| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
|
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Korisnik | |||
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole Pridružen: 03.Sijecanj/Jan.2005 Status: Offline Points: 12364 |
Tema: ZABRANA PIRATERIJE!!!Objavljeno: 15.Prosinac/Dec.2008 u 14:07 |
||
|
Dragi naši članovi,
kao što vidite, od danas na forumu više nema download rubrika za filmove, muziku, igre, software i ostalo što je zaštićeno autorskim pravima. Naime, potaknuti zadnjim reakcijama MUP-a diljem ex-yu i kažnjavanja ljudi zbog postavljanja rapidshare i sličnih download linkova, odlučili smo da u potpunosti prekinemo praksu koja se po sajtu debelo razgranala, a na koju se dosad nismo toliko obazirali. Eh, sad da malo objasnim stanje stvari. Od prošle godine veliki američki studiji ishodili su produljenje prava copyrighta na 100 godina (možda malo manje, ali svejedno za priču) što znači da faktički niti jedan film, osim onih koji su open source, nije podložan neovlaštenom umnažanju i distribuciji. Slična pravila vrijede i za ostale sadržaje zaštićene autorskim pravima (muziku, igre, programe isl). U duhu toga i nedavnih razvoja događaja, odlučili smo u potpunosti ukinuti sve download rubrike kako bi zaštitili ovaj sajt i forum od gašenja i zaštitili naše članove od mogućih problema sa zakonom u koje bi ih skidanje i postavljanje takvih sadržaja moglo dovesti. Konsenzusom je postignut dogovor među voditeljima sajta tako da smo čvrsti i odlučni u svojim stavovima i nikakvi protuargumenti ne mogu nas pokolebati!!! Svako kršenje pravila o zabrani piraterije biti će grubo sankcionirano. Jasno, trebat će određeno vrijeme da se prilagodite na novonastalu situaciju, ali u tom smislu, sjetite se da je ovaj sajt osnovan prvenstveno zbog titlova i razmjenjivanja iskustava vezanih uz filmove te da su download rubrike bile ish*trena improvizacija a naše strane. U slučaju da netko potegne pitanje titlova i njihove legalnosti, evo mu odgovora: NITKO ZBOG TITLOVA NE MOŽE DOĆI U SUKOB SA ZAKONOM, JER TITLOVI SU U POTPUNOSTI LEGALNI POŠTO SU AUTORSKO DJELO ČLANOVA SAJTA KOJI NJIHOVIM POSTAVLJANJEM NA SAJT DAJU OGRANIČENA PRAVA UPOTREBE OSOBAMA KOJE IH SKIDAJU. Ovo znači da korisnici imaju slobodno pravo upotrebe njihovih titlova u vlastite svrhe, ali im je STROGO ZABRANJENO BRISANJE IMENA PREVODIOCA I UMJESTO TOGA POSTAVLJANJE SVOJEG I PONOVNO UPLOADANJE NA SAJT (POZNATIJE POD NAZIVOM KRAĐA TITLOVA)!!! U tom smislu divx-titlovi.com, njegovi voditelji i vlasnici u potpunosti staju u zaštitu prevodioca i njihovog autorskog djela i sankcioniraju prijestupnike! Hvala na razumijevanju i imajte na umu da ZABRANJUJEMO PIRATERIJU RADI VAŠE ZAŠTITE! ![]() |
|||
![]() |
|||
Dracula_pa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Objavljeno: 16.Prosinac/Dec.2008 u 14:11 |
||
|
Ovo je najveca glupost koju sam procitao.Jel znate vi koliko ima sajtova sa filmovima?I nijedan se nije ugasio.A kao drugo vi postavljaj te stare filmove a ne nove ako se plasite.Razocarali ste me.
Pozzz |
|||
![]() |
|||
cudak_31177
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!! Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2008 Lokacija: Ivanjica Status: Offline Points: 11760 |
Objavljeno: 16.Prosinac/Dec.2008 u 14:15 |
||
|
Dracula, ako ima toliko sajtova koji služe za to ti skidaj sa njih. Ovaj je namenjen za titlove, i ljudi ovde uglavnom dolaze zbog toga. Nema razloga za strah, samo prosto, nećemo da rizikujemo nešto dobro što imamo zbog onoga što (kao što si sam rekao) može da se pronađe na svakom koraku.
|
|||
|
|
|||
![]() |
|||
Sentinel
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Master translator
Walking Time-Bomb Pridružen: 30.Studeni/Nov.2006 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 2736 |
Objavljeno: 16.Prosinac/Dec.2008 u 14:27 |
||
|
upravo to.
nisam htio komentirat do sad, al sad bas hocu. imate moju punu podrsku za ovaj potez, ako nekome ne pase nek odjebe u troskocima, bez iznimke. polako se uvodi red u ovaj nas balkan, promjene su neizbjezne, svi se moraju prilagodit. tako da svima kojima ne pasu promjene, ima jos milijun sajtova i foruma, prebacite se |
|||
|
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
|
|||
![]() |
|||
Buki
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Weed Expert Pridružen: 06.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 10025 |
Objavljeno: 16.Prosinac/Dec.2008 u 14:35 |
||
|
Ja se isto slažem,ali Sentinel daj se malo smiri,neznam šta si umišljaš i šta te briga tko će ostat na ovom sajtu a tko ne.Kome se ne sviđa neka više ne dolazi na forum,ali to nije tvoj problem...
|
|||
![]() |
|||
cudak_31177
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!! Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2008 Lokacija: Ivanjica Status: Offline Points: 11760 |
Objavljeno: 16.Prosinac/Dec.2008 u 14:44 |
||
|
Nema potrebe za bilo kakvim tenzijama. Samo opušteno. Ko neće da provodi vreme na ovom forumu zato što nema piraterije, ne mora. Ima (nama prijateljskih, a i onih drugih) sajtova na kojima može svašta da se pronađe, pa nema potrebe da to bude i ovde.
|
|||
|
|
|||
![]() |
|||
Sentinel
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Master translator
Walking Time-Bomb Pridružen: 30.Studeni/Nov.2006 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 2736 |
Objavljeno: 16.Prosinac/Dec.2008 u 15:13 |
||
ako si se naso uvrijedjen zaboli me nokat na malom prstu fino sam reko kome se ne svidjaju promjene nek otpepa, ionako od ovih 70k clanova ima nas 50ak aktivnih... nista si ne umisljam a ti se meni tako ne obracaj Ažurirao Sentinel - 16.Prosinac/Dec.2008 u 15:15 |
|||
|
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
|
|||
![]() |
|||
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole Pridružen: 03.Sijecanj/Jan.2005 Status: Offline Points: 12364 |
Objavljeno: 16.Prosinac/Dec.2008 u 15:22 |
||
|
Gore je sve lijepo objašnjeno, piraterija je zakonom zabranjena, MUP Srbije privodi čovjeka samo zato što je postavio tuđe rapidshare linkove, pametnomu dosta...
Imate linkove na 1000 drugih mjesta i koristite se njima, nitko vam ne brani, ko nije blesav snaći će se i točka. Buki i Sent smirite se... ![]() Ažurirao bubba ho-tep - 16.Prosinac/Dec.2008 u 15:23 |
|||
![]() |
|||
Buki
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Weed Expert Pridružen: 06.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 10025 |
Objavljeno: 16.Prosinac/Dec.2008 u 15:35 |
||
|
Ma sve je ok,ja se isto slažem s ovim potezom samo mi se ne sviđa kada netko iz čista mira napada druge ljude na forumu kao što je Sentinel napravio...
Nemam ja ništa protiv njega,dapače njegovi su prijevodi jedni od najkvalitetnijih po mom mišljenju ali mislim da je u ovome slučaju pretjerano regirao...
Ajde daj Sentinel,malo manje nervoze,pozdrav...
|
|||
![]() |
|||
suadnovic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Pridružen: 29.Travanj/Apr.2008 Lokacija: Niš Status: Offline Points: 837 |
Objavljeno: 16.Prosinac/Dec.2008 u 17:05 |
||
|
Na poteze MUP-a Srbije samo mogu da kazem: je**m te zemljo.
Nemaju muda da jure prave gangstere, no jebu sirotinju. Pisam se na sve MUP-ove, i sve "demokratske" EXYu vlade, koje su nam donele gore od koncentracionih logora. Necu se iznenaditi ako se uskoro pojavi neki domaci Osama Bin Laden... Eto im neka me privode!!! Ažurirao suadnovic - 16.Prosinac/Dec.2008 u 17:21 |
|||
![]() |
|||
alma84
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Pridružen: 26.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Poreč Status: Offline Points: 1865 |
Objavljeno: 16.Prosinac/Dec.2008 u 17:15 |
||
|
potpuno podrzavam ekipu...
s time da se dowload linkovi uvijek mogu slati mailom... |
|||
|
muški imaju onu stvar viška, a one dvije manjka :D
|
|||
![]() |
|||
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
tranceXplosion Pridružen: 18.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 12093 |
Objavljeno: 16.Prosinac/Dec.2008 u 17:44 |
||
|
Isto tako nije pozeljno da se ostavljaju serijski brojevi igrica i programa,jer i to je piraterija.
|
|||
![]() |
|||
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
tranceXplosion Pridružen: 18.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 12093 |
Objavljeno: 16.Prosinac/Dec.2008 u 17:48 |
||
|
Ljudi ako ne mozete,da iskulirate jedan drugog,najbolje uzivajte i ne pisite nista,jer u suprotnom svaka poruka koja u ode u off se brise.Hvala na razumevanja,jer nije cilj da se tenzija na forumu podize.
|
|||
![]() |
|||
N.B.G.
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Sick Boy Pridružen: 29.Srpanj/Jul.2008 Status: Offline Points: 2520 |
Objavljeno: 16.Prosinac/Dec.2008 u 18:03 |
||
|
Ne znam ali samo bi hteo da kazem da je piraterija uvek postojala
i postojace dok je sveta kako na zapadu tako i kod nas, a ako vec idemo u tu evropu koja je izmislila pirateriju i ako je u Londonu zakonom dozvoljeno da se na ulici prodaju i muzicki i diskovi sa filmovima ali pod uslovom da se ima po jedan komad to se ne smatra piraterijom.. e sad sto se MUP-a tice pa oni jure i hapse vec 15 godina a to pricam jer sam doziveo to gledajuci pre desetak godina dok sam radio kod SKC-a na standovima, kasnije imao cak i lokal i uredno placao porez i opet im je smetalo.. A ovo sada se desava zbog jednog jedinog crtanog filma "Madagascar 2" za koji su nasi pukli i o tome sada bruje svi mediji, ali nismo mi ti koji smo im izbili pare iz dzepa! to je upravo uradio zapad!!! tako da ovo totalno nema smisla! Poslednji put je frku podigla Fahreta Jahic zvana "Lepa Brena" pa onda Aleksandra Sladjana Milosevic koja je na sva usta po televiziji i svim medijima napadala takozvanu pirateriju a sa istom osobom sam svirao i znam da je krala svaku pesmu koju ima, zar to nije povreda autorskih prava, to znam i kada su moj bend piraterisali a sto je najgore najvise su nas krale izdavacke kuce za koje smo objavili te albume i potpisali ugovor koji su oni krsili na svakom cosku! pa na koga onda da se ugledamo??!! Nosimo Levis pantalone iz novog pazara i kupujemoVerbatim diskove koji se isto tamo prave i valjaju nam kao original.. pa zar to nije piraterija!? Sa partibrejkersima kada sam takodje svirao u vreme pravljenja albuma "Kiselo i Slatko" i onog festa kada je dosao glupavi Kusturica koji ne zna dve da sklopi a to odgovorno tvrdim jer ga poznajem i sa Jim Jarmusch-om i Johnny Depp-om koji su ok ali su se zgranuli sa okolinom.. znaci niko engleski nije znao od pitaj boga koliko ljudi osim novinara i mene, tako da sam pre koncerta izigravao vodica i dadilju pomenutim i sad mi palimo u evropu sa malim "e" tako da je ovo sve besmisleno i ako se nesto radi radi se od temelja ne od krova, Sto ta vlada koja salje i huska MUP a vladu opet znam ko huska, glupavi zubati Rodja koji je svirao i pojma nije imao bio toliko iskompleksiran da je covek sklopio neki malecki ugovor sa Warner Bros-om, otvara radnju sa originalnim diskovima kako muzike tako i filmova gde niko nos nece da zavuce zbog paprenih cena i sada cim cuje ili vidi neki piraterizovan proizvod od pomenute kuce trci kod onog da ga ne imenujem i zali se i ovi reaguju, u ovom slucaju je gore navedeno! Pa ljudi kada budemo imali poslove koji su dobro placeni i kada budemo imali standard koji zadovoljava evropu onda cemo moci lepo da kupimo sve original diskove.. pa i ja bi vise voleo da imam original nego neku kopiju!! ali to je Balkan i takav smo narod! A to u vezi evrope i ulaska u nju, dragi moji ne ulazimo mi u nju vec oni kod nas i postajemo jeftina radna snaga u njihovim glamuroznim objektima gde niko nista nije u stanju da kupi a mi tu sljakamo za sitnu lovu.. da ne smaram vise vec me i prsti zabolese od kuckanja samo cu reci da sam zbog iste piraterije iako sam kod SKC-a placao i zakup i stand i kasnije lokal i porez opet su me privodili isti i naravno posle moje izjave pustali vrlo, vrlo brzo a sa tuziocima uz cigaru i kafu u pauzi sam licno iz njihovih usta cuo da ih boli uvo za to ali da gore pomenuti smaraju vladu i oni jednostavno moraju da reaguju, tako da ce i ovo da se slegne!!! a to sto ovde nema vise download filmova me ne pogadja mnogo!!! Jedino bih predlozio onome koji to moze da ostvari da se napravi odeljak gde bi se postovale release group tj info o novim filmovima gde bi ljudi mogli da saznaju sve o tome sta se pojavilo, nesto tipa:
itd ima stvarno previse.. to je to a protiv i za bih mogao da pisem sada ovde deset strana.. To je to ukratko i samo cu dodadati da je moje misljenje i uverenje da forum nije krsio niakve zakone jer ne postoje! Sve je manipulacija i ovo ce proci, a to sto je pojedinac pao i postovao to sto jeste pa najiskrenije mi je zao coveka ali onda bi trebali da pohapse celu drzavu, mislim i na Srbiju i Hrvatsku, Makedoniju itd.. A sta je sa zapadom? Od njih smo to i videli i naucili!!! Pa molim lepo ako hoce i zele da seku neka krenu odakle treba! A to rade isto i u politici! Samo cu dodati da se njih bojim isto toliko kao i nekog maloeckog spajvera, samo ish od mene i nas, glupi su ko tocila pa neka i mene hapse ne bi bi prvi put pa su me svaki put pustali bez ikakve tuzbe jer sam im zapusio usta da nisu znali da beknu i to sa neosporivim cinjenicama.. Pozdrav svim kolegama i zivela piraterija dok nam ne daju standard i uslove da to ne radimo vise!!! Ažurirao N.B.G. - 16.Prosinac/Dec.2008 u 18:10 |
|||
|
|||
![]() |
|||
Lucky_Mkd
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Objavljeno: 16.Prosinac/Dec.2008 u 19:05 |
||
|
Svaka Cast N.B.G apsolutno se slazem sa sve sto si napisao bravo bratee!!!!
|
|||
![]() |
|||
N.B.G.
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Objavljeno: 16.Prosinac/Dec.2008 u 19:11 |
||
|
Ja sam napisao ono sto je istina i stojim iza toga,
sada ako neko misli da to nije tacno imam dokaze za svaku rec..mogao sam jos neke istine da napisem ali necu da smaram ionako je dugacak post, sve u svemu ako forum za upoznavanje i lupetanje gluposti tipa "Belgradecaffe" kaci linkove doduse kada neko trazi a to je 100 puta dnevno sta je problem? ali verujem da su administratori to uradili jer imaju razlog ili su morali, pa sad sta je tu je.. Hvala ti Laki!!! |
|||
|
|||
![]() |
|||
faithlessmary
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Neprikosnovena Mary Pridružen: 07.Listopad/Oct.2007 Status: Offline Points: 2742 |
Objavljeno: 16.Prosinac/Dec.2008 u 20:06 |
||
|
@NBG
Sve je to sto si napisao lepo i ok. Samo postoji jedan problem. Koga od onih koji bi trebalo da te cuju briga za to??? Ne mislim samo na tvoj post, nego na sve usmene i pismene zalbe postenog sveta na sve sto ne valja u ovoj drzavi. Tema je presiroka i moze se prenesti na sve sfere zivota kod nas. Valjda ti je do sad jasno da u ovoj drzavi radi sta ko hoce . Ako vec mogu da se izivljavaju zbog tzv piraterije, pa zasto to da ne rade? Pricamo o drzavi gde se ma ko da je na vlasti, obican gradjanin j..e u zdrav mozak. Ako njih nije sramota da pola drzave radi kod privatnika raznih manjih i vecih koji se izivljavaju, ako ih nije sramota da pustis skupstinu a da pola njih cavrlja dok kolega prica za govornicom, ako ih nije sramota da na svakom koraku nailazis na elementarnu nepravdu, pa koga onda briga imas li ti pravo da skidas filmove? ??? Hocu reci: dzabe sva tvoja pisanija i bilo cija. Jos niko time pravdu nije isterao, a ako i jeste to se meri promilima. P.S. Zadnja elementarna nepravda koja me licno pogodila je najava restrikcije grejanja u osnovnoj skoli gde radim usred sezone gripa, a predsednik opstine kupio auto od 70 000 E. Znam da je ovo spam, ali morala sam to da napisem |
|||
![]() |
|||
N.B.G.
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Objavljeno: 16.Prosinac/Dec.2008 u 20:13 |
||
|
Ma uopste nije lepo to sto sam napisao nego zalosno,
a sa druge strane nije mi ni bila namera da nesto menjam vec samo da iznesem svoje misljenje, a sa ostalim se slazem lega ili izgleda legica, sorry! to jeste siroka tema i nije tu pitanje piraterije samo i politike tako da sam se veruj mi uzdrzao od pisanja nekih bonus istina, tako da bih stavio tacku na taj moj post.Mislim ne bih dodavao nista vise, sta sam rekao rekao sam. Ažurirao N.B.G. - 16.Prosinac/Dec.2008 u 20:16 |
|||
|
|||
![]() |
|||
blackpearl
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Pridružen: 23.Kolovoz/Aug.2005 Lokacija: Serbia Status: Offline Points: 5710 |
Objavljeno: 16.Prosinac/Dec.2008 u 20:25 |
||
|
Sto se tice teme, i pre nisam bila za DL zonu jer ovo je sajt/forum namenjen za prevod. FIlmove danas bukvalno mozete naci na svakom cosku samo treba malo izguglati tj ne biti lenj i cekati da to drugi urade za vas
|
|||
|
|||
![]() |
|||
N.B.G.
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Objavljeno: 16.Prosinac/Dec.2008 u 20:30 |
||
|
Ce guglamo kao i do sada!
|
|||
|
|||
![]() |
|||
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |