Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Program za mjenjanje ikona
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Program za mjenjanje ikona

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
Jureks View Drop Down
Active member
Active member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Jureks Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Program za mjenjanje ikona
    Objavljeno: 30.Studeni/Nov.2008 u 04:46
Poz svima..evo prvo da se ispricam ako vec ovakva tema postoji..trazio sam na Search, ali nista nije "izletilo".. Pa da pitam jel netko od vas mozda ima neki program za mjenjanje ikona na XP-u? Malo mi dojadile ove stare ikone..pa eto da promijenim :) i ako neko zna..Pa da ubacite link za DL (Full verzija, ako moze).. Jos se jednom ispricavam ako je tema vec bila..ili ako je tema u krivom dijelu foruma)..
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Studeni/Nov.2008 u 12:53
Tune up Utillities 2009. Samo ne kuha kavu.
Na vrh
Jureks View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Jureks Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Studeni/Nov.2008 u 13:16
Eh bas steta..a ja htio i kavicu usput :) al dobro je..posluzit ce i ovo :D hvala ti..
Na vrh
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Studeni/Nov.2008 u 13:28
Imaš dodatak, Tune Up Kitchen Expert, ali nije besplatan. LOL
Na vrh
Jureks View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Jureks Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Studeni/Nov.2008 u 14:23
Aha..ma dobro..i ovaj je super program..samo jos da pitam..jel se mogu mjenjat neke ikone koje nisu u programu?? Znaci-..neznam da promijenim msn...wmp..ili tako nesto.. Jer vidim da ima samo neki folderi za mjenjat, programi..
Na vrh
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Studeni/Nov.2008 u 15:21
Bilo koju ikonu možeš promijeniti. Ne mogu se sjetiti napamet, ali u onom dijelu gdje se mijenjaju ikone imaš Explorer i u njemu potražiš ikonu koju želiš promijeniti.
Na vrh
Jureks View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Jureks Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Studeni/Nov.2008 u 15:25
Hmm neznam..Nasao sam ja taj Explorer i prije..ali tamo su samo ikone kao obican Folder, My Documents, onda My music, My Pictures, My Videos itd.. Znaci samo ovi Folder i Fileovi koji dolaze sa samim Windowsima..neznam..jos cu malo proucit..pa ako uspijem nes..javit cu :)
Na vrh
blackpearl View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj blackpearl Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Studeni/Nov.2008 u 16:08
promeni "rucno"
desno klik na msn, properties -> change icon i odabers putanju do slike

Na vrh
Jureks View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Jureks Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Studeni/Nov.2008 u 22:41
Ma da znam i to..samo nije to samo jedna ikona..ima ih vise..a di bi stigo kad bi sve jednu po jednu..u tome je stvar..al eto..neke sam i na ovaj tvoj nacin rijesio :) hehe.. hvala vam decki na odg :)
Na vrh
suadnovic View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj suadnovic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Prosinac/Dec.2008 u 04:00
Originalno postovano od strane Jureks Jureks piše:

Ma da znam i to..samo nije to samo jedna ikona..ima ih vise..a di bi stigo kad bi sve jednu po jednu..u tome je stvar..al eto..neke sam i na ovaj tvoj nacin rijesio :) hehe.. hvala vam decki na odg :)

Ako koristis XP, imas Vista transforamation pack, dace ti potpuno nov izgled XP-a, sve su ikone mnogo lepse. Postoji jos nesto sto bi mogao da probas, dok pronadjem u mojoj "konjusnici" pa cu postati.
Update:
Evo ga: Universal Vista Inspirat Brico Pack Ultmate 2.1.0

http://www.softpedia.com/progDownload/Universal-Vista-Inspirat-

Brico-Pack-Download-26339.html

Kad ga instaliras, mozes skidati sa home page

http://www.vista-inspirat.net/

razne pakete sa stilovima, ima stvarno fantasticnih ikona. Ako ga instaliras, dobices utisak da imas potpuno nov Komp. Nije lose pre toga update-ovati driver za graficku koju koristis.
Najlepse u svemu je sto je sve besplatno, a ako OS ne moze da podnese "toliku lepotu", tu je uvek uninstall.
Uz to sa leve ili desne strane (po tvom izboru), imaces traku sa aktivnim prozorima koje si minimizirao, te je status Bar slobodan, nema guzve.

Oprez sa Tweakerima, TuneUp jeste dobar, ali mi se ne svidja sto svuda u OS-u pusti pipke, te ako on zabrljavi ode sistem na Reinstall, osetio sam na svojoj kozi to.

Ažurirao suadnovic - 03.Prosinac/Dec.2008 u 04:22
Na vrh
Jureks View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Jureks Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Prosinac/Dec.2008 u 21:22
Da da imam XP..i bio sam si instalirao taj Vista transformatio pack..ali eto..nekako sam to sredio :) onako na stari dobri nacin --> Desni klik --> Properties --> Change icon... tako da je sada sve super.. nego da usput pitam za ovaj Vistra trans. pack.. Gdje se moze ukljucit opcija.. da kad sam u nekom folder i npr kliknem na neki file..pa da mi sa strane pise Koliko file ima MB..i to ostalo.. kao na obicnom XP (ako me kuzite) ako ne..recite pa cu stavit screenove..da znate o cemu pricam..hvala..
Na vrh
suadnovic View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj suadnovic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Prosinac/Dec.2008 u 13:40

Da da imam XP..i bio sam si instalirao taj Vista transformatio pack..ali eto..nekako sam to sredio :) onako na stari dobri nacin --> Desni klik --> Properties --> Change icon... tako da je sada sve super.. nego da usput pitam za ovaj Vistra trans. pack.. Gdje se moze ukljucit opcija.. da kad sam u nekom folder i npr kliknem na neki file..pa da mi sa strane pise Koliko file ima MB..i to ostalo.. kao na obicnom XP (ako me kuzite) ako ne..recite pa cu stavit screenove..da znate o cemu pricam..hvala..

Mislim da razumem sta pitas. To je sistemska stvar, i trebalo bi da radi sa desni klik na folder, pa properties, i onda izadju ti podaci. Inace, ja sam na moj XP instalirao SP3, i kad sam probao da instaliram Vista Transformation Pack, negde je zaglavilo, i nisam uspeo da ga instaliram. Krenuo je i Help and Support, driblao me je neko vreme trazeci da instaliram jos neke stvari, te mi se sve na kraju smucilo i digao sam ruke.

Sdruge pak strane, Vista inspirat je stvarno fin, imao sam ga instaliranog neko vreme, ali mi se nije svidelo sto se u Windows Exploreru, nakon njegove instalacije, izgubilo ovo

To u exploreru dodje sleve strane, kad otvoris neku particiju, ili neki folder, spisak poslova koji su ti pri ruci za taj elemenat. Naprosto ga nije bilo, ili ja nisam znao da ga ponovo vratim. Ako se dobro secam, svi ti poslovi bili su vidljivi u uskoj traci, gore, pri rubu, granici otvorenog Explorera, i neke stvari mi tu nisu bile jasne, te sam se vratio na osnovni izgled.

I jos ovo tvoje sto pitas, trebalo bi (ako ti je sa OS-om sve u redu) biti dostupno u Details; cim selektujes nesto, osobine bi trebale tu da se vide.

A kad otvoris Control Panel, i izaberes  File and Folder Tasks, tu mozes vrsiti podesavanja sistema, recimo hoces li videti te podatke samo kad si sa misem na tom folderu (fajlu), i sl. razgledaj malo opcije, ni to nisam dugo radio, jer sam imao i TuneUp Utilities 2008 koji je brinuo o izgledu, te se zaborave neke stvari.
Zato sam i rekao negde ovde na forumu, da je on medvedja usluga. Sve sto on radi ima i OS, a valjda je pametnije da znas nesto o svom sistemu, nego da zavisis od necega drugog.

No davno je to bilo, mozda je Vista inspirat ispravio taj propust, te su poslovi opet dostupni, neznam, nisam se opet vracao na njega, toliko je stvari koje se vrede pogledati, i nema se vremena...Ali je stvarno fantastican, mozes makar da ga probas, pa ako ti se ne svidi, lako ces se vratiti na staro.

Ažurirao suadnovic - 05.Prosinac/Dec.2008 u 13:58
Na vrh
Jureks View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Jureks Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Prosinac/Dec.2008 u 22:24
E vidis..pa ovo sto si ti postavio sliku..meni bas to treba..samo na skinu od Viste..jer sam i curi isto instaliro taj pack i ona to ima..ali ja eto nemam..ja imam samo ono dole pri dnu..a to me uzasno nervira..jer npr kad klikam na pjesme..onda se to dole mjenja..ovisno o tome dali pjesma ima napisanog izvodjaca..album itd.. Znaci meni bas ovo treba sto si ti postavio..samo da je na tom Vista packu..ako to mozda znas..jer naviko sam na to..nemogu bez toga hehe :)
Na vrh
Jureks View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Jureks Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Prosinac/Dec.2008 u 22:30
Originalno postovano od strane suadnovic suadnovic piše:

..A kad otvoris Control Panel, i izaberes  File and Folder Tasks, tu mozes vrsiti podesavanja sistema, recimo hoces li videti te podatke samo kad si sa misem na tom folderu (fajlu), i sl. razgledaj malo opcije

E i da te jos samo pitam za ovo gore citirano.. Ti si ovo "File and Folder" reko za XP ili..? jer ja imam XP sa Vista trans. packom..i nema tog File and Folder Tasks..
Na vrh
jingismikan View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jingismikan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Prosinac/Dec.2008 u 23:22
Ako hoces vizuelno da promenis svoj Xp, najbolji programi za to su:
Window Blinds Enhanced, koji menja windows teme i
Icon Packager, koji menja sve ikonice u windows-u ili konkretne, koje ti zelis.
Oba softa su kompanije Stardock. Preporucujem! ;-)
"Just once, I wish I could have a regular, normal Christmas.
Some eggnog, a fuckin' Christmas tree, a little turkey.
But, No! I gotta crawl around in this Motherfuckin' Tin Can!!"
Na vrh
suadnovic View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj suadnovic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Prosinac/Dec.2008 u 01:20

E i da te jos samo pitam za ovo gore citirano.. Ti si ovo "File and Folder" reko za XP ili..? jer ja imam XP sa Vista trans. packom..i nema tog File and Folder Tasks..

Za XP naravno, Vistu nikad nisam instalirao, te neznam sta ona ima u kontrol panelu. Mnogi su se zalili i zale se na nju. Postavi neki screen Control panela ako te ne mrzi.
Neki momci kazu da je najbolji OS trenutno, Windows 98 SE, zaboravila ga je vecina, niko ga ne napada, pouzdan je i stabilan, samo kad bi mu GUI bio malo moderniji.

Ažurirao suadnovic - 06.Prosinac/Dec.2008 u 01:21
Na vrh
Jureks View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Jureks Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Prosinac/Dec.2008 u 01:49
Evo moj control panel.. i sad vidis da nema ovog sto si ti postavio screen..a ja bi bas da mi onako bude..

EDIT: Prvo klikenete na ovaj thumbnail..pa kad otvori..kliknite opet za veliku sliku (tj da se vide slova).. Znam da ovo vec svi znate..ali eto..samo mala napomena..

Ažurirao Jureks - 06.Prosinac/Dec.2008 u 01:58
Na vrh
suadnovic View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj suadnovic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Prosinac/Dec.2008 u 02:13
Pa imas Folder Options, malo si me bio zbunio, svaki Windows ga ima. Tu vidi kakve si opcije postavio za foldere. A ako ti ne bi bio u Control Panelu, onda ti nesto sa sistemom nije kako treba. I to nije ni malo naivno.
Znaci, dvoklik na njega u Control Panelu, pa otvori Tab View, i cekiraj ono sto ti se svidja.
Ono sto sam postavio na screen je sastavni deo Windows Explorer-a ( u njemu prikazujes particije i foldere, to su elementrne stvari), zapravo popis poslova koje mozes da uradis sa time sto si otvorio, kao i njegove osobine, (ne znam ima li neko posebno ime, a i zasto bih ga pamtio, znam da je to sistemska paleta poslova Explorera, i to je dovoljno), to ti nije u Control Panelu, gde su sistemske stvari, kao i dodatni uredjaji koje imas.
Folder Options ti omogucuje da podesis kako ce ti te stvari koje u Exploreru otvaras izgledati. Prouci malo Windows-ov help.

A ako za svoj sistem zelis nove ikone, imaj na umu da svako ulepsavanje ima i drugu stranu, naime sistem trosi vise memorije, te ako recimo igras neku zahtevnu igru, moze doci do "stucanja", opterecujes graficku karticu, a ona nije bas jeftina. Gledaj da ti sistem bude na maksimumu performansi, koristi default-ne ikone,  tu i tamo mozes promeniti po neku, ali bezi od ekstravagancija, jer sve kosta.

Ako bas zelis da "naparis oci", probaj Ultimate, a nije lose ni ono sto ti predlaze jingismikan .
A kao zadnji savet, ako se odlucis za instalaciju necega od predlozenog, kreiraj pre toga tacku rastauracije u Sistem Restore-u, ako nesto kasnije krene lose da mozes da se vratis na sistem kakav ti je sada. Sve promene bice ponistene, i vratices se na staro.

Ažurirao suadnovic - 06.Prosinac/Dec.2008 u 02:59
Na vrh
Jureks View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Jureks Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Prosinac/Dec.2008 u 02:49
Ma ajd..ovo sad za ikone..to sam si nekako sredio :) stavio neke iCandy ikone..onak su fora..ugodne za oko..al me jos uvijek to muci sa strane..to di su particije i folder..jer sam stvarno sve presao u folder options..i nikako doc do toga..mozda ako neko zna vec unaprijed..ili cu se ja jos pomucit..kako god bilo..javim ishod :)
Na vrh
Jureks View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Jureks Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Prosinac/Dec.2008 u 03:01
Evo ga..uspio sam sredit i to ovako..vratio sam natrag na XP Skin.. znaci desni klik na Deskop ---> Properties ---> Appearance.. (Tako da nebi neko mozda pomislio da sam uninstall Transformationa Packa..).. i onda prcko po Folder optionus.. (Tools ---> Folder options..) i promijenio sljedecu opciju)

Nakon toga normalno apply i vratio opet na Vista skin..i to je to..nadam se da ce nekome ovo i pomoci jednog dana.. A ja se zahvaljujem svima kojima su mi pomogli :) hvala vam puno.. 

Ažurirao Jureks - 06.Prosinac/Dec.2008 u 03:03
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,273 sekundi.