sedmicu cu sutra da probam, sad odoh da gledam 2 epizode pacifika, zaboravio sam ih
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |